logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Forbal: CS Marmatia Sighet - misiune grea cu CFR Cluj II PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Martie 2009 07:40

Marmaţia Sighet va întâlni, pe teren propriu (NR. de la ora 15:00), una dintre echipele care şi-au propus ca obiectiv promovarea în liga secundă, ocupanta locului 3, CFR Cluj II. Jucătorii sigheteni, antrenaţi de Lucică Bălan şi Attila Ghinda, în etapa trecută au smuls un punct nesperat de la o echipă mult mai bine clasată, Gloria II Bistriţa, şi nutresc speranţe în adjudecarea celor trei puncte în disputa cu feroviarii în vederea salvării de la retrogradare. 
Partida va fi arbitrată de Romulus Constantin Pop (Târgu Mureş), ajutat de Mihai Marica şi Paul Tamaş (ambii din Bistriţa). Rezervă: Iftenie Sângeorzan (Năsăud). Obs.: Cornel Pantea (Oradea).

Citeşte mai mult...
 
Moroşencele frumoase, aşteptate la casting pentru un festival de modă PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Martie 2009 07:34

Cele mai frumoase maramureşence ne-au reprezentat la concursuri naţionale şi internaţionale de modă. De această dată, Fundaţia Catharsis, în colaborare cu Agenţia Platinum din Buşteni, organizează un festival de modă pe Valea Prahovei. Aşadar, toate fetele care au împlinit 14 ani, au peste 1,70 m şi un aspect fizic plăcut pot participa la casting. Selecţia va avea loc vineri, 13 martie, de la ora 18, la sediul PSD din Baia Mare, Bd. Bucureşti nr. 5. Înscrierile se fac azi, începând cu ora 17.30. Cele mai frumoase fete selecţionate vor avea posibilitatea să participe şi la concursuri naţionale şi internaţionale precum Miss Turism, Model of the World, Miss Bikini etc.

Citeşte mai mult...
 
Femeie ucisa de tren la Sacel PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 20:59

O femeie in varsta de 52 de ani din localitatea Sacel a fost lovita in aceasta dimineata de trenul care circula pe ruta Sighetu Marmatiei – Cluj Napoca. Autoritatile au aflat de moartea Mariutei Susca abia in jurul orei 8:30, iar ulterior au extins cercetarile pentru a afla daca a fost vorba de un accident sau de o sinucidere.

“In acest moment nu putem spune daca a fost surprinsa de tren sau s-a aruncat in fata lui”, a declarat pentru citynews.ro Lazar Gheorghe, angajat in cadrul Politiei Transport Feroviar Viseu de Jos.  El a aratat ca sunt continuate verificarile la domiciliul victimei.

Citeşte mai mult...
 
Scrisoare deschisă către Prefectura Maramureş PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 15:53
Domnului prefect, profesor Sandu POCOL

Este pentru prima oară în ultimii 20 de ani, după cum bine ştiţi şi domnia voastră, când, salariaţii din învăţământ din Maramureş se confruntă cu o întârziere nepermis de mare la primirea drepturilor salariale. Iar acest lucru, ironia sorţii, se întâmplă pe mandatul unui prefect-cadru didactic.

Recunoaştem că nu ne aşteptam ca noul prefect al Maramureşului să nu susţină cauza colegilor de breaslă, ba mai mult să şi dezinformeze. Luni, 9 martie 2009 ne-aţi promis (pentru a doua oară) că în două zile colegii vor primi salariul 13 şi diferenţele salariale, iar după cele două zile ne spuneţi că nu sunt bani. Explicaţiile contradictorii din săptămâna aceasta ne fac să tragem nişte concluzii negative în ceea ce vă priveşte şi asupra statutului pe care vi l-aţi asumat în defavoarea catedrei.

Domnule prefect, ce ar trebui să înţeleagă salariaţii din învăţământ în condiţiile în care, în ziua votării bugetului în şedinţa Consiliului Judeţean de ieri, 11 martie 2009, preşedintele CJ, Mircea Man a afirmat pe un post de televiziune local că bugetul judeţului a crescut cu 8 procente, iar dumneavoastră ne spuneţi că nu sunt bani? Ce explicaţii trebuie să le dăm colegii noştri atâta timp cât, în marea majoritate a judeţelor ţării, salariul 13 s-a acordat de mai multă vreme?

Citeşte mai mult...
 
Batran accidentat în timp ce traversa neregulamentar strada PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 14:32

Alexandru B., de 23 de ani din Vadu Izei conducea pe str. Bogdan Vodă un autoturism înmatriculat în judeţul Suceava. A accidentat grav pe Gavrilă F., de 85 de ani din Sighetu Marmaţiei care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat fără să se asigure. Victima a fost transportată la spital unde a rămas internată.

Citeşte mai mult...
 
Un bărbat din Bârsana este cercetat de poliţişti pentru infracţiuni silvice PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 14:25

Poliţiştii din Bârsana au desfăşurat ieri o acţiune în cadrul căreia l-au identificat pe Teodor I., de 39 de ani din localitate. Bărbatul transporta cu căruţa trei arbori de stejar nemarcaţi pentru care nu avea documente de provenienţă. În urma verificărilor poliţiştii au constatat că suspectul a tăiat arborii din pădurea proprietate a Parohiei Ortodoxe Valea Muntelui Bârsana. Suspectul este cercetat în libertate pentru tăiere ilegală şi furt de material lemnos.

Citeşte mai mult...
 
Profesorii asteapta inca al 13-lea salariu PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 12:00

Prefectura si Consiliul Judetean Maramures au anuntat cu sure si trambite in data de 9 martie ca dascalii maramureseni vor primi al 13-lea salariu in doua zile. De atunci au trecut insa trei zile si banii se lasa asteptati.

Contactat telefonic, prefectul Sandu Pocol a spus doar ca “se fac toate eforturile pentru ca profesorii sa primeasca aceste sume”, fara a da detalii sau explicatii despre termenul impus chiar de dansul si intarzierea aparuta pe parcurs.

La randul sau, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Maramures, Teodor Luputi, a declarat pentru citynews.ro ca banii vor ajunge in buzunarele profesorilor pana la finalul lunii martie.

Citeşte mai mult...
 
APIA cere mentinerea actualei taxe auto pe parcursul anului 2009 si se opune transformarii ei in impozit anual PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 12:00

Taxa auto ar trebui sa ramana in forma actuala pe tot parcursul acestui an, pentru ca franeaza intrarea de masini foarte vechi in tara, iar impozitul anual pe care Ministerul Mediului vrea sa-l introduca nu este o solutie pentru piata auto romaneasca, a declarat joi vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania, Brent Valmar, la o conferinta organizata de Mediafax.

El sustine ca taxa auto de prima inmatriculare ar trebui mentinuta la nivelul stabilit prin ordonanta din februarie - cand taxa a fost redusa cu 30% pentru masinile second-hand. In opinia sa, daca se creeaza in piata un nivel de asteptare, oamenii nu prea mai cumpara masini, in speranta ca viitoarea taxa va fi mai mica, iar acest lucru este periculos.

Despre propunerea Ministerului Mediului, care vrea sa treaca prin Parlament anul acesta o lege care sa inlocuiasca taxa auto cu un impozit anual, Valmar spune ca initiativa nu este o solutie si ar pedepsi multi posesori de masini vechi.

Citeşte mai mult...
 
Taxe mai putine pentru romani PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 11:58

Primul-ministru Emil Boc a declarat ieri ca Guvernul a adoptat un memorandum cu privire la reducerea numarului de taxe si tarife, urmand ca pana in data de 15 aprilie ministerele sa prezinte propunerile de anulare, reducere sau comasare a taxelor pe care romanii le platesc in acest moment.

„Ne costa mai mult sa le administram decat sa luam bani efectiv prin punerea lor in practica”, a afirmat premierul Boc intr-un comunicat de presa de pe site-ul Guvernului. Seful Executivului a mai precizat ca in acest moment exista 558 de impozite si taxe instituite prin 185 de acte normative.

La randul sau, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat constituirea unui grup de lucru interministerial, format din reprezentanti ai Ministerului Finantelor si ai celorlalte ministere si institutii implicate in gestionarea acestor taxe, care vor efectua o analiza cu privire la costul, respectiv beneficiul adus de fiecare taxa, impozit sau tarif platit de fiecare dintre noi.

Citeşte mai mult...
 
Elevii sigheteni au fost culesi de jandarmi de prin baruri PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 11:21
În data de 11.03 2009, în cadrul unei acţiuni executate în comun cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ preuniversitar din Maramureş, jandarmii din cadrul patrulei de ordine publică au identificat un număr de 16 elevi ai Grupului Şcolar Forestier din Sighetu Marmaţiei care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţământ în timpul programului educaţional. Elevii au fost surprinşi de oamenii legii într-un bar situat în apropierea instituţiei de învăţământ. Au fost aplicate un număr de 11 avertismente scrise şi 5 amenzi contravenţionale în valoare totală de 112,5 lei.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, jandarmii sigheteni, împreună cu reprezentanţi ai Liceului „Regele Ferdinand” din localitate, au surprins, într-un local din apropiere, un alt grup de 5 elevi, care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţământ în timpul programului educaţional. Acestora li s-au aplicat un număr de 5 amenzi contravenţionale în valoare de 12,5 lei fiecare.

Citeşte mai mult...
 
Strigăte în miez de noapte PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 11:13

În data de 07.03.2009, în jurul orei 02.30, jandarmii sigheteni din compunerea unei patrule de ordine publică, l-au surprins pe R. Florin, de 19 ani, din Sighetu Marmaţiei, care aflându-se pe strada Piaţa 1 Decembrie 1918 din localitate, a tulburat ordinea şi liniştea publică a locuitorilor din zonă prin strigăte şi urlete. Pentru comportamentul său, tânărul fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 200 lei.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1691169216931694169516961697169816991700UrmătorSfârşit »

Page 1700 of 1748

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact