logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Zece gradinite Maramuresul Istoric au participat la un concurs pe teme rutiere PDF Imprimare Email

linux
Miercuri, 25 Martie 2009 05:25

La Gradinita nr. 13 din Sighetu Marmatiei s-a desfasurat un concurs zonal pe teme de circulatie la care au participat zece gradinite, din care sapte din Sighetu Marmatiei si trei din localitatile invecinate, respectiv din Remeti, Ocna Sugatag si Sarasau. Probele teoretice si practice (colorarea unor semne de circulatie) au fost atent analizate de juriul, supervizat de agent de circulatie Ioan Petrovan, format din educatoarele Florica Bozga, Maria Tomoiaga si Balea Cornelia. Locul I a fost decernat Gradinitelor 7, 12 si 13 din Sighet, precum si Gradinitei din Ocna :ugatag. Pe locul II s-au clasat Gradinitele Regele Ferdinand, 8 si 9 din Sighet si Gradinita din Remeti, locul III fiind cucerit de copiii din Sarasau si mentiunea de Gradinita 1 din Sighet. 
Dar cum un concurs fara gala nu se poate, micile gazde au prezentat un program artistic la care pana la urma au participat toti concurentii.

Ultima actualizare Marţi, 24 Martie 2009 21:32
Citeşte mai mult...
 
linux
Furt dintr-un magazin la Sighet PDF Imprimare Email

linux
Marţi, 24 Martie 2009 14:54

Poliţiştii au fost solicitaţi să intervină într-un caz de furt dintr-un magazin. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a identificat pe Ioan I., de 31 de ani din Tisa care avea asupra sa un patent şi o ruletă pe care le-a sustras din magazin. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit unităţii păgubite iar suspectul a fost condus la poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Citeşte mai mult...
 
linux
Iarna a revenit în maramureş, dar nu şi pentru cei responsabili de curăţarea părţii carosabile PDF Imprimare Email

linux
Marţi, 24 Martie 2009 08:33

Deşi suntem la mijlocul lunii martie, vremea capricioasă continuă să surprindă autorităţile. Zăpada căzută la sfârşitul săptămânii în unele zone ale judeţului a îngropat mai multe drumuri judeţene, punându-i în dificultate pe şoferi. Responsabilii cu deszăpezirea acestor tronsoane ridică din umeri, deoarece, spun ei, "misiunea" lor a luat sfârşit pe data de 15 martie.

Surpriză, ieri, pe Cavnic. Din cauza zăpezii căzute în ultimele ore, conducătorii auto au fost nevoiţi să se întoarcă din drum. Un strat mare de omăt acoperea partea carosabilă, făcând imposibilă circulaţia. Ofiţerul de serviciu de la societatea Drumuri Judeţene s-a scuzat: "Se poate ca şoferii să întâmpine probleme în zona Cavnicului, deoarece ninge foarte tare, iar contractul nostru s-a încheiat pe data de 15 martie".  "Am fost nevoit să mă întorc din drum pentru că în faţa mea zeci de maşini aşteptau ca cineva să vină şi să deszăpezească drumul. Nu se poate aşa ceva. S-au dat o grămadă de bani pentru ca responsabilii să îşi facă treaba. Oricum, iarna aceasta, de fiecare dată când a căzut zăpada, Cavnicul a fost paralizat, iar acum cei de la Drumuri Judeţene mai au nesimţirea să spună că acel contract a expirat?", spune, revoltat, un şofer.

Citeşte mai mult...
 
linux
Grup de afgani retinut cu focuri de avertisment PDF Imprimare Email

linux
Marţi, 24 Martie 2009 14:04
Politistii de frontiera maramureseni au retinut un grup de migranti, format din 12 cetateni afgani, care a trecut ilegal frontiera din Ucraina in Romania,traversand raul Tisa cu ajutorul unei barci pneumatice.

Pentru retinerea grupului, politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga 6 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

 

In cadrul aceleiasi actiuni au fost retinute trei calauze, cetateni romani, care aveau rolul de a sprijini migrantii sa ajunga, ilegal, intr-o tara din vestul Europei.

In baza unor date si informatii detinute la nivelul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures cu privire la prezenta unor grupuri masive de cetateni de origine asiatica pe teritoriul Ucrainei, care intentioneaza sa treaca ilegal frontiera de stat in Romania, politistii de frontiera maramureseni au organizat mai multe actiuni pe linia combaterii migratiei ilegale.
Ultima actualizare Marţi, 24 Martie 2009 14:46
Citeşte mai mult...
 
linux
De teama diminuării salariilor, sindicaliştii maramureşeni au pichetat ieri Prefectura PDF Imprimare Email

linux
Marţi, 24 Martie 2009 07:09

Nemulţumiţi de decizia Executivului de a diminua lefurile lucrătorilor din sectorul bugetar, sindicaliştii au început protestele. În ciuda ploii, la Prefectura Maramureş s-au adunat peste 150 de protestatari, deşi iniţial se anunţase participarea a 50 de persoane. Ei au scandat minute în şir “Hoţii”, “Hoţii”, şi “Unitate”.

Protestul face parte dintr-o amplă acţiune declanşată de sindicate la nivel naţional. Ieri, toate prefecturile din ţară au fost luate cu asalt de angajaţii care-şi văd ameninţate salariile. La acţiunea organizată pe plan local de Uniunea Sindicală Teritorială Cartel Alfa Maramureş, au participat reprezentanţi din toate unităţile bugetare din judeţ. Pichetul a reunit sindicalişti din administraţia publică locală, de la Serviciul Ordine Publică, Teatrul Municipal, Universitatea de Nord, APIA, poliţişti, medici şi personal TESA de la Spitalul Judeţean şi Spitalul din Vişeu.

Citeşte mai mult...
 
linux
« ÎnceputAnterior4891489248934894489548964897489848994900UrmătorSfârşit »

Page 4895 of 4949

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact