logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Sighetu Marmaţiei nu are întocmit nici acum Planul Urbanistic General PDF Imprimare Email
Luni, 19 Ianuarie 2009 08:18

Oricât de incredibil ar părea, municipiul Sighetu Marmaţiei a rămas printre ultimele localităţi din România în ceea ce priveşte întocmirea Planului Urbanistic General (PUG), plan care ar trebui să stea la baza oricărei stategii de dezvoltare urbană fără de care nu se mai poate depune niciun proiect de finanţare europeană. Despre motivele şi justificările legate de inexistenaţa PUG la Sighet am mai scris, aşa că de data aceasta le prezentăm doar în linii mari.

Timp de şase ani, de elaborarea PUG s-a ocupat o firmă din Bucureşti care a luat banii, dar mare lucru n-a făcut: nişte planşe, schiţe, ridicări în plan şi amânări peste amânări. Primăria Sighet a reziliat contractul şi l-a trecut în grija unei firme din Baia Mare, în speranţa că, fiind mai aproape decât Bucureştiul, treburile vor merge mai bine. Dar n-a fost să fie.

Citeşte mai mult...
 
Ţăranii nu vor mai putea vinde lactate în orice condiţii PDF Imprimare Email
Luni, 19 Ianuarie 2009 08:13

Ţăranii nu îşi vor mai putea vinde, de luna viitoare, produsele în piaţă, în orice condiţii. Laptele, caşul sau brânza vor putea fi comercializate doar dacă sunt produse în condiţii de siguranţă.
Produsele lactate vor trebui ambalate, iar termenul de garanţie va fi specificat. Cumpărătorii nu sunt însă atât de pretenţioşi în privinţa produselor tradiţionale.
Inspectorii sanitari recunosc că, până la 1 februarie, producătorii nu au timp suficient să îndeplinească toate condiţiile. Producătorii trebuie să plătească anual statului 10 lei dacă vând lapte şi 300 de lei dacă vând produse lactate.

Citeşte mai mult...
 
Din această lună, taxa radio se facturează din oficiu PDF Imprimare Email
Luni, 19 Ianuarie 2009 08:08

Persoanele care nu deţin aparate radio şi nu şi-au depus până acum cereri de scutire a plăţii taxei radio vor plăti acest serviciu. Termenul limită a expirat la finele lunii decembrie 2008. “Celor care nu şi-au reînnoit declaraţiile până acum, începând din 1 ianuarie li se facturează automat taxa pentru serviciul public de radio”, ne-a declarat Gheorghe Suciu, directorul Agenţiei de Furnizare a Energiei Electrice Baia Mare. Menţionăm că persoanele fizice mai pot depune astfel de declaraţii, dar scutirea va fi operată doar în luna următoare depunerii cererii.
În baza unei ordonanţe apărută anul trecut, declaraţiile pe propria răspundere că nu deţin receptori radio trebuie reînnnoite anual. În caz contrar nu mai beneficiază de scutire pentru serviciile Radiodifuziunii.

Citeşte mai mult...
 
Petitia "Lipsa sigurantei cetatenilor in municipiul nostru" poate fi semnata online PDF Imprimare Email
Duminică, 18 Ianuarie 2009 16:39

Cei dornici sa semneze petitia "Lipsa sigurantei cetatenilor in municipiul nostru", o pot face de acum online.

Va prezentam in continuare continutul acestei petitii:

Subsemnaţii, semnatari ai prezentei petiţii, vă solicităm a lua măsurile necesare şi legale ce se impun pentru revendicările noastre:

Ultima actualizare Luni, 19 Ianuarie 2009 08:08
Citeşte mai mult...
 
Stabilitate lucie PDF Imprimare Email
Duminică, 18 Ianuarie 2009 13:17
Criza economica este subiectul la moda. Toata lumea vorbeste despre ea sau,  mai bine zis, cei conectati la ritmul urban, oamenii care au credite, bani in banci, rate, servicii la firme ce depind de export, adica vreo 40 la suta din populatia Romaniei. Restul, oameni necajiti, au tot atata spaima de criza cata au ca pica pisica de pe gard, adica li se falfaie. Pentru ei economia mondiala se opreste in poarta casei. Dincolo de ea este economia de batatura, gainile, porcul, vaca, niste papusoi, ceva fin si ce se mai gaseste prin curte.

Abia acum se vede cat de bun este traiul in stil traditionalist, fara investitii, fara imprumuturi si credite, fara proiecte SAPARD, fara nenorocitele de banci. Poate ca ar trebui sa incepem sa exportam si noi know-how-ul nostru stramosesc, sa organizam traininguri cu experti occidentali care nici nu mai stiu cate picioare are gaina si sa le spunem tuturor ca exista o solutie romaneasca la criza mondiala.

Ultima actualizare Duminică, 18 Ianuarie 2009 13:22
Citeşte mai mult...
 
Carte: Ioan Petru Culianu - "Jocul de smarald" PDF Imprimare Email
Duminică, 18 Ianuarie 2009 12:42

I.P.Culianu - Jocul de smaraldAm pornit întru lectura acestui roman, prevenită că se va asemăna foarte mult cu Numele Trandafirului. Cum acesta din urmă a avut o mare înrâurire asupra mea, m-am bucurat. Urma să găsesc o poveste pasionantă, ce avea să mă ţină cu sufletul la gură în aşteptarea revelării misterelor.

Cartea lui Culianu este, în fapt, o punte între romanul lui Eco şi cel al mult mai popularului Dan Brown. În legătură cu autorul american, Culianu a folosit şi el o reţetă cu priză la public: un etern student britanic soseşte la Florenţa, în vremuri de restrişte, pentru a-şi reîntâlni un vechi prieten. Însă acesta din urmă moare în chiar ziua sosirii lui, ucis în chip misterios. Pe acelaşi calapod, urmează o serie de crime în care victimele sunt asasinate în ziua care corespunde planetelor ce le guvernează soarta. Toate aceste crime se vădesc în relaţie foarte strânsă cu tabloul lui Sandro Botticelli La Primavera. Pânza ascunde un secret monstru care ameninţă integritatea mai-marilor cetăţii, hotărâţi s-o distrugă.

De la Eco, Culianu a introdus în romanul său exact acele pasaje (răspândite pe zeci de pagini) care fac lectura greoaie pentru un public nespecializat, neavizat. Astfel, avem de-a face cu ample analize astrologice, dialoguri filosofice unde figura lui Platon apare ca leitmotiv şi vaste descrieri ale proceselor alchimice.

Ultima actualizare Joi, 21 Mai 2015 12:01
Citeşte mai mult...
 
Cinema: Lista lui Schindler (1993) PDF Imprimare Email
Duminică, 18 Ianuarie 2009 11:02

Schindler's ListLista lui Schindler, filmul regizorului de mare succes, dar şi foarte inegal ca valoare, Steven Spielberg, regizor ce impresionează mai ales prin stăpânirea şi fo­losirea cu virtuozitate a artei efectelor spe­ciale, dezamăgindu-ne însă, cel mai adesea, prin convenţionalism, senzaţional, spectaculos şi lipsă de profunzime, este o interpre­tare inspirată a cărţii lui Thomas Keneally, Schlinder's List, carte ce evocă una dintre cele mai zguduitoare tragedii din istoria uma­nităţii, exterminarea evreilor. Filmul, nomina­lizat pentru 12 premii Oscar, a fost onorat cu 7, pentru: Cei mai bun film, Cel mai bun regizor, Cea mai bună regie artistică (Allan Starski, Ewa Braun), Cea mai bună mu­zică originală (John Williams), Cea mai bună imagine (Janusz Kaminski), Cel mai bun montaj (Michael Kahn) şi Cea mai bună adaptare (Steven Zaillian). Primise însă înainte, în decembrie 1993, Premiul pentru cel mai bun film, acordat de „National Board of Review” (Asociaţia Realizatorilor, Scenariştilor şi Criticilor din New York), şi, cu puţin înainte de decernarea premiilor Oscar, Premi­ul pentru cel mai bun film dramatic, pe anul 1993, acordat de breasla americană a realizatorilor de film.

Citeşte mai mult...
 
Elevi de liceu din municipiul Sighetu Marmatiei retinuti pentru trafic de droguri PDF Imprimare Email
Joi, 15 Ianuarie 2009 17:18
Poliţiştii de frontieră maramureseni, sub coordonarea procurorului sef din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramures, au prins în flagrant patru tineri din Sighetu Marmatiei, care ofereu spre vanzare, intr-un local din localitate, hasis, cannabis si pastile MDMA – ecstasy.

In perioada februarie 2008 - ianuarie 2009, în urma acţiunilor informativ-operative desfăşurate de poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Maramures, s-au obtinut date si informatii cu privire la constituirea unui grup infractional organizat axat pe traficul si consumul de droguri de risc si de mare risc.

Grupul era format din tineri cu varste cuprinse intre 17-28 de ani, majoritatea dintre ei fiind elevi la diferite licee din municipiul Sighetu Marmatiei.

In data de 14 ianuarie 2009, politistii de frontiera, sub coordonarea procurorului sef al Biroului Teritorial Maramures din cadrul DIICOT, au organizat si desfasurat o actiune de prindere in flagrant a traficantilor, la un local din Sighetu Marmatiei. Astfel, au fost retinuti patru dintre distribuitorii de droguri de risc si de mare risc, asupra carora s-au gasit diverse cantitati de hasis, cannabis si pastile MDMA – ecstasy.

Ultima actualizare Joi, 15 Ianuarie 2009 17:45
Citeşte mai mult...
 
Sigheteni acuzati de trafic cu hasis, cannabis si ecstasy PDF Imprimare Email
Joi, 15 Ianuarie 2009 11:26
Un caz complicat va fi prezentat astazi in fata magistratilor de la Tribunalul Maramures. Directia de Investigare a Criminalitatii Organizate si Terorism (DIICOT), biroul teritorial judetean, propune arestarea preventiva a doi sigheteni cercetati pentru trafic de droguri de risc.

Bogdan Fenics (20 ani) si Adelin Dorin Pop (19 ani) sunt infatisati in instanta azi in jurul orei 11:00. Procurorii cer ca ei sa fie retinuti pentru 29 de zile, timp in care vor fi extinse cercetarile cu privire la infractiunile de care sunt suspectati.

Conform purtatorului de cuvant al Tribunalului Maramures, Anamaria Miclaus, in sarcina inculpatilor s-a retinut ca in perioada februarie 2008 - ianuarie 2009 "in mod constant s-au implicat si au realizat infractiuni de trafic de droguri de risc (hasis si cannabis) si de mare risc (pastile MDMA - ecstasy), prin aceea ca au introdus in tara, au detinut, au procurat, au distribuit, au vandut altor persoane din anturajul lor precum si investigatorului sub acoperire autorizat, diverse cantitati de droguri de risc si de mare risc".

Ultima actualizare Joi, 15 Ianuarie 2009 11:31
Citeşte mai mult...
 
Clubul Rotary si Sighet Online va invita la piesa de teatru "Monoloagele vaginului", vineri, 13 martie 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 13 Ianuarie 2009 15:09

Se gasesc bilete la piesa de teatru "Monoloagele vaginului" la OMNIASIG (vis-a-vis de Doina Maramuresului). Bilete se vor putea cumpara si de la Scoala de Muzica, insa doar inaintea spectacolului. Pretul unui bilet este de doar 10 LEI. Detalii pot fi obtinute pe adresa noastra de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau telefonic (Godja Daniel - 0766.672217 sau Aldea Alexandru - 0768.544965).

La iniţiativa Sighet Online şi cu sprijinul Clubului Rotary Sighet, pe data de 13 martie 2009, de la ora 19:00, la sala “George Enescu” din Sighet, va avea loc spectacolul de teatru “Monoloagele vaginului”, după cartea scriitoarei americane Eve Ensler, în regia tinerei regizoare Mona Gavrilaş, având-o ca protagonistă pe actriţa Diana Giubernea.

“Monoloagele vaginului” este un one-woman-show interesant, incitant, viu. Sub titlul în aparenţă şocant, se ascunde un text plin de nuanţe, care explorează cu îndrăzneală universul feminin, dărâmă prejudecăţi, cheamă spre dialog. La data apariţiei textului, devenit imediat best-seller, în 1999, acesta a fost declarat „Biblia feminismului mileniului trei”.

Ultima actualizare Miercuri, 21 Septembrie 2016 11:03
Citeşte mai mult...
 
Societatea Drumuri şi Poduri Maramureş îşi reduce activitatea PDF Imprimare Email
Vineri, 09 Ianuarie 2009 07:49

Situaţia economico-financiară a dus la luarea unor măsuri şi în cadrul societăţii Drumuri şi Poduri Maramureş. Activitatea instituţiei va fi redusă, angajaţii urmând să lucreze mai puţin cu două ore zilnic. Evident, şi salariile lor vor fi diminuate.
Măsura a fost luată de Adunarea Generală a Acţionarilor, care a decis ca angajaţii din cadrul societăţii Drumuri şi Poduri Maramureş să lucreze şase ore zilnic, în loc de 8 ore cât munceau până acum. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Emil Marinescu, hotărârea a fost luată de comun acord cu sindicatele. Cu alte cuvinte, angajaţii vor fi nevoiţi să muncească lunar doar trei săptămâni.

Ultima actualizare Vineri, 09 Ianuarie 2009 07:53
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1771177217731774177517761777177817791780UrmătorSfârşit »

Page 1777 of 1781

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact