logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
IN EXTREMO la Rockin' Transilvania 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 Martie 2009 10:56

In ExtremoUna dintre cele mai fantastice trupe live din Germania, IN EXTREMO sunt confirmati oficial la festivalul ROCKIN' TRANSILVANIA OPEN AIR 2009, care se va desfasura anul acesta in weekend-ul 12-14 iunie la Sibiu!

In Extremo sunt deosebit de încântaţi de faptul că vor avea prilejul să revină foarte curând la Sibiu, oraş care le place foarte mult. Trupa va cânta la Rockin' Transilvania în ziua de sâmbătă, 13 iunie. Organizatorii festivalului vor pregăti împreună cu grupul un spectacol excepţional de sunet, lumini şi multe efecte pirotehnice.

Aşadar, cei care au pierdut anul trecut prilejul de a-i vedea pe In Extremo live în România, sunt aşteptaţi anul acesta la ROCKIN' TRANSILVANIA OPEN AIR 2009!

Citeşte mai mult...
 
20 de elevi de la un liceu sighetean au fost sancţionaţi de catre jandarmi PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 09:55

În data de 12.03.2009, în urma unei acţiuni executate în cooperare cu membrii instituţiilor de învăţământ din Sighetul Marmaţiei, jandarmii din cadrul patrulei de ordine publică au surprins un număr de 20 elevi ai Grupului Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii din localitate care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţământ în timpul programului educaţional şi care au refuzat să dea date privind identitatea lor. Acestora li s-au aplicat un număr de 12 amenzi contravenţionale în valoare totală de 375 lei şi 8 avertismente scrise.

Citeşte mai mult...
 
Carte: David Lodge - "Mort de surd" PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 09:17

David Lodge - Mort de surd"Mort de surd", roman aparut in 2008 sub semnatura scriitorului David Lodge, va apare in aceasta saptamina in traducere la Polirom. Romanul este cel de-al treisprezecelea titlu care va apare in seria de autor „David Lodge” initiata in cadrul colectiei „Biblioteca Polirom”. Cu acest roman – ce are la baza teama personala a autorului legata de pierderea treptata a auzului –, David Lodge se intoarce la genul care l-a consacrat: romanul campusului universitar, inaugurat de Schimb de dame, Ce mica-i lumea! si Meserie.

Cind universitatea a decis sa uneasca departamentele de engleza si lingvistica, profesorul Desmond Bates din Mort de surd s-a pensionat anticipat. Dar acum totul i se pare fara rost: ii lipseste rutina academica si si-a pierdut apetitul pentru cercetare. Iar asta nu inseamna nimic pe linga faptul ca il ameninta pierderea auzului, o sursa constanta de certuri domestice si stinjeneli sociale. In traditia populara, observa el, surzenia este considerata un fenomen comic, in timp ce, de pilda, orbirea este tragica, insa pentru o persoana surda nu-i chiar asa o gluma. In aceste imprejurari, totusi, Desmond ajunge sa aiba o relatie cu o femeie mai tinara, al carei comportament si viziune asupra lumii ameninta sa destabilizeze complet viata lui obisnuita. Amuzant si emotionant, romanul ne spune povestea eforturilor unui om de a se deprinde cu propriile metehne, cu ideea propriei morti, cu imbatrinirea si efemeritatea, in general, punind in scena insasi comedia si tragedia vietii umane.

Citeşte mai mult...
 
Unul dintre astronautii de pe Discovery a fost profesor in Romania PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 09:02

Richard R. Arnold, unul dintre astronautii aflati pe nava Discovery - lansata in spatiu duminica noaptea - a fost profesor in Romania. El a predat, in anul 2003, la Scoala Americana din Bucuresti, potrivit datelor biografice publicate de NASA. Dupa ce si-a terminat studiile la Universitatea din Maryland (in 1992), Richard Arnold a inceput sa predea stiintele spatiului in Arabia Saudita, unde s-a mutat impreuna cu familia in 1996. In 2001 se stabileste in Indonezia, iar doi ani mai tarziu ajunge in Romania.

In mai 2004, Richard R. Arnold a fost selectat sa faca parte din misiunile NASA. El a fost inclus in echipajul de pe nava Discovery, lansata in spatiu cu sapte astronauti la bord, intre care unul japonez. Discovery efectueaza primul zbor al unei navete in spatiu in acest an si urmeaza sa se cupleze la Statia Spatiala Internationala, unde va instala ultima pereche de antene duble solare. Dupa aceasta misiune, statia va dispune de toata puterea electrica necesara pentru experimente stiintifice.

Citeşte mai mult...
 
Noi documente care se cer apostilate PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 08:49

Recent, Ministerul Internelor a adăugat la lista cu documentele supuse procedurii de aplicare a postilei încă două. Este vorba despre: certificatele de rezidenţă fiscală şi cele privind atestarea impozitului plătit în România conform Convenţiei de evitare a dublei impuneri eliberate de OMF nr. 1798/1998. Aplicarea apostilei este necesară pe certificatele întocmite în România care urmează să producă efecte juridice pe teritorul unui stat semnatar al Convenţiei de la Haga. Apostiva va atesta veridicitatea semnăturii şi calităţii în care a acţionat semnatarul actului sau, după caz, a identităţii sigiliului ori a ştampilei pe care o poartă. Apostilarea se face la sediul Instituţiei Prefectului, unde se prezintă exemplarere originale ale certificatelor. Cererea de apostilare se poate face personal sau prin mandatar/avocat împuternicit, pe bază de procură notarială, respectiv delegaţie avocaţională.

Citeşte mai mult...
 
Beneficiile neştiute ale sexului PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 08:39

Puţini dintre noi ştim că sexul poate fi un remediu eficient pentru combaterea bolilor cardiovasculare, a cancerului şi chiar pentru eliminarea stresului. O partidă aprinsă de sex poate înlocui cu succes o jumătate de oră la sala de sport şi poate aduce numeroase beneficii organismului!

Dacă îţi doreşti un organism sănătos şi pentru asta ai adoptat un stil de viaţă sănătos, care include o alimentaţie echilibrată şi mult sport, nu uita un alt aspect important: sexul înseamnă sănătate! Aşadar, fă dragoste cât mai des ca să fii cât mai sănătos! Pe lângă plăcerea pe care o produce şi pe lângă faptul că întăreşte legătura dintre tine şi partenerul tău, sexul are o multitudine de alte beneficii.

Sexul - remediul împotriva bolilor cardiovasculare

S-a demonstrat ştiinţific, în urma unui studiu efectuat de către cercetătorii americani, că o viaţă sexuală activă poate reduce considerabil riscul apariţiei bolilor de inimă. Astfel, bărbaţii care fac dragoste de cel puţin două ori pe săptămână, prezintă un risc foarte mic de a suferi un atac de cord, de exemplu. Studiul desfiinţează, aşadar, concepţiile vechi, conform cărora partidele pasionale de amor ar putea cauza apariţia acestei afecţiuni.

Citeşte mai mult...
 
Produse cosmetice neconforme, pe piaţa din Maramureş PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 08:34

Un număr de opt agenţi economici din Maramureş au fost sancţionaţi contravenţional de Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) pentru comercializarea neconformă a produselor cosmetice. Inspectorii OPC au controlat, în ultima perioadă, 18 operatori economici de profil, dintre care doi importatori, doi producători şi 14 comercianţi. Şeful OPC Maramureş, Nicolae Săsăran, a subliniat faptul că importatorii şi distribuitorii sunt obligaţi să pună la dispoziţia organelor de control dosarul tehnic de omologare a produselor. “Toate produsele incluse în această categorie sunt omologate de Ministerul Sănătăţii şi trebuie să conţină date referitoare atât la compoziţie, cât şi la indicaţii/contraindicaţii şi data durabilităţii minimale. Dacă sunt neconforme, în contact cu pielea pot crea probleme”, a explicat Nicolae Săsăran. Printre principalele abateri depistate de inspectori cu ocazia verificărilor se află etichetarea incompletă sau netradusă în limba română, dar şi lipsa indicaţiilor prevăzute în legislaţie. “S-a constatat în unele cazuri că ambalarea produselor se face la punctele de comercializare, iar acestea nu conţin toate indicaţiile. Recomandăm cu această ocazie maramureşenilor să cumpere produse cosmetice doar din punctele autorizate şi să le evite pe cele de contrabandă, unde pot să apară mărfuri contrafăcute”, a mai afirmat şeful OPC Maramureş. Pentru neregulile constatate, inspectorii de la OPC au aplicat opt sancţiuni, dintre care cinci amenzi în valoare de 5.000 lei şi trei avertismente.

Citeşte mai mult...
 
Pugilistul sighetean Andrei Logos, aur în Cupa României la tineret PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 08:26

În perioada 8-14 martie, la Complexul “Alutus”, din Mangalia, s-a desfăşurat Cupa României la Box, întrecere rezervată tineretului. Printre cei 104 tineri boxeri din întreaga ţară s-au numărat şi pugiliştii Clubului Sportiv Şcolar din Sighetu Marmaţiei, antrenaţi de Adrian Şteţca şi Claudiu Râşco, şi nu numai că au participat, dar au urcat pe podiumul câştigătorilor, dovedind încă o dată valoarea şcolii de box sighetene. Astfel, Andrei Logoş a cucerit medalia de aur la 48 kg, iar Daniel Mihai cea de bronz, la 69 kg. Competiţia a fost oficiată de doi arbitri AIBA (Asociaţia Internaţională de Box Amatori) şi doi arbitri republicani, delegatul general al competiţiei fiind Costică Fieraru. Cupa României este un criteriu de selecţie pentru alcătuirea lotului naţional care va participa la Campionatul European de tineret de la Varşovia, lot în care sperăm că se va număra şi tânărul campion, Andrei Logos.

Citeşte mai mult...
 
Ucrainenii sunt tot mai interesaţi să lucreze în România PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 08:20

Primarul localităţii ucrainene Strâmtura, Vasile Buga, a declarat că piaţa forţei de muncă din România este atractivă pentru consătenii săi. El a fost recent în Baia Mare, la prezentarea rezultatelor proiectului JobNet, derulat de AJOFM Maramureş în colaborare cu parteneri ucraineni. Primarul a afirmat că la bursa locurilor de muncă desfăşurată în Ucraina, peste 100 de ucraineni s-au arătat interesaţi să lucreze în ţara noastră. Aceasta din cauză că “nici la noi nu prea există locuri de muncă. Oamenii vor să plece în străinătate, să câştige mai bine. Salariul mediu în Transcarpatia este de aproximativ 140 de dolari”, a afirmat Vasile Buga.

Ultima actualizare Luni, 16 Martie 2009 08:30
Citeşte mai mult...
 
O gospodărie din Berbeşti a fost cuprinsă de flăcări PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 Martie 2009 08:17

Pompierii din Maramureşul istoric au avut parte de două intervenţii. Prima dată au fost solicitaţi la gospodăria unui localnic din satul Berbeşti, comuna Giuleşti. În locuinţa lui, situată pe strada Principală, a izbucnit un incendiu. Detaşamentul Sighetu Marmaţiei a venit în ajutor în miez de noapte, reuşind să localizeze şi să lichideze focul după o oră şi jumătate. La acţiune au participat cu o motopompă şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Giuleşti. Flăcările au mistuit 70 mp de acoperiş învelit cu şindrilă, circa 1.000 kg de porumb şi 250 litri de ţuică. Focul s-a declanşat cel mai probabil din cauza unui conductor electric defect.

Citeşte mai mult...
 
Un semen de-al nostru va cere ajutorul PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 Martie 2009 07:47

"Drama lui Mihai Feraru de 52 ani a inceput in anul 1990 cand i-a murit un copil in varsta de 6 ani, intr-un accident de masina. Au urmat ani de chin cumplit pana-n anul 1994 cand a suferit primul infarct miocardic anteroseptal. Pe vremea aceea muncea la combinatul siderurgic Galati, la 2 ani a suferit si al 2 lea infarct miocardic, urmat de un tragic accident vascular cerebral, chiar din trunchiul cerebral, care la paralizat ptr tot restul vietii sale "partial". Au urmat iar si iar ani de chin ptr a se recupera cat de cat, acum Mihai poate sa mearga cate 50 metri se opreste sa se odihneasca, apoi iar mai merge putin, si tot asa-i viata lui. Familia bietului om este compusa din el si sotia sa care si ea este f bolnava, cardiaca, si are ostroporoza. Familia lui Mihai traieste din pensia lui pe caz de boala care este f f mica. Sotia sa NU are nici un fel de venit si nu are nici pamant sau animale, iar ei amandoi nu pot efectua nici un fel de activitate, consuma amandoi zilnic aceleasi medicamente care ii costa lunar cate 230 lei compensat, plus ca mai are si o datorie la BCR de 180 lei lunar. Va rog sa va inchipuiti cat de greu traesc acesti 2 oameni. Mihai este persoana cu handicap si primeste un ajutor de 31 lei lunar[treizecisiunulei]. Ce sa-si cumpere de asa bani? Mihai cere ajutor din partea ori-cui ptr a trai. Daca doriti sa-l ajutati pe Mihai, o puteti face acolo unde primeste acel ajutor de la handicap in cont la Raiffaisen Bank care are nr RO93rzbr0000060001059026 in lei, sau acasa. Orice fel de ajutor este bine venit. Bunul Dumnezeu o sa va rasplateasca. El se va ruga ptr sanatatea fiecaruia. Doamne Ajuta! Tel 0764807565.  A-R"

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1691169216931694169516961697169816991700UrmătorSfârşit »

Page 1696 of 1748

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact