logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Invatamant: 277 de posturi titularizabile, in Maramures PDF Imprimare Email
Luni, 15 Iunie 2009 10:08

Inspectoratul Scolar Judetean Maramures scoate la concursul din 15 iulie un total de 2.183 de posturi.

“Dintre acestea doar 277 sunt posturi titularizabile, iar 2.182 sunt catedre complete dar netitularizabile (727), catedre incomplete, mai exact cu jumatate de norma (516), respectiv ore razlete in mai multe unitati de invatamant (939)”, a declarat pentru citynews.ro purtatorul de cuvant al ISJ Maramures, Pavel Filip.

Profesorii care doresc sa participe la concursul de ocupare a posturilor vacante din invatamant se vor putea inscrie la acest examen pana in data de 19 iunie in cele doua centre din judet, respectiv Colegiul National “Gheorghe Sincai” si Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, ambele din Baia Mare.

Citeşte mai mult...
 
Primul film documentar despre Eminescu (1914) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 15 Iunie 2009 10:02
Ultima actualizare Luni, 15 Iunie 2009 10:04
 
Mihai Eminescu - Melancolie (Recita Ion Caramitru) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 15 Iunie 2009 10:00
Ultima actualizare Luni, 15 Iunie 2009 10:05
 
Ministerul de Interne cere Ministerului Muncii majorarea salariilor PDF Imprimare Email
Luni, 15 Iunie 2009 07:46

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) solicita Ministerului Muncii majorarea salariului de baza cu 15% pana la 1 ianuarie 2010, respectiv cu 35% pana la 1 ianuarie 2011, potrivit proiectului depus de MAI pe 10 iunie la Ministerul Muncii.

"Propunem acordarea cresterilor salariale care ar rezulta din diferenta dintre salariile actuale si cele prevazute in anexe, astfel: crestere de 20% pe an a salariului de baza pana la nivelul stabilit prin lege, respectiv pana la 15% - 1 ianuarie 2010, 15-25% - 1 iulie 2010, 25-35% - 1 ianuarie 2011, 35-45% - 1 iulie 2011, 45-55% - 1 ianuarie 2012, 55-65% - 1 iulie 2012, 65-75% - 1 ianuarie 2013, 75-85% - 1 iulie 2013 si peste 85% - 1 ianuarie 2014", anunta NewsIn.

Totodata reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor propun ca functionarii publii sa poata beneficia de un "spor pentru conditii deosebite de munca" de maximum 10% din salariul de baza si de un spor de 15% din salariul de baza pentru functionarii "care desfasoara activitati ce presupun expunerea la riscuri profesionale de natura a afecta pe termen lung sanatatea sau integritatea fizica/psihica a persoanelor incadrate in respectivele functii publice sau care isi desfasoara activitatea in conditii vatamatoare de munca".

Citeşte mai mult...
 
Start la Prima Casa: Dobanzile vor fi cu pana la 50% mai mici PDF Imprimare Email
Luni, 15 Iunie 2009 07:38

Persoanele care vor lua imprumuturi prin programul Prima Casa vor plati, in medie, cu 42-49% mai putin pe dobanzi, decat platesc in conditiile actuale de creditare, a declarat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, la finalul sedintei de guvern

Premierul Emil Boc a explicat ca guvernul impune bancilor conditii maximale legate de marjele acestora, asa ca bancile care dau credite ipotecare prin programul "Prima Casa" pot aplica o marja de maximum 4% pe an peste rata EURIBOR la 3 luni in cazul imprumuturilor in euro, respectiv o marja de cel mult 2,5% pe an peste rata ROBOR la 3 luni la creditele in lei.

Astfel, pentru nivelul EURIBOR de vineri, de 1,28% pe an, dobanda anuala la creditele in euro ar fi de maximum 5,28%, fata de 11-11-12% pe an, cat in prezent pe piata.

Emil Boc a explicat ca, o persoana care doreste sa ia un credit de 50.000 euro pe 25 de ani prin programul Prima Casa, va trebui sa plateasca un avans de 5% si o dobanda totala de maximum 41.000 euro pe aceasta perioada, fata de 81.000 euro cat ar trebui sa plateasca in conditiile actuale de creditare.

Citeşte mai mult...
 
Studenţii sigheteni de la “Babeş-Bolyai” au avut festivitatea de absolvire PDF Imprimare Email
Luni, 15 Iunie 2009 07:16

155 de absolvenţi de la Contabilitate şi Informatică, Geografia Turismului şi Pedagogia învăţământului au spus adio anilor de studenţie

Duminică, la extensia din Sighetu-Marmaţiei a Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a avut loc festivitatea de încheiere a anului universitar 2008/2009. În prezenţa conferenţiarilor universitari dr. Nicolae Boar şi dr. Irimie Popa, a prof. dr. Viorel Dragoş, lect. univ. dr. Nela Şteliac şi a sutelor de părinţi şi aparţinători, pe scena “George Enescu” a Şcolii de Muzică şi Arte Plastice au urcat 155 de absolvenţi, respectiv 55 la specializarea Contabilitate şi Informatică, 37 la Geografia Turismului şi 63 de la Pedagogia învăţământului primar şi preuniversitar.
“Ne putem mândri cu faptul că absolvenţii sigheteni au o pregătire temeinică, cu nimic sub nivelul colegilor lor clujeni”, ne-a declarat mândru conf. univ. dr. Nicolae Boar, directorul extensiei sighetene. “Sunt convins că tinerii absolvenţi vor îmbunătăţi rezerva de forţă de muncă a municipiului şi a zonei, iar mulţi dintre ei îşi vor continua studiile la cursurile de masterat”, a adăugat acesta.

Citeşte mai mult...
 
Guitar Idol a desemnat cel mai bun chitarist din lume PDF Imprimare Email
Luni, 15 Iunie 2009 07:05

Thailandezul Jack Thammarat a devenit castigatorul concursului Guitar Idol 2009. Finala a avut loc sambata, la Londra, si a reunit 12 finalisti. Printre cei peste 1500 de chitaristi inscrisi initial in competitie s-a aflat si fiul lui Calin Pop, frontman-ul trupei Celelalte Cuvinte.

Jack - Thammarat Duangsiri s-a nascut in 1979 si traieste in Bangkok, Thailanda. A inceput sa cante la chitara la varsta de 13 ani. In prezent, lucreaza in calitate de chitarist, compozitor si profesor de chitara. Stilul lui este o combinatie de rock, blues, jazz si progressive. Jack a castigat Guitar Idol 2009 dupa ce a participa cu On The Way, piesa "inspirata de bucuria de a canta la chitara". Vezi aici pagina de youtube si de myspace a artistului.

Ultima actualizare Luni, 15 Iunie 2009 07:21
Citeşte mai mult...
 
Centrul “Santa Vita” Sighet, locul II privind numărul analizelor gratuite efectuate PDF Imprimare Email
Luni, 15 Iunie 2009 07:01

Dacă în anii trecuţi fondurile repartizate de Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş pentru examenele gratuite de laborator erau suficiente doar pentru trei-patru zile, în acest an, pacienţii din Sighetu-Marmaţiei, Ocna Şugatag şi din localităţile învecinate se pot adresa în număr aproape nelimitat Centrului de Diagnostic “Santa Vita”, condus de medicul dr. Sorin Markus. Fericita situaţie în care se află pacienţii se datorează faptului că, în baza punctajului care-l aşază pe locul al doilea în judeţ, Centrul de Diagnostic “Santa Vita” (medici Svetlana Gerlan şi Kalmar Geza) a contractat cu CAS 600 milioane lei/lună pentru examene gratuite, respectiv 400 milioane pentru laboratorul din Sighet şi alte 200 pentru cel din Ocna Şugatag, spre deosebire de laboratorul Spitalului Municipal Sighet, care a reuşit să contracteze doar 180 milioane lei.
Reamintim că, la cea de-a XV-a ediţie a Topului Judeţean al Firmelor, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie, Centrul de Diagnostic “Santa Vita” a obţinut locul I pe domeniul sănătate pentru întreaga activitate şi aportul adus la programul de evaluare a sănătăţii populaţiei şi, de asemenea, a obţinut standardul de competenţă numit ISO 15189 (International Organization for Standardization) acreditat de Institutul “Renar” din Bucureşti.

Ultima actualizare Luni, 15 Iunie 2009 07:13
Citeşte mai mult...
 
SC Acaterm Sighet facturează servicii pe care nu le efectuează PDF Imprimare Email
Luni, 15 Iunie 2009 06:55

Conform contractelor individuale încheiate între SC Acaterm SA Sighetu-Marmaţiei şi populaţie, societatea, al cărui acţionar unic este Consiliul Local Sighet, oferă pe lângă furnizarea apei şi servicii de colectare a apelor reziduale. Ori, în cartierele de blocuri, cu toate că cetăţenii plătesc, apa reziduală este lăsată să inunde pivniţele şi subsolurile. Dacă în unele cazuri vina o poartă locatarii, în majoritatea cazurilor vinovată se face societatea Acaterm SA, care nu întreţine canalizarea. Unul dintre multele cazuri este cel al Asociaţiei de Proprietari din blocul nr. 27, de pe strada Independenţei, care, prin efort propriu, a vidanjat, curăţat şi igienizat subsolul blocului. Dar, la doar o zi, mizeria i-a inundat din nou, banii investiţi fiind aruncaţi pe geam. La un control amănunţit, s-a constatat că din căminul de colectare, aflat la o distanţă de 10 metri de bloc, apa menajeră nu se scurge mai departe, ci se întoarce în subsol, astfel canalizarea înfundându-se. Anunţată, societatea Acaterm SA trimite abia peste două zile un echipaj care nu face altceva decât să constate faptul: “Nu avem utilaj pentru intervenţie”, este răspunsul conducerii.

Citeşte mai mult...
 
Sa facem cunostinta cu H1N1: Ce sunt gripele si cum "functioneaza" ele? PDF Imprimare Email
Luni, 15 Iunie 2009 06:31

Este acum oficial: pentru prima oara dupa 40 de ani, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat epidemia de gripa "porcina" pandemie. Virusul s-a raspandit in 74 de tari de pe glob. E a patra pandemie de gripa in 100 de ani. Eticheta conteaza insa mai putin. Ce conteaza este cat de severa va fi epidemia. Deocamdata, a fost clasificata drept "moderata", insa este greu de prezis cum va evolua. Tot ce putem face in momentul de fata este sa incercam sa aflam cat mai multe despre virusul A(H1N1) si despre ce este, de fapt, gripa porcina. De ce nu avem inca un vaccin? Cum se produc mutatiile care duc la aparitia a noi si noi tulpini de virusi? Iata despre ce am stat de vorba cu Mihnea Bostina, de la Harvard Medical School.

R: Saptamana aceasta, Margaret Chan, directorul general al Organizatiei mondiale a sanatatii a declarat epidemia de gripa porcina pandemie. Prima pandemie « globala » in 41 de ani. Mihnea Bostina, sa comentam aceasta stire.

Ultima actualizare Luni, 15 Iunie 2009 06:34
Citeşte mai mult...
 
Raliul International Eurocarpatica a trecut de doua ori si prin Botiza PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Duminică, 14 Iunie 2009 20:55

Vineri, la ora 16.30, din centrul orasului Targu Lapus s-a dat startul Raliului International Eurocarpatica in care s-au inscris 20 de echipaje din Ungaria, Cehia si Italia. La start au luat parte inclusiv echipe ce merg an de an in raliul Paris- Dakar: Szalay, Palik,(prezentatorul F1 la RTL Klub si director la Hungaroring), Zlapetal, Liszi, dar si masini de top: BMW X5, Nissan Pickup, Mitsubishi L200, Proto.

Sâmbătă seara, organizatorii au schimbat traseul. Din cauza ploilor din ultimele doua zile pe o portiune de munte traseul a devenit inaccesibil, astfel Maramuresul istoric, mai exact Botiza, a avut parte de doua etape de rally raid in loc de una cum era programat initial. Etapa de sambata: Targu Lapus – Baiut – Botiza - Grosii Tiblesului si etapa de duminica, o proba speciala: Botiza-Baiut.

Clasamentul pana la aceasta ora se prezinta astfel:

Ultima actualizare Luni, 15 Iunie 2009 09:16
Imagini Video
 
« ÎnceputAnterior1611161216131614161516161617161816191620UrmătorSfârşit »

Page 1619 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact