logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Anunt Arcer SRL PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 23 Iunie 2023 15:29

Societatea Arcer SRL anunta faptul ca s-a pierdut in original documentul de inregistrare veterinara pentru catering nr.2665/05.06.2012.

Acest document este declarat nul.

Ultima actualizare Vineri, 23 Iunie 2023 15:30
 
Crosul CSM Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 30 Mai 2023 07:31

 
Expoziția „Comics Didactic – Literatura română în benzi desenate” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Mai 2023 22:37

COMUNICAT

Muzeul Național al Literaturii Române marchează, în acest an, Ziua Internațională a Copilului într-un mod special și inedit prin intermediul expoziției „Comics Didactic – Literatura română în benzi desenate”.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 1 – 18 iunie 2023, la sediul MNLR din strada Nicolae Crețulescu 8, fiind o oportunitate unică pentru copii și adolescenți de a descoperi operele clasice ale literaturii române, transpuse într-un format original și plin de viață. Expoziția cuprinde planșe realizate de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu. Lucrările expuse dezvăluie secretele realizării unei pagini de bandă desenată, prezentând etapele de lucru într-o abordare inedită, care îmbină tehnica clasică cu tehnologia digitală. Personajele și poveștile clasice prind contur pe paginile colorate ale benzilor desenate, oferind o experiență interactivă și distractivă pentru toți vizitatorii, în special pentru copii.

Muzeul Național al Literaturii Române dorește să ofere copiilor și familiilor o incursiune captivantă în universul literaturii române prin intermediul benzilor desenate. Nu vor lipsi poveștile și basmele celebre precum „Făt-Frumos din Lacrimă” sau  „Câinele și Cățelul”. De asemenea, vor fi expuse în premieră balada „Miorița” într-o bandă desenată inedită, care dezvăluie o variantă mixtă a textului, dar si „Enigma Otiliei” sau „O scrisoare pierdută”, oferind o perspectivă BD asupra textelor literare originale.

Ultima actualizare Miercuri, 24 Mai 2023 22:40
Citeşte mai mult...
 
Metode de plata cu bani cash la agentiile de pariuri online PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Mai 2023 13:50

Metodele prin care poti face in ziua de astazi plati in mediul online s-au diversificat atat de mult incat orice utilizator are la dispozitie o multime de variante foarte interesante si utile.

De exemplu, pentru pasionatii de pariuri sportive, agentiile online ofera in prezent chiar si posibilitatea de a plati cu bani cash, ceea ce inseamna ca nu mai ai nevoie sa detii un card sau cont bancar.

Despre variantele prin care iti poti alimenta contul de pariuri online cu bani cash iti voi vorbi in randurile urmatoare. Vei afla detalii utile despre cele mai interesante metode de plata cash, astfel incat la urmatoarea ta sesiune de joc sa poti apela cu usurinta la ele.

Ultima actualizare Marţi, 30 Mai 2023 07:30
Citeşte mai mult...
 
Turneul de Educație Istorică ajunge la toți românii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 18 Mai 2023 07:13

COMUNICAT

  • Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Externe se implică în promovarea filmelor documentare  "Maria, inima României", "Războiul Regelui" și "Regele Mihai: drumul către casă".
  • Producătorul John Florescu a anunțat cadoul pe care îl va oferi tuturor liceelor de stat din România.

București, 16 mai 2023– Turneul de Educație Istorică, aflat la cea de-a treia ediție, care promovează filmele documentare istorice "Maria, inima României", "Războiul Regelui" și "Regele Mihai: drumul către casă", intră într-o nouă etapă în care realizatorii John Florescu și Chainsaw Film Production îl fac mai accesibil tuturor categoriilor de public, de la copii și liceeni la vârstnici, de la veterani de război la comunități izolate din mediul rural.

Acest lucru este posibil și prin implicarea Ministerului Educației și a Ministerului de Externe, care recunosc valoarea educațională a proiectului și doresc să contribuie la promovarea lui. Astfel, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, filmul "Maria, inima României" va ajunge și în reprezentanțele Institutului Cultural Român din 30 de țări francofone.

Citeşte mai mult...
 
Tradiții și obiceiuri străbune la Școala Gimnazială Nr 5 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 03 Mai 2023 07:17

La Școala Gimnazială Nr 5, Sighetu Marmației s-a desfășurat  a VII-a ediție a Concursului Regional ,,Tradiții și obiceiuri străbune,, înscris în Calendarul Activităților Educative  Regionale.

La concurs au participat peste 160 de lucrări ale preșcolarior din județele  Constanța, Olt, Teleorman, Galați, Ilfov, Argeș, Vâlcea, Dolj, Botoșani, Sălaj, Hunedoara, Brașov  și Maramureș.

Jurizarea s-a făcut în funcție de secțiunea aleasă, de grupă și de câteva reguli: respectarea temei, originalitate, corectitudinea tehnicii, rafinamentul coloristic.

Ultima actualizare Miercuri, 03 Mai 2023 07:20
Citeşte mai mult...
 
Muzeul Presei – expoziție itinerantă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 25 Aprilie 2023 22:51