logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Un milion de stele - campanie organizata de catre Asociatia Caritas PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 20 Octombrie 2017 14:27

Asociația Diecezană Caritas Greco Catolic Maramureș vă invită să participați la evenimentul caritabil ,,UN MILION DE STELE ” - campanie de sensibilizare si strangere de fonduri care reprezintă un eveniment cu tradiție și în alte țări ale lumii.
Campania este organizată anual, având o temă specifică. Obiectivele acesteia sunt cele de promovare a solidarității dintre oameni și de manifestare a dorinței acestora pentru consolidarea unei societăți incluzive și drepte.
În timpul evenimentului, în semn simbolic, se aprind lumânări, fiecare lumânare aprinsă reprezentând o declarație de solidaritate din partea participanților sau o persoană aflată în nevoie.
Organizată anul acesta sub sloganul „Aprinde o stea pentru comunitatea ta!” campania se va desfășura în:

SIGHETU MARMAȚIEI – Joi 26 octombrie 2017, ora 16,30, vis s vis de Liceul Taras Sevcenko.

BAIA MARE – Vineri 27 octombrie 2017, ora 16,30 în fața bisericii ,,Sf.Cruce” (RFN)

Vă așteptăm cu drag!

pr Dunca Gheorghe -  Director Caritas Maramureș

 

 
CSM Sighet - CSMU 2 Oradea - duminica de la orele 14:00 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 18 Octombrie 2017 15:33

Duminica 22.10.2017 de la orele 14:00 va avea loc primul meci al echipei de baschet CSM SIGHET impotriva echipei CSMU 2 ORADEA in primul meci din cadrul Campionatului National de baschet LIGA I. Baietii antrenati de catre Emil Kosztelnik - antrenor principal si Alin Pop- secund, vor intra in focurile Ligii de baschet, dupa ce in prelabil au jucat catega meciuri de verficare in compania oradenilor si a echipei Blue Sharks Nyiregyhaza.

 

 
Muzica lui Paul McCartney pentru timpul tău liber PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 17 Octombrie 2017 14:29

Paul McCartney și-a lăsat amprenta asupra istoriei muzicii moderne, iar acest lucru nu poate fi contestat. Fiind un membru al monumentalei formații – The Beatles, a fost acceptat ca unul dintre cei mai determinanți factori care au dus la succesul pe care l-au avut. A fost responsabil pentru compunerea unui număr mare de piese care a atras atenția criticilor, în ultimii ani ai secolului douăzeci fiind numiți un fenomen cultural. Sunt considerați ca fiind cea mai de succes trupă din istoria rock and roll-ului. Chiar dacă trupa și-a încheiat activitatea în anul 1970, McCartney a continuat să compună piese și a activat în continuare ca un artist solo.

Acest articol a fost creat pentru a vă oferi căteva informații despre creațiile sale care au devenit celebre, piese care cu siguranță vă pot destinde în timpul dumneavoastră liber.

Citeşte mai mult...
 
Campanie de donare de sange - Daca vrei sa donezi sange trebuie sa stai la usa potrivita PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Marţi, 17 Octombrie 2017 10:14

Astazi la Sighetu Marmatiei s-a desfasurat o noua campanie de donare de sange, in fostul sediu al Centrului de Transfuzie al Spitalului Municipal, din coltul Policlinicii, loc foarte bine cunoscut celor care vreme de multi ani au donat sange la intervale regulate, din diferite motive.

Printre donatori m-am numarat si eu, pana la inchiderea acestui punct de lucru din Sighet, am reusit sa donez vreme de 5 ani. Astazi m-am dus din nou, nu manat de dorinta de a primi vreo recompensa - cand eu donam se dadeau bonuri - , chiar nu stiu daca se da ceva acum, nu m-am interesat, ci din dorinta de a dona sange pur si simplu. Am ajuns pe la 8:30, gasind deja la rand vreo 10 persoane care, din vorbele lor, mai donasera si inainte cand veneau cei de la Baia Mare. Ne-am asezat cuminti la rand, am completat formularele alea vesnice - de parca nu se poate face o baza de date cu donatorii si sa se simplifice procedeele pre-donare - si am asteptat sa ne cheme si pe noi pe rand la donare de sange. 

Se facuse deja ora 9, cand printr-o alta usa, care dadea spre coridorul policlinicii au inceput sa intre cateva doamne - mult spus - care vroiau sa doneze sange dar sa nu fie puse in rand cu lumea - aici eram inclusi noi cei aflati la coada ,,oficiala,, unde deja eram vreo 20 de persoane  - si pe care doamnele asistente le-au lasat sa intre ca daca tot se cunosteau intre ele, de ce sa nu profite! Si noi am stat in continuare la rand, unii dintre noi gandindu-ne ca poate am gresit usa, un domn chiar a intrebat-o pe una dintre asistente daca nu cumva el s-a pus la usa gresita. Din punctul ei de vedere, nu prea conta la ce usa statea dansul, atata timp cat ea era inauntru si el afara. Si noi la fel.

Desi am vrut sa donez sange azi, am facut stanga imprejur si am plecat. Nu inainte de a face o plimbare pana in fata celeilalte usi, unde mai astepta o femeie, deci tot ceva cunostinta de-a cuiva, si care nu trebuia sa stea afara cu toata gloata...adica noi.

Citeşte mai mult...
 
Conferința de lansare a proiectului ”Acces către succes” – proiect câștigător în cadrul Concursului Național ”Idei din țara lui Andrei”, 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 Octombrie 2017 15:04
Liceul Tehnologic Marmația a lansat azi, 16.10.2017, proiectul ”Acces către succes”, proiect care a obținut finanțare, alături de alte 12 proiecte din țară, ca urmare a participării la Competiția națională de proiecte: ”Idei din țara lui Andrei”-2017, organizată de OMV Petrom ce finanțează idei inovatoare cu impact pe termen mediu și lung pentru orice comunitate din România.  
Proiectul a fost înscris la domeniul ”educație profesională” și vizează modernizarea şi dotarea unui spaţiu multifuncţional pentru derularea  de activităţi şcolare şi extraşcolare ce vor genera creşterea şanselor de reuşită şcolară şi profesională.
Valoarea totală a proiectului este de 20000 euro, fiind asigurată de către OMV Petrom, în calitate de sponsor, și destinată activităților stabilite a se desfășura în cadrul proiectului pe o perioadă de 8 luni.
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt elevii și cadrele didactice ale Liceului Tehnologic Marmația, iar cei indirecți sunt reprezentați de membrii echipei de proiect prin experienţa acumulată, elevii şi cadrele didactice din alte şcoli din judeţ şi din ţară prin diseminarea rezultatelor proiectului şi a exemplelor de bună practică, Liceul Tehnologic Marmaţia  prin promovarea proiectului, familiile elevilor prin oportunităţile oferite acestora, mediul de afaceri local în special, respectiv comunitatea locală în general, prin posibilitatea atragerii de specialişti cu aspiraţii în construirea unei cariere de succes şi crearea de plus valoare.
Citeşte mai mult...
 
Campanie de donare de sânge pe 17 octombrie 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Spitalul Municipal Sighetu-Marmatiei   
Duminică, 15 Octombrie 2017 09:25

O nouă campanie de sânge va avea loc în data de 17 octombrie 2017 începand cu orele 09.00 în sediul vechi al Policlinicii (Ambulatorul Integrat) din cadrul spitalului.
Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei se confruntă cu o reală criză de sânge ajungându-se de cele mai multe ori la situaţia în care personalul medical să folosească stocul de urgenţă aceasta însemnând ca următorul pacient care are nevoie de o transfuzie de urgenţă să nu mai poată fi transfuzat urmând ca viaţa lui să fie pusă în pericol. 
450 ml. de viata la punga, poate salva un nou născut, o mama, un tata, un frate sau o sora. Prin urmare puteți oferi șansa de a-si trai mai departe viața. Cu o singura donare puteți salva trei vieți. Majoritatea oamenilor nu se gândesc ca vor avea vreodată nevoie de sânge și totuși ganditi-va ca sângele dumneavoastră ar putea fi de folos cuiva drag.
Sângele, se poate oferi "din inima" și este de ajuns, cu toate acestea nu este suficient pentru toată lumea care are nevoie. Și nu uitați ca donator, faceți parte dintr-o familie de care atunci când veți avea nevoie, cu siguranță veți fi ajutat.
Ultima actualizare Duminică, 15 Octombrie 2017 09:31
Citeşte mai mult...
 
CSM Sighet -Blue Sharks Nyiregyhaza - repriza 4 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 14 Octombrie 2017 20:51

Ultima actualizare Sâmbătă, 14 Octombrie 2017 20:52
 
CSM Sighet - Blue Sharks Nyiregyhaza - repriza 3 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 14 Octombrie 2017 19:50

Ultima actualizare Sâmbătă, 14 Octombrie 2017 20:52
 
Video CSM Sighet - Bluesharks Nyiregyhaza repriza 2 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 14 Octombrie 2017 19:47

 
Video: BC CSM Sighet - Blue Sharks Nyiregyhaza PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 14 Octombrie 2017 19:21

Ultima actualizare Sâmbătă, 14 Octombrie 2017 19:47
 
BC CSM Sighet - Bluesharks Nyiregyhaza 86-52 - Lungul drum spre victorie acum incepe PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Sâmbătă, 14 Octombrie 2017 18:52

Joi, de la orele 17:00, la sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier din Sighetu Marmatiei a avut loc meciul de prezentare a proaspetei echipe de baschet sighetene, mai precis Baschet Club CSM Sighet, echipa inscrisa pentru inceput in a doua liga valorica a Campionatului National de Baschet, sub egida Federatiei Romane de Baschet.

Pornita dintr-un vis(ca tot e la moda sa spui tuturor ca ai avut un vis), sau dintr-o dorinta mare a directorului de la CSS Sighet - Emil Kosztelnik - in stransa colaborare cu un alt impatimit al baschetului, Petre Opris - un sighetean stabilit la Baia Mare, unde a condus in sezonul trecut o echipa de baschet in Liga si a infiintat demult BC Olimpic, aceasta noua echipa de baschet sigheteana se doreste a fi ceva nou si inedit in peisajul sportiv de performanta sighetean. Adica, sa existe si alt sport de performanta in urbea noastra, altceva decat vesnicul fotbal de pe malul Izei, fotbal care a inghitit mii de lei fara nici un rezultat notabil in timp in ultimii ani. Desigur ca exista sport de performanta in Sighet, dovada sunt cluburile private infiintate, cu diverse ramuri de sport, dar nu prea sunt sustinute de Primaria Sighet in modul in care a fost sustinut fotbalul cel dezastruos - si spun asta cu riscul de a-i supara pe multi, dar asta e!

Sa revenim la baschet.....meciul de joi a fost jucat de sigheteni impotriva unei echipe din Ungaria, mai precis Blue Sharks Nyiregyhaza, echipa de baschet infiintata acum 8 ani de zile, cu performante notabile in campionatul vecin. S-a vazut in teren la echipa oaspete tot ceea ce probabil isi doreste de la echipa sa si antrenorul Emil Kosztelnik, adica unitate, coeziune, incredere, daruire pe teren, cunoasterea coechipierilor, incizie in atac si darzenie in aparare. Dar fiind la inceput, totul se construieste, se cladeste si probabil - daca proiectul va dura in timp - peste ani, echipa sigheteana va arata altfel.

Meciul s-a terminat cu victoria echipei oaspete, la un scor demn, as zice eu, de 86-52 dupa 4 reprize jucate frumos de ambele echipe.

Succes in campionat echipei CSM Sighet, incredere in fortele proprii si ale celor care te sustin neconditionat, domnul antrenor Emil Kosztelnik, si cat mai multe victorii in meciurile viitoare!

 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 1630

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact