Napolitanele Naty sunt dezechilibrate nutriţional | 1137 Afişări |
Duminică, 01 Martie 2009 16:06 |
Napolitanele Naty sunt, după cum scrie producătorul pe etichetă, un produs "premium". Adică ar trebui să fie un produs de calitate. Dacă traducem lista de ingrediente ne vom da seama că, în acest caz, "premium" este doar un cuvânt folosit, pentru că sună bine. Crema folosită pentru umplerea napolitanelor analizate nu are nici un ingredient natural sau care să nu fi trecut printr-un procedeu industrial. Mai mult, prin degresare, cacaua pierde toate substanţele nutritive. Consumatorii tind să creadă că, prin degresare, caloriile vor dispărea. Numai că nu este adevărat, dovadă fiind valoarea energetică a produsului: pentru 100 de grame 473 kcal. Natura grăsimilor vegetale nu este precizată, deşi este un aspect foarte important. Dacă acestea au fost hidrogenate, sănătatea inimii şi a ficatului poate fi afectată în mod serios, mai ales că este folosită o cantitate destul de mare. Pentru foile de napolitană s-au folosit doi coloranţi care pot duce la declanşarea sindromului de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD). Carminul, E120, nu este permis în alimentaţia persoanelor suferinde de Alzheimer şi Parkinson, iar caramelul poate duce la apariţia distensiilor intestinale, a hipertrofiei rinichilor, la încetinirea creşterii. Articol integral in JURNALUL NATIONAL. |