logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
S-au decernat Premiile Gopo PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 11:01

Premiul GOPOPremiile Gopo s-au decernat! Corneliu Porumboiu a fost premiat pentru cel mai bun scenariu, cea mai buna regie si cel mai bun film de lung metraj. Ion Sapdaru, pentru interpretarea din A FOST SAU N-A FOST? a obtinut si el un trofeu GOPO.  Cea mai buna actrita intr-un rol principal a fost desemnata Dorotheea Petre pentru rolul Ryna si premiul "Tanara speranta" i-a fost acordat Madalinei Ghitescu pentru rolul din filmul Marilena de la P7.

Cinemagia v-a pregatit cateva interviuri in exclusivitate pe care le veti putea urmari  incepand cu saptamana aceasta pe site-ul nostru, la sectiunea "video", care se va inaugura incepand cu acest eveniment: Premiile Gopo. 

 In prima editie a Premiilor Gopo s-au  intrecut cinci filme de lung metraj, 4 scurt metraje, 4 documentare, cat si 4 filme europene, candidate la categoria Cel mai bun film european distribuit pe ecrane in 2006. Aceasta ultima distinctie a fost obtinuta de "Volver". 

A fost sau n-a fost? (productie 42 Km Film, regia Corneliu Porumboiu) a castigat la categoria Cel mai bun film prezentata de Luminita Gheorghiu.

Citeşte mai mult...
 
Depozitul ecologic de la Călineşti se mută la Strâmtura? PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 10:54

Călineştiul a pierdut (pe mâna sa) o investiţie de peste 65 milioane euro. Nici primăria, nici consiliul local nu au efectuat vreo campanie în care să le explice oamenilor ce înseamnă acest depozit şi faptul că el este benefic pentru protecţia mediului înconjurător.

Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a constatat, în urma unei întâlniri cu cetăţenii din comună, că refuzul acestora vine pe fondul "lipsei de informare".
Cel mai trist aspect pe care îl aduce în prim-plan această problemă este faptul că în România anului 2009, în satele şi comunele din Maramureş, există oameni care cred (şi susţin asta sus şi tare) că Uniunea Europeană ar da 70 milioane euro pentru a construi o "groapă de gunoi". Ţăranii însă nu trebuie învinovăţiţi. Dacă "plimbătorii pe bani publici prin Europa" (primari, consilieri, inspectori, ş.a.) ar cheltui ceva şi în folosul (da’ pe bune!) comunităţii, poate omul de rând ar avea şi el habar ce înseamnă cu adevărat foarte pomposul Proiect de Gestiune Integrată a Deşeurilor. La Călineşti nu se mai face nimic. Două posibile amplasamente sunt Deseşti şi Strâmtura.

Citeşte mai mult...
 
Scandalul apometrelor PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 10:26

În urma derulării programului Mara - Samtid în cadrul ADIL, pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei au fost derulate o serie de lucrări ce au vizat reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, precum şi alte lucrări conexe.

În urma desemnării societăţii Vital Baia Mare ca operator unic prin legea concesionării, serviciile de apă şi canal prestate pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei de către Acaterm S.A. vor fi preluate de societatea Vital Baia Mare.
Vital Baia Mare şi-a anunţat intenţia ca, începând cu 1 aprilie 2009, consumul de apă al sighetenilor să se taxeze după citirea contorului principal care se află la intrarea fiecărui bloc şi nu a repartitoarelor (apometre) din apartamentele cetăţenilor. Societatea solicită constituirea asociaţiilor de proprietari tot până la 1 aprilie 2009, pentru a semna noile contracte. Acest fapt a generat nemulţumiri şi proteste ale cetăţenilor care se declară împotriva acestui nou mod de facturare a consumului de apă, considerând măsura ca una extremă.

Citeşte mai mult...
 
Interpelare pentru pădure şi silvicultori! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 03 Martie 2009 10:00

deputat Beres IstvanAzi, 03.03.2009, deputatul Beres Istvan, in calitate de reprezentant al sighetenilor in Parlamentul Romaniei, a prezentat o declaratie politica de protest fata de situatia in care se afla fondul forestier şi silvicultorii care sunt ignoraţi în continuare de actuala putere.

Va prezentam in continuare declaratia domniei sale:

Interpelare pentru pădure şi silvicultori!

"Doamna Preşedinte, stimate Colege, stimaţi Colegi!

Astăzi, voi încerca să vă atrag atenţia, asupra celei mai periculoase stări, care se cheamă „INDIFERENŢĂ”, într-un domeniu, care nu de mult a fost motiv de mândrie pentru Ţară, iar astăzi a ajuns pradă şi ruşine pentru cei ce practică , şi nu de mult era râvnita meserie de silvicultor.

Dacă se pomeneşte prin tradiţie, denumirea de Ţara Lăpuşului, Ţara Maramureşului, Ţara Secuilor, simţim o puternică legătură sufletească cu Pământul natal, ba mai mult, o teamă faţă de cea ce considerăm al nostru şi numai al nostru şi cu tot atâta indiferenţă privim cu linişte şi calm că se distruge unul dintre cele mai preţioase avuţii ale acestei Ţări. Aurul verde, numit cândva, adică Fondul Forestier Naţional, Nu suntem nici revoltaţi, nici indignaţi şi nici măcar nu încercăm să salvăm cea ce se mai poate salva, împreună cu cei fără de care nu va mai exista nici codrul, cei frate cu românul, dar nici măcar cu ungurul cu neamţul cu tot omul care trăieşte în această Ţară, care-i aparţine.

Ultima actualizare Marţi, 03 Martie 2009 10:07
Citeşte mai mult...
 
Tudor Gheorghe a pregatit doua evenimente inedite PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 09:46
Turneul "Taina cuvintelor", sustinut de Tudor Gheorghe pe parcursul ultimelor doua luni, si-a inchis cortina la Craiova, dupa un numar de 19 spectacole in toata tara. Dupa fiecare concert, publicul a plecat cu sufletul si cugetul aplecat mai mult decat oricand catre literatura romana, caci maestrul le-a tinut o lectie de limba romana de toata frumusetea.

Tudor Gheorghe pare a nu se opri insa niciodata din crearea remarcabilelor spectacole ce vin in intampinarea iubitorilor de cultura romaneasca. Maestrul si-a gasit timp sa pregateasca si sa puna la punct alte doua surprize care vor smulge fara indoiala exclamatii de admiratie.

Prima se numeste “Mahalaua Mon Amour” si se va concretiza intr-un turneu in tara si intr-un spectacol la Bucuresti la Sala Palatului pe data de 8 aprilie, show ce va pune in valoarea creatiile lautarilor Anton Pan, Zavaidoc, Faramita Lambru, Romica Puceanu sau Dona Siminica printr-o interpretare originala, in acompaniamentul unui taraf de exceptie. Cel de-al doilea eveniment se va constitui intr-un show inedit, in care Tudor Gheorghe va aparea asa cum nu a mai fost vazut vreodata.

Citeşte mai mult...
 
Hochland Fitness distruge calciul PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 09:35

Hochland FitnessHochland Fitness promite că nu îi va îngrăşa pe cei care o vor consuma. Valoarea energetică pentru 100 de grame de brânză este mică, însă cantitatea de grăsimi raportată la substanţa uscată este destul de mare.

 Producătorul brânzei topite Hochland Fitness omite două informaţii importante: conţinutul untului şi al brânzei. Pe lângă lapte, acestea ar putea conţine şi o cantitate importantă de sare. Acest aspect trebuie cunoscut de consumatori, mai ales că produsul mai are două surse de sodiu: citrat monosodic şi sare. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, avertizează că un adult nu trebuie să consume mai mult de 6 grame de sare zilnic pentru a-şi păstra sănătatea inimii şi a rinichilor.

Citeşte mai mult...
 
PD-L+PSD: Lista noilor sefi din institutiile deconcentrate PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 09:29

In premiera, ziarul citynews.ro va pune la dispozitie lista nominala a persoanelor avute in vedere de PD-L si PSD Maramures pentru ocuparea functiilor de conducere din institutiile deconcentrate. Liderii celor doua filiale de partid au aratat ca mai sunt cateva unitati aflate in discutie, dar ca intentioneaza ca pana la mijlocul acestei luni sa incheie definitiv problema inlocuirii sefilor din deconcentrate. Noii directori si inspectori vor fi numiti la conducere dupa o prealabila recomandare pe care noul prefect Sandu Pocol o va transmite ministerelor de resort.

Lista viitorilor sefi, in ordine alfabetica:

Ultima actualizare Marţi, 03 Martie 2009 10:41
Citeşte mai mult...
 
Copiii picteaza pentru pace. O chemare pentru participarea la cel de-al 12-lea Concurs International de Pictura PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 03 Martie 2009 08:11
În acest an vă rugăm să realizati o pictură pe tema “Pacea în Comunitatea mea”, care înseamnă pace în locul în care trăiţi, pace în zona oraşului vostru. Aşteptăm lucrările voastre. Vă rugăm citiţi condiţiile de participare mai jos.

Categorii de vârste şi premii:

Există un loc 1, 2 şi 3 în fiecare din următoarele categorii de vârste: 5 – 8 ani 9-12 ani 13 – 15 ani 16 – 19 ani

Toţi câştigătorii vor primi un mic premiu de la noi.

Reguli:

Citeşte mai mult...
 
Profesorii ar putea primi luna aceasta al 13-lea salariu PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 07:48
Preşedintele SLÎ Maramureş, Liviu Pop, a organizat ieri o conferinţă de presă pentru a face cunoscute acţiunile de săptămâna trecută la nivel central. Tot în cadrul întrunirii, acesta a vorbit şi despre gradaţiile de merit şi cel de-al 13-lea salariu. “În această lună, toate cadrele didactice vor primi al 13-lea salariu. Cel puţin aşa ne asigură ministrul Educaţiei. În plus, aceasta a mai spus că nu renunţă nici la promisiunea de a majora salariile dascălilor. Şi asta nu e tot. Ecaterina Andronescu a menţionat că proiectul de ordonanţă prin care se reduc anumite drepturi acordate profesorilor, respectiv decontarea navetei, salariu de merit etc., nu aparţine Ministerului Educaţiei. Tensiunea sistemului din învăţământ este foarte mare şi ne putem aştepta oricând la forme de protest spontane sau chiar la grevă generală”, a declarat Liviu Pop. 
În perioada 23 februarie-6 martie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean a avut loc evaluarea gradaţiilor de merit, care se acordă pe 4 ani, pentru 16% din personalul didactic. Gradaţia de merit este în cuantum de 25% din salariul de bază.
Citeşte mai mult...
 
Doi elevi din Sighet, locul I la olimpiada de şah PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 07:41

Pentru prima oară, după 1989, la nivel naţional s-au organizat olimpiadele de şah pentru copii şi liceeni. Recent, la Colegiul Economic “N. Titulescu” din Baia Mare a avut loc etapa judeţeană a liceenilor. Din Sighet au participat Bianca Berinde, clasa a X-F, şi Andrei Arba, clasa a XI-A, de la CN “Dragoş Vodă”. La competiţie au fost însoţiţi de instructorul sportiv prof. Dănuţ Vraja de la Grupul Şcolar de Industrie Mică şi Servicii. De menţionat faptul că elevii sunt membrii Clubului Sportiv “Sig-Mar”. După disputarea meciurilor finale, la care au participat 6 băieţi şi 4 fete, sportivii sigheteni s-au clasat pe primul loc. Ei urmează să reprezinte Maramureşul la finala pe ţară, care va avea loc în luna mai, la Giurgiu. 

Citeşte mai mult...
 
Activităţiile mentale pot preveni pierderea memoriei şi boala Alzheimer? PDF Imprimare Email
Luni, 02 Martie 2009 21:29

Un cercetător în neuropsihiatrie de la Mayo Clinic din Rochester, SUA, a realizat un studiu care sugerează că activităţile mentale susţinute în partea a doua şi a treia a vieţii pot preveni sau întârzia pierderea memoriei, precum în boala Alzheimer. Studiul va fi anuţat în aprilie 2009 la conferinţa anuală a American Academy of Neurology.

Un recent  studiu aparut cu scopul de a observa cu toti cat de mult sau de putin ne poate afecta activitatile de zi cu zi pierderea memoriei, a inclus 197 de persoane cu varsta cuprinsa intre 70 si 89 de ani suferind de usoare probleme cognitive sau diagnosticate cu pierderi de memorie si 1,124 de persoane de aceasi varsta fara probleme  de pierdere a  memoriei. Din acest studiu a rezultat faptul ca in ultimii ani, activitati ca cititul cartilor sau  jocurile pe calculator au dus la o descrestere intre 30-50%  in riscul pierderii memoriei   comparativ cu persoane care nu au luat parte la astfel de activitati. De exemplu, persoanele care au  urmarit programe tv mai putin de 7 ore pe zi  sunt cu 50 % mai putin predispusi sa isi piarda memoria in comparatie cu ceilalti.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1711171217131714171517161717171817191720UrmătorSfârşit »

Page 1712 of 1748

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact