logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Sighetenii au plantat mii de arbori in jurul platformei de deseu menajer PDF Imprimare Email

linux
Duminică, 26 Aprilie 2009 19:20

Ultima ora: Astazi, 1 Mai, la groapa de gunoi, un grup din Nordica va incepe sa planteze cea mai importanta parte a Perdelei Verzi: pinul, care  aseara a sosit din pepiniera. Noi vom fi acolo la ora 9.

Orice ajutor ne poate fi de folos. Probabil ca actiunea va continua si sambata. 

 

Sâmbătă, 25 aprilie, Sighetu-Marmaţiei a fost martorul unui eveniment care onorează: peste 200 tineri au răspuns chemării Asociaţiei ecologie-turism "Nordica" pentru a planta o perdea de arbori care să mascheze dizgraţioasa platformă de deşeu menajer a municipiului care se întinde pe o distanţă de 700 metri de-a lungul căii ferate - "cartea de vizită" a oraşului, oferită ca primă imagine turistului aventurat pe aceste meleaguri.

Proiectul a fost ideea Asociaţiei ecologie-turism "Nordica"

"Ideea ne-a venit călătorind cu trenul" povesteşte Mihail Gerald Manole, unul dintre liderii asociaţiei "Nordica". "La intrarea în oraş, ne-a întâmpinat imaginea dezolantă a platformei de gunoi care se întinde cam 700 metri de-a lungul căii ferate. Ne-am gândit că ea ar putea fi mascată de un şir de copaci. În momentul în care am discutat cu specialiştii în privinţa esenţelor care ar putea fi plantate, ne-am dat seama că arborii ar putea avea o dublă funcţie, pe lângă aspect, ar putea oferi în anumite perioade eflorescenţe pentru familiile de albine din zonă".

Ultima actualizare Vineri, 01 Mai 2009 07:59
Citeşte mai mult...
 
linux
Acţiune pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicate mopede şi motociclete PDF Imprimare Email

linux
Joi, 30 Aprilie 2009 19:37
Poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere împreună cu cei de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat o acţiune cu scopul prevenirii şi combaterii încălcării normelor rutiere de către conducătorii de mopede şi motociclete.

În ultima săptămână, în Maramureş s-au înregistrat 6 accidente în care au fost implicate mopede şi motociclete. Consecinţele au fost grave: 2 persoane au suferit vătămări corporale serioase şi alte 5 au fost rănite uşor.

Pentru a reduce numărul acestor evenimente, poliţiştii au acţionat pe principalele artere din judeţ şi au verificat 59 de astfel de vehicule. Poliţiştii au constatat 26 de contravenţii şi au aplicat amenzi a căror valoare depăşeşte 5 500 lei.

În cadrul acţiunii poliţiştii au distribuit peste 500 de pliante care conţin recomandări adresate conducătorilor de mopede şi motociclete pentru a nu deveni victime ale accidentelor.

Reamintim tuturor că este important să:

Citeşte mai mult...
 
linux
Sighet: Bebeluş scăpat de la etajul doi PDF Imprimare Email

linux
Joi, 30 Aprilie 2009 08:58

Caz şocant în Sighetu Marmaţiei. O fetiţă de doar şase luni a fost la un pas de a-şi pierde viaţa după ce sora sa mai mare, în vârstă de opt ani, a scăpat-o de la etajul doi al blocului în care locuiau. Împrejurările în care s-a produs incidentul sunt cel puţin ciudate, în condiţiile în care cele două fetiţe fuseseră lăsate singure în apartament, iar în familia respectivă scandalurile se ţineau lanţ.

Medicii de la Ambulanţa din Sighet au fost chemaţi, ieri-dimineaţă, să salveze viaţa unui bebeluş de numai şase luni. Copilaşul a căzut pe caldarâm de la etajul doi al blocului cu numărul 30 de pe strada Unirii din oraş. Se pare că fetiţa se afla în braţele surorii sale mai mari când aceasta a scăpat-o de la balconul unde se jucau. Micuţa a fost găsită în viaţă de echipajul de intervenţie, care a stabilizat-o şi a transportat-o la Spitalul Municipal Sighet. Ulterior, copila a fost transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare. 
"Fetiţa a suferit un traumatism cranio-cerebral şi o fractură de femur. A fost stabilizată şi se află momentan internată la secţia Reanimare, cu şanse bune de supravieţuire", a declarat dr. Sabin Nemeş Bota, directorul medical al Spitalului Judeţean.  

Citeşte mai mult...
 
linux
Ortodocşi evacuaţi din Biserica de la Cimitirul Vesel PDF Imprimare Email

linux
Joi, 30 Aprilie 2009 09:06

O situaţie tensionată, care riscă să degenereze într-un conflict mai amplu, s-a înregistrat, ieri, în comuna Săpânţa. Totul s-a declanşat pe fondul unei dispute mai vechi între credincioşii ortodocşi şi greco-catolici, cei din urmă derulând o serie de acţiuni în instanţă, prin care le cer ortodocşilor să retrocedeze biserica din Cimitirul Vesel.

În urma unei ordonanţe prezidenţiale, s-a dispus sistarea lucrărilor aflate în derulare la lăcaşul de cult din Cimitirul Vesel şi evacuarea credincioşilor ortodocşi din biserică. Lăcaşul de cult se află actualmente în lucrări de reparaţii, restaurarea realizându-se prin fonduri primite de la Ministerul Culturii.

• Scandal de proporţii?

În cursul zilei de ieri, reprezentanţii bisericii greco-catolice, însoţiţi de un poliţist şi un executor judecătoresc, s-au deplasat la Parohia Ortodoxă din Săpânţa pentru a comunica decizia de a stopa lucrările şi de a evacua biserica. Situaţia, tensionată deja, poate degenera într-un scandal de proporţii, deoarece credincioşii ortodocşi sunt majoritari. Câţiva dintre ei, aflaţi la faţa locului în momentul în care s-a prezentat decizia, şi-au manifestat vehement dezaprobarea:

Citeşte mai mult...
 
linux
Nesimtirea nu are margini: pescari sigheteni în perioada de prohibiţie PDF Imprimare Email

linux
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 29 Aprilie 2009 10:11

Vineri, 24.04.2009, în urma unei sesizări telefonice primite la dispeceratul I.J.J. Maramureş cu privire la faptul că mai multe persoane pescuiesc ilegal pe malul râului Iza în locul numit „La podul de beton ” în apropierea localităţii Sighetu Marmaţiei, la faţa locului s-a deplasat o patrulă de jandarmi care l-a identificat pe Z. Andrei, de 22 ani, din Sighet, ca fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de pescuitul ilegal prin orice mijloace, în perioada de prohibiţie.

Acesta, în jurul orei 10.00 s-a deplasat pe malul râului Iza având asupra sa o undiţă cu mulinetă pentru a prinde peşte. La scurt timp după ce a început să pescuiască a fost surprins de către jandarmi cărora le-a declarat faptul că a uitat că este perioadă de prohibiţie.

Citeşte mai mult...
 
linux
« ÎnceputAnterior4891489248934894489548964897489848994900UrmătorSfârşit »

Page 4895 of 4986

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact