logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Vernisaj expoziție Veșminte Bănățene PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 07 Martie 2022 08:21

Muzeul Etnografic al Maramureșului vă invită, marți, 8 Martie 2022, ora 15:00 la vernisajul expoziției Veșminte Bănățene. În cadrul acestui eveniment se vor regăsi costume tradiționale din Banatul de câmpie, bijuterii și documente fotoetnografice din Colecția etnografică Marius Matei.

Aducem în fața publicului, iubitor de tradiție, o expoziție dedicată femeii, făuritoare de frumos. Deși trăim vremuri tulburi ne dorim, prin această expoziție, să aducem o licărire de bine în ceea ce este tumultul cotidian ca un omagiu dedicat femeii.

Costumele tradiționale din zona Banatului de câmpie ce alcătuiesc Colecția etnografică Marius Matei, au fost expuse în cele mai prestigioase muzee din Romania, iar de data aceasta ajunge, în Maramureș, la Sighetu Marmației. Colecția numără peste 3000 de piese, de la sfârșitul secolului al XIX-lea și până la mijlocul secolului al XX-lea.

Ultima actualizare Luni, 07 Martie 2022 08:24
Citeşte mai mult...
 
Tenis: "Cupa de iarna" la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 07 Martie 2022 08:14

Recent a avut loc în Sighet competiția de tenis "Cupa de iarna" desfășurată în sala "Liceului Leowey Klara".

Concursul s-a desfășurat în proba de dublu după sistemul dublu ko cu doua din trei seturi (seturile disputate pana la 4 game si mazi tie-breakfast in setul decisiv).

Locul l a revenit dublului Stark Rudy / Nichitus Ciprian care au dispus de perechea Lenghel Adrian / Trus Eduard cu scorul de 4-2; 3-4; 10-6 după un meci disputat și spectaculos.

Locurile lll au revenit dublurilor Brenner Zoltan / Csillik Zoltan și respectiv Bologa Vasile / Szolloszy Gheorghe.

Citeşte mai mult...
 
Volei cadete: CSS Sighet - CS 2018 Gloria Bistrita Nasaud PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 06 Martie 2022 11:43

Scor final 3-0(-12, -17, -17)

Meciul in direct aici.

Ultima actualizare Luni, 07 Martie 2022 08:18
 
Condiții de ședere și oportunități de muncă pentru ucraineni în România PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 03 Martie 2022 08:48

Situația creată de conflictul din Ucraina a generat un val de migrație către România și celelalte țări europene, cetățeni ucraineni și ai altor țări din regiune căutând zone sigure pentru a se stabili, cel puțin până la terminarea războiului. Dincolo de provocările legate de trecerea frontierelor, mulți dintre ei vor avea, foarte curând, de înfruntat și provocări financiare, astfel că este bine să se informeze cu privire la condițiile în care pot munci în țările în care se stabilesc. În România, există astfel de oportunități, de a lucra pentru angajatori activi pe piața locală, dar și pentru cei care își desfășoară activitatea în alte țări, inclusiv în Ucraina. Procedurile sunt greoaie, pe alocuri, dar poate că evenimentele fără precedent la care suntem martori vor determina autoritățile să le flexibilizeze.

Citeşte mai mult...
 
Centru telefonic pentru informaţii în limba ucraineană, activat la Sighetu Marmaţiei, pentru apelurile la 021.9590 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 01 Martie 2022 09:29

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a pus în funcțiune luni dimineață un centru telefonic integrat unde poliţişti de frontieră români, vorbitori de limbă ucraineană, vor fi alături de dispecerii care preiau apelurile telefonice, non-stop, la numărul unic de informare al Poliţiei de Frontieră, 021.9590, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, cetăţenii ucraineni care apelează numărul de telefon (+4) 021.9590 (număr apelabil din orice rețea națională sau internațională) pot primi, la orice oră, informații utile, în limba ucraineană, privind trecerea frontierei de stat, documentele necesare la intrarea în România, despre paşii de urmat în derularea formalităţilor pentru acordarea azilului sau orice alte detalii care îi pot ajuta pentru a ajunge în siguranţă în România.

Acest centru integrat va avea disponibile mai multe linii telefonice şi va funcţiona la sediul ITPF Sighetu Marmaţiei, situat la graniţa cu Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
UN APEL LA RAŢIUNE ŞI LA PACE PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 28 Februarie 2022 02:49

Cu durere în suflete, dar şi cu îndreptăţită furie, urmărim, cu îngrijorare, escaladarea periculoasă a agresiunii armate ruse asupra Ucrainei, stat suveran prieten.

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România condamnă cu îndârjire, acest act criminal, ordonat cu premeditare de către un conducător cu reacţii politice iresponsabile, incompatibile cu secolul în care trăim.

Ultima actualizare Luni, 28 Februarie 2022 02:51
Citeşte mai mult...
 
Eveniment cultural de amploare la Cercul Militar Iaşi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 28 Februarie 2022 02:42

Sâmbătă, 26 februarie 2022, pe durata a 4 ore şi 30 minute, Liga Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Nord Est, în parteneriat cu Cenaclul de literatură şi pictură "Octav Băncilă" al Cercului Militar Iaşi, Uniunea Creatorilor Profesionişti - Sucursala Iaşi şi Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România - Filiala Iaşi a organizat o nouă manifestare culturală de amploare. La Cercul Militar Iaşi, în prezenţa unui numeros public avid de cultură de bună calitate, evenimentul a fost deschis de grupul LIRICA, care, sub conducerea doamnei Nuşa Apostol a interpretat câteva frumoase piese corale. În continuare, preşedintele LSR - Filiala Iaşi-Nord Est , Dan Teodorescu, a urat un bun sosit participanţilor şi a propus în ziua Moşilor de Iarnă un moment de reculegere în memoria celui care a fost Constantin Toni Dârţu, primul preşedinte al filialei ieşene în anii din urmă. 

Citeşte mai mult...
 
Salvamont Maramureş: Trei refugiaţi ucraineni, blocaţi în zăpadă, în munţi, au solicitat ajutor prin 112 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Februarie 2022 15:15

Trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, cetăţeni ucraineni refugiaţi, blocaţi în Munţii Maramureşului, sunt recuperaţi de salvatorii montani, a informat, joi seara, directorul Serviciului Public Judeţean – Salvamont Maramureş, Dan Benga, citat de Agerpres.

„Acţiune în derulare a SPJ Salvamont Maramureş în zona muntoasă (Munţii Maramureşului n.red.) din apropierea localităţilor Petrova – Ruscova. Trei persoane (doi bărbaţi şi o femeie), refugiaţi din Ucraina care au trecut frontiera, se află într-o zonă în care zăpada este mare, făcându-le deplasarea imposibilă. Au apelat 112 solicitând ajutor autorităţilor române”, a precizat Dan Benga.

Citeşte mai mult...
 
IMAGINEA ZILEI Fetița cu valiza la frontiera dintre Ucraina și România de la Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Februarie 2022 15:10

O imagine sfâșietoare de la granița dintre Ucraina și România a fost distribuită pe Facebook în ultimele ore - o fetiță trage după ea o valiză în dreptul punctului de frontieră de la Sighetu Marmației.

Autorul fotografiilor impresionante, Alexandru Culac, precizează că acestea au fost făcute joi seara târziu, la ora 23.25.

Ultima actualizare Vineri, 25 Februarie 2022 15:13
Citeşte mai mult...
 
Informare privind traficul la frontiera cu Ucraina PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Februarie 2022 08:18

În data de 24.02.2022, în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat in România, prin punctele de frontieră situate la graniţa cu Ucraina (PTF Halmeu-jud. Satu Mare, PTF Sighetu-Marmatiei-jud. Maramures, PTF Siret-judetul Suceava, PTF Isaccea-judetul Tulcea) aproximativ 5.300 de persoane, cetăţeni români şi străini (creştere de 120% comparativ cu acelaşi interval orar al zilei anterioare).

Reiterăm faptul că polițiștii de frontieră sunt la datorie și în permanentă legătură cu partenerii instituționali, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii frontierelor României.

Situația este în dinamică, iar măsurile din competența Poliției de Frontieră vor fi adaptate, de asemenea, în funcție de evoluția acesteia.

Ultima actualizare Vineri, 25 Februarie 2022 08:22
Citeşte mai mult...
 
Festivalul Martisorului editia I PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 24 Februarie 2022 10:05

 
Lansare volum de poezie Pleșa Dragoș Florian PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 24 Februarie 2022 08:45

După lung timp de așteptare, chiar și pentru mine, am reușit să îmi public primul volum de poezie. Deocamdată, doar varianta online, dar sunt mulțumit și de această variantă, pentru că poate să ajungă la oamenii din toate colțurile lumii.

Am ales să public ”Poezie - vol. I” pentru că am ajuns într-un punct în care sunt dezgustat de ”artă”. Arta pe care mulți pretind că o susțin și o trăiesc, respectiv cei care învârt milioane de euro pentru finanțarea proiectelor culturale, instituții culturale care nu se gândesc să promoveze persoanele cu adevărat talentate, ci doar ”prieteni”, indivizi care se îmbracă cu haine largi, care merg pe stradă fără să aibă vreo grijă și care își schimbă look-ul în fiecare săptămână, pretinzând că sunt actori, pictori, cântăreți, etc., ”scriitori” care ar publica volume de poezii în fiecare zi doar ca să creadă lumea despre ei că nu stau degeaba și care vor să se lipească de cercurile culturale cu orice preț, regizori de film care sunt sprijiniți fără obiecții ca să își producă mizeriile și așa mai departe. Există oameni care caută atenție, care vor validări și pe care îi înțeleg. Doar că există și chirurgi care au nevoie de atenție și validare, însă ei nu se afișează public în combinezoane sau halate, purtând cu ei un stetoscop, un bisturiu sau vreun specul rectal și privindu-te cu aroganța unui personaj din filmele cu gangsteri. E doar un exemplu, cel cu chirurgii.

Ultima actualizare Joi, 24 Februarie 2022 08:49
Citeşte mai mult...
 
Foto: Rusia bombardează baza militară de lângă orașul Ivano Frankivsk, aflat la 150 km în linie dreaptă de Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 24 Februarie 2022 08:38

Rusia bombardează baza militară de lângă orașul Ivano Frankivsk, aflat la 150 km în linie dreaptă de Sighetu Marmației (180 km pe șosea), potrivit imaginilor postate pe Twitter de un ziarist ucrainean.

Bombardamentul vine pe fondul declanșării ofensivei de către Rusia în Ucraina:

Citeşte mai mult...
 
Sighetu Marmatiei Basketball Cup editia a VIII-a PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 23 Februarie 2022 16:51

 
Batalia Cartilor - eveniment in organizarea Bibliotecii municipale Laurentiu Ulici PDF Imprimare Email
Scris de Radio Sighet - Ioana Popovici   
Miercuri, 23 Februarie 2022 16:46

O noua ediție Bătălia Cărților a avut loc astăzi, 23 Februarie la Biblioteca municipală Laurențiu Ulici.

După ce au citit cărțile propuse pentru acest an, concurenții au făcut fișe de lectura pentru fiecare, iar azi și-au prezentat cartea preferată în fața unui juriu.

La categoria copii, 10 - 14 ani premiul I Cititorul anului a fost câștigat de Grigor Miruna, eleva a Colegiului Național Dragoș Vodă.

Locul al doilea a fost câștigat de Meșter Alexandru, elev la Școala gimnaziala George Coșbuc.

La categoria adolescenți, 14 - 18 ani:

Premiul Cititorul anului a fost obținut de Daria Bococi, de la Colegiul Național Dragoș Vodă.

Locul al doilea a fost luat de Bledea Alina Maria, de la Colegiul Național Dragos Vida, iar locul al treilea Kvasciuc Rebeca, de la Colegiul Național Pedagogic Regele Ferdinand.

Au fost acordate premii și pentru cea mai buna fisa de lectura, premii obținute de Daria Bococi la categoria adolescenți și Grigor Miruna, la categoria copii.

Pe lângă experiența unui concurs, câștigătorii au primit premii in diplome, cărți și bani, iar cititorii anului vor participa la etapa națională a concursului Bătălia Cărților.

Citeşte mai mult...
 
Baschet: CSS Sighet organizeaza un turneu de baschet U10 si U12 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 23 Februarie 2022 16:19

In perioada 25-27 februarie, la Sighetu Marmatiei va avea loc un turneu de baschet U10 si U12 organizat de catre Clubul Sportiv Scolar Sighetu Marmatiei - director Emil Kosztelnik si sub egida Federatiei Romane de Baschet, care prin hotararea Comisiei Tehnice a hotarat ca acest turneu sa fie unul pilot, in care se va testa un nou sistem de joc.

Meciurile vor avea loc in sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier.

La competitie si-au anuntat participarea un numar de 15 echipe de la diferite cluburi din tara: ACS Alpha Sport Sibiu, CSU Sibiu, ABC Star Oradea, ACS Gladius Tg. Mures, ACS Wild Cats Baia Mare, Ubt Cluj si clubul gazda.

 

 
Eveniment în Punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmației (RO) - Solotvino (UA), în data de 24 februarie 2022 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 23 Februarie 2022 11:49

Municipiul Sighetu Marmației s-a alăturat inițiativei Asociației Culori pentru Pace, care funcționează sub înaltul patronaj al Parlamentului European în 136 de Natiuni ale Lumii din anul 2015, de a organiza un lanț uman pașnic format din tineri români și ucrainieni care, ținându-se de mână să lege cele două maluri ale râului Tisa.

În acest sens, Primăria Sighetu Marmației a transmis invitația de a se alătura acestui proiect și Primăriei Slatina (Ucraina), prin participarea oficialităților locale împreună cu un grup de tineri în data de 24 februarie 2022, la ora 15.00 (ora României) pe Podul istoric de peste Tisa, care leagă Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației (România) de Punctul de Trecere a Frontierei Solotvino (Ucraina).

Evenimentul se va desfășura pe durata a 30 de minute, iar din Sighetu Marmației vor participa aproximativ 250 de elevi, însoțiți de oficialități și reprezentanți ai Asociației Culori pentru Pace.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 1049

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact