logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Brigada satmareana la Marmatia - CSM Sebes PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 14:22

Maine se reia campionatul Ligii a 3-a la fotbal. In prima etapa a returului, la partida Marmatia Sighet- CSM Sebes va oficia o brigada satmareana de arbitri cu Ionut Mazilu la centru si Constantin Por cu Glazer Ianos la cele doua margini. Altfel, presedintele AJF-ului, Stefan Szilagyi a fost delegat observator federal la meciul de la Dej dintre Unirea si Silvania Simleu. Se anunta un duel interesant intre noua echipa a lui Mircea Bolba si formatia la care a activat in tur.

Citeşte mai mult...
 
Maine are loc sedinta ordinara a Consiliului Local Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 13:32

Pe ordinea de zi a sedintei ordinare a Consiliului Local Sighet de maine figureaza 11 proiecte de hotarari, izvorate ca niciodata din problemele reale ale cetatenilor. Acestea sunt axate pe strangerea cainilor comunitari, rezolvarea traficului urban, devenit sufocant, prevenirea violentei publice si, nu in ultima instanta, curatenia si ordinea in spatiul public. Printre proiectele amintite se regaseste realizarea unui adapost temporar pentru cainii fara stapan, amplasarea unui punct de colectare selectiva a deseurilor si asocierea in vederea gestionarii integrate a deseurilor menajere si masuri speciale privind mentinerea ordinii publice din jurul discotecilor si localurile de noapte. Acestora li se adauga modificarea modelului de abonament pentru parcare, interzicerea expunerii automobilelor in vederea vanzarii directe, preluarea administrarii pietelor si aprobarea unui cartier rezidential si shopping center.

Ultima actualizare Joi, 26 Februarie 2009 13:36
Citeşte mai mult...
 
Liceenii sigheteni au oferit un spectacol copiilor din sistemul de protectie sociala PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 13:27

Intre Grupul Scolar Forestier (GSF) din Sighetu Marmatiei si Centrul de Primire Urgenta functioneaza un parteneriat educational numit generic "Copii pentru copii". In cadrul acestuia, liceenii prezinta mici spectacole, se joaca cu cei mici si, in general, participa la activitatea centrului condus de Viorica Zlati. In aceste zile s-a derulat una dintre actiunile GSF: un grup de 29 elevi, coordonati de consilierul educativ Anca Cotfas, a prezentat un program artistic cu cantece, poezii, scenete si dansuri in care au fost inclusi si cei mici. 
"Pentru elevii nostri, intalnirile si activitatile in comun cu copii este o adevarata scoala, un curs aplicat de pedagogie. Pe langa aceasta, ei invata ca in preajma lor traiesc si copii care nu se pot bucura de o familie, copii cu dizabilitati care au si ei nevoie de dragoste: iar elevii liceului vin cu dragostea lor", ne-a explicat Livia Buciuta, directorul adjunct al liceului. Cu aceeasi dragoste, micii rezidenti ai centrului au hotarat sa le multumeasca prietenilor mai mari confectionand si daruindu-le martisoare.

Citeşte mai mult...
 
Îngheţarea salariilor din educaţie, respinsă de comisia de învăţământ a Camerei PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 12:29

Deputaţii din comisia pentru învăţământ au respins miercuri Ordonanţa de urgenţă emisă de guvernul Tăriceanu pentru îngheţarea salariilor profesorilor ca urmare a adoptării Legii pentru majorarea salariilor profesorilor cu 50%. Proiectul de lege pentru respingerea OUG 136/2008 a fost respins ca urmare a declarării ca neconstituţională a Legii de Curtea Constituţională, cu doar şapte abţineri, aparţinând în mare parte deputaţilor PNL. OUG emisă de guvernul PNL amâna aplicarea majorării salariale de 50% pentru profesori, prevăzută de Legea iniţiată de PSD şi adoptată de Parlament, până la 1 aprilie.
La dezbaterile generale, deputatul PSD Anghel Stanciu a explicat că este “vorba de celebra lege 50%”. “La comisie s-a prezentat o ordonanţă care prevedea o majorare de 5%. Noi n-am făcut mare lucru şi i-am mai pus un zero. Noi am făcut-o conştient şi suntem conştienţi că, aşa cum a spus Obama, cea mai mare investiţie este în învăţământ.

Citeşte mai mult...
 
Rechizite gratuite pentru aproape 18.000 elevi maramureseni PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 12:26

Inspectoratul Scolar Judetean Maramures a distribuit si in acest an scolar rechizite scolare elevilor proveniti din familii cu venituri reduse. Potrivit inspectorului general adjunct Elisabeta David, in judet au beneficiat de astfel de pachete gratuite 17.977 de elevi. Valoarea rechizitelor acordate de stat este de 393.810 lei. Printre facilitatile acordate elevilor inclusi in categoria amintita se mai afla si programul Bani de liceu, de care beneficiaza 5.089 de elevi, peste 3.200 dintre acestia provenind din mediul rural. Totodata, inspectoratul acorda lunar sase burse de excelenta, in valoare de 280 lei, unor elevi cu rezultate deosebite la olimpiadele internationale. Acestia invata la colegiile nationale ìVasile Lucaciuî, ìGheorghe Sincaiî si liceul ìNemeth Laszloî din Baia Mare.

Citeşte mai mult...
 
Numarul situatiilor de urgenta inregistrate in judet este in crestere PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 12:23

Numarul situatiilor de urgenta la care au fost alertate serviciile profesioniste si voluntare din Maramures a crescut anul trecut cu 31%. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Maramures au ajuns la aceasta concluzie in urma unei comparatii facuta cu activitatea desfasurata in anul 2007. Colonelul Petru Dican, seful ISU Maramures, a aratat ca interventiile cele mai multe au fost pentru stingerea incendiilor (389, in crestere cu 37%), pentru descarcerare si asistenta persoane (256, in crestere cu 25%), dar si actiuni pentru inlaturarea efectelor inundatiilor si alunecarilor de teren (149). Din evidentele ISU reiese ca, din totalul incendiilor, 75% s-au inregistrat la locuinte si anexele acestora, 8% la obiective industriale si 7% la institutii publice. Cele mai multe incendii au fost generate de instalatii de incalzire defecte sau neexploatate corespunzator.

Citeşte mai mult...
 
Tigari in spoilerul si in peretii laterali ale unui Chevrolet PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 12:17
Politistii de frontiera maramureseni si lucratorii Biroului Vamal Sighet au depistat un autoturism care transporta, in spoilerul si in peretii laterali din spate, aproximativ 1000 pachete tigari de provenienta ucraineana, fara documente legale.

Astfel, ieri 25 februarie a.c., in jurul orei 9.00, in PTF Sighet s-a prezentat pe sensul de intrare in tara cetateanul ucrainean F. Vasyl de 25 de ani din localitatea Dibrova, conducand un autoturism Chevrolet.

In baza unei analize de risc, conform careia in autoturism ar putea fi transportate ascunse produse accizabile, politistii de frontiera maramureseni si lucratorii Biroului Vamal Sighet au procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra masinii. In urma acestuia, s-au descoperit ascunse in spoilerul si in peretii laterali din spate ale autoturismului 995 pachete tigari de provenienta ucraineana, marca Chesterfield, in valoare de 4.278 lei.

Persoana in cauza a declarat ca nu are documente de provenienta asupra marfii si ca a cumparat tigarile de la persoane necunoscute de pe raza localitatii de domiciliu, cu intentia de a le comercializa in Sighetu Marmatiei.

Citeşte mai mult...
 
Un taximetrist sighetean a fost talharit in drum spre Satu Mare PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 12:09
Poliţiştii din Seini au fost sesizaţi verbal aseară de către un taximetrist că ar fi fost victima unei tâlhării. Reclamantul, M.V., de 33 de ani din Sighet, le-a relatat poliţiştilor că în jurul orei 18.45 a transportat la cerere 3 tineri din Sighet cu destinaţia Satu Mare. Ajunşi la Seini, în jurul orei 20.00, unul dintre clienţi l-a ghidat să se deplaseze pe o stradă lăturalnică. Acolo, conform spuselor taximetristului, unul din tinerii de pe bancheta din spate i-ar fi pus un cuţit la gât şi l-ar fi deposedat de 800 de euro, 300 de lei şi un telefon mobil. Apoi, tinerii au coborât din autoturism, au luat cheile din contact şi le-au aruncat. Prejudiciul reclamat este de 5 000 lei.

Poliţiştii fac cercetări pentru clarificarea stării de fapt, identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Citeşte mai mult...
 
Google se alatura demersului european inaintat impotriva Microsoft PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 12:03
Google a anuntat marti ca se alatura demersului european ce are ca scop obligarea gigantului de software Microsoft sa isi deschida sistemul de operare pentru mai multe programe de navigare pe internet, relateaza AFP.

"Internet Explorer, programul de navigare Microsoft, este atasat principalelor sisteme de operare ale grupului, ceea ce ii ofera un avantaj neloial in fata altor programe de navigare", a declarat un oficial Google, Sundar Pichai, pe blogul oficial al companiei, citat de NewsIn.

Google, initial un motor de cautare, ce isi extinde acum activitatea in toate domeniile informatice pentru a concura cu Microsoft pe mai multe planuri, a lansat in septembrie programul de navigare Chrome, a carui cota de piata ramane confidentiala.

Grupul Mozilla, al carui program Firefox are din ce in ce mai multi utilizatori, este de asemenea asociat demersului european, a subliniat Pichai.

Citeşte mai mult...
 
Prins de poliţişti la furat de lemne PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 12:02

Agenţii de poliţie de la Bocicoiu Mare l-au identificat pe A.H., de 17 ani din Lunca la Tisa care transporta cu o căruţă 3 metri steri de lemn de fag pentru care nu avea documente de provenienţă. Verificările poliţiştilor a relevat că tânărul a tăiat fără drept 6 arbori nemarcaţi din pădurea comunală Bocicoiu Mare. Lemnul a fost ridicat în vederea confiscării iar suspectul este cercetat în libertate pentru comiterea infracţiunilor de furt şi tăiere ilegală de arbori.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul a adoptat compensarea cu 90% a medicamentelor pentru pensionari PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 12:00

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta de urgenta prin care pensionarii cu un venit mai mic de 600 de lei vor putea cumpara, de la 1 martie, medicamente compensate in proportie de 90%, in limita unui plafon lunar de 100 de lei de persoana, potrivit ministrului Sanatatii, Ion Bazac.

Compensarile vor fi sustinute 50% din fondul de asigurari sociale si 40% din taxa de viciu. Medicamentele fac parte din lista B216, relateaza NewsIn.

Guvernul a aprobat, la sfarsitul lunii ianuarie, programul social propus de Ministerul Sanatatii, prin care compensarea va fi asigurata prin sume provenite din taxa de viciu, fara a afecta bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate alocat medicamentelor compensate.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1711171217131714171517161717171817191720UrmătorSfârşit »

Page 1716 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact