logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Amenzi de 2.000 de lei pentru furnizorii de gaz PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 13:36

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Maramures au controlat, in perioada 9-20 martie, cele doua societati care presteaza servicii de furnizare a gazelor in intreg judetul, respectiv SC E.ON Gaz Romania Regionala Nord-Vest si SC BERG Sistem Gaz SA Bucuresti – Punctul de lucru Sighetu Marmatiei.

“S-au urmarit mai multe puncte, respectiv legalitatea functionarii, analizarea contractelor de prestari-servicii, respectarea clauzelor din aceste contracte, respectarea legii 193/2000 privind clauzele abuzive, eliberarea documentelor financiar-fiscale si corectitudinea facturilor. Au fost analizate si cele aproape 400 de reclamatii primite, dintre care 15 au sosit la noi, 337 au fost depuse la E.ON Gaz si 17 la BERG Sistem”, a declarat pentru citynews.ro consilierul superior din cadrul OJPC Maramures, Marius Iliuta.

Citeşte mai mult...
 
Noi, Nichita şi nevoia de “necuvinte” - Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu”, Baia Mare, 30 martie 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 26 Martie 2009 13:29

Biblioteca Judeteana Petre DulfuNoi, Nichita şi nevoia de “necuvinte” - Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu”, Baia Mare, 30 martie 2009

Programul activităţii

Partea întâi - orele 13-13:50

Cuvât introductiv

- inspector şcolar de specialitate, profesor Valentina Todoran;

- director adjunct al Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, Baia Mare, profesor Mirela Ardelean;

- profesor colaborator, Ioana Petreuş, Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”

- coordonator proiect, profesor Mariana Pop, Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai”, Baia Mare;

- iniţiator proiect, profesor Monica Cândea, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Baia Mare;

Ultima actualizare Joi, 26 Martie 2009 13:35
Citeşte mai mult...
 
Batranii protesteaza la Prefectura pentru marirea pensiilor PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 13:22

Sirul protestelor continua in Maramures. De aceasta data, cei care isi striga pasurile sunt pensionarii din judet. Reprezentantii acestora, in numar de aproximativ 50, s-au strans in aceasta dupa-amiaza la Prefectura pentru a cere ajutorul reprezentantilor Guvernului in teritoriu.

Initial ei ar fi trebuit sa desfasoare un miting in centrul orasului, dupa modelul aplicat in intreaga tara, insa ulterior au decis sa se adune in sala mare a Palatului Administrativ ci sa solicite o intrevedere cu prefectul judetului, Sandu Pocol.

Ultima actualizare Joi, 26 Martie 2009 13:35
Citeşte mai mult...
 
PD-L instaleaza azi noul sef la Directia Silvica PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 12:06

Directia Silvica Maramures va avea, incepand din aceasta seara, un nou sef. Cel care va prelua fraiele institutiei este Gheorghe Petrovan - pana astazi sef de ocol in municipiul Sighetu Marmatiei. Instalarea va avea loc in jurul orei 18:00, dupa cum au declarat pentru citynews.ro surse din cadrul directiei, la eveniment urmand sa ia parte si reprezentanti ai Regiei Nationale a Padurilor.

 Gheorghe Petrovan a fost sustinut de liderii PD-L Maramures pentru functia de director al unitatii Romsilva si este cel de-al doilea sef de institutie deconcentrata pe care acest partid reuseste sa il avanseze in functie. Postul pe care urmeaza sa il ocupe deseara a fost lasat liber, dupa alegerile parlamentare din noiembrie anul trecut, de fostul director Pavel Horj, care a renuntat la activitatea din silvicultura odata cu intrarea sa in Parlament.

Citeşte mai mult...
 
Ofiţeri de poliţie, subofiţeri de poliţie de frontieră şi contrabandişti au fost reţinuţi de procurorii DNA. PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 11:53

Ofiţeri de poliţie, subofiţeri de poliţie de frontieră şi contrabandişti au fost reţinuţi de procurorii DNA. 
Sub protecţia ofiţerului de poliţie şi a subofiţerilor de poliţie de frontieră, contrabandiştii de ţigări din localităţile Halmeu, Porumbeşti şi Cidreag au introdus în ţară peste frontiera verde importante cantităţi de ţigări din Ucraina. În acţiunea condusă de procurorii DNA din cadrul Biroului DNA pentru Satu Mare au fost angrenaţi poliţişti de frontieră şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare. 
Demn de menţionat este faptul că procurorii DNA n-au angrenat în această acţiune Departamentul General Anticorupţie şi Inspectoratul de Poliţie al judeţului Satu Mare. Din partea Poliţiei de Frontieră acţiunea a fost coordonată de comisar şef de poliţie Ion Pop “Rapidu”, şeful Direcţiei Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, şi comisar şef Tiberiu Giurea, adjunctul şefului IJPF Satu Mare.

Citeşte mai mult...
 
Compartimentul de Prevenire a Criminalităţii va sfătuieşte PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 11:36

- Daca sunteţi nevoit sa circulaţi după lăsarea întunericului, stabiliţi-vă traseul astfel încât să ocoliţi locurile neiluminate şi necirculate;

- Evitaţi scurtăturile prin zone izolate (terenuri virane, şantiere de construcţii, parcuri neiluminate etc.);

- Daca vi se pare ca sunteţi urmărit, îndreptaţi-vă spre o zona intens populata, chiar daca acest lucru implica o schimbare în traseul dumneavoastră iniţial;

- Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în cale;

- La intrarea într-un imobil fiţi foarte atent daca în hol sau în zonele întunecate nu se afla persoane suspecte;

- Asiguraţi-vă ca în blocul în care locuiţi luminile sunt aprinse la intrare si în fata liftului, odată cu lăsarea întunericului;

Citeşte mai mult...
 
Sighet FM – un nou post de radio pe malul Tisei PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 11:14

Eveniment mass-media la Sighetu Marmatiei. Vineri, 27 martie, in municipiul de pe malul Tisei va avea loc lansarea oficiala a postului de radio Sighet FM. Evenimentul va incepe la ora 17:00, la sediul de pe strada Xenopol, numarul 46. 

 Dupa cum au aratat reprezentantii postului de radio, Sighet FM are studiouri proprii si va difuza non-stop programe locale si nationale alaturi de hit-urile momentului. Lansat sub sloganul “Sighet FM- alaturi de tine”, postul de radio va fi receptionat pe frecventa 89,3 FM.

 Postul va difuza cu precadere stiri locale si hiturile momentului, fara a evita insa slagarele. Pe langa acestea, grila de programe contine atat emisiuni de divertisment, cat si talk-show-uri. De asemenea, acesta va fi singurul radio din Sighet cu o dotare tehnica de ultima ora si cu o acoperire de putere mare care ofera posibilitatea ca frecventa sa fie identificata automat de ascultatori.

Citeşte mai mult...
 
Disponibilizările CFR pun în pericol siguranţa trenurilor PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 10:44

Zilele trecute, Ministerul Transporturilor a trimis sindicatelor din CFR un program de restructurare care prevede concedierea colectivă a 12.139 de angajaţi de la toate structurile din cadrul companiilor subordonate. Sindicaliştii feroviari resping întru totul măsura anunţată de minister şi ameninţă cu proteste. Ei au avut deja o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Transportului şi Infrastructurii (MTI), însă nu s-a ajuns la nicio înţelegere.

Discuţiile dintre sindicaliştii şi oficialii de la Transporturi vor continua şi în zilele următoare pentru luarea unei decizii finale în privinţa disponibilizărilor masive anunţate. Lucian Filip, liderul Sindicatului Independent CFR Baia Mare, a spus că deocamdată nu s-a hotărât câţi angajaţi vor fi daţi afară, însă sindicaliştii vor lupta pentru păstrarea tuturor locurilor de muncă existente în momentul de faţă.
"Nu ştim dacă se vor da afară oameni care lucrează în CFR şi nici câţi. Se poartă încă discuţii la nivel ministerial pe tema asta. Noi nu vrem să-şi piardă nimeni locul de muncă şi nu vom accepta asta niciodată", a precizat Lucian Filip.

Citeşte mai mult...
 
Carte: Alekscandr Soljenitin - "O zi din viata lui Ivan Denisovici" PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 10:41

Alekscandr Soljenitin - O zi din viata lui Ivan DenisoviciIntre 1929 si 1953, aproximativ 40 de milioane de oameni din Uniunea Sovietica au disparut. Abia dupa publicarea nuvelei “O zi din viata lui Ivan Denisovici” a scriitorului rus Aleksandr Soljenitin, intreaga lume a aflat ceea ce recensamintele oficiale uitasera sa mentioneze: toti acei oameni au fost inghititi de gulag.

Publicata in 1962 cu acceptul lui Hrusciov, care dorea sa demonteze vechiul idol sovietic pe nume Stalin si practicile sale criminale, nuvela lui Soljenitin introduce termenul de gulag in literatura universala. Si o face intr-un mod care va spulbera definitiv iluziile Vestului cu privire la drepturile omului in societatea sovietica. Ororile comunismului sunt expuse in aceasta poveste despre o zi din viata unui prizonier in gulag, lantul de lagare de munca fortata din imensitatea inghetata a URSS-ului.

El insusi prizonier politic intr-un astfel de lagar intre 1945-1953, pentru o scrisoare ce continea un comentariu malitios la adresa lui Stalin, Soljenitin furnizeaza informatii detaliate despre o zi din viata unui om obisnuit, fortat sa munceasca (si sa supravietuiasca) in conditii subumane. Programul infernal al detinutilor, lipsa mancarii, a hainelor si a igienei, munca la -40 de grade, pedepsele colective pentru imposibilitatea fizica a unui detinut de a mai munci, toate acestea sunt descrise din perspectiva personajului central, Ivan Denisovici, un posibil alter-ego al autorului.

Citeşte mai mult...
 
Localnicii din Crăciuneşti vor un monument al fraternităţii româno-ucrainean PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 10:32

Crăciuneştiul face parte din comuna Bocicoiu Mare. Localnicii sunt majoritatea ucraineni, dar şi de alte etnii. Astfel, de curând, comunitatea ucraineană din localitate a venit cu ideea amplasării în centru a unui monument care să exprime "înfrăţirea" culturală dintre români şi ucraineni.

Mai mulţi localnici din Crăciuneşti au hotărât să facă toate demersurile necesare pentru ca în satul lor să existe un monument care să-i reprezinte deopotrivă pe poetul emblematic al României, Mihai Eminescu, dar şi pe cel al Ucrainei, Taras Şevcenko. Astfel, prin implicarea sătenilor, s-au obţinut autorizaţiile necesare pentru amplasarea monumentului şi s-au construit deja soclurile. Ei doresc ca respectivul monument să poarte inscripţii atât în română, cât şI în ucraineană, dar şi într-o limbă de circulaţie internaţională, pentru a reuşi o promovare cât mai eficientă a acestui demers cultural.

Citeşte mai mult...
 
Ai datorii, nu primeşti nimic! PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 10:26

Anul trecut, Consiliul Judeţean a dat 19,4 miliarde lei vechi pentru activitatea sportivă din Maramureş. Anul acesta, iniţial, Comisia de Sport prezidată de Gabriel Zetea a propus suma de 20 miliarde, aceasta fiind suplimentată în comisie la 25 miliarde.

Propunerea comisiei a trecut şi de Comisia de Buget - Finanţe şi va intra vineri, alături de celelalte propuneri, la discuţiile în plen şi, ulterior, la aprobare. Împărţirea se va face pe baza unor criterii proprii ale CJ pe baza proiectelor care vor fi depuse  de cluburile şi asociaţiile sportive.
Gabriel Zetea: "Există trei direcţii de finanţare. Ar fi cluburile divizionare, cluburile de copii şi juniori şi alocarea unor sume pentru evenimente sportive. Trebuie să spunem că aceşti bani nu se vor da toţi odată. Avem aici etape de finanţare. Anul trecut, spre exemplu au fost două etape. Anul acesta nu ştim exact, pentru că ar putea exista şi rectificări bugetare. Este însă foarte important de ştiut că nu putem finanţa cluburile care nu pot prezenta un certificat fiscal din care să reiasă că nu au datorii la stat.

Ultima actualizare Marţi, 24 Noiembrie 2009 22:40
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1681168216831684168516861687168816891690UrmătorSfârşit »

Page 1687 of 1748

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact