logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Guvernul ne ajuta sa ne cumparam case? PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 12:28

În decursul acestei săptămâni, Guvernul a aprobat, prin memorandum, programul "Prima casă", destinat sprijinirii persoanelor care achiziţionează pentru prima dată o locuinţă şi nu au contractat în trecut un credit ipotecar. Autorităţile competente spun că prin acest program doresc să-i ajute în mod direct pe toţi cei care se află în imposibilitatea de a-şi cumpăra o casă.

Prin acest program, Guvernul va garanta 80% din valoarea împrumutului pentru cumpărarea locuinţei. Premierul Emil Boc a declarat, pentru HotNews, că programul va fi operaţional în maximum 60 de zile. Valoarea maximă a creditului garantat va fi de 60.000 euro, neexistând o vârstă limită pentru cei care vor să beneficieze de acest program. Singura condiţie impusă de autorităţi este ca potenţialii beneficiari să nu fi avut până în prezent un credit ipotecar. Programul se va derula cu ajutorul mai multor bănci care vor fi selectate după următoarele criterii: costul creditelor, reţeaua de distribuţie, durata de aprobare a creditului, avansul solicitat beneficiarului. Împrumuturile obţinute cu ajutorul programului vor avea costuri mai mici deoarece, prin garantarea creditului de către stat, băncile nu vor mai trebui să îşi facă provizioane, a declarat pentru HotNews, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

• Programul va conduce la deblocarea creditării

Autorităţile au mai specificat că sunt conştiente de faptul că vor întâmpina şi dificultăţi odată cu demararea programului, deoarece fie nu există banii necesari pentru plata avansului, fie, uneori, nu există un salariu suficient astfel încât cetăţenii să îşi poată plăti ratele la bancă. "Ştim foarte bine că toate costurile creditării de astăzi, în condiţiile crizei economico-financiare, sunt relativ ridicate.

Citeşte mai mult...
 
119 locuri speciale în licee şi grupuri şcolare pentru elevii romi PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 12:24

Pentru elevii de etnie romă din judeţul Mramureş, Inspectoratul Şcolar oferă, şi în acest an, 119 locuri speciale, în liceele şi grupurile şcolare.

Ele sunt distribuite în unităţi liceale din întreg judeţul şi acoperă solicitările absolvenţilor claselor a VIII-a, care optează să fie înscrişi pe locurile rezervate romilor. Numărul de locuri pe unitate şcolară s-a prognozat în funcţie de solicitările candidaţilor şi de numărul de clase a IX-a prevăzut în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2009- 2010. Pentru a accede la aceste locuri, elevii romi trebuie să promoveze tezele unice şi să încheie anul şcolar curent fără corigenţe. Pentru liceele vocaţionale, ei vor susţine probele practice sau de aptitudini, după caz, odată cu ceilalţi solicitanţi. Pentru a fi înscrişi pe locuri rezervate, elevii romi vor trebui să prezinte, pe lângă actele înscrise în fişa de concurs, şi o adeverinţă că fac parte din etnia romă, eliberată de o organizaţie oficial recunoscută a romilor sau de un ONG cu statut acceptat de legile româneşti în vigoare. Cererile de înscriere, însoţite de actele doveditoare, vor fi centralizate la nivelul inspectoratului şcolar, iar repartizarea pe locurile rezervate se va face în şedinţă publică, în ordinea descrescătoare a mediilor solicitanţilor, la o dată care va fi anunţată ulterior.

Citeşte mai mult...
 
Batrana din Ieud arsa cu soda caustica este internata intr-un spital din Milano PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 12:12

Principalii suspecti, acuzati ca i-au platit pe tineri sa comita fapta, sunt sora femeii si sotul acesteia

Caz controversat la Ieud, unde o femeie in varsta de 71 ani, din localitate, a fost stropita intentionat cu soda caustica de catre doi adolescenti in varsta de 16, respectiv 17 ani, platiti, se pare, de sora victimei. Victima, care in prezent se afla internata intr-o clinica din Milano (Italia), a fost supusa la doua interventii chirurgicale, starea femeii fiind si acum instabila.

Vasile Barani, fiul victimei, sustine ca este vorba despre o razbunare explicata de unii sateni prin actele de vrajitorie pe care se presupune ca le-ar face batrana. "Cercetarile au relevat ca doi adolescenti au stropit-o pe victima cu soda caustica. Ei sunt cercetati pentru comiterea infractiunilor de vatamare corporala. Acestia ar fi fost platiti cu 200 lei de catre doi soti din localitate pentru a comite fapta. Cei doi soti sunt cercetati pentru instigare la comiterea infractiunii de vatamare corporala", a declarat comisar Voichita Zehan, purtator de cuvant IPJ Maramures.

Satenii vorbesc pe la colturi despre caz.

Citeşte mai mult...
 
Premiera la TNB: Dan Puric in "Sinucigasul" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 22 Mai 2009 10:43

Dan PuricTeatrul National Bucuresti anunta premiera oficiala a spectacolului “Sinucigasul” de Nikolai Erdman, in regia lui Felix Alexa, cu Dan Puric in rolul principal, pe 23 si 24 mai 2009.

O comedie amară pe care au vrut s-o pună în scenă mari regizori ca Meyerhold şi Stanislavski, dar pe care a interzis-o însuşi Stalin. Urmarea? Autorul, un scriitor de geniu, a fost deportat în Siberia şi condamnat să rămână un anonim. După moartea sa, această piesă i-a adus dramaturgului celebritatea internaţională. Sinucigaşul se joacă astăzi peste tot în lume, relansând o întrebare dramatică: viaţa are sens?

Piesa este un rechizitoriu tragicomic la adresa egoismului feroce, o farsă în care viaţa nu face nici două parale, iar moartea este speculată în folosul interesului propriu.

Ultima actualizare Vineri, 22 Mai 2009 10:52
Citeşte mai mult...
 
Un tanar a ajuns la Spitalul Judeţean in urma unei altercatii dintr-un bar din Sighet PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 10:32

Poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi ieri că pe terasa unui bar de pe str. Avram Iancu doi tineri s-au luat la bătaie. Echipa de cercetare care s-a deplasat la faţa locului a stabilit că pe fondul unor discuţii contradictorii, Alexandru T. de 30 de ani l-a lovit pe Ovidiu B. de 28 de ani, ambii din Sighet. Cel din urmă a fost transportat la spitalul din localitate şi apoi transferat la Spitalul Judeţean Baia Mare. Poliţiştii continuă cercetările pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs agresiune şi în funcţie de concluziile medicului legist vor lua măsuri.

Citeşte mai mult...
 
Pot ajuta? – MOL – Program de promovare a talentelor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 22 Mai 2009 10:30

Fundatia Pentru Comunitate in colaborare cu compania MOL Romania anunta relansarea programului „POT AJUTA? – MOL – PROGRAM DE PROMOVARE A TALENTELOR”, la care se pot inscrie elevi si echipe de sportivi sau ansamblu artistic cu varsta cuprinsa intre 8 si 18 ani, de la scoli, licee, cluburi sportive sau de expresie artistica din Romania, care au obtinut rezultate foarte bune la concursuri sportive nationale si internationale in domeniul sportiv sau artistic si care au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea si continuarea carierei.

Organizator: Fundatia Pentru Comunitate

Sponsor: MOL Romania Petroleum Products

Titlul concursului: „POT AJUTA?” – MOL – PROGRAM DE PROMOVARE A TALENTELOR

Pot participa: elevi sau orice echipa de sportivi sau ansamblu artistic cu varsta intre 8 si 18 ani, care isi desfasoara actitivatea sportiva, respectiv artistica in Romania.

Ultima actualizare Vineri, 22 Mai 2009 10:35
Citeşte mai mult...
 
Merită să plăteşti cu viaţa pentru o bucată de pământ…? PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 10:26
Poliţiştii din Săliştea de Sus au fost sesizaţi aseară că în locul numit ,,Gura Văii Tătarului” a avut loc o altercaţie între doi localnici în urma căreia unul a decedat.

Patrula de siguranţă publică s-a deplasat imediat la faţa locului şi a găsit în apa răului Iza cadavrul lui Ianoş P. de 67 de ani din Săliştea de Sus. Pentru investigarea cazului, s-a deplasat acolo o echipă condusă de procuror criminalist din care făceau parte ofiţeri de la Serviciul de Investigaţii Criminale. Primele cercetări efectuate au relevat că între Ianoş P. şi Martin G. de 63 de ani exista o stare conflictuală veche, de peste 15 ani. Neînţelegerile au pornit de la o bucată de teren pe care ambele familii o revendicau.

Ieri, cei doi s-au întâlnit întâmplător, s-au certat iar Martin l-a lovit cu o bucată de lemn în zona capului pe Ianoş. Acesta a căzut în albia râului Iza şi a decedat.

Citeşte mai mult...
 
Grupul IZA participa la Festivalul de Teatru si Arta Stradala de la Valladolid PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 10:24

Grupul IZAGrupul IZA reprezinta Romania la Festivalul de Teatru si Arta Stradala (Teatro y Artes de Calle - TAC) de la Valladolid, in perioada 26 - 29 mai. Maramuresenii vor fi prezenti la sectiunea colaborari muzicale speciale, cu doua spectacole, in zilele de 27 si 28 mai, la Museo Patio Herreriano. Ajuns la a zecea editie, in acest an vor intra in competitie 86 de companii teatrale din 15 tari, iar activitatile se vor desfasura in 24 de locatii din intreg orasul, organizatori mizand pe prezenta a peste 180.000 spectatori, informeaza ICR.

Organizat de catre Primaria din Valladolid si Fundatia Municipala de Cultura, Festivalul cuprinde sectiunea oficiala, sectiunea Valladolid Propune si sectiunea colaborari speciale. Grupul IZA va participa, in cadrul festivalului, la sectiunea colaborari muzicale speciale. Juriul international, compus din 12 membrii, va fi cel desemnat sa acorde cele 7 premii oferite de TAC.

Citeşte mai mult...
 
Comercializa ilegal veşminte preoţeşti şi obiecte de cult PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 10:23
În cadrul planului de acţiune ,,Strada 2009” poliţiştii de la Biroul de Poliţie Rurală Sighetu Marmaţiei au desfăşurat ieri activităţi de prevenire şi combatere a comerţului ilicit şi infracţiunilor la regimul circulaţiei. Poliţiştii au acţionat în piaţa din Ocna Şugatag unde l-au depistat pe Radu G. de 36 de ani din Baia Mare care oferea spre vânzare veşminte preoţeşti, cărţi şi obiecte de cult în valoare de peste 6 400 lei. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei iar obiectele de cult comercializate ilegal au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii au controlat 147 de autovehicule iar pentru neregulile constatate au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2 180 lei.

Citeşte mai mult...
 
Principele Radu: Patru greseli au agravat criza economica PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 09:50

Principele Radu DudaPrincipele Radu, candidat la presedintia Romaniei, sustine ca politicienii care conduc Romania se preocupa prea mult de sarbatori campenesti si lansari electorale si ii acuza de "iresponsabilitate, obtuzitate si egoism" in aceasta perioada de criza, relateaza Mediafax.

"Patru greseli au agravat criza economica in perimetrul romanesc, toate strict determinate de iresponsabilitate, obtuzitate si egoism", sustine el.

Cele patru greseli acuzate de Principele Radu:

- Incapacitatea liderilor de a lua in calcul prognozele si de a proiecta durabil in domeniul economic si financiar

- Votarea unor legi pentru scopuri pur electorale sau servind interesele catorva in detrimentul tuturor celorlalti

- Introducerea, intr-un moment nepotrivit, a unor reglementari fiscale restrictive de tipul impozitului forfetar, care ingreuneaza, daca nu distruge, in conditii de criza economica, viata multor intreprinderi mici

- Management politic clientelar al banilor publici - poate cea mai grava eroare

Citeşte mai mult...
 
Reîntoarcerea Atlantis în direct la NASA TV PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 09:25

După cinci ieşiri în spaţiu reuşite ale membrilor echipei navetei Atlantis, aceştia se pregătesc pentru reîntoarcerea acasă. Cei şapte astronauţi care s-au ocupat de reparaţiile lui Hubble sunt aşteptaţi să aterizeze la bordul lui Atlantis, astăzi vineri, 22 mai 2009. Naveta va avea două opţiuni de a ateriza pe pista Centrului Spaţial Kennedy din Florida. Prima va fi la ora 17 p.m. , iar a doua la 18:39 p.m. ora României.

Controlorii de zbor vor evalua condiţiile meteorologice pentru a permite navetei să aterizeze. Dacă vremea nu va permite aterizarea vineri, pista de rezervă se află la Baza Aeriană Edwards, California. În aceste condiţii echipajul va ateriza abia sâmbătă 23 mai.

Ultima actualizare Vineri, 22 Mai 2009 09:34
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1631163216331634163516361637163816391640UrmătorSfârşit »

Page 1639 of 1748

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact