logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


112
VIDEO: Două utilaje furate din străinătate descoperite de polițiștii de frontieră maramureșeni PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 10 Martie 2011 12:36

În urma unei operațiuni specifice a poliţiştilor de frontieră maramureșeni au fost indisponibilizate două utilaje folosite in constructii în valoare de circa 85.000 de euro, suspecte a fi furate din străinătate. 
În data de 09 martie a.c., oamenii legii au desfăşurat o acțiune menită să ducă la identificarea unor utilaje despre care existau indicii că ar fi fost furate din ţări ale Uniunii Europene.

Astfel în jurul orei 13.00 polițiștii de frontieră au identificat la sediul unei firme din județul Maramureș două utilaje folosite în construcții.

Din primele verificări s-a constatat că acestea aveau seriile de șasiu modificate și există suspiciuni că sunt furate din Italia.

Administratorul firmei a declarat că a cumpărat tractoarele de la o societate comerciala din București.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de  complicitate la furt şi fals material în înscrisuri oficiale, iar utilajele, in valoare de peste 85.000 euro au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetărilor.

Ultima actualizare Joi, 10 Martie 2011 13:43
Citeşte mai mult...
 
Acţiune pe linie silvică PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 Martie 2011 13:07

În data de 8 martie a.c., poliţiştii Formaţiunii de Poliţie Rurală Vişeu de Sus, în colaborare cu reprezentanţi ai I.T.R.S.V. Cluj au efectuat o activitate pe linie silvică. Pe DJ 187 din Ruscova l-au identificat pe Nelu B., din Poienile de Sub Munte care transporta buşteni de esenţă răşinoasă cu un autovehicul. Poliţiştii au efectuat verificări şi au constatat că datele privitoare la cantitatea de material lemnos menţionată în avizul de însoţire a mărfii  nu corespundeau cu realitatea. După inventariere a fost indisponibilizată cantitatea de circa 43 mc care a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Vişeu de Sus. Conducătorul auto s-a ales  cu o  sancţiune contravenţională, în valoare de 1.000 lei.

Cu ocazia controlului efectuat în zonă, de la Traian C., din Moisei, a fost ridicată în vederea confiscării, cantitatea de 12 mc buştean răşinos pentru care cetăţeanul nu a putut prezenta acte de provenienţă. El a fost sancţionat contravenţional de către poliţişti în temeiul Legii 171/2010 (Codul Silvic) cu suma de 2.000 lei iar de către inspectorii I.T.R.S.V.  Cluj sancţionat contravenţional cu 1.500 lei pentru faptul că deţinea o instalaţie clandestină de debitat lemn.

Citeşte mai mult...
 
Parteneriat pentru viitor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 04 Martie 2011 14:35

În baza acordului partenerial “ Job shadow day-Parteneri pentru o zi” semnat între Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş şi două instituţii de învăţământ liceal din judeţul nostru, în data de 03 martie 2011 a avut loc o activitate inedită. Astfel, un număr de 13 elevi (dintre care şapte fete) din ultimul an de liceu din cadrul Colegiului tehnic “George Bariţiu”-Baia Mare şi Grupului Şcolar de industrie mică şi prestări servicii – Sighetu Marmaţiei au fost parteneri pentru o zi ai profesioniştilor din cadrul IPJ Maramureş.

Pentru a se familiariza cu munca de poliţie, proiectul s-a desfăşurat atât la Poliţia municipiului Baia Mare, unde au fost repartizaţi şase elevi cât şi la Poliţia municipiului Sighetu Marmaţiei care a găzduit şapte liceeni.

Elevii au văzut pe viu cum se desfăşoară activităţile muncii de poliţie, pe teren, cu poliţia rutieră, în laboratorul criminalistic dar şi în birourile poliţiştilor, unde au asistat le modul de întocmire a documentaţiei.

Citeşte mai mult...
 
Doi tineri prinsi in flagrant in timp ce furau un motor electric PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 04 Martie 2011 14:31

Poliţiştii sigheteni i-au surprins ieri în flagrant pe Florin T., de 22 de ani şi pe Maria B., de 24 de ani, ambii din municipiu, în timp ce sustrăgeau un motor electric de 7 kW de pe platforma fostului Gostat din Sighetu Marmaţiei. Flagrantul a avut loc în jurul orei 20,30 pe str. Bogdan Vodă din localitate. Prejudiciul în valoare de 1.500 lei a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Contrabandă cu țigări la Bistra PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 03 Martie 2011 12:36

Poliţiştii de frontieră din Maramureş au confiscat 5.970 pachete țigări (119.400 țigarete) de proveniență ucraineană în valoare de 50.500 lei. 
În seara zilei de 01 martie a.c., în urma cercetării unei cărări de urme ce ducea de la linia de frontieră spre interior, până la o construcție rudimentară de la marginea localității Bistra, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse in aceasta mai multe colete voluminoase ce conțineau cantitatea de de 5.970 pachete țigări de proveniență ucraineană în valoare de aproximativ 50.500 lei.

Din primele verificări rezulta faptul că țigările provin din activități de contrabanda, iar întreaga cantitate a fost confiscată.

În prezent lucrătorii noștri efectueaza cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și luarea măsurilor legale ce se impun.

Ultima actualizare Joi, 03 Martie 2011 13:21
Citeşte mai mult...
 
Arbori tăiaţi dintr-o zonă protejată a Parcului Naţional Munţii Rodnei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 02 Martie 2011 11:37

Poliţişti din cadrul Postului Comunal Moisei, în colaborare cu lucrători ai Ocolului Silvic Borşa, au efectuat în ziua de 01 martie a.c., o acţiune pe linia combaterii infracţiunilor silvice, pe raza Cantonului Silvic nr. 9 Moisei. În locul numit „Preluca Popii” au fost surprinşi Ioan C., de 46 de ani, din Moisei şi fiii acestuia de 19 şi 21 de ani, cu opt arbori de esenţă răşinoasă, specia molid, tăiaţi fără drept din pădurea statului aflată în paza şi administrarea Ocolului Silvic Borşa. Lemnul cu un volum de 9,20 mc în valoare de 18.400 lei a fost ridicat şi predat specialiştilor silvicultori iar faţă de cei în cauză continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Într-un alt loc de pe raza Cantonului Silvic Moisei, poliţiştii au constatat că 22 de arbori, specia molid, au fost tăiaţi ilegal şi sustraşi de pe o proprietate privată. Verificările efectuate au dus la identificarea suspecţilor, patru bărbaţi, toţi din Moisei. Aceştia vor fi cercetaţi pentru tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

Ultima actualizare Miercuri, 02 Martie 2011 11:40
Citeşte mai mult...
 
Batran ars de viu intr-o casa din Lunca la Tisa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 01 Martie 2011 16:34

Ieri, in jurul orei 20, pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au fost chemaţi în ajutor la un incendiu declanşat în casa unui vârstnic din satul Lunca la Tisa, comuna Bocicoiu Mare. Din păcate, bătrânul în vârstă de 97 de ani a fost găsit carbonizat în interiorul locuinţei. Flăcările nu au afectat decât o suprafaţă de circa 2 metri pătraţi din pardoseala din lemn , în apropierea sobei metalice, acolo unde se afla şi trupul neînsufleţit al vârstnicului. Vecinii au declarat că au vazut flăcările în interior , au spart uşa şi au aruncat zăpadă, dar pentru bătrân nu s-a mai putut face nimic. Pompierii au căutat eventualele focare ascunse ca să se asigure că incendiul nu izbucneşte din nou. Poliţia a început cercetări în cauză, pentru stabilirea circumstanţelor în care şi-a pierdut viaţa victima.

Citeşte mai mult...
 
S-a potolit doar după sosirea jandarmilor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 01 Martie 2011 15:35

În urma unei sesizări primite la sfârşitul săptămânii trecute, un echipaj de ordine publică din cadrul Jandarmeriei Sighetu Marmaţiei, s-a deplasat pe strada Lazul Baciului, unde se reclama un scandal. La faţa locului jandarmii l-au identificat pe Ioan P. de 25 ani, care este susceptibil de săvârşirea infracţiunii de ameninţări cu acte de violenţă.

Acesta s-a deplasat la domiciliul unui bărbat cu care avea unele divergenţe mai vechi şi a început să arunce cu pietre în curtea acestuia şi să îi adreseze ameninţări cu moartea, în cazul în care nu va ieşi afară, pentru a discuta. După aproximativ 20 de minute, soţia proprietarului a ieşit afară şi i-a spus că soţul său nu este acasă, moment în care bărbatul a ameninţat-o şi pe ea,  până la sosirea jandarmilor. 

În ziua următoare, bărbatul ce primise ameninţările s-a prezentat la sediul Jandarmeriei Sighetu Marmaţiei unde a depus plângere împotriva făptuitorului, constituindu-se ca parte civilă cu o sumă pe care o va preciza ulterior.

Citeşte mai mult...
 
Mandat de arestare executat PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 28 Februarie 2011 19:01

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Sighetu Marmaţiei l-au identificat vineri, 25 februarie a.c., pe Zoltan O., de 37 de ani, din Sighetu Marmaţiei, pe numele căruia exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Cel în cauză a fost depus în arest.

Citeşte mai mult...
 
Parfumuri contrafăcute confiscate de polițiștii de frontieră PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Februarie 2011 13:15

Politistii de frontiera maramureșeni au depistat, in urma unei actiuni desfasurate în zona de responsabilitate, un cetățean roman care comercializa mai multe parfumuri fara documente justificative de provenienta, ce erau inscriptionate cu numele unor marci străine de renume, fiind suspecte a fi contrafacute.

În data de 24 februarie a.c., la nivelul IJPF Maramureș s-a  desfășurat o acțiune specifică pe linia respectării dreptului de proprietate intelectuala în zona de responsabilitate.

Astfel in jurul orei 17.20, a fost depistat pe o strada din Sighetu Marmației, Vasile C., domiciliat în localitatea Berbești, în timp ce încerca să comercializeze 79 parfumuri, inscripționate cu numele unor mărci străine de renume În urma cercetărilor efectuate s-a dovedit că parfumurile sunt contrafăcute iar tânărul de 24 ani nu a putut justifica provenienţa bunurilor, declarând că le-a achiziţionat din localitatea Bucureşti cu intenţia de a le vinde în municipiul Sighetu Marmației.

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Contrabandă cu țigări în Munții Maramureșului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Februarie 2011 11:08
Poliţiştii de frontieră din Maramureş au confiscat 25.660 pachete țigări (513.200 țigarete) de proveniență ucraineană în valoare de 217.000 lei.
 
În seara zilei de 23/24 februarie a.c., la nivelul IJPF Maramureș a fost desfășurată o acțiune specifică în vederea combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate a SPF Valea Vișeului. În jurul orei 04.00 polițiștii de frontieră au descoperit într-o zonă muntoasă mai multe cărări de urme care duceau de la linia de frontieră spre interior, până la o construcție izolată (șopron) de la marginea localității Bistra, ce aparținea numitului N.I. din aceeași localitate.
 
Aici au fost descoperite 16 colete ce conțineau cantitatea de 7.990 pachete țigări de proveniență ucraineană. În dimineața aceleiași zile, pe timp de lumină, polțiștii de frontieră maramureșeni au reluat cercetarea terenului în zona muntoasă la o altitudine de peste 1.400 m, pornind de la aceleași cărări de urme lăsate de contrabandiști.
Ultima actualizare Vineri, 25 Februarie 2011 12:37
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior171172173174175176177UrmătorSfârşit »

Page 171 of 177

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact