logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Metode de plata cu bani cash la agentiile de pariuri online PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Mai 2023 13:50

Metodele prin care poti face in ziua de astazi plati in mediul online s-au diversificat atat de mult incat orice utilizator are la dispozitie o multime de variante foarte interesante si utile.

De exemplu, pentru pasionatii de pariuri sportive, agentiile online ofera in prezent chiar si posibilitatea de a plati cu bani cash, ceea ce inseamna ca nu mai ai nevoie sa detii un card sau cont bancar.

Despre variantele prin care iti poti alimenta contul de pariuri online cu bani cash iti voi vorbi in randurile urmatoare. Vei afla detalii utile despre cele mai interesante metode de plata cash, astfel incat la urmatoarea ta sesiune de joc sa poti apela cu usurinta la ele.

Ultima actualizare Marţi, 30 Mai 2023 07:30
Citeşte mai mult...
 
Turneul de Educație Istorică ajunge la toți românii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 18 Mai 2023 07:13

COMUNICAT

  • Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Externe se implică în promovarea filmelor documentare  "Maria, inima României", "Războiul Regelui" și "Regele Mihai: drumul către casă".
  • Producătorul John Florescu a anunțat cadoul pe care îl va oferi tuturor liceelor de stat din România.

București, 16 mai 2023– Turneul de Educație Istorică, aflat la cea de-a treia ediție, care promovează filmele documentare istorice "Maria, inima României", "Războiul Regelui" și "Regele Mihai: drumul către casă", intră într-o nouă etapă în care realizatorii John Florescu și Chainsaw Film Production îl fac mai accesibil tuturor categoriilor de public, de la copii și liceeni la vârstnici, de la veterani de război la comunități izolate din mediul rural.

Acest lucru este posibil și prin implicarea Ministerului Educației și a Ministerului de Externe, care recunosc valoarea educațională a proiectului și doresc să contribuie la promovarea lui. Astfel, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, filmul "Maria, inima României" va ajunge și în reprezentanțele Institutului Cultural Român din 30 de țări francofone.

Citeşte mai mult...
 
Tradiții și obiceiuri străbune la Școala Gimnazială Nr 5 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 03 Mai 2023 07:17

La Școala Gimnazială Nr 5, Sighetu Marmației s-a desfășurat  a VII-a ediție a Concursului Regional ,,Tradiții și obiceiuri străbune,, înscris în Calendarul Activităților Educative  Regionale.

La concurs au participat peste 160 de lucrări ale preșcolarior din județele  Constanța, Olt, Teleorman, Galați, Ilfov, Argeș, Vâlcea, Dolj, Botoșani, Sălaj, Hunedoara, Brașov  și Maramureș.

Jurizarea s-a făcut în funcție de secțiunea aleasă, de grupă și de câteva reguli: respectarea temei, originalitate, corectitudinea tehnicii, rafinamentul coloristic.

Ultima actualizare Miercuri, 03 Mai 2023 07:20
Citeşte mai mult...
 
Muzeul Presei – expoziție itinerantă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 25 Aprilie 2023 22:51
Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, propune publicului o expoziție temporară ce va marca 30 de ani de la inițierea ZILEI MONDIALE A LIBERTĂȚII PRESEI.
 
Parteneriatul dintre cele două instituții va deschide, prin această primă expoziție, o serie de evenimente dedicate jurnaliștilor din toate domeniile, un punct de pornire pentru ceea ce se dorește a se clădi în viitor, un Muzeu al Presei Românești.
Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 25 aprilie – 10 mai 2023, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu 8, București, cu un program de vizitare de marți până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.
Ultima actualizare Marţi, 25 Aprilie 2023 22:56
Citeşte mai mult...
 
Paști în Maramureș - 17 aprilie 2023 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 12 Aprilie 2023 12:29

Municipiul Sighetu Marmației în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, Centrul Cultural Sighetu Marmației și Muzeul Maramureșan, organizează în Muzeul Satului Maramureșean  ”Mihai Dăncuș” pe data de 17 aprilie 2023 “Paști în Maramureș”.

Evenimentul, care a devenit deja o tradiție pentru Maramureș și care anul acesta sărbătorește 10 ani de la prima ediție, își dorește să promoveze satul traditional Maramureșean în zi de sărbătoare cu tot farmecul lui: muzică, port, meşteşuguri, bucate, într-o locaţie autentică: Muzeul Satului Maramureşean din Sighetu Marmaţiei.

Citeşte mai mult...
 
Lansare Proiect cultural-educațional: Caravana istoriei. În căutare de modele pentru prezent și viitor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 06 Aprilie 2023 00:48

Comunicat de presă

În cele peste trei decenii de activitate Fundația Culturală Memoria a derulat numeroase proiecte cu caracter cultural și/sau educațional adresate atât tinerilor cât și adulților. Fundația noastră a depus și a câștigat un proiect în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – pilonul Coeziunea socială și teritorială. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) este coordonator la nivel național, Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului este Coordonator de reforme și investiții, iar Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) este Agenția de Implementare. (www.afcn-pnrr.ro)

Proiectul nostru, Caravana Istoriei. În căutare de modele pentru prezent și viitor, s-a înscris la Investiția I5-1 din cadrul PNRR care vizează „Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural”, respectiv „reducerea decalajului de acces la cultură între zonele rurale și cele urbane mari”.

Proiectul are un caracter cultural-educațional și își propune să aducă în atenția elevilor, profesorilor și adulților din comuna Plătărești, județul Călărași, două pagini importante din istoria recentă: colectivizarea agriculturii și deportările din anii ’50, dar și o serie de personalități care pot constitui modele pentru cei de azi și de mâine. Astfel, ne dorim ca proiectul să ducă la o mai bună cunoaștere, înțelegere și conștientizare a importanței pe care libertățile individuale și valorile democratice le au pentru societatea în care trăim și mai ales pentru viitor.

Citeşte mai mult...
 
Invitație Expoziție de icoane pe sticlă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 04 Aprilie 2023 11:37

 
Maestrul Gheorghe Codrea în expoziție de pictură dedicată universului maramureșean la Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 29 Martie 2023 08:10

Expoziția de pictură „Șapte taine. O retrospectivă maramureșeană Gheorghe Codrea” curatoriată de Alexandra Ilnițchi-Ardelean se va deschide joi, 30 martie 2023, de la ora 14.00. Vernisajul va avea loc la Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul" din Sighetu Marmației, în Sala de expoziții Justinian Arhiepiscopul aflată la etajul 1 al clădirii.

După o primă întâlnire cu publicul maramureșean în expoziția organizată la Galeria de Artă UAP Baia Mare, artistul Gheorghe Codrea își face acum debutul expozițional pe simezele orașului natal. Expoziția „Șapte taine. O retrospectivă maramureșeană Gheorghe Codrea” va fi itinerată într-o formă extinsă cu acest prilej, având în prim-plan creațiile inspirate din lumea satului maramureșean.

Citeşte mai mult...
 
La volan, deși i-a fost anulat dreptul de a conduce PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 27 Martie 2023 08:20

Polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat  pe raza localității Vadu Izei, județul Maramureș, un cetățean român, care conducea un autoturism marca Opel, deși acest drept i-a fost anulat.

Vineri, 24 martie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră din cadrul STPF Maramureș au oprit în trafic un autoturism înmatriculat în România la volanul căruia se afla un cetățean român, în vârstă de 48, domiciliat pe raza județului Bistrița Năsăud.

Citeşte mai mult...
 
Maramureșean reținut pentru 24 de ore. Transporta țigări ascunse în locașuri special amenajate într-un autoturism PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 27 Martie 2023 08:17

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, în cooperare cu lucrători ai Poliției Orașului Baia Sprie, au descoperit și confiscat cantitatea de peste 1.500 pachete cu țigări, ascunsă în locașuri special amenajate într-un autoturism. Cantitatea de țigarete și autovehiculul în valoare totală de aproximativ 28.000 lei au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, pe numele șoferului fiind emisă o ordonanță de reținere, pentru o perioadă de 24 de ore.

Citeşte mai mult...
 
Atelier de formare în domeniul benzii desenate și dublă lansare de romane grafice interactive traduse în limba franceză PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 27 Martie 2023 01:34