logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Directorii de şcoli vor fi numiţi pe patru ani de către primari PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 10:08

Directorii de şcoli vor fi numiţi de primari, iar inspectorii şcolari vor fi nominalizaţi prin ordin al Ministerului Educaţiei. Aceste prevederi sunt cuprinse în proiectul de modificare a Legii Învăţământului.
Directorii de şcoli vor încheia un contract de management cu primarul pe o perioadă de patru ani. Profesorii vor fi angajaţi în urma unui concurs ţinut în şcoală, renunţându-se la examenul naţional de titularizare. În cazul în care locurile vacante nu se vor ocupa, directorii vor comunica inspectoratelor, care vor organiza concurs de suplinire.
O altă modificare adusă de proiectul iniţiat de minister se referă la modul în care vor fi conduse şcolile. Conducerea va reveni unui consiliu de administraţie, din care vor face parte o treime reprezentanţi ai şcolii, o treime reprezentanţi ai asociaţilor de părinţi şi o treime ai autorităţilor locale. Directorul şi adjunctul şcolii nu vor mai face parte obligatoriu din consiliul de administraţie.

Citeşte mai mult...
 
Conducerea judeţului promite din nou dascălilor că îşi vor primi banii săptămâna viitoare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 10:06

Prefectul Sandu Pocol şi preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Man, au organizat ieri o conferinţă de presă pe această temă

Dascălii maramureşeni vor primi săptămâna viitoare cel de-al 13-lea salariu aferent anului trecut. Cel puţin aşa a promis, din nou, prefectul Sandu Pocol şi preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Man. Într-o conferinţă de presă organizată ieri, cei doi i-au asigurat pe dascălii din judeţ că vor rezolva problema, în urma discuţiilor pe care le-au purtat cu reprezentanţii guvernului. “Avem toate premisele că săptămâna viitoare vom avea asiguraţi banii pentru plata primei anuale tuturor dascălilor din judeţ. Iar demersurile nu le-am făcut nicidecum la presiunea sindicatului din învăţământ”, a declarat Mircea Man. Prefectul Sandu Pocol a afirmat că, în cursul acestei săptămâni, a purtat zilnic discuţii cu liderul de sindicat Liviu Marian Pop, dar că a aflat din presă reproşurile ce i se aduc. Sindicaliştii s-au declarat nemulţumiţi de atitudinea actualului prefect, care a promis că în două zile dascălii vor primi al 13-lea salariu şi diferenţele salariale, dar apoi le-a transmis că deocamdată nu sunt bani ce ar putea fi alocaţi în acest scop.

Citeşte mai mult...
 
Profesorii vor fi evaluaţi anual pentru stabilirea salariului PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 09:57

Ei vor primi calificative: nesatisfăcător, satisfăcător, bine sau foarte bine

Profesorii pot sta relaxaţi. Proiectul conform căruia trebuiau elaborate criteriile de performanţă în educaţie a fost amânat. Atât profesorii, cât şi reprezentanţii Guvernului au avut alte priorităţi. Astfel, ei şi-au axat discuţiile pe legea unică a salarizării bugetarilor şi pe intenţia Guvernului de a reduce unele sporuri pentru cadrele didactice. Comisia de elaborare a criteriilor în educaţie a fost constituită la începutul acestui an. Aceasta trebuie să stabilească principiile după care dascălii îşi vor primi salariul. Până în prezent, însă, nu s-au făcut mari progrese.
Pavel Filip, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean: “Conform propunerii ARACIP, evaluarea profesorilor va fi realizată anual, după încheierea fiecărui an şcolar. Dascălul va completa o fişă de evaluare, după care se va realiza un interviu. Astfel, se va obţine calificativul final, alături de dovezile care atestă nota primită. În funcţie de acestea se va stabili salariul pe care îl merită: calificativul nesatisfăcător atrage după sine o diminuare a salariului cu 10%, cel de satisfăcător nu va schimba salariul, iar calificativul bine ar putea să îi aducă acestuia o creştere salarială de 10%.

Citeşte mai mult...
 
Nemulţumite de serviciile oferite, 453 de persoane şi-au schimbat medicul de familie PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 09:51

Nemulţumiţi de prestaţia medicului de familie, mulţi maramureşeni optează să se transfere pe listele unui alt cadru medical. Aşa se face că, lunar, la Casa de Asigurări de Sănătate se înregistrează în medie aproximativ 50 astfel de solicitări. La fel se procedează şi în cazul în care asiguraţii îşi schimbă domiciliul în alt judeţ.

Medicul de familie poate fi schimbat o dată la şase luni de la data înscrierii unui pacient pe listele acestuia. Motivele care duc la luarea unei astfel de decizii sunt multiple. “Atât persoanele care nu sunt mulţumite de serviciile oferite de medicul de familie, cât şi cele care se mută dintr-un judeţ în altul trebuie să se adreseze reprezentanţilor CAS. În eventualitatea în care persoana asigurată îşi schimbă domiciliul dintr-un judeţ în altul, pentru a se putea înscrie pe listele unui medic de familie din judeţul în care şi-a stabilit domiciliu trebuie să obţină o negaţie de la Casa de Asigurări la care a fost înscris. Astfel, va putea fi radiat din evidenţele acesteia. O persoană asigurată nu poate să fie înscrisă pe două sau mai multe liste”, a precizat Claudia Ganea, purtător de cuvânt al CAS Maramureş.

Fişa pacientului va fi transmisă noului medic

Citeşte mai mult...
 
Spor de risc şi de suprasolicitare neuropsihică, pentru judecători şi procurori PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 07:25

Începând din această lună, cei 6.000 magistraţi din întreaga ţară, judecători şi procurori, vor primi spor de risc şi de suprasolicitare neuropsihică. Aceste sporuri sunt semnificative şi se ridică la aproximativ 50% din salariul de bază. Decizia a fost luată săptămâna trecută la nivelul Ministerului Justiţiei, şi a fost deja comunicată curţilor de apel. Acordarea sporurilor a fost îndelung dezbătută, generând un adevărat scandal în Justiţie. Până acum, de aceste sporuri au beneficiat doar 500 de magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi alţi 60 de la CSM, acestea fiind singurele instituţii cu bugete independente de minister.

Citeşte mai mult...
 
Echipa de tenis a CSS Sighet, la Cupa Fischer & Profi de la Arad PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 07:20

Raluca GhindaÎn aceste zile, la Arad s-a desfăşurat turneul de tenis dotat cu Cupa Fischer & Profi UTA, la care au participat şi tenismanii Clubului Sportiv Şcolar (CSS) din Sighetu Marmaţiei, antrenaţi de profesorul Eugen Mihaljek. Jucătoarea Raluca Ghinda a dispus în semifinală de Nora David (UTA Arad) - luându-şi o binemeritată revanşă - ca apoi în finală să cedeze în faţa jucătoarei Clubului Sportul Studenţesc din Bucureşti, Ioana Ducu. Menţionăm că, doar cu câteva zile în urmă, Raluca Ghinda a intrat atât la simplu, cât şi la dublu în semifinalele Cupei “Winter”, disputate la Cluj-Napoca, asemenea lui Vlad Oniţa, colegul de la CSS Sighet.

Ultima actualizare Sâmbătă, 14 Martie 2009 07:29
Citeşte mai mult...
 
Caligula pe scena Teatrului Municipal Baia Mare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 07:14

In aceasta sambata iubitorii de teatru sunt asteptati la Caligula. Piesa,  o adaptare dupa Albert Camus, este pusa in scena, la Baia Mare, in directia cunoscutului om de teatru Victor Ioan Frunza.

 Oficialii Teatrului Municipal au aratat ca spectacolul este programat pentru ora 18L00.

 Din distributie fac parte actorii: George Costin, Inna Andriuca, Ioan Codrea, Vlad Birzanu, Ovidiu Mihaita, Valeriu Doran, Sorin Miron, Ioan Costin, Vlad Muresan, Adriana Covaci, Ariana Presan, Gabriela Del-Pupo, Wanda Farkas, Lavinia Pasca, Ioan Nemes, Raul Hotcas si Marin Ciuca.

Citeşte mai mult...
 
ANUNŢ: Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures face recrutari PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Martie 2009 22:04
Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures face recrutari pentru concursul de admitere, organizat de institutiile militare de invatamant – Arma Jandarmi, curs de zi astfel:

Numar de locuri alocate pentru scolile Ministerului Administratiei si Internelor 

                 I. INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT / specialităţi LA CARE SE ORGANIZEAZĂ CONCURS DE ADMITERE

 Academia de Poliţie „Al.I.Cuza" Bucureşti -  specialitatea jandarmi ;

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Gr.Al.Ghica" Drăgăşani;

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni ;

Ultima actualizare Vineri, 13 Martie 2009 22:23
Citeşte mai mult...
 
Diplomatul român de la Cernăuţi, victimă a retorsiunii? PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Vineri, 13 Martie 2009 21:31
Pe diplomatul român Iustinian Focşa  îl ştiu din martie 2000, cînd lucra la Departamentul guvernamental pentru românii de pretutindeni  şi se afla în vizită de lucru în dreapta Tisei, alături de  fostul secretarul de stat  Mihai Răzvan Ungureanu  şi actualul ministru  de Externe, Cristian Diaconescu.

În ultimii ani, l-am reîntîlnit la diversele manifestări culturale organizate de românii din Transcarpatia la Apşa de Jos, Apşa de Mijloc, Topcina, Slatina sau Biserica Albă.

Ultimul interviu cu domnia sa l-am realizat în 27 noiembrie 2008, la Apşa de Jos. Nici atunci, cînd vorbea  de fapt cu un conaţional, şi nici altă dată ,  în discursurile sale, diplomatul român de la Consulatul General al României la Cernăuţi  nu a sărit peste cal, dimpotrivă, îşi măsura fiecare cuvînt , aşa cum procedează oricare diplomat de profesie.

Din nefericire, atît în România cît şi- se vede treaba şi în Ucraina-  diplomaţii şi ziariştii străini sunt uneori văzuţi ca veritabili spioni sau ofiţeri sub acoperire!

În urmă cu 10 ani cînd am auzit una ca asta şi despre mine, m-am crucit  şi mă-ntrebam ce grad o-i fi avînd. Răspunsul l-am văzut pe o etichetă: 40 de grade!

Citeşte mai mult...
 
CS Marmatia Sighet - CFR II Cluj 0-1 la final PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 13 Martie 2009 15:54

Lume putina la meci, putin peste 50 de suporteri sigheteni. Jucătorii sigheteni, antrenaţi de Lucică Bălan şi Attila Ghinda, au o sarcina foarte grea in acest meci deoarece lupta pentru evitarea retrogradarii este foarte grea in conditiile in care CFR II Cluj lupta pentru promovarea in liga secunda.

Partida este arbitrată de Romulus Constantin Pop (Târgu Mureş), ajutat de Mihai Marica şi Paul Tamaş (ambii din Bistriţa). Rezervă: Iftenie Sângeorzan (Năsăud). Obs.: Cornel Pantea (Oradea).

CS Marmatia Sighet - CFR II Cluj 0-1 la pauza.Au mai aparut spectatori, numarul lor fiind in jur de 100 de persoane. Meciul este dominat detasat de catre clujeni, echipa oaspete reusind sa marcheze un gol in prima repriza. CFR II Cluj a avut si un 11 metri care a fost aparat de catre portalul sighetenilor. 

Pana la sfarsitul meciului atat sighetenii cat si jucatorii CFR-ului au avut ocazii pe care le-au irosit.Finalul meciului a gasit echipa sigheteana la poarta oaspetilor executand un corner in urma caruia un jucator clujean a respins mingea cu capul de dincolo de linia portii, dar arbitrul nefiind pe faza nu a validat aceasta actiune.Deci scorul final a fost de 1-0 pentru CFR, intr-un meci frumos presarat doar de cateva greseli de arbitraj.

Ultima actualizare Vineri, 13 Martie 2009 18:07
Citeşte mai mult...
 
Aurel Dan - Vernisajul de la Sala Radio Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 13 Martie 2009 14:59
 
« ÎnceputAnterior1691169216931694169516961697169816991700UrmătorSfârşit »

Page 1698 of 1748

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact