logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Sindicatele din educatie: Renuntam la greva numai daca Guvernul respecta legile in vigoare PDF Imprimare Email
Luni, 04 Mai 2009 06:45

Sindicalistii din invatamant au anuntat, inaintea intalnirii pe care o au prgramata, luni, cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si cel al Finantelor, Gheorghe Pogea, ca sunt dispusi sa renunte la greva anuntata pentru zilele in care ar fi trebuit sa aiba loc tezele unice numai daca se creeaza premisele respectarii legilor in vigoare.

"Nu renuntam la greva decat daca suntem asigurati ca se respecta legile in tara asta, pentru ca, pe langa anularea in mod nencostitutional a legii majorarii salariilor cadrelor didactice, Guvernul a dat o serie de ordonante nejustificate si abuzive. Ne referim la ordonanta prin care sunt demisi inspectorii generali scolari, prin care se legifereaza politizarea invatamantului, la ordonanta rectificarii bugetare. Sa ne explice si noua ministrii cum se pot incadra intr-un buget de salarii mai mic decat este necesar fara sa scada lefurile si fara sa reduca din personal", a declarat secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale, Constantin Ciosu, pentru NewsIn.

Citeşte mai mult...
 
Copil accidentat grav in timp ce se afla cu bunicul lui la arat PDF Imprimare Email
Duminică, 03 Mai 2009 14:49

În după masa zilei de 01 mai, Gheorghe I. de 68 de ani din Sighetu Marmaţiei efectua lucrări agricole cu un tractor pe un teren situat lângă Râul Iza. În cabină se afla şi nepotul acestuia, în vârstă de 14 ani. La un moment dar, cardanul (fără protecţie) care acţionează freza i-a prins băiatului mâna stângă, rănindu-l grav. El a fost transportat la spital unde a rămas internat. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care minorul a suferit leziunile urmând ca în funcţie de cele constatate şi de concluziile medico – legale să se ia măsuri conform legii.

Ultima actualizare Luni, 04 Mai 2009 15:00
Citeşte mai mult...
 
Premiera in crosul maramuresean PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Duminică, 03 Mai 2009 09:05

Ieri la Budesti a avut loc prima editie a ''Crosului Atletic de la Budesti'', organizat de catre profesorul de educatie fizica Tamas Romulus, de la scoala cu clasele I-VIII din comuna. O initiativa laudabila din partea unui profesor care desi nou venit printre profesorii de sport ai Maramuresului, face orice astfel incat copii carora le preda sa participe la diferite competitii de atletism locale, judetene sau nationale.

La concurs au participat copii din Ocna Sugatag, din Sighetu-Marmatiei de la CSS Sighet si de la diferite scoli generale si licee din oras, din Viseu de Jos, Cicarlau, Stramtura, Giulesti, Sarbi. Concursul s-a desfasurat pe doua categorii de varsta, cei nascuti in 1993 si mai mici la gimnaziu

(cls.V-VIII) si respectiv cei nascuti in 1989 si mai mici la liceu(cls.IX-XII). Cei mici au avut de alergat pe distanta de 800m, in timp ce elevii de liceu au avut de parcurs o distanta de 1800m, pe un traseu dificil si solicitant. Premiile oferite au constat in medalii, diplome si pentru cei clasati pe primul loc cate o geanta sport si un tricou oferite de catre sponsorul competitiei, banca B.R.D- Ocna Sugatag.

Inca o data felicitari profesorului Tamas Romulus pentru aceasta initiativa!

 Poze de la competitie......

Citeşte mai mult...
 
Carte: André Comte-Sponville, Jean Delumeau, Arlette Farge - Cea mai frumoasă istorie a fericirii PDF Imprimare Email
Duminică, 03 Mai 2009 08:09

Fericire sau fericiri. În ciuda faptului că titlul o apropie de categoria fast-book, Cea mai frumoasă istorie a fericirii are un fundament teoretic serios (venit dinspre filosofie, istoria mentalităţilor şi a vieţii cotidiene), fără a fi sufocată de explicaţii savante sau argumentări metaforice. Posibil ca întrebările directe şi simple pe care le adresează Alice Germain celor trei autori să ducă şi la o simplificare a răspunsurilor, în stilul ghidul idiotului, însă farmecul constă în felul coerent şi convingător în care fiecare răspuns înconjoară conceptul de fericire. Nu îl explicitează, deşi acesta ar putea fi pretextul cărţii, pentru că se porneşte de la două idei iniţiale:

1. Fericirea nu se explică unitar, nu este compactă, indivizibilă.
2. Fericirea este scopul existenţei omeneşti.

Aşadar, fiecare dintre cei trei autori urmăreşte aspectele diverse ale fericirii de la „inventarea” ei pînă în secolul nostru, fără însă a-i pune în discuţie existenţa sau valoarea. Toţi trei ajung la concluzia că fericirea înseamnă de fapt fericiri şi că este acea abstracţiune care depinde mai mult de individ decît oricare alta: omul îşi contruieşte fericirea după chipul şi asemănarea lui.

Citeşte mai mult...
 
Doi tineri violonişti, de viitor PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Duminică, 03 Mai 2009 08:04

La Concertul cameral extraordinar de luni seara, organizat de Fundaţia Rotary Sighet, Sala „George Enescu” din municipiul dintre ape a fost arhiplină. Acest fapt s-a datorat nu numai Cvartetului ,,Gagliano” din Braşov, cît mai ales soliştilor pe care i-a acompaniat. Este vorba de tinerii violonişti Lucian Madiar (18 ani, elev al Liceului de Artă din Baia Mare, la clasa profesorului Gebe Ludovic şi violonist-colaborator al Ansamblului Folcloric Natioanal “Transilvania” din Baia Mare) şi Raluca Mihnea (13 ani, clasa a VII-a la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice Sighetu Marmaţiei, clasa profesoruluiAlexandru Gavaller, premiul I la recenta Olimpiadă naţională de muzică.

Citeşte mai mult...
 
Stratovarius la Rockin' Transilvania 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 03 Mai 2009 05:29

StratovariusCelebrul grup finlandez de power metal STRATOVARIUS va cânta pentru prima dată în România în luna iunie, la Sibiu, în cadrul festivalului Rockin' Transilvania. Grupul va susţine un spectacol de excepţie la ediţia a doua a festivalului, în ziua de duminică, 14 iunie. Menţionăm că acesta va fi singurul concert al grupului în România în anul 2009!

Stratovarius a luat fiinţă în anul 1984 în Finlanda sub numele Black Water. La început, grupul a trecut printr-o serie de schimbări de componenţă, stil şi nume. Membri fondatori ai grupului au fost Tuomo Lassila, Staffan Stråhlman şi John Vihervä. În 1985, grupul şi-a schimbat numele în Stratovarius (o combinaţie între Stratocaster şi Stradivarius), iar chitaristul şi vocalistul Timo Tolkki l-a înlocuit pe Stråhlman. Tolkki a devenit forţa conducătoare şi sufletul grupului, asumându-şi rolul de compozitor. El a adus stilului muzical al grupului nu numai influenţe puternice de rock, ci şi o nuanţă neoclasică. În anul 1989 apare pe piaţă albumul de debut al grupului, intitulat Fright Night. După câteva schimbări în componenţă şi lansarea celui de-al treilea album de studiou, intitulat Dreamspace, avându-l la bass pe noul membru al grupului, Jari Kainulainen, este cooptat şi un nou solist vocal: Timo Kotipelto.

Ultima actualizare Duminică, 03 Mai 2009 08:39
Citeşte mai mult...
 
Ca nuca-n perete PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 02 Mai 2009 17:55
Anul trecut au apărut de-a lungul Văii Izei, în mai multe localităţi, nişte „hidoşenii” albastre din plastic pe post de staţii de autobuz. Nişte obiecte ciudate care  numai cu specificul maramureşean nu se potrivesc. 

Imaginaţi-vă un grup de turişti care coboară dintr-un autobuz şi prima imagine pe care o văd pe Valea Izei este o cutie de plastic in loc de celebrele case de lemn şi tradiţionalele porţi maramureşene.

Însă, zilele acestea am văzut şi o excepţie. În localitatea Rozavlea, în spaţiile unde calătorii işi aşteaptă autobuzele am văzut, proaspăt amplasate, câte o  poartă maramureşeană cu  adevărat autentică. Poartă de lemn sculptată în purul stil maramureşean.

Citeşte mai mult...
 
Jan Garbarek, Chick Corea şi Richard Bona cântă la Bucureşti PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 Mai 2009 16:38

Jan GarbarekRichard Bona, Power of Three (Chick Corea, Lenny White, Stanley Clarke) şi Jan Garbarek Group sunt primele trei concerte confirmate la festivalul bucureştean Bucharest Masters of Jazz. Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediţie, este organizat de Media Services Events la Sala Palatului în perioada 23-25 octombrie 2009.

După ce a cântat la Sibiu şi la Gărâna, saxofonistul Jan Garbarek ajunge pe 25 noiembrie şi în Capitală. Promotor al jazzului ambiental, artistul norvegian are la activ peste 60 de albume, în care influenţele scandinave se combină cu cele orientale, dar şi cu motive medievale. “Soundul inconfundabil al lui Jan Garbarek are ceva special, ce reuşeşte să transporte publicul într-o zonă ireală, combinând ritmurile tribale de tobe cu sunete rock, muzică electronică şi beat-uri africane”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.

Pianistul Chick Corea, percuţionistul Lenny White şi basistul Stanley Clarke ajung pe 24 octombrie la Bucureşti sub formula Power of Three.

Ultima actualizare Sâmbătă, 02 Mai 2009 16:49
Citeşte mai mult...
 
Norvegia discuta posibilitatea de a interzice vanzarea de masini noi pe benzina, din 2015 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 Mai 2009 16:29

Ministrul norvegian al finantelor sustine o propunere de interzicere a vanzarilor de masini noi pe benzina, in tara scandinava, incepand cu 2015, pentru a ajuta constructorii care vand masini ecologice, noteaza Reuters. Propunerea care apartine ministrului membru al partidului socialist, aflat in coalitia de la guvernare, a fost primita de unii cu reticenta, inclusiv de primul ministru.

Kristin Halvorsen, ministrul finantelor, spune ca propunerea e mult mai utila decat pare la prima vedere, deoarece marii producatori auto au acum probleme serioase, insa dupa ce se termina criza economica va trebui rezolvata cea climatica.

Citeşte mai mult...
 
“Cea mai fericita fata din lume” merge la Cannes PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 Mai 2009 16:08

Debutul in lung metraj al regizorului Radu Jude, “Cea mai fericita fata din lume”, va fi prezentat la Festivalul de la Cannes in cadrul ACID Programme.

ACID (Association for Independent Cinema and its Broadcasting) este o asociatie fondata de regizori de film, cu scopul de a promova difuzarea in cinematografe a productiilor de film independente si de a inlesni intalnirea unui film si a autorilor lui cu publicul. Cel mai puternic element al Asociatiei este insusi principiul care a stat la baza infiintarii ei: regizorii de film sunt sprijiniti de al
ți regizori de film.

In cadrul Festivalului de la Cannes, ACID va prezenta o selectie de noua filme de lung metraj, printre care se afla si filmul lui Radu Jude. Filmele alese in cadrul acestui program (initiat in anul 1994) sunt alese de 20 de regizori de film. Dupa fiecare proiectie va fi organizata o discutie la care vor participa regizorii filmelor selectionate. Programul ACID din cadrul Festivalului de la Cannes este prezent in atentia directorilor de cinematografe, selectionerilor de festivaluri, distribuitorilor si, nu in ultimul rand, al presei, proiectiile fiind destinate, de asemenea, si publicului obisnuit.

Ultima actualizare Sâmbătă, 02 Mai 2009 16:20
Citeşte mai mult...
 
Rezultatele etapei a 28-a din liga a III-a seria a 6-a la fotbal PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 Mai 2009 08:06

FC Baia Mare – CSM Sebes 3-1

Avintul Reghin – Gloria Bistrita II 3-1

Liberty II – CFR Cluj II 1-3

SESO Iara – Silvania 1-0

Sanatatea Cluj – Marmatia Sighetu Marmatiei 2-0

FC Zalau – Inter Fagaras 3-2

Unirea Ungheni – FC Bihor II 2-1

FC Cisnadie – Gaz M. Tg. Mures 4-0

Bihorul Beius – Unirea Dej 2-1

Ultima actualizare Sâmbătă, 02 Mai 2009 08:09
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1651165216531654165516561657165816591660UrmătorSfârşit »

Page 1652 of 1748

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact