logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


145 de olimpici vor fi premiaţi azi de Prefectură PDF Imprimare Email

linux
Joi, 25 Septembrie 2008 06:47

Prefectura MaramuresOlimpicii maramureşeni vor fi premiaţi, astăzi, de Instituţia Prefectului. În total este vorba despre 145 de elevi care au câştigat medalii la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Evenimentul este inclus în cadrul Săptămânii Excelenţei în Educaţie şi Cercetare, care se desfăşoară în perioada 23-29 septembrie. În cadrul momentului festiv care va avea loc în sala mare a Palatului Administrativ, conducerea judeţului şi cea a Inspectoratului Şcolar îi vor felicita atât pe olimpicii maramureşeni, cât şi pe dascălii care i-au pregătit. Fiecare elev va primi o diplomă care să certifice valoarea performanţelor obţinute. Autorităţile speră să-i poată răsplăti pe olimpici şi cu premii în bani, la sfârşitul acestui an.

Citeşte mai mult...
 
linux
Studenţi de la Universitatea “Sinai” din Egipt petrec o lună în Maramureş PDF Imprimare Email

linux
Sâmbătă, 04 Iulie 2009 08:02

dr. Emad Abu El EnainÎn cadrul unui parteneriat dintre Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea “Sinai” din localitatea cu acelaşi nume din Egipt, un grup de studenţi, însoţiţi de profesorul dr. Emad Abu El Enain, petrece o lună în Maramureş. Vizita face parte dintr-un schimb de experienţă privind turismul, mai ales cel rural care, din câte am aflat, în Egipt este aproape necunoscut. Fiind specialist în turism, ne-am interesat de imaginea pe care o are România în ţara piramidelor.
“Să fiu sincer, egiptenii au o imagine vagă: comunismul şi revoluţia, tractoarele şi maşinile agricole importate, dar mai ales automobilul «Dacia», care e la mare căutare la noi”, a mărturisit profesorul dr. Emad Abu El Enain care, spre deosebire de studenţii lui, este pentru a doua oară la noi în ţară.
În cadrul actualului program, a petrecut câteva săptămâni la extensia din Gheorghieni a Universităţii “Babeş-Bolyai” şi vor petrece o lună în Maramureş. “Ceea ce ne-a surprins plăcut este ospitalitatea cu care suntem primiţi peste tot, ospitalitate pe care, dacă ar fi să fac o campanie publicitară în Egipt, aş pune-o pe toate afişele! Un slogan de genul «Vă primim cu braţele şi inimile deschise!». Munţi, păduri, râuri şi clădiri istorice sunt în întreaga Europă, dar oameni atât de primitori n-am întâlnit! Şi, referindu-mă la lumea arabă, sunt sigur că la mare căutare ar fi şi turismul balnear, celebrele «borcut»-uri care, din câte am înţeles şi văzut, sunt prea puţin exploatate”, a mai spus profesorul.

Ultima actualizare Miercuri, 08 Iulie 2009 05:41
Citeşte mai mult...
 
linux
Schimbul de tineri „România - Brazilia” PDF Imprimare Email

linux
Scris de Florentin Nasui   
Sâmbătă, 04 Iulie 2009 09:31

De programul educaţional „Schimbul de tineri”, derulat prin Clubul Rotary Internaţional, au beneficiat şi sigheteanca Vanessa Iurca şi brazilianul Bruno Olivieri Panace. Chiar dacă ei au locuit şi învăţat aproape un an în ţara celuilalt, ei s-au cunoscut abia acum la Sighet, cînd Vanessa s-a reîntors din America Latină.
„Am stat acolo 11 luni, spune Vanessa Iurca. După terminarea clasei a IX-a, matematică-informatică la Liceul „Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei, m-am decis, acum un an, să iau parte la acest program de schimb, iniţiat de Rotary Internaţional. Aşa am ajuns să locuiesc în Brazilia şi să urmez cursurile clasei a X-a acolo. De 5 ani fac dans sportiv şi sînt membră a trupei de tineret Mini Maxi Dance Club Sighet, care anul acesta s-a clasat pe locul 2 la nivel naţional la categoria dans formaţii. Acum fac intensiv limba franceză în particular, întrucît clasele XI şi XII le voi face în Elveţia. Vreau ca şi studiile universitare să le fac tot acolo. La preselecţia organizată de Rotary am fost 20 de tineri din România. Am dat probe de psihologie şi de limbă engleză. Am ales Brazilia probabil din cauza dansului. Am ajuns în Alkonga, oraş cu 120 de mii locuitori, din sudul Braziliei. Am locuit, pe rînd, la două familii.

Ultima actualizare Miercuri, 08 Iulie 2009 05:42
Citeşte mai mult...
 
linux
Documente şi carduri bancare furate dintr-un autoturism la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email

linux
Scris de Sighet Online   
Marţi, 07 Iulie 2009 17:02

Poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi ieri dimineaţă că persoane necunoscute au sustras, în noaptea de 05/06 iulie, dintr-un autoturism documente şi carduri bancare. La scurt timp de la sesizare, în urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au identificat un suspect: Vasile Florin B. de 30 de ani din Sighetu Marmaţiei, cunoscut cu antecedente penale. Prejudiciul nu a fost recuperat iar suspectul este cercetat pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Citeşte mai mult...
 
linux
Politistii anchetati pentru coruptie, suspendati din functii PDF Imprimare Email

linux
Marţi, 07 Iulie 2009 12:55

Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Maramures a luat pozitie, astazi, in ce priveste cazurile de coruptie de la Viseu de Sus, unde doi politisti au fost arestati preventiv pentru luare de mita, favorizarea infractorului si abuz in serviciu contra intereselor publice. Reprezentantii institutiei au precizat pentru citynews.ro ca impotriva lui Petre Chirita (44 ani) si Cristian Horj (25 ani) s-a dispus suspendarea din functie.

  “La finalul cercetarilor, daca vor fi gasiti vinovati, vor suporta consecintele. (...) Conducerea IPJ Maramures se delimiteaza ferm fata de orice incalcare a legii comisa de politisti. Dorim sa transmitem cetatenilor ca astfel de cazuri sunt izolate si ca la nivelul institutiei, in colaborare cu serviciile de specialitate, se deruleaza activitati preventive”, a declarat purtatorul de cuvant Voichita Zehan.

Citeşte mai mult...
 
linux
« ÎnceputAnterior4891489248934894489548964897489848994900UrmătorSfârşit »

Page 4895 of 5039

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact