logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


In Sighet, minore vândute pentru sex PDF Imprimare Email

linux
Marţi, 19 Mai 2009 13:57

În Sighet, proxenetismul a ajuns o afacere profitabilă nu numai pentru interlopi, ci şi pentru... adolescenţi. Multe fete care n-au atins încă vârsta majoratului ajung să-şi vândă trupurile pe "mărunţiş", iar cei care intermediază totul sunt, de multe ori, tineri din anturajul lor.

Prostituţia juvenilă şi creşterea consumului şi/sau traficului de droguri printre adolescenţi au căpătat amploare în Sighetu Marmaţiei. Copile de liceu sunt plasate clienţilor dornici de plăceri carnale contracost, intrând sub controlul unor "peşti" uneori chiar mai tineri decât ele. Unele dintre fetele care au ales această cale au trecut printr-un şoc emoţional, altele, din dorinţa de a se simţi importante, răsfăţate, au căzut în cealaltă extremă. Multe, însă, caută să scape de sărăcie, dar ajung să facă bani pentru alţii, care le scot la mezat serviciile sexuale.
Cele pe care unii le folosesc drept marfă au în spate adevărate drame.
"Eu nu fac asta de buiacă. Mama-i bolnavă şi am doi fraţi mici, pe care trebuie să-i cresc. De undeva trebuie să fac şi eu bani, că nu trăim cu aer, şi m-aş duce şi la şcoală. Cine mă angajează  pe mine câteva ore pe zi şi să mă plătească astfel încât să îi întreţin pe ăştia mici?" - mărturiseşte Aura (16 ani).

Citeşte mai mult...
 
linux
Un sighetean, capul unei reţele de trafic de persoane, a fost reţinut la Cluj PDF Imprimare Email

linux
Marţi, 19 Mai 2009 13:45

Acum mai bine de jumătate de an, pe 23 decembrie 2008, se anunţa "destabilizarea" a două reţele de traficanţi de imigranţi, având "Capul" la Sighetu Marmaţiei, în Maramureş. Aceştia erau căutaţi pentru introducerea în România a 300 de asiatici. Punctul culminant al operaţiunii botezate de DIICOT "Pakistan" a avut loc în satul Buciumi, unde barajul făcut de mascaţi pentru prinderea călăuzelor şi a şefilor reţelei a fost spart.

Din datele furnizate la acea vreme de anchetatori se pare că liderii reţelelor de trafic de persoane erau: un sighetean, un slovac şi un poliţist de frontieră de la IJPF Maramureş. Totuşi, surpriza mascaţilor a fost mare când au văzut că nu pot să îi reţină pe capii reţelei. Ambii erau daţi în urmărire generală din 15 decembrie 2008. Însă zilele de libertate ale sigheteanului Ciprian Petrovai s-au încheiat în urma unei misiuni a Biroului de Urmăriri al IPJ Maramureş, în colaborare cu poliţiştii clujeni. După mai bine de 6 luni în care acesta a stat ascuns, sigheteanul a fost prins zilele trecute la Cluj-Napoca, astfel încât a fost pus în aplicare mandatul de arestare emis în lipsă, pe numele acestuia, la 15 decembrie 2008. Acuzaţiile sunt foarte grave: constituire, asociere şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, respectiv trafic de migranţi. Operaţiunea "Pakistan" a fost organizată de procurorii DIICOT în colaborare cu IJPF Maramureş, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi IPJ Cluj.

Citeşte mai mult...
 
linux
Poliţiştii din Săliştea de Sus au confiscat 9000 pachete de ţigări PDF Imprimare Email

linux
Luni, 18 Mai 2009 17:47
În cadrul Planului de acţiune „Strada 2009” poliţiştii au depistat în trafic pe Daniel B. de 36 de ani din Bucureşti. Duminică seara, bărbatul conducea  un autoturism cu care transporta 180000 ţigarete de provenienţă Ucraina fără să deţină documente de provenienţă a mărfii. În maşină se afla şi Ionel M. de 44 de ani din Bucureşti. Ţigările au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.
Citeşte mai mult...
 
linux
Utilaj furat din Germania – găsit de poliţişti în Rozavlea PDF Imprimare Email

linux
Luni, 18 Mai 2009 18:01
Foto: ArhivaOfiţerii de la Serviciul de Investigaţii Criminale în colaborare cu poliţiştii din Rozavlea au desfăşurat o acţiune în noaptea de 12/13 mai. În cadrul acesteia au depistat pe Alin T. de 30 de ani din judeţul Suceava, cu antecedente penale, Nicoară G. de 28 de ani din Borşa şi Vasile T. de 30 de ani din Şieu. Cel din urmă conducea un autotren cu semiremorcă. Suspecţii au fost surprinşi de poliţişti în timp ce încărcau în autotren un utilaj pentru construcţii pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă. În 15 mai, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că utilajul figurează urmărit de autorităţile germane, fiind reclamat furat din 26.02.2008. Utilajul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. Cei trei sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate la furt şi tăinuire iar Nicoară G. este cercetat şi pentru fals privind identitatea.
Citeşte mai mult...
 
linux
Hot surprins de spiritul civic al unor clienti dintr-un local din Sighet PDF Imprimare Email

linux
Luni, 18 Mai 2009 17:40
Poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi duminică după amiaza că un individ a fost surprins în timp ce sustrăgea 14 cartele telefonice de pe un raft dintr-un local. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a identificat suspectul: Csaba D. de 28 de ani din Sighet. Acesta, profitând de lipsa barmanei, a intrat în spatele barului de unde a sustras cartele telefonice în valoare de 168 de euro. Persoanele aflate în bar l-au observat şi l-au reţinut până la sosirea poliţiei. El este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Citeşte mai mult...
 
linux
« ÎnceputAnterior4971497249734974497549764977497849794980UrmătorSfârşit »

Page 4974 of 5073

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri

.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact