logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Sighet Online este din nou accesibil PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 18 Martie 2009 19:16

Ne cerem pentru faptul ca site-ul Sighet Online nu a fost disponibil aproximativ 36 de ore. Problema a fost cauzata de o defectiune hardware a server-ului pe care a fost gazduit site-ul nostru. Aceeasi problema au avut-o toate site-urile gazduite de acel server. Am primit nenumarate semnale de ingrijorare din partea multor cititori fideli ai site-ului. Va multumim tuturor pentru ca sunteti alaturi de noi si speram sa nu mai apara astfel de probleme tehnice.

Ultima actualizare Joi, 19 Martie 2009 06:43
 
Curtea de Conturi, la Spitalul Sighet! PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Martie 2009 18:41

„Avalansa” de controale la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei! Dupa politisti, saptamana trecuta, au „descins” la spital si inspectorii Curtii de Conturi. Motivul controlului pare a fi aceeasi sesizare legata de o serie de achizitii suspecte ale conducerii Spitalului Sighet. Va reamintim ca, de cateva saptamani, politistii maramureseni au luat la „puricat” contractele de achizitii si facturile spitalului. Iar asupra managerului Vasile Bodnar planeaza acuzatia de „abuz in serviciu”. Cum sesizarea a fost transmisa la mai multe institutii publice, exista posibilitatea ca, in perioada urmatoare, sa apara si alte controale. De altfel, managerul Vasile Bodnar a recunoscut ca: „Nu e numai unul, sunt mai multe controale. Sunt tot felul de gogosi pe care le-au turnat. Nu de acum. Credeti ca sunt de acum? Exista o sesizare anonima, transmisa ca mijloc de razbunare. A fost trimisa la Politia Economica, Garda Financiara, Casa de Asigurari, la tot felul de smecherii de genul asta”.

Citeşte mai mult...
 
Radiatiile ating in continuare cote ridicate la Cernobil PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Martie 2009 18:24

Dupa 23 de ani de la explozia nucleara de la Cernobil, radiatiile ating in continuare cote foarte mari, cauzand reducerea speciilor de insecte, potrivit unui studiu publicat in revista Biology Letters, relateaza bbc.co.uk.
Cercetatorii care studiaza datele din zona - Timothy Mousseau de la Universitatea South Carolina (SUA) si de Anders Moller de la Universitatea Paris-Sud (Franta) - au constatat ca exista "o puternica legatura intre declinul speciilor si contaminarea din apropierea centralei". Populatiile de bondari, fluturi, greieri, libelule si paianjeni continua sa fie serios afectate de explozia nucleara, arata studiul, realizat in decurs de aproape zece ani.

Zona din jurul uzinei a fost evacuata dupa explozie si nu a mai fost locuita de oameni.

"Numarul organismelor vii scade cu atat mai mult cu cat zona este mai contaminata", au mai spus Mousseau si Moller.

Ultima actualizare Miercuri, 18 Martie 2009 18:41
Citeşte mai mult...
 
Simpozion pentru asistenţii care activează în afara spitalelor PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Martie 2009 18:22

În 7 aprilie, la nivel internaţional se marchează Ziua Sănătăţii. Cu acest prilej, Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România va organiza un simpozion. La acest eveniment vor fi invitaţi să participe doar asistenţii care lucrează la cabinetele din afara spitalelor. “Avem noutăţi pe care trebuie să le cunoască asistenţii ce activează în afara unităţilor spitaliceşti. Printre acestea se numără modificările apărute în legislaţie, programul de educaţie medicală continuă. Din păcate, asistenţii medicali care activează în aceste cabinete au mai greu acces la informaţii. Aşa că ne-am gândit de această dată la ei”, a precizat Viorica Totorean, vicepreşedinta OAMMR România şi totodată preşedinta filialei Maramureş. Aşadar, simpozionul va avea loc sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 12, la Teatrul Municipal din Baia Mare. Înscrierile se pot face până duminică, 22 martie.

Citeşte mai mult...
 
S-au scumpit permisele de conducere si certificatele de inmatriculare PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Martie 2009 17:57

Incepand din 20 martie, cetatenii vor plati mai mult pentru eliberarea permiselor de conducere si a certificatelor de inmatriculare. Reprezentantii Institutiei Prefectului Maramures anunta ca pretul pentru eliberarea permisului de conducere va fi de 68 lei (fata de 50 lei in prezent), iar cel pentru eliberarea unui certificat de inmatriculare va fi de 37 lei (fata de 30 lei in prezent). Solicitantii care au achitat contravaloarea permiselor de conducere si a certificatelor de inmatriculare pana la 20 martie si care solicita emiterea acestor documente dupa aceasta data vor achita diferenta dintre preturile vechi si cele noi. De precizat ca unitatile BCR si CEC vor elibera chitante sau ordine de plata distincte pentru fiecare tip de document.

Citeşte mai mult...
 
Zece scoli din Maramures participa la concursul Gardianul Mediului PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Martie 2009 17:54

Un numar de 10 unitati de invatamant din judetul Maramures au fost selectate pentru a participa la concursul Gardianul Mediului. Competitia este organizata de Garda Nationala de Mediu impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Maramures si se va desfasura pe parcursul a doua luni. Elevii participanti provin de la sapte scoli generale din Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Targu Lapus si trei licee. Comisarul sef Calin Crisan a declarat ca scopul acestui concurs este implicarea activa a copiilor si adolescentilor in constientizarea problemelor de mediu la nivel de comunitate, formarea si consolidarea constiintei ecologice si transmiterea cunostintelor acumulate celorlalti membri ai comunitatii. Castigatorii vor fi anuntati in 1 iunie 2009 si premiati in 5 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului.

Citeşte mai mult...
 
CJ promite 40 miliarde lei pentru Rozavlea, dacă depozitul ecologic va fi amplasat pe raza comunei PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Martie 2009 17:48

Comuna Rozavlea ar putea beneficia de fonduri substanţiale în cazul în care localnicii îşi vor da acordul pentru amplasarea unui depozit ecologic de deşeuri menajere în zonă. Pe lângă banii promişi, investiţia din nordul judeţului ar duce la crearea a circa 200 de locuri de muncă, iar la bugetul local s-ar acumula venituri care ar ajuta comuna pentru demararea unor proiecte.

Oferta este tentantă şi are toate şansele să fie acceptată de autorităţile locale. Primarul din Rozavlea, Marcel Mârza (PD-L), se pare că este de acord cu amplasamentul, dar mai trebuie să convingă şi restul localnicilor. “Nu este o groapă de gunoi, ci o fabrică, o uzină în care deşeurile menajere se selectează, se prelucrează. Astfel de centre există în toată lumea civilizată. Investiţia, care va fi suportată de Uniunea Europeană, depăşeşte 40 de milioane de euro. Ei alocă această sumă de bani tocmai pentru a purifica şi a proteja mediul înconjurător”, le-a spus primarul Mârza cetăţenilor, la şedinţa de informare care a avut loc recent în comuna maramureşeană.

Citeşte mai mult...
 
Servicii medicale plătite de pacienţi PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Martie 2009 17:44

În aceste zile, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a confirmat intenţia ministerului pe care-l conduce de a introduce şi în România sistemul de coplată a serviciilor medicale.

În urma unei întâlniri cu Susanne Krastner, vicepreşedintele Bundestag, Bazac a afirmat că doreşte schimbarea filosofiei financiare "a sistemului de sănătate român în acest an", se arată pe site-ul ministerului.
"Astfel, în premieră, în România se va introduce, începând cu  1 iulie a.c., pachetul minim de servicii, iar din luna septembrie, Legea profesiilor medicale şi a malpraxisului. De asemenea, ministrul a discutat şi despre posibilitatea introducerii sistemului de coplată pentru cei care vor dori un medicament mai scump sau un medic anume. Pentru categoriile de persoane defavorizate, însă, se lucrează deja la un nou concept, cel al sistemului de vouchere de sănătate", mai scrie în comunicatul MSP.

Citeşte mai mult...
 
SC VITAL SA in direct cu ascultatorii Radio Transilvania PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 17 Martie 2009 08:38

Miercuri, 18 martie 2009, de la ora 16:30, la Radio Transilvania Sighet, Claudiu Holdis va invita sa ascultati si sa puneti intrebari invitatilor sai, reprezentantii firmei SC VITAL SA din Baia Mare. Acestia vor incerca sa raspunda tuturor intrebarilor sighetenilor despre noul contract obligatoriu de furnizare a apei.

Radio Transilvania Sighet emite pe frecventa 87.9 FM.

 
Se desfiinteaza Directia Politiei de Frontiera Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 18:12

Infiintata anul trecut, Directia Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, care are in subordine granita Romaniei cu Ucraina si Ungaria de pe teritoriul judetelor Maramures si Satu Mare, urmeaza sa-si inceteze activitatea. Planul de reorganizare al Politiei de Frontiera propus de ministrul Dan Nica a fost aprobat in ultima sedinta a CSAT. Toate cele opt Directii vor fi desfiintate si inlocuite cu trei directii operative, dintre care una cu sediul in Constanta. Angajatii DPF Sighetu Marmatiei vor fi redistribuiti in structurile proprii ale MAI, iar cei care indeplinesc conditiile vor fi pensionati. Practic, atributiile DPF vor fi preluate (asa cum este normal) de structurile operative ale Inspectoratelor Judetene ale Politiei de Frontiera, mai multe posturi de conducere fiind transformate in functii de executie.

Citeşte mai mult...
 
ROZAVLEA:Centrul de deseuri, boicotat de afaceristii ilegali PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2009 18:04

Localnicii din Rozavlea care detin o afacere ilegala in localitate s-au opus proiectului care prevedea construirea unui centru de management integrat al deseurilor. Acuzatiile sunt aduse de primarul comunei, Vasile Marza. Prim-gospodarul localitatii sustine ca la intalnirea avuta ieri cu reprezentantii prefecturii si Consiliului Judetean, majoritatea satenilor au fost de acord cu viitoare constructie, insa u existat si exceptii.
“De exemplu s-a opus pentru derularea unui astfel de proiect un localnic care taie animale in conditii improprii. Acesta detine un semiabator in gospodarie si isi desfasoara activitatea fara forme legale. In rest, intalnirea de ieri a fost o discutie ce a vizat ampla, in care au fost oferite oamenilor informatii complete, inclusiv din domeniul tehnic. S-a explicat destul de clar ca este mare diferenta intre aceasta uzina si o groapa de gunoi.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1691169216931694169516961697169816991700UrmătorSfârşit »

Page 1695 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact