logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


112
Un poliţist de frontieră din Sighet, angajatul anului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 25 Iulie 2018 20:43

Săptămâna aceasta, Poliţia de Frontieră Română aniversează 154 ani de existenţă instituţională. Momentul a fost marcat la sediul central, prin acordarea titlului de Poliţistul de Frontieră al anului 2018 şi premierea lucrătorilor din structurile operative cu merite deosebite în activitatea profesională.
 
În cadrul festivităţii organizate la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în prezenţa secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne, colonelul Marin Gheorghe-Nucu și a inspectorului general al Politiei de Frontieră Române, comisarul-şef Adrian Popescu, a fost acordată distincţia “Poliţistul de frontieră al anului 2018” pentru doi poliţişti de frontieră: subinspector de poliţie Laurenţiu Vasile Lazăr din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei şi agent şef adjunct de poliţie Gheorghe Cristian Negru din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş. În ambele cazuri, distincţia a fost acordată pentru devotament şi merite deosebite în îndeplinirea misiunilor de serviciu.
Citeşte mai mult...
 
Minor pe bicicletă, lovit de maşină, în Strâmtura. Starea sa ar fi critică PDF Imprimare Email
Scris de AxaNews.ro   
Miercuri, 25 Iulie 2018 20:39

Un grav accident de circulaţie s-a produs în seara zilei de miercuri, 25 iulie, în localitatea Strâmtura.
 
Din primele informaţii, un minor în vârstă de 12 ani, aflat pe bicicletă, ar fi fost lovit de un autoturism. Conform unor surse, starea sa ar fi critică.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
 
Minorul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Baia Mare.
Citeşte mai mult...
 
Şoferii care filmează în timp ce conduc riscă să îşi piardă permisul auto PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Iulie 2018 07:27

Folosirea telefoanelor mobile în timp ce ne aflăm la volan este o practică din ce în ce mai des întâlnită, iar din această cauză pe şoselele din România încep să fie înregistrate accidente din ce în ce mai grave. Tocmai de aceea, parlamentarii s-au gândit să schimbe legea, astfel de obiceiuri urmând a fi aspru sancţionate.

Şoferii care folosesc telefonul mobil pentru a posta pe reţelele de socializare diferite filmări sau fotografii riscă să fie amendaţi, potrivit unei propuneri legislative pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Propunerea a fost înregistrată la Senat zilele trecute, iar pentru a putea fi pusă în aplicare trebuie să treacă de Parlament, iar de aici mai departe către promulgare la Preşedintele României şi publicarea în Monitorul Oficial.

Mai mult, conform aceleiaşi propuneri legislative, dacă din cauza acelei filmări ceilalţi conducători auto sunt puşi în pericol, şoferii pot rămâne fără permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

“Din moment ce în forma actuală a legii este sancţionat conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip “hands-free”, aceeaşi sancţiune contravenţională trebuie să o suporte conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, care foloseşte mijloace tehnice de înregistrare în timpul conducerii, cu excepţia acelor dispozitive de tip “mâini libere”. 

Citeşte mai mult...
 
ACCIDENT TRAGIC LA OCNA ȘUGATAG – Maramureșean ucis de un lemn intrat prin parbriz. Șoferul mașinii în care se afla a intrat cu mașina într-o căruță PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Iulie 2018 15:09

Un bărbat de 47 de ani, pasager într-un autoturism, a decedat în urma unui accident rutier provocat de un şofer care era sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.
 
Accidentul s-a produs miercuri, 4 iulie, în jurul orei 00.24. Poliţiştii Secţiei 5 Ocna Şugatag au intervenit cu promptitudine şi au constatat că un bărbat de 40 de ani din Mara, care conducea pe D.N.18, pe raza localităţii de domiciliu, s-a angajat în depăşirea unei căruţe încărcate cu material lemnos. Întrucât nu a păstrat distanţa laterală suficientă, autoturismul a intrat în coliziune cu căruţa iar un lemn a intrat prin parbriz, accidentându-l pe pasagerul de pe locul din dreapta faţă. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a fost rănit şi transportat ulterior la spital. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Citeşte mai mult...
 
Adolescentă rănită în urma unui impact auto în Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 05 Iulie 2018 15:30

Miercuri, la ora 23.10, prin 112, a fost semnalat faptul că pe strada Bogdan Vodă din municipiu, s-a produs un eveniment rutier.

“Un bărbat în vârstă de 47 de ani din Bocicoiu Mare conducea un autoturism. La ieşirea dintr-o staţie de carburanţi nu a respectat semnificaţia indicatorului “Cedează Trecerea” şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus regulamentar de un tânăr în vârstă de 19 ani din Săpânţa. În urma impactului, o pasageră de 14 ani din primul autoturism a suferit leziuni, a fost transportată la spital, însă nu a necesitat internarea.

Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu consumaseră alcool. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat, pentru Glasul Maramureşului, Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Cât de importantă este protecția muncii pentru angajați PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 29 Iunie 2018 19:54

A avea un loc de muncă nu înseamnă doar o sursă de venit lunar care ne asigură existența, ci și un mediu care trebuie să ne ofere o viață profesională cu cât mai puține riscuri pentru sănătatea noastră. De aceea, fiecare angajator trebuie să asigure protecția muncii angajaților săi prin acțiuni și măsuri reglementate de legea 319 din 14 iulie 2006 care are ca scop prevenirea riscurilor profesionale, protecția sănătății și securitatea muncitorilor. Legea mai sus amintită are ca scop și eliminarea factorilor de risc și accidentare, acestea fiind posibile prin informarea, consultarea, instruirea, protejarea angajațiilor și a reprezentanților lor.
 
Legislația în vigoare pe teritoriul României, în conformitate cu prevederile impuse de către UE, acordă o atenție sporită respectării reglementărilor securității și sănătății în muncă, fapt pentru care angajatorii care nu respectă cerințele și normele Normele Generale de apărare împotriva incendiilor aprobate prin Ordinul nr.163/2007 şi a Dispoziţiilor generale specifice diferitelor destinaţii şi spaţii aprobate prin Ordinul nr.262/2010, Ordinul nr.187/2010, Ordinul nr.211/2010, Ordinul nr.118/2010 riscă amenzi contravenționale de la 5.000 de lei până la 10.000 de lei.
Ultima actualizare Vineri, 29 Iunie 2018 20:03
Citeşte mai mult...
 
Sighetean condamnat pentru furt, încarcerat de poliţişti PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 23 Martie 2018 10:06

Un sighetean a fost prins de poliţiştii de investigaţii criminale, împreună cu cei de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei, în data de 21 martie, ocazie cu care oamenii legii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Sighetu Marmaţiei.
 
Un bărbat de 39 de ani, din municipiu, condamnat la executarea unei pedepse de un an şi opt luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt, a fost depus în penitenciar în vederea executării pedepsei.
Citeşte mai mult...
 
O fostă asistentă medicală din Sighet, găsită spânzurată PDF Imprimare Email
Scris de Liviu Siman   
Vineri, 23 Martie 2018 09:48

Seria sinuciderilor continuă la Sighetu Marmației. După ce ieri, 21 martie, cadavrul unui bărbat a fost scos de pompieri din apele râului Mara, un nou incident nedorit s-a petrecut azi. O femeie de 52 de ani a fost găsită spânzurată în locuința proprie. Femeia a fost cadru medical, asistenta, și nu se cunosc deocamdată motivele care au dus la decizia aceasta a femeii. Incidentul a avut loc în cartierul Independenței din Sighet.
 
Cadavrul a fost dus la spitalul din municipiu pentru efectuarea necropsiei. A fost deschisă o anchetă în acest caz.
Citeşte mai mult...
 
Femei contrabandiste la Săliştea de Sus PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 12 Martie 2018 23:15

Ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord. Două femei din Săliştea de Sus sunt cercetate acum, printre altele, pentru contrabandă cu ţigări ucrainene după ce în bagajele acestora oamenii legii au depistat 140 de pachete de ţigări aduse fraudulos din Ucraina. 
 
Weekendul trecut, polițiști de frontieră din cadrul S.P.F. Vișeu de Sus au declanșat, în zona de responsabilitate, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Radu Lungu, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, a declarat că pe timpul acțiunii, un echipaj mobil al poliției de frontieră a depistat, pe raza localității Săliștea de Sus un autoturism marca Mercedes Sprinter, în care se aflau două persoane de sex feminin.
Citeşte mai mult...
 
GARAJE SPARTE – Furturi soluționate de polițiștii sigheteni PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 10 Martie 2018 15:28

Polițiștii sigheteni au primit sesizări cu privire la comiterea a patru furturi din garaje, comise \n perioada 19 februarie – 07 martie  a.c.. Activitățile de cercetare și documentare au dus la identificarea unui localnic bănuit de comiterea lor.
 
Verificările polițiștilor au relevat că un bănuit, un tânăr de 21 de ani, a pătruns în garajele unor sigheteni, de unde a sustras electrocasnice, aparate electrice și alte bunuri estimate la valoarea de aproximativ 8400 de lei. Tânărul a fost reținut pentru  24 de ore urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației cu propunere de arestare preventiva.
 
Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale.
Citeşte mai mult...
 
În Sighetu Marmaţiei – a accidentat o femeie şi a părăsit locul faptei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 10 Martie 2018 08:35

Marţi, 6 martie, la ora 23.40, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi prin SNUAU 112 că, o femeie, rănită în urma unui accident rutier, se află pe strada Iapa, într-un şanţ.
Poliţiştii deplasaţi de urgenţă la locul indicat au identificat-o pe victimă: o sigheteancă, în vârstă de 50 de ani. Din cauza leziunilor suferite, după ce a fost acroşată de un autoturism, femeia a fost transportată la spitalul, unde a rămas internată sub supraveghere medicală.
Din primele verificări efectuate s-a constatat că victima a fost surprinsă şi accidentată de un autoturism şi în urma impactului a fost proiectată în şanţ. Întrucât şoferul şi-a continuat deplasarea, după ce a acroşat-o pe femeie, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au demarat activităţile specifice pentru prinderea şi identificarea sa.
Miercuri, 7 martie, a fost identificat un tânăr, de 19 ani, din Sarasău, bănuit de comiterea faptei, iar autoturismul implicat în accident a fost găsit abandonat, pe strada Tractorului din municipiu.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 2 of 177

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact