logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Muzeul Maramuresului din Sighet a primit mobilier de specialitate de la "Grigore Antipa" PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Martie 2009 16:08

In aceste zile, la Muzeul Maramuresului din Sighetu Marmatiei a sosit un transport de mobilier de specialitate, dulapuri si vitrine securizate dotate cu sistem de iluminat, donatie din partea Muzeului de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti. Muzeul bucurestean a demarat in ianuarie un proiect de reorganizare - "Muzeul Antipa, reinventat la 100 de ani" - prin modernizarea spatiilor de vizitare, ceea ce implica si schimbarea integrala a mobilierului. Dificila problema a transportului a fost rezolvata prin bunavointa SC Laguna SRL din Sighet, care a cuplat un transport de mobilier la Bucuresti cu transportul in conditii optime a vitrinelor la muzeul sighetean.

Citeşte mai mult...
 
Napolitanele Naty sunt dezechilibrate nutriţional PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Martie 2009 16:06

Napolitanele Naty sunt, după cum scrie producătorul pe etichetă, un produs "premium". Adică ar trebui să fie un produs de calitate. Dacă traducem lista de ingrediente ne vom da seama că, în acest caz, "premium" este doar un cuvânt folosit, pentru că sună bine.

 Crema folosită pentru umplerea napolitanelor analizate nu are nici un ingredient natural sau care să nu fi trecut printr-un procedeu industrial. Mai mult, prin degresare, cacaua pierde toate substanţele nutritive. Consumatorii tind să creadă că, prin degresare, caloriile vor dispărea. Numai că nu este adevărat, dovadă fiind valoarea energetică a produsului: pentru 100 de grame 473 kcal. Natura grăsimilor vegetale nu este precizată, deşi este un aspect foarte important. Dacă acestea au fost hidrogenate, sănătatea inimii şi a ficatului poate fi afectată în mod serios, mai ales că este folosită o cantitate destul de mare.

Citeşte mai mult...
 
Fostii parlamentari - someri de lux PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Martie 2009 15:57

Parlamentar la...muncaMartie înseamnă pentru foştii parlamentari ultima lună când îşi mai pot încasa ajutorul de la stat. Este vorba de 21.000 de lei de persoană. Adică trei indemnizaţii de parlamentar luate în baza unei declaraţii că nu au din ce să trăiască. În total, 47 de deputaţi şi 12 foşti senatori. Ajutorul pentru şomerii parlamentului se ridică la peste un sfert de milion de euro.

Printre deputaţii şi senatorii ajunşi să trăiască din mila statului se numără foşti miniştri precum Codruţ Şereş, Ovidiu Silaghi, Ovidiu Muşetescu. Dar şi parlamentari cu multe mandate la activ care, deşi au o meserie de bază, nu ştiu să facă altceva decât politică. Deocamdată, nu par grăbiţi să se apuce din muncă.

Citeşte mai mult...
 
Ţara mea se cheama România! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 01 Martie 2009 15:18

A inceput de ceva timp sa circule pe Internet un text care provoaca multe polemici. Am decis sa-l reproducem si noi deoarece dorim sa vedem care este opinia cititorilor nostri despre acest subiect. Mentionam ca nu dorim sa incitam la xenofobism, ura rasiala sau violenta fata de co-nationalii nostri de etnie rroma prin reproducerea acestui material. Respectam comunitatea de etnie rroma, noi toti fiind egali in drepturi si obligatii in fata legii (si in fata lui Dumnezeu). Speram ca nici cititorii acestui portal de stiri nu vor dezvolta astfel de convingeri in urma lecturarii acestui articol deoarece nu acesta este scopul materialului.

Ultima actualizare Duminică, 01 Martie 2009 16:17
Citeşte mai mult...
 
Sigheteanca Georgiana Michnea a câştigat doua medalii de aur la CN de atletism pentru junioare II PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Martie 2009 14:56

Dupa ce ieri a castigat proba de triplusalt, azi (NR. 28.01.2009) Georgiana Michnea (CSS Sighetu Marmatiei) a cucerit al doilea titlu national la junioare II in proba de saritura in lungime. Sportiva antrenata de Melinda Oros a luat aurul cu o saritura de 5, 67 m, fiind urmata de Andreea Teodoreanu (Cetate Deva) cu 5, 40 m si Laura Dumitrascu (CN MB Rm. Valcea) cu 5, 33 m.

Citeşte mai mult...
 
Sigheteanca Georgiana Michnea a devenit campioană naţională de junioare II la triplusalt PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Martie 2009 14:52

Georgiana Michnea (CSS Sighetu Marmatiei - Dinamo Bucuresti) a devenit azi campioana nationala de junioare II la triplusalt. La CN indoor care se desfasoara la Bucuresti, atleta pregatita de Melinda Oros a sarit 12, 86 m, fiind urmata de Andreea Teodoreanu (Cetate Deva) cu 12, 36 m si Beatrice Morar (Farul LPS Constanta) cu 12, 06 m.

De remarcat ca rezultatul de azi i-ar fi adus Georgianei (foto sighet-online.ro) acum o saptamana titlul national si la junioare I, categorie la care a castigat bronzul. Sigheteanca ramane cu satisfactia ca a invins-o totusi pe detinatoarea titlului la junioare I Andreea Teodoreanu.

Citeşte mai mult...
 
Stand-up comedy in Baia Mare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 01 Martie 2009 09:22

Trupa Brigada 2 pe trei va sustine un stand-up comedy in Baia Mare.
Spectacolul va avea loc la Teatrul de Papusi din municipiu, vineri, 6 martie incepand de la ora 19:00.

Show-ul se numeste “Prima Bucata” iar organizatorii spun ca ar fi “cel mai tare spectacol de comedie”. Pretul unui bilet de intrare este 15 lei.

Spectacolele de stand-up comedy, in prezent, sunt tot mai numeroase. Acest gen de teatru prinde la public deoarece "actorii" vorbesc despre realitate asa cum este, folosind un vocabular obisnuit pentru toti, ei arata oamenilor cat de jalnica si ridicola este deseori viata lor.

 Parcalab si Flavius Kocsis fac umor de mai multi ani, respectiv 4 si 8 ani, insa proiectul "Brigada" a inceput in septembrie 2008.

Ultima actualizare Duminică, 01 Martie 2009 09:39
Citeşte mai mult...
 
Kievul, mai rau ca Moscova lui Stalin: scolile romanesti din Maramuresul istoric au fost silite sa predea in ucraineana PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Martie 2009 08:27

Romånii din Ucraina sunt abandonati de autoritatile de la Bucuresti, care isi aduc aminte de durerile lor doar cånd vreun demnitar de rang inalt efectueaza o vizita de lucru la Kiev. Ucrainenii nu fac nimic pentru drepturile minoritarilor romåni, ba mai mult, au impus din acest an ca, in scolile romanesti, disciplinele de baza sa fie predate in ucraineana.

Dramele Maramuresului istoric

Maramuresul este impartit de aproape un secol in doua teritorii: unul care a ramas intre fruntariile nationale, dupa faurirea Romåniei Mari. Si un alt Maramures, care a intrat in componenta Republicii Cehoslovacia in 1918, ca in 1940 sa treaca in componenta Ungariei, in urma Diktatului de la Viena, in 1944 in componenta RSS Ucraina a URSS, iar in 1991 in componenta Republicii Ucraina. Pentru ca au ramas ai nimanui, nu sunt revendicati de nimeni si nu au o frontiera culturala cu romånii din Cernauti, maramuresenilor din Ucraina li s-a confiscat numele etnic de romåni, fiind alintati cu denumirea slava de “volohi”. Aceasta minoritate, care s-a pastrat printr-un mircol, gratie vechii culturi din care se mai alimenteaza si astazi, este oprimata in forme subtile de guvernul de la Kiev.

Ultima actualizare Duminică, 01 Martie 2009 09:06
Citeşte mai mult...
 
1 Martie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 01 Martie 2009 07:22

Un fir rosu, altul alb
Anotimpuri se despart
Primavara iarasi vine
De la mine, numai bine!

Sa-ti fie micul martisor
Prilej de bucurie
Acum, cand florile de gheata pier
Iar primavara iar invie!

 

Martie cel calator
Iti trimite-un martisor
Nu e lucru de valoare
Dar atentia e mare.

Ultima actualizare Duminică, 01 Martie 2009 09:52
Citeşte mai mult...
 
Carte: Florin Ţurcanu - "Mircea Eliade - Prizonierul istoriei" PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Februarie 2009 08:52

Florin Ţurcanu - Mircea Eliade - Prizonierul istorieiUna dintre cele mai aşteptate cãrţi, viu comentată în România încã de la apariţia ediţiei franceze (cred cã la un punct, cel puţin la Universitatea Bucureşti, era cea mai discutatã şi doritã carte), publicatã în româneşte la Humanitas, cu previzibil succes. Eliade a fost mereu, dupã 89, unul dintre cei mai bine vânduţi autori români, iar în bunã parte succesul de început al editurii s-a datorat tocmai publicãrii lucrãrilor marilor interbelici, interzişi sau semi-interzişi preţ de decenii. Dar dincolo de interesul pentru lucrãrile unor Cioran, Eliade, Ionesco, ce deveniserã în comunism adevãrate mituri (pentru cã avuseserã şansa de a pãrãsi ţara la timp, spre deosebire de mulţi alţi colegi de generaţie), a apãrut şi interesul pentru biografiile acestora. De la hagiografii la adevãrate rechizitorii, de la pagini superbe la însãilãri imbecile, acuzatoare sau dimpotrivã cretin de entuziaste, s-a publicat destul de mult, în periodice şi volume, mulţi vãzând în aceasta posibilitatea şansa unui început promiţãtor de carierã. Puteai sã te faci remarcat scriind o micã biografie, normal că în tonuri elogioase, a lui Noica, Ţuţea, Cioran, Vulcãnescu, etc. Ceea ce a fost şi bun, a fost şi rãu. Sã revenim însã, tangenţial, la Eliade.

Citeşte mai mult...
 
Urme de paşi umani de 1,5 milioane de ani PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Februarie 2009 08:40

Acestea au fost identificate în Kenya între 2006 şi 2008 de echipa antropologului John Harris de la Universitatea Rutgers din SUA. Ele sunt atribuite ca aparţinând speciei hominide homo ergaser, o specie timpurie a lui homo erectus şi să fi fost produse acum aproximativ 1,5 milioane de ani, fiind astfel cel mai vechi hominid cu proporţii ale membrelor şi mers biped asemănătoare omului modern. Studiul a fost publicat în ediţia de astăzi a prestigioasei reviste Science, fiind mai mult, experimentul prezentat pe coperta revistei.

 Urmele s-au păstrat în straturi sedimentare ce au fost estimate în mod independent a avea 1,5 milioane de ani. Sunt estimate ca aparţinând speciei home ergaster, o specie timpurie de homo erectus.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1711171217131714171517161717171817191720UrmătorSfârşit »

Page 1714 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact