Sportul romanesc se umple de datorii Imprimare 1008 Afişări
Marţi, 17 Februarie 2009 14:37

Federatiile au demarat pregatirea loturilor cu imprumuturi pe care nu stiu daca le vor putea restitui cand vor primi banii de la Guvern.

Intarzierea anuntarii bugetului, care va intra in plenul Parlamentului astazi, umple de datorii vistieriile federatiilor sportive. Pentru multe dintre sporturile cu traditie in Romania, cum ar fi gimnastica, atletismul sau kaiac-canoe, competitiile de anvergura bat la usa, astfel ca loturile au fost nevoite sa demareze pregatirile. Daca unii, mai norocosi, au apelat la ce le-a mai ramas din veniturile proprii stranse anul trecut, altii s-au inglodat in datorii la unitatile de cazare la care loturile si-au stabilit cantonamentele.

"Deocamdata pot spune ca ne-am descurcat, astfel incat am reusit sa demaram pregatirile. La sfarsitul lunii mai avem Europene si nu putem lipsi.


O parte din banii necesari pregatirilor i-am primit de la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, pentru alte sume suntem datori. Avem datorii la cazare si masa, atat la Snagov, cat si la Piatra Arsa. Din nefericire, am inteles ca nu se va putea plati din urma in momentul in care vom primi bugetul, asa ca nu stiu cum ne vom descurca“, ne-a declarat antrenorul lotului national de canoe, Ivan Patzaichin, completat de presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica.

sursa:9am.roShare