logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


112
Eveniment rutier la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Februarie 2011 11:05

În seara de 24 februarie 2011, ora 18, 00,  Ildiko S., de 48 de ani, din Sighetu Marmaţiei, conducea pe strada Libertăţii din municipiu un autoturism. La o trecere de pieton  marcată şi semnalizată corespunzător, nu a acordat prioritate de trecere şi l-a accidentat pe Cristian Z., de 25 de ani, tot din Sighetu Marmaţiei, aflat în calitate de pieton, angajat regulamentar în traversarea drumului public. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale iar conducătoarea auto a fost testată pentru determinarea alcoolemiei, rezultatul fiind negativ.

Citeşte mai mult...
 
Evaziune fiscală – percheziţii la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 23 Februarie 2011 16:38

Sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor efectuează cercetări faţă de şase băimăreni sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

În baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Tribunalul Maramureş, ieri, 22 februarie  a.c., s-au efectuat opt percheziţii la domiciliile sau sediile comerciale din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei unde persoanele în cauză îşi desfăşurau activitatea. Poliţiştii au ridicat unităţi de calculator, ştampile, diverse înscrisuri, evidenţe contabile şi alte documente utilizate în activitatea infracţională. Până în prezent s-a stabilit faptul că persoanele respective sunt suspecte de derularea unor activităţi comerciale atât direct, cât şi prin intermediari, fără a înregistra în contabilitate operaţiunile efectuate, sustrăgându-se  astfel de la plata obligaţiilor fiscale.

Conform constatărilor preliminare, specialiştii A.N.A.F. au stabilit un prejudiciu de circa 2.800.000 lei. Trei dintre persoanele investigate au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore urmând a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Ultima actualizare Miercuri, 23 Februarie 2011 22:01
Citeşte mai mult...
 
Prevenirea furturilor din magazine, vestiare, săli profesorale sau birouri PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 23 Februarie 2011 09:11
- magazinele ar trebui dotate cu un sistem viabil de alarmă, este o investiţie mai amplă dar descurajează hoţii;
- montaţi în magazinul sau unitatea dumneavoastră un grilaj solid care să împiedice pătrunderea hoţilor în interior;
- puteţi apela la serviciile unei societăţi de pază şi intervenţie rapidă;
- ar fi bine să vă angajaţi pe timpul nopţii un paznic;
- mare atenţie la persoanele care trec pragul magazinului dvs., acestea nu doresc întotdeauna să cumpere sau sa ceara relaţii despre un produs, vor observa şi vor profita de orice neatenţie din partea personalului unităţii dumneavoastră;
- în unităţile comerciale în care se află mai mulţi angajaţi, tentativele la furt sunt descurajate;
- angajaţii trebuie instruiţi să ţină banii proveniţi din încasări în locuri protejate, nu sub vitrină sau pe raft. Hoţii profită de neatenţia vânzătorului, se apleacă peste vitrină sau raft şi fură, chiar şi din casele de marcat lăsate nesupravegheate;
Citeşte mai mult...
 
Tâlhari identificaţi la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 21 Februarie 2011 13:47

În data de 20 februarie a.c., ora 20,00, poliţia a fost sesizată despre faptul că pe str. Mihai Viteazu din Sighetu Marmaţiei, doi tineri l-au acostat pe Ion V., de 30 de ani, după care l-au agresat şi deposedat de suma de 200 lei. Poliţiştii i-au identificat imediat pe suspecţi în persoana lui Radu D., de 22 de ani şi Ioan M., de 24 de ani, amândoi din Sighetu Marmaţiei. Cei doi şi-au recunoscut fapta. Prejudiciul a fost recuperat iar poliţiştii continuă cercetările faţă de cei în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Citeşte mai mult...
 
Intreventii la foc continuu pentru ISUMM PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 18 Februarie 2011 18:45

Pompierii maramureşeni au dovedit şi în ultimele 24 de ore că sunt permanent la datorie şi intervin, rapid şi eficient, de câte ori este nevoie. Joi, 17 februarie, la ora 8.30, militarii Detaşamentului de Pompieri Baia Mare au participat la o amplă operaţiune de căutare pe râul Someş, în zona localităţii Ardusat, alături de poliţişti, jandarmi, membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile limitrofe şi de alţi voluntari. Din păcate, nici o urmă a femeii despre care se presupune că s-ar fi înecat în Someş în data de 14 februarie nu a fost găsită.


Cu câteva minute înainte de ora 15, pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au intervenit în localitatea Berbeşti, unde luase foc un tablou de distribuţie al furnizorului de energie electrică. Intervenţia rapidă a pompierilor a făcut ca focul să nu se extindă. Au ars tabloul de distribuţie şi circa 40 de metri de cablu electric. Seara, puţin după ora 20, pompierii băimăreni au fost chemaţi în ajutor în comuna Ardusat, la un incendiu declanşat în gospodăria unui localnic. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca focul să nu se extindă la casele aflate în apropiere. Au ars 6 metri pătraţi de acoperiş din lemn, precum şi elemente de mobilier.

Citeşte mai mult...
 
Sute de soferi luati la puricat de politisti in Maramuresul istoric PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 18 Februarie 2011 12:45
Mai multe controale in trafic au efectuat ieri, 17 februarie politistii din Sighet, Viseu de Sus si Dragomiresti. 320 de masini au fost verificate in Ocna Sugatag, Moisei, Dragomiresti, Sacel, Bogdan Voda, Sieu, Botiza si Ieud, fiind aplicate amenzi in valoare totala de aproape 10.000 lei. 

Politistii de la Biroul de Ordine Publica Sighetu Marmatiei, impreuna cu jandarmi si cu lucratorii posturilor de politie comunale arondate au efectuat controale in piata din Ocna Sugatag. Verificarile au vizat activitatile comerciale ilicite, combaterea contrabandei si a traficului cu tigari. De asemenea, s-a efectuat si o activitate de disciplinare a participantilor la traficul rutier. Au fost controlate 16 persoane fizice si juridice care desfasurau activitati comerciale, 166 de autoturisme si s-au aplicat 23 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de peste 3.100 lei. 
Citeşte mai mult...
 
Cum sa prevenim furturile din posete si buzunare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 11 Februarie 2011 13:51

Furturile din poşete, genţi sau buzunare se comit într-un spaţiu restrâns, favorizat de aglomeraţie, în mijloacele de transport în comun, în special în orele de vârf, la ghişee sau în locurile în care se stă la rând, în pieţe, magazine ori la anumite ore în care oamenii sunt grăbiţi, hoţii profitând de neatenţia sau neglijenţa acestora.   

Victimele pot fi tineri sau bătrâni, copii, şcolari, studenţi, mame cu cărucioare sau orice altă persoană neatentă cu bunurile pe care le deţine.

Sunt vizate telefoanele mobile, care atrag atenţia hoţului in timpul unei convorbiri sau la trimiterea SMS - urilor. De asemenea, portofelul, aparatele foto de dimensiuni mici şi genţile pline de surprize ale doamnelor şi domnişoarelor (parfumuri, produse cosmetice, bani, bijuterii, etc.).

De multe ori, fiind vorba de o valoare financiară mai mică, victimele furturilor din buzunare nu reclamă dispariţia bunurilor la Poliţie. Este bine de ştiut că se favorizează astfel, nu numai făptuitorul care a sustras bunul dar şi cei care valorifică ilicit marfa furată.

Cele mai multe furturi din buzunare sau genţi se comit pe fondul neglijenţei proprietarului şi nu trece o zi fără ca la poliţie să fie reclamate astfel de cazuri.

Astfel, revenim cu unele sfaturi de prevenire pentru mici şi mari, indiferent de vârstă:

Citeşte mai mult...
 
Flagrant la Sighetu Marmaţiei şi suspecţi de furt identificaţi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 11 Februarie 2011 13:46

În data de 10 februarie a.c., poliţiştii unui echipaj de siguranţă publică aparţinând Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban Sighetu Marmaţiei, au observat patru tineri care fugeau din interiorul unei centrale de energie termică aflată în conservare. Poliţiştii i-au reţinut imediat pe doi dintre aceştia, Marius V., de 17 ani şi Lucian L., de 17 ani, ambii din Sighetu Marmaţiei. În interiorul centralei poliţiştii au găsit mai multe scule (rangă, chei fixe) precum şi diferite componente din fier, deja demontate şi pregătite pentru a fi sustrase. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a prejudiciului cauzat, în vederea identificării celorlalţi doi suspecţi şi pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale.

Citeşte mai mult...
 
Incendii în Strâmtura, Bârsana şi Tisa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 11 Februarie 2011 12:51

Ieri, 10.02.2011, la ora 21.43, pompierii Gărzii de Intervenţie Bogdan Vodă au intervenit la un incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Strâmtura. Au ars circa 15 metri pătraţi de acoperiş din lemn şi circa 30 de metri pătraţi tavan din lemn. Focul al izbucnit, cel mai probabil, din cauza coşului de fum neprotejat termic faţă de materialele din jur.

La 23.46, militarii Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei au intervenit la un incendiu declanşat la şopronul unui localnic din comuna Bârsana. Au ars circa 400 de kilograme de fân şi 20 de metri pătraţi din acoperişul anexei. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, împreună cu Poliţia, focul pare să fi fost pus în mod intenţionat. Cercetările în cauza continuă.

Vineri, la ora 03.40, pompierii sigheteni au intervenit din nou, de această dată la un incendiu în gospodăria unui localnic din satul Tisa. Pompierii au luptat circa o oră pentru localizarea şi lichidarea incendiului. 

Citeşte mai mult...
 
Dosar penal pentru un sighetean prins cu ţigări de contrabandă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 10 Februarie 2011 16:09

Poliţiştii din cadrul Formaţiunii de Poliţie Rurală Vişeu de Sus şi Posturile de Poliţie Comunale Ruscova, Repedea şi Poienile de Sub Munte au efectuat ieri o acţiune pe linie de circulaţie şi contrabandă. Au fost aplicate în total un număr de 10 sancţiuni contravenţionale la OUG 195/2002, în valoare de 1.541 lei. În jurul orei 12,00, pe raza localităţii Repedea, poliţiştii l-au identificat pe Istvan L., de 35 de ani, din Sighetu Marmaţiei, aflat la volanul unui autoturism. In urma verificărilor, în interiorul autoturismului s-au găsit 300 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 2.400 lei, mai multe sticle de diferite mărimi cu alcool sanitar şi alte bunuri alimentare de consum, fără acte de provenienţă a căror valoare va fi stabilită ulterior. În ceea ce priveşte cantitatea de ţigarete, faţă de cel în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar pentru celelalte produse, susnumitul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.500 lei, conform Legii 12/1990, republicată. De asemenea, s-a dispus ridicarea produselor în vederea confiscării.

Citeşte mai mult...
 
Colaborare între instituţii pentru prevenirea infracţiunilor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 Februarie 2011 13:06

În data de 08.02.2011, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, Biroului de Investigare a Fraudelor, Biroului de Poliţie Rurală, Posturilor de Poliţie Comunală Rona de Sus şi Bârsana, împreună cu reprezentanţi ai I.T.R.S.V. şi ocolului Silvic Mara au efectuat o activitate complexă pe linia prevenirii săvârşirii unor infracţiuni. Astfel, au fost controlate 23 de persoane fizice şi juridice care desfăşurau activităţi comerciale în zona centrală a comunei Rona de Sus, 189 de autovehicule aflate în traficul rutier, cinci autospeciale care transportau material lemnos şi a fost inspectată o instalaţie de debitat lemn.

În total, 58 de contravenţii au fost constatate şi s-au aplicat amenzi în cuantum de 28.173 lei. Dintre acestea, 55 de sancţiuni au fost la regimul circulaţiei rutiere, pentru depăşirea vitezei regulamentare, pentru certificate de înmatriculare expirate, pentru inspecţie tehnică periodică depăşită sau lipsa asigurării auto.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior171172173174175176177UrmătorSfârşit »

Page 172 of 177

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact