logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Sigheteanca Georgiana Michnea a devenit campioană naţională de junioare II la triplusalt PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Martie 2009 14:52

Georgiana Michnea (CSS Sighetu Marmatiei - Dinamo Bucuresti) a devenit azi campioana nationala de junioare II la triplusalt. La CN indoor care se desfasoara la Bucuresti, atleta pregatita de Melinda Oros a sarit 12, 86 m, fiind urmata de Andreea Teodoreanu (Cetate Deva) cu 12, 36 m si Beatrice Morar (Farul LPS Constanta) cu 12, 06 m.

De remarcat ca rezultatul de azi i-ar fi adus Georgianei (foto sighet-online.ro) acum o saptamana titlul national si la junioare I, categorie la care a castigat bronzul. Sigheteanca ramane cu satisfactia ca a invins-o totusi pe detinatoarea titlului la junioare I Andreea Teodoreanu.

Citeşte mai mult...
 
Stand-up comedy in Baia Mare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 01 Martie 2009 09:22

Trupa Brigada 2 pe trei va sustine un stand-up comedy in Baia Mare.
Spectacolul va avea loc la Teatrul de Papusi din municipiu, vineri, 6 martie incepand de la ora 19:00.

Show-ul se numeste “Prima Bucata” iar organizatorii spun ca ar fi “cel mai tare spectacol de comedie”. Pretul unui bilet de intrare este 15 lei.

Spectacolele de stand-up comedy, in prezent, sunt tot mai numeroase. Acest gen de teatru prinde la public deoarece "actorii" vorbesc despre realitate asa cum este, folosind un vocabular obisnuit pentru toti, ei arata oamenilor cat de jalnica si ridicola este deseori viata lor.

 Parcalab si Flavius Kocsis fac umor de mai multi ani, respectiv 4 si 8 ani, insa proiectul "Brigada" a inceput in septembrie 2008.

Ultima actualizare Duminică, 01 Martie 2009 09:39
Citeşte mai mult...
 
Kievul, mai rau ca Moscova lui Stalin: scolile romanesti din Maramuresul istoric au fost silite sa predea in ucraineana PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Martie 2009 08:27

Romånii din Ucraina sunt abandonati de autoritatile de la Bucuresti, care isi aduc aminte de durerile lor doar cånd vreun demnitar de rang inalt efectueaza o vizita de lucru la Kiev. Ucrainenii nu fac nimic pentru drepturile minoritarilor romåni, ba mai mult, au impus din acest an ca, in scolile romanesti, disciplinele de baza sa fie predate in ucraineana.

Dramele Maramuresului istoric

Maramuresul este impartit de aproape un secol in doua teritorii: unul care a ramas intre fruntariile nationale, dupa faurirea Romåniei Mari. Si un alt Maramures, care a intrat in componenta Republicii Cehoslovacia in 1918, ca in 1940 sa treaca in componenta Ungariei, in urma Diktatului de la Viena, in 1944 in componenta RSS Ucraina a URSS, iar in 1991 in componenta Republicii Ucraina. Pentru ca au ramas ai nimanui, nu sunt revendicati de nimeni si nu au o frontiera culturala cu romånii din Cernauti, maramuresenilor din Ucraina li s-a confiscat numele etnic de romåni, fiind alintati cu denumirea slava de “volohi”. Aceasta minoritate, care s-a pastrat printr-un mircol, gratie vechii culturi din care se mai alimenteaza si astazi, este oprimata in forme subtile de guvernul de la Kiev.

Ultima actualizare Duminică, 01 Martie 2009 09:06
Citeşte mai mult...
 
1 Martie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 01 Martie 2009 07:22

Un fir rosu, altul alb
Anotimpuri se despart
Primavara iarasi vine
De la mine, numai bine!

Sa-ti fie micul martisor
Prilej de bucurie
Acum, cand florile de gheata pier
Iar primavara iar invie!

 

Martie cel calator
Iti trimite-un martisor
Nu e lucru de valoare
Dar atentia e mare.

Ultima actualizare Duminică, 01 Martie 2009 09:52
Citeşte mai mult...
 
Carte: Florin Ţurcanu - "Mircea Eliade - Prizonierul istoriei" PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Februarie 2009 08:52

Florin Ţurcanu - Mircea Eliade - Prizonierul istorieiUna dintre cele mai aşteptate cãrţi, viu comentată în România încã de la apariţia ediţiei franceze (cred cã la un punct, cel puţin la Universitatea Bucureşti, era cea mai discutatã şi doritã carte), publicatã în româneşte la Humanitas, cu previzibil succes. Eliade a fost mereu, dupã 89, unul dintre cei mai bine vânduţi autori români, iar în bunã parte succesul de început al editurii s-a datorat tocmai publicãrii lucrãrilor marilor interbelici, interzişi sau semi-interzişi preţ de decenii. Dar dincolo de interesul pentru lucrãrile unor Cioran, Eliade, Ionesco, ce deveniserã în comunism adevãrate mituri (pentru cã avuseserã şansa de a pãrãsi ţara la timp, spre deosebire de mulţi alţi colegi de generaţie), a apãrut şi interesul pentru biografiile acestora. De la hagiografii la adevãrate rechizitorii, de la pagini superbe la însãilãri imbecile, acuzatoare sau dimpotrivã cretin de entuziaste, s-a publicat destul de mult, în periodice şi volume, mulţi vãzând în aceasta posibilitatea şansa unui început promiţãtor de carierã. Puteai sã te faci remarcat scriind o micã biografie, normal că în tonuri elogioase, a lui Noica, Ţuţea, Cioran, Vulcãnescu, etc. Ceea ce a fost şi bun, a fost şi rãu. Sã revenim însã, tangenţial, la Eliade.

Citeşte mai mult...
 
Urme de paşi umani de 1,5 milioane de ani PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Februarie 2009 08:40

Acestea au fost identificate în Kenya între 2006 şi 2008 de echipa antropologului John Harris de la Universitatea Rutgers din SUA. Ele sunt atribuite ca aparţinând speciei hominide homo ergaser, o specie timpurie a lui homo erectus şi să fi fost produse acum aproximativ 1,5 milioane de ani, fiind astfel cel mai vechi hominid cu proporţii ale membrelor şi mers biped asemănătoare omului modern. Studiul a fost publicat în ediţia de astăzi a prestigioasei reviste Science, fiind mai mult, experimentul prezentat pe coperta revistei.

 Urmele s-au păstrat în straturi sedimentare ce au fost estimate în mod independent a avea 1,5 milioane de ani. Sunt estimate ca aparţinând speciei home ergaster, o specie timpurie de homo erectus.

Citeşte mai mult...
 
Puţine locuri de muncă pentru cei cu studii superioare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Februarie 2009 07:37

Şomerii maramureşeni au la dispoziţie, în această săptămână, o ofertă formată din 180 de locuri de muncă în diverse domenii de activitate. Desigur, situaţia nu s-a schimbat foarte mult de la începutul acestui an. Numărul locurilor de muncă pentru absolvenţii de studii superioare rămâne foarte mic. Nici maramureşenii cu studii medii nu au de ales dintr-o ofertă bogată. Cele mai multe locuri de muncă declarate vacante sunt pentru confecţioneri (50) şi muncitori necalificaţi (30). Angajatorii mai caută barmani, ospătari, brutari, agenţi comerciali, contabili, electricieni şi ingineri în diverse domenii. Oferta completă a locurilor de muncă disponibile în judeţ poate fi consultată la sediul AJOFM Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
210 rau-platnici din Sighet vor ramane fara curent PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Februarie 2009 07:33

Nu este vorba de o pană de curent ci de o măsură la care va recurge Electrica pentru a-şi recupera banii de la datornici. Cei mai mulţi care vor rămâne fără curent din cauza neplăţii facturilor sunt consumatorii casnici. Astfel, au fost emise 831 de ordine de deconectare pentru această categorie de consumatori, a precizat Gheorghe Suciu, directorul Agenţiei de Furnizare a Energiei Electrice Baia Mare. Aproape jumătate dintre ei sunt din Baia Mare, 210 din Sighet şi 148 din Ulmeni. Nici firmele nu vor scăpa de acest “tratament”, pentru că şi în acest caz s-au emis 280 de ordine de deconectare de la reţeaua electrică. Pe listă figurează firme din toate zonele judeţului, a mai spus Gheorghe Suciu.
Aşa că, în total, 1.111 consumatori (NR. in tot judetul) vor rămâne fără curent electric zilele următoare.

Citeşte mai mult...
 
Au aparut subiectele de Bac 2009! PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 19:56

Subiectele de bacalaureat 2009 sunt publicate pe site-ul Ministerului Educatiei, http://www.edu.ro sau SUBIECTE BAC 2009. Un numar de 12 servere asigura serviciile de internet ale site-ului pe care sunt publicate subiectele care se vor regasi pe biletele de examen din sesiunile acestui an scolar. 

Conform metodologiei, pana pe 16 martie, toti elevii din clasele liceale terminale vor trebui sa isi exprime, in scris, optiunile pentru obiectele de studiu la care vor sustine examenul de bacalaureat.

Citeşte mai mult...
 
Proiect OUG: Functionarii publici pierd sporuri si prime consistente. Numai profesorii pana in 35 de ani mai primesc bani de carti PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 15:06

Emil BocULTIMA ORA: Sindicatele vor da in judecata Guvernul, vor sesiza organismele internationale si vor recurge la proteste daca Guvernul va aproba proiectul OUG asa cum le-a fost prezentat vineri la Ministerul Finantelor.

Sindicalistii sunt foarte nemultumiti ca nu au fost consultati la elaborara acestui proiect si spun ca nu vor accepta sa li se taie niciun spor in plus decat cele convenite in urma cu o luna cu Premierul Emil Boc, mai precis sporul de 75% pentru functionarii publici care lucreaza cu fonduri europene, 15% pentru cunoasterea unor limbi straine.

Asadar, liderii de sindicat nu vor accepta ca bugetarii sa nu mai primeasca salarii de merit, bani pentru orele suplimentare, prima de 2% din fondul de salarii si nici cei 100 de euro pentru carti pe care ii luau toate cadrele didactice.

Ultima actualizare Vineri, 27 Februarie 2009 15:11
Citeşte mai mult...
 
Fotbal: CS Marmatia - CSM Sebes 2-2 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Februarie 2009 14:10

La ora 14 a inceput meciul dintre CS Marmatia - CSM Sebes. In tribune sunt putin peste 50 de spectatori infrigurati. Ionut Mazilu la centru si Constantin Por cu Glazer Ianos la cele doua margini, toti din Satu Mare, formeaza brigada de arbitri ai acestui meci. In acest moment, echipa sigheteana se afla pe penultima pozitie in clasamentul grupei VI a ligii III de fotbal, avand doar 11 puncte acumulate, in timp ce CSM Sebes este pe locul 4 cu 30 de puncte. Sighetenii pornesc in acest retur cu un nou cuplu de antrenori Lucian Balan - Attila Ghinda, si cu mai multe noutati in lot, cei mai cunoscuti fiind Cristian Ciceu, Sebastian Andrean si Cristian Lazar, fotbalisti imprumutati de la FC Baia Mare.

SMinutul 11. Scorul este deja 1-0 pentru echipa sigheteana in urma unui corner. Golul a fost marcat de catre Attila Ghinda.

Ultima actualizare Vineri, 27 Februarie 2009 16:24
Citeşte mai mult...
 
Salariul mediu pe economie va creste cu 10% pana in 2013 PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 11:47

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, considera ca salariul mediu pe economie va beneficia de o crestere de aproximativ 10 procente pana in anul 2013.

 „Sunt multe discutii despre modul in care se calculeaza salariile. Salariul mediu in euro de anul acesta va creste cu 10% pana in anul 2012-2013. Vorbim aici de cifre medii, dar oricum va fi un decalaj intre mediul rural si cel urban. Trebuie sa avem in vedere faptul ca, intrand in zona euro, s-ar putea ca unii sa se simta bine, iar altii mai putin bine”, a explicat Isarescu.

 Referitor la deficitul bugetar de 3% din PIB, cu care Romania a intrat in anul 2009, guvernatorul BNR cosidera ca in acest caz Guvernul ar trebui sa accepte acest deficit si sa incerce lunar sa isi plateasca datoriile.

Citeşte mai mult...
 
Gyöngyike Böndi părăseşte cu regret funcţia de prefect PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 11:42

Printr-o hotărâre publicată în Monitorul Oficial, prefectul judeţului din ultimii patru ani şi două luni, Gyöngyike Böndi, este numită în funcţia de inspector guvernamental. Ea ne-a declarat ieri că doreşte să vadă întâi decizia de schimbare din funcţie, urmând să se decidă ce va face în viitor. “Trebuie să văd mai întâi ce conţine decizia prin care sunt schimbată din funcţie. Cel mai mult mă sperie inactivitatea şi nu aş dori să fim ţinuţi pe postul de inspector guvernamental fără atribuţii precise. În aceşti mai bine de patru ani am venit cu plăcere la serviciu şi am avut parte de o experienţă deosebită. A fost o perioadă liniştită şi foarte frumoasă din viaţa mea, pentru că mi-am desfăşurat activitatea alături de nişte oameni care au vrut acelaşi lucru - să respectăm legile şi să facem ca lucrurile să meargă. Acest judeţ merită tot respectul celor care îl vor conduce”, a arătat Gyöngyike Böndi.

Citeşte mai mult...
 
Starea drumurilor in Maramures PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 10:10

Maramuresul este, din nou, sub asediul zapezii. Inca de aseara, din jurul orei 22.00 in intreg judetul ninge slab pana la moderat. Drumarii au actionat toata noaptea cu 30 de utilaje, imprastiind peste 200 de material antiderapant pe toate drumurile nationale care strabat Maramuresul.

“A nins in continuu, insa din fericire destul de slab. In zona de munte stratul de zapada masoara circa 10-15 centimetri, iar in restul judetului el ajunge pana la maximum 7 centimetri. Drumurile sunt curate in proportie de 90%, existand un strat subtire de zapada pe DN19, spre Huta-Certeze”, a declarat pentru citynews.ro seful sectiei Maramures a companiei Drumuri Nationale, Mircea Pop.

Citeşte mai mult...
 
In 1 martie 2009, la Botiza au loc trei evenimente într-unul PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 09:54

Manastirea din BotizaDuminică, 1 martie 2009, ora 16, la căminul cultural al localităţii, cetăţenii comunei Botiza vor sărbători trei evenimente: Lăsatul secului, Mărţişorul şi 8 Martie. Botizencele vor sărbători 8 Martie duminica, pentru a-şi putea ţine cu sfinţenie postul Sfintelor sărbători ale Paştilor. Programul acestui eveniment va cuprinde următoarele:
• vizionarea filmului despre Botiza intitulat “Destăinuirile unui călător pe valea Botizei”;
• prezentarea unui program artistic al ansamblului folcloric “Ruguţu’ “;
Primăriţa Ioana Trifoi lansează invitaţia tuturor femeilor să petreacă la ceas de sărbătoare alături de marii artişti prezenţi la acest eveniment: Nicolae Sabău, Anghelina Timiş şi Ciprian Pop.

Citeşte mai mult...
 
Sancţionat pentru că a deranjat o şedinţă de judecată PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Februarie 2009 09:48

În data de 25.02.2009, subofiţerii jandarmi aflaţi în serviciu la Judecătoria Dragomireşti l-au sancţionat pe  D. Ştefan, de 66 ani, din Şieu. Acesta, având o cauză penală pe rol, a adresat cuvinte şi expresii jignitoare procurorului şi judecătorului care au condus şedinţa în incinta sălii de judecată, iar la solicitarea expresă a acestora de a înceta, bărbatul a continuat cu aceleaşi expresii şi cuvinte jignitoare. Pentru această faptă a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 300 lei.

Citeşte mai mult...
 
Exclusiv: SC Vital SA Baia Mare ofera raspunsuri sighetenilor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Februarie 2009 09:03

In ultima perioada, o situatie delicata provoaca in randul sigheteniilor multe nemultumiri si neintelegeri. Aceasta este datorata unui anunt postat in toate scarile blocurilor din orasul nostru, potrivit caruia am fost anuntati ca incepand de la 1 aprilie 2009, furnizarea apei in Sighet va fi preluata de catre SC Vital SA Baia Mare in locul firmei SC Acaterm SA Sighet. Noua firma gestionara a apei din Sighet impune incheierea unor contracte cu cetatenii bazate pe alte reguli decat cele de pana acum, care creaza o stare de neliniste in randul comunitatii locale, mai ales ca nu au avut pana acum oportunitatea de a afla detalii despre acest contract. Problematica in discutie este extrem de importanta, de intelegerea lor depinzand in mare masura calitatea relatiilor contractuale viitoare intre S.C. VITAL S.A. si utilizatori (persoane fizice, persoane juridice, institutii publice) din municipiul Sighetu Marmatiei si nu numai de aici.

Am reusit sa aflam pentru dumneavoastra mai multe informatii despre acest nou contract. In continuare va prezentam raspunsurile venite din partea firmei S.C. VITAL S.A. prin intermediul domnului Radu Micle, consilierul juridic al firmei mai sus amintite:

Ultima actualizare Vineri, 27 Februarie 2009 09:32
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1021102210231024102510261027102810291030UrmătorSfârşit »

Page 1029 of 1049

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact