logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Poliţiştii, plătiţi de 14 ori mai puţin decât membrii comisiilor de votare PDF Imprimare Email
Duminică, 21 Iunie 2009 23:15

Poliţiştii se plâng că sunt obligaţi să facă ore suplimentare neplătite. “Pleacă din sistem poliţişti cu experienţă. Am rămas puţini şi suntem nevoiţi să facem ore suplimentare, dar nu ni le plăteşte nimeni. Anul acesta, la nivel naţional, s-au efectuat 500.000 de ore suplimentare neplătite”, a afirmat Lucian Petruţ, liderul Biroului Teritorial Maramureş al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.
El spune că poliţiştii au fost nedreptăţiţi şi cu ocazia alegerilor. “Poliţiştii au fost obligaţi să păzează secţiile de votare timp de 36 de ore şi au primit 43 de lei pentru acest lucru, în timp ce membrii comisiilor de votare au primit 600 de lei, lucru care-i nemulţumeşte pe poliţişti”, a precizat liderul.

Ultima actualizare Duminică, 21 Iunie 2009 23:34
Citeşte mai mult...
 
5.369 de candidaţi din judeţ încep azi examenele de bacalaureat PDF Imprimare Email
Duminică, 21 Iunie 2009 23:10

Examenul de maturitate debutează azi, cu proba orală la Limba şi literatura română, care va continua şi în 23 iunie. Pentru candidaţii care susţin proba orală la Limba şi literatura maternă, zilele de examen vor fi 23 şi 24 iunie. În 24 şi 25 iunie, aceştia vor susţine examenul la Limba şi literatura modernă. Probele scrise ale bac-ului încep în 26 iunie, prima fiind la limba română, urmată apoi, în 29 iunie, de Limba şi literatura maternă. Marţi, 30 iunie, se va susţine proba D, cea a profilului, în 1 iulie - proba E, scrisă sau practică, care este la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării. Ultima probă este programată pentru 2 iulie, când elevii vor susţine proba F, scrisă sau practică, la alegere, din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării. În 5 iulie se vor afişa rezultatele şi se vor depune eventualele contestaţii. Afişarea rezultatelor finale va fi pe 9 iulie.

19 centre de examen

Pentru prima sesiune a examenului naţional de bacalaureat, în Maramureş s-au înscris 5.369 de candidaţi. Printre aceştia se numără atât absolvenţii claselor a XII-a, cât şi cei din seriile anterioare, absolvenţii cursurilor serale şi nu în ultimul rând ale celor cu frecvenţă redusă.

Echipa Sighet-online.ro le doreste bafta tuturor candidatilor la examenul de bacalaureat!

Ultima actualizare Duminică, 21 Iunie 2009 23:35
Citeşte mai mult...
 
Anton Rohian pune piciorul în prag în cazul Staţiunii de Cercetare a Bovinelor Sighet PDF Imprimare Email
Duminică, 21 Iunie 2009 22:42

Directorul Direcţiei Agricole Maramureş se va implica personal în găsirea unor soluţii concrete de redresare a unităţii

Una dintre priorităţile pe care şi le-a propus noul director coordonator al Direcţiei Agricole Maramureş, Anton Rohian, este activitatea Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare a Bovinelor din Sighetu Marmaţiei. Această emblemă a judeţului pe linie de zootehnie s-a deteriorat de la an la an. Specialiştii în domeniu au încercat să rezolve problema, însă nu au reuşit.

Directorul Rohian a organizat o şedinţă de lucru la faţa locului, în 18 iunie. Au participat ing. Dorel Codrea, preşedintele ACT Bruna Schwyz, ing. Vinicius Pop, director SCDB Sighet şi ing. Veronica Găină.
“Am luat această iniţiativă pentru că în contractul meu de management am promis că voi începe cu activitatea acestei staţiuni. Dacă va fi nevoie îmi voi muta biroul la Sighetu Marmaţiei pentru a clarifica situaţia. Aici sunt 50 de vaci şi, din păcate, niciun hectar de teren nu a fost arat. Sunt atâtea modalităţi de a primi subvenţii, însă staţiunea nu a beneficiat de niciun ban, pentru că are datorii. Am văzut că aici se colectează fier vechi, funcţionează o carmangerie, o brutărie, mizeriile sunt la tot pasul şi multe altele. Nu este normal ce se îmtâmplă aici şi vom încerca să rezolvăm problemele”, a spus directorul Rohian.

S-au stabilit mai multe măsuri.

Ultima actualizare Duminică, 21 Iunie 2009 23:34
Citeşte mai mult...
 
La Sighet si Somcuta incasarile bugetare au scazut fata de anul trecut PDF Imprimare Email
Duminică, 21 Iunie 2009 22:38

Surprinzator, in luna mai, majoritatea administratiilor financiare din judet au avut incasari mai mari fata de anul trecut. Doar la Sighetu Marmatiei si in Somcuta Mare veniturile bugetului consolidat al statului au fost inferioare celor din luna mai 2008. Sumele colectate in Sighet au fost cu 9% mai mici fata de aceeasi perioada a anului trecut. La Somcuta, incasarile bugetare s-au diminuat cu 18 procente, a precizat Teodor Luputi, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Maramures.
Administratia Baia Mare a strans in vistieria statului 41,79 milioane lei, cea din Sighet 7,14 milioane lei, iar cea din Baia Sprie 1,74 milioane lei.
Incasari mari s-au inregistrat si la AFP Viseu de Sus, 2,62 milioane lei, si la AFP Targu Lapus, 2,15 milioane lei.

Ultima actualizare Duminică, 21 Iunie 2009 23:04
Citeşte mai mult...
 
Coplata, înlocuită cu tichetele de sănătate PDF Imprimare Email
Duminică, 21 Iunie 2009 11:58

Ministerul Sănătăţii are intenţia să înlocuiască termenul de coplată a serviciilor medicale cu tichetele de sănătate. "Termenul de coplată este impropriu. Vom folosi modelul francez, şi anume tichetul pentru sănătate, care este modalitatea prin care se va realiza coplata. Tichetul pentru sănătate reprezintă serviciile medicale pe care pacienţii le vor plăti în sistemul de sănătate, în afara pachetului general de servicii", a precizat ministrul Bazac. Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Irinel Popescu, consideră că sistemul de coplată este necesar din două motive: aduce bani la buget şi îi determină pe oameni să meargă mai puţin la medic.

Ultima actualizare Duminică, 21 Iunie 2009 13:15
Citeşte mai mult...
 
Primul Flash USB de 128 GB din lume PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 20 Iunie 2009 22:42

Kingston a lansat dispozitivul de stocare USB Kingston DataTraveler 200, primul Flash USB de 128 GB din lume. Capacitatea foarte mare a acestui stick USB permite tuturor utilizatorilor, atat celor din mediul business cat si utilizatorilor obisnuiti, sa-si stocheze un vast volum de informatii, indiferent de natura lor.


“Capacitatea de stocare extrem de mare a dispozitivului DataTraveler 200 de 128 GB permite inmagazinarea a numai putin de 182 de CD-uri cu muzica sau pana la 27 de DVD-uri cu filme. Utilizatorii din mediul business isi pot transporta fisierele de lucru - baze de date, arhive” a declarat Mihai Marcu, Business Development Representative, Bulgaria, Moldova, Romania, Kingston Technology Europe Ltd. “In plus, exista si optiunea de protejare cu parola a datelor, fara sa fie necesare drepturi de administrare pe sistemul de lucru, si astfel, DataTraveler 200 devine solutia perfecta de lucru pentru acasa sau birou.”


Kingston Technology DataTraveler 200 are un capac culisant, ceea ce face imposibila pierderea “clasicului capac” ce protejeaza conectorul USB. Dispozitivul suporta tehnologia Windows ReadyBoost.

Ultima actualizare Duminică, 21 Iunie 2009 17:09
Citeşte mai mult...
 
Avem nevoie de somn PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 20 Iunie 2009 22:33

Viata zilelor noastre se desfasoara intr-un ritm trepidant, ametitor si epuizant. Insomnia a atins proportii epidemice. Oamenii inghit milioane de sedative si tranchilizante, intr-o incercare disperat de a regasi aceea odihna capabila sa le redea energiile pierdute.

 De ce ne simtim permanent obositi?

Ar putea fi vorba de o boala – cum ar fi un guturai sau o gripa – care va macina puterile. Sau poate ca suferiti de depresie. Multe persoane, de altfel sanatoase, duc o viata sedentara, lucrand in spatii inchise si fiind nevoite sa faca fata presiunilor termenelor-limita si nenumaratelor probleme ce-i secatuiesc emotional. Este foarte putin probabil ca asemenea persoane sa se simta odihnite dimineata, cand se ridica din pat.

 Pe langa aceasta, din ce in ce mai putini oameni reusesc sa duca la bun sfarsit ziua fara sa apeleze la un stimulent de genul cafelei, ceaiului negru sau colei. Cafeina este un stimulent al sistemului nervos central si reprezinta una dintre cele mai frecvente cauze ale insomniei.

 Semnele oboselii cronice:

In afara de oboseala si lipsa de putere, apare si o crestere a iritabilitatii. Calmul si rabdarea dispar aproape cu desavarsire. Totul necesita din ce in ce mai mult efort, pana ce, in cele din urma, chiar si cele mai simple sarcini par coplesitoare. Oboseala saboteaza creativitatea. Judecata are de suferit, iar eficienta scade considerabil.

Ultima actualizare Duminică, 21 Iunie 2009 17:11
Citeşte mai mult...
 
Fraude silvice de 415.000 de lei in Maramures PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 20 Iunie 2009 22:12

Autoritatile maramuresene au inceput urmarirea penala impotriva a cinci persoane despre care exista probe ca au inselat statul roman cu peste 415.000 de lei. Este vorba de evaziuni fiscala, folosire cu rea credinta a creditului unei societati, fals si uz de fals.

 Cele cinci dosare penale au fost intocmite ca urmare a unei ample actiuni de control pe care echipele Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane le-au derulat in Maramures pentru descoperirea abaterilor la regimul silvic. Au fost periate localitati intregi, luandu-se in calcul atat partea de taieri ilegale de arbori, cat si cea de depozitare, respectiv de comercializare ilegala a materialului lemnos.

 Conform oficialilor Inspectoratului de Politie Judetean, in total au fost verificate 38 de puncte de lucru, apartinand unui numar de 14 agenti economici iar pentru nerespectarea legii au fost aplicate 33 de sanctiuni contraventionale in valoare de... 456.000 lei. Autoritatile au dispus intreruperea activitatii la una din societatile comerciale din Maramuresul istoric, dar si la Ocolul Silvic Borsa. S-a aratat ca masurile au fost luate “pentru neindeplinirea conditiilor de mediu sau de autorizare”.

Ultima actualizare Duminică, 21 Iunie 2009 17:13
Citeşte mai mult...
 
Vlăduţ Roman prinde Bacalaureatul cu două albume înregistrate PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Sâmbătă, 20 Iunie 2009 20:55
Pe Vlăduţ Roman  îl ştiu de mic copil, de pe vremea cînd era solist vocal în Ansamblul folcloric „Mugurelul al Clubului Copiilor şi Elevilor din Sighetu Marmaţiei. Vocea lui lăsa să se întrevadă un viitor strălucit pentru Vlăduţ, dacă  pubertatea nu o va modifica  substanţial - se îngrijorau părinţii săi, atunci..

Timpul a trecut în favoarea sa, iar acum Vlăduţ Roman, care împlineşte 19 ani pe 22 iunie, se pregăteşte intens pentru examenul de Bacalaureat pe care îl va susţine la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti pe are l-a absolvit de curînd la clasa prof. Gavril Prunoiu.

Recent, Vlăduţ a ieşit pe piaţă cu cel de-al doilea album al său, intitulat „Pă uliţa dorului”, titlu inspirat  din copilăria pe care şi-a petrecut-o în comuna Deseşti, unde s-a născut tatăl său, Petru, valorosul său impresar. Aici a frecventat grădiniţa şi a revenit apoi în fiecare vacanţă, de la Sighet sau de la Bucureşti, nu numai pentru a-şi ajuta bunicii la treburile gospodăreşti, dar şi pentru a culege folclor autentic sau pentru a o  revedea  pe educatoarea Voichiţa Făt, care l-a descoperit ca talentat şi l-a promovat ca solist vocal încă de la vîrsta de 5 ani.

 Vlăduţ a urmat Şcoala cu clasele I-VIII „Dr. Ioan Mihalyi de Apşa” şi  Cursurile Şcolii de Canto de la Şcoala Populară de Arte „Gheorghe Chivu„ , ambele din Sighetu Marmaţiei,  la clasa profesoarelor Voichiţa Boloha şi Anuţa Tudorovici.

Ultima actualizare Duminică, 21 Iunie 2009 17:12
Citeşte mai mult...
 
Afaceri ilegale cu alcool la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 20 Iunie 2009 20:18

Echipele de la Investigarea Fraudelor au luat in vizor zilele acestea si un patron de societate comerciala din Sighetu Marmatiei. Barbatul este cercetat pentru infractiunea de punere in circulatie a unor elemente falsificate utilizate din domeniul fiscal. Mai exact a fost vorba de banderole de marcaj pe care le-a folosit la etichetarea de bauturi spirtoase si rachiuri naturale.

Autoritatile au descins la punctul de lucru din Sighetu Marmatiei, unde au gasit 306 litri bautura spirtoasa 28% vol. alc. si 48 litri rachiuri naturale pentru care administratorul nu a putut prezenta documente de provenienta. Dupa expertiza care a dovedit faptul ca banderolele aplicate pe recipienti erau false, oamenii legii i-au intocmit barbatului dosar penal.

Controalele au fost derulate in colaborare cu echipe din cadrul Directiei Judetene de Accize si Operatiuni Vamale Maramures.

Ultima actualizare Duminică, 21 Iunie 2009 17:14
Citeşte mai mult...
 
O noua provocare a artistului Aurel Dan PDF Imprimare Email
Scris de I.D. Mariş   
Sâmbătă, 20 Iunie 2009 14:29
Luni 22  iunie ora 17,30, la sala Radio Sighet va avea loc vernisajul expozitiei de pictura in ulei a artistului Aurel Dan.

Unul din cei mai reprezentativi  artisti ai penelului din Maramures, Aurel Dan, ne face o originala „invitatie in natura”, intr-o maniera care ii vor surprinde pe toti admiratorii. De aceasta data artistul nu mai expune celebrele sale „ierni”, devenite in timp o adevarata monografie a Maramuresului. Albul, albastrul, violetul...culorile iernii au fost inlocuite cu un verde crud – un verde intalnit doar in Maramures- cu mult galben si pete de culoare specifice florilor din acest sezon. Piesajele sunt privite dintr-un unghi ce-l situeaza pe artist deasupra tuturor lucrurilor. Linia de orizont este plasata sus aproape de rama, marcand de fapt situarea in spatiu, sau lipseste ,imaginea fiind un prim plan floral. Privitorii vor putea spune cum se numeste fiecare floare, artistul dand posibilitatea unei apropieri de natura incat iti da senzatia ca poti mirosi si mangaia fiecare petala.

 Tablouri  realizate intr-o noua maniera... artistul adresandu-ne o provocare riscanta: il vor recunoaste pe maestru, ii vor accepta noile mijloace de expresie , noua oferta estetica?

Dupa primul soc, arta te acapareaza si incepi sa te simti calator in natura in care ne invita Aurel Dan.

Ultima actualizare Duminică, 21 Iunie 2009 15:53
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1611161216131614161516161617161816191620UrmătorSfârşit »

Page 1614 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact