logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STOP ETNOBOTANICE
Etnobotanicele au mai făcut o victimă la Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 28 Februarie 2011 10:25

Problema consumului de produse etnobotanice a devenit una serioasă la Sighet. Se aşteaptă votarea proiectului de hotărâre prin care urmează să se interzică pe raza Sighetului comercializarea acestor produse. Proiectul este elaborat şi aşteaptă doar votul consilierilor locali.

Din nefericire, consumul acestor produse duce la situaţii dintre cele mai grave. Acest lucru vine să îl confirme şi cazul unei tinere, elevă a unui prestigios liceu sighetean care, în urma unei certe aprige cu prietenul ei, pentru a-şi îneca amarul, a consumat produse etnobotanice.

Exagerând cu consumul de etnobotanice i s-a făcut rău şi a fost transportată de urgenţă la Spitalul Municipal unde i s-au acordat îngrijiri. Lucrurile se puteau termina rău. La liceul unde învaţă fata, cadrele didactice se fac că nu văd ce se întâmplă, preferând să ignore acest aspect, ca nu cumva să aibe de suferit prestigiul liceului, atitudine care nu poate duce la ceva bun.

Citeşte mai mult...
 
Ierbar etnobotanic PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 27 Februarie 2011 20:42

Poza oferita de Raluca Lucacel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima actualizare Luni, 28 Februarie 2011 00:06
 
Primaria Sighet a lansat în dezbatere publică proiectul privind interzicerea comercializării produselor etnobotanice PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 21 Februarie 2011 14:45

În conformitate cu dispoziţiile art. 6 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Primarul Municipiului Sighetu Marmaţiei aduce la cunoştinţă publică că a fost iniţiat următorul proiect de act normativ, care urmează a fi supus aprobării Consiliului local al municipiului Sighetu Marmaţiei: 

Proiect de Hotărâre privind interzicerea  pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei a comercializării, deţinerii şi distribuţiei plantelor, substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, de orice fel, altele decât cele ale căror regim juridic este reglementat prin legislaţia în vigoare

Aducerea la cunoştinţă publică se face prin:

a)     afişare la sediul Primăriei municipiului Sighetu Marmaţiei;

b)    publicarea în mass-media locală;

c)     publicarea în pagina proprie de internet (www.primaria-sighet.ro).

Eventualele propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre, pot fi depuse în scris,  la Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei cam.7.

Ultima actualizare Luni, 18 Aprilie 2011 10:24
Citeşte mai mult...
 
Magazinele de vise luate la puricat PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 21 Februarie 2011 08:53
Începând de astăzi, la nivelul judeţului Maramureş vor fi constituite echipe mixte care vor controla magazinele de vise din întreg judeţul. Teoretic acestea sunt deja închise, dar echipele de control vor verifica toate unităţile unde au informaţii că se comercializează astfel de produse.
 
În conformitate cu ordinul emis de către ministerele de resort şi care a fost publicat în Monitorul Oficial al României, în Maramureş va fi contituită o echipă mixtă de control alcătuită din angajaţi specialişti ai structurilor teritoriale ale M.A.I. (poliţie şi jandarmi), Direcţiei de Sănătate Publică, Garda Financiară, Direcţiei Judeţene pentru Agricultură şi Dezvoltare Durabilă, Direcţiei Judeţene Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului care vor efectua controale, conform competenţelor legale, în toate locaţiile din judeţ unde se produc sau se comercializează produse noi sau substanţe cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii.
 
Planul de acţiune va fi elaborat de către poliţiştii maramureşeni, sprijiniţi de angajaţii celorlalte instituţii implicate în acţiunile de verificare. La încheierea controlului, membrii echipei de control întocmesc procese-verbale de aplicare a contravenţiei sau, după caz, de constatare a infracţiunii, potrivit competenţelor legale.
Citeşte mai mult...
 
Tu NU poti prezice ce efect va avea un drog asupra ta ! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 18 Februarie 2011 09:41
Ca urmare a apariţiei noilor tendinţe privind consumul de droguri a fost evidenţiat faptul că modul de clasificare al drogurilor în funcţie de statusul legal, droguri licite şi droguri ilicite, are un efect negativ asupra individului, ducând la un consum de noi substanţe cu proprietăţi psihoactive ce nu sunt aflate încă sub control naţional.
 
DROGURI LEGALE
* Alcoolul
* Tutunul
* Substanțe noi cu proprietăți psihoactive ce nu sunt supuse controlului
 
DROGURI ILEGALE
* Cannabis
* Heroina
* Cocaina
* LSD
 
Clasificarea drogurilor în funcţie de efectele în plan fiziologic şi psihologic conduce la o mai bună conştientizare a fiecărui individ în ceea ce priveşte riscurile majore asupra sănătăţii, în special aspra sistemului nervos central (SNC).
Drogurile care inhibă activitatea SNC
Drogurile care stimulează activitatea SNC
Citeşte mai mult...
 
Afla mai multe informatii despre ce inseamna etnobotanicele PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 15 Februarie 2011 14:50
În timp, s-a dezvoltat metoda distribuţiei directe, prin magazine de tip “Weed Shop”,“Spice Shop”, “Magazine de vise”, unde se comercializau aceste categorii de produse psihoactive, dar şi obiecte şi materiale care promovează consumul de „droguri legale”.
 
În cursul anului 2008, Inspectoratul General al Poliţiei Române a obţinut date conform cărora, o serie de cetăţeni români distribuiau prin intermediul Internetului, produse ce conţineau substanţe psihoactive, care nu erau plasate sub control naţional.
Stii ce inseamna etnobotanic?
Etnobotanic – studiu al denumirii populare a plantelor.
Etnobotanica – ramură a etnobiologiei care studiează relațiile reciproce dintre om și mediul vegetal. Etnobiologie - știința care studiează raporturile dintre om și mediul natural.
Citeşte mai mult...
 
Acţiune comună pentru combaterea consumului de etnobotanice la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 14 Februarie 2011 13:22

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Serviciului de Investigare a Fraudelor Maramureş, împreună cu reprezentanţi de la Garda Financiară, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor, Serviciul Comercial din cadrul Primăriilor  Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, au efectuat o activitate complexă vineri, 11 februarie a.c. Tema controlului a fost prevenirea şi combaterea consumului şi comercializării de produse etnobotanice pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Cu această ocazie poliţiştii au ridicat eşantioane de produse comercializate de la două societăţi comerciale de pe raza localităţilor menţionate, care vor fi înaintate către un laborator de analiză de profil pentru expertizare.

De asemenea, faţă de cele două societăţi comerciale s-au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare  de 5.000 lei, respectiv 2.000 lei. Cercetările continuă urmând ca la finalizarea acestora să se aplice prevederile legale corespunzătoare.

Ultima actualizare Luni, 14 Februarie 2011 13:29
Citeşte mai mult...
 
Un proiect privind interzicerea etnobotanicelor va fi prezentat miercuri in sedinta de Guvern PDF Imprimare Email
Luni, 14 Februarie 2011 12:22

Reprezentantii mai multor institutii si specialisti vor analiza, luni, noile masuri privind interzicerea substantelor psihotrope, iar propunerile vor fi cuprinse intr-un material ce va fi prezentat, miercuri, in sedinta de Guvern, a anuntat ministrul Internelor, Traian Igas, potrivit Mediafax. Decizia a fost luata duminica, in sedinta interministeriala de lucru la care au participat premierul Emil Boc, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, ministrul Sanatatii, Cseke Attila, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, precum si prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.

Ministrul Traian Igas a declarat, la finalul sedintei grupului de lucru privind situatia legislativa a substantelor psihotrope, ca luni, la ora 10.00, reprezentantii institutiilor cu atributii in domeniu si specialisti se vor reuni la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) pentru a analiza situatia.

Citeşte mai mult...
 
Ce se intampla cu creierul tau? cu corpul tau? cu familia ta? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 10 Februarie 2011 19:58
 
Invata sa stai deasupra celorlalti ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 Februarie 2011 18:06
 
Piaţa ascunsă a etnobotanicelor/ Uite cât de uşor e pentru un tânăr să-şi procure droguri! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 Februarie 2011 09:27
Chiar dacă au interzis funcţionarea magazinelor ce vindeau droguri legale, autorităţile nu au reuşit să oprească şi comerţul „pe sub mână" a plantelor etnobotanice.
 
Un fost distribuitor de droguri legale a explicat pentru Adevărul de Seară care sunt dedesupturile pieţei de etnobotanice din Bârlad. Magazinele au dispărut, consumatorii au rămas. Cam asta s-a întâmplat la Bârlad după ce buticurile ce comercializau plante etnobotanice au fost inchise de către autorităţi. Tinerii nu s-au potolit însă şi au găsit foarte repede alte modalităţi de a-şi procura „marfa". „E foarte uşor să faci rost de ele. E de ajuns să ai un prieten care să te îndrume. Eu procedam în felul următor: primeam comanda prin telefon şi mă duceam unde voia clientul", a explicat A.J, un fost comerciant din Bârlad.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345UrmătorSfârşit »

Page 2 of 5

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact