logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PAGINA ELEVILOR


“Si-am inchis ochii. Mi-am anihilat zeul..” PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Rohnean   
Joi, 24 Octombrie 2013 06:39

 La capatul vietii, in valtoarea amintirilor, mi-am simtit pulusl secat. Un patrat, si-un cerc, si-un eu, si-un nimeni. Si-am lasat totul balta..
 -Invinsa sau supusa?
 -Crezi ca lucrurile se vor umple de sens?
In calatoria asta intergalactica a sferelor inalienabile sunt singura care are de suferit.. Ranile-mi sunt sangerande, ochii plini de cicatrici. Am divinitatea-n vene.
  Azi te-am luat de mana. De fapt azi mi-am luat trecutul de mana. Mi-am luat pixul, foaia si viata in organele receptoare. Te vad ca-ncerci sa fugi. Am aflat. Suferi de parorexie. Esti intoxicat. Dar totusi, nu mai intoxicat decat mine. Sau poate chiar tu esti cel care mi-ai infectat si ultimul gram de sange, ultima iluzie, ultima picatura din mine. Stii? Cred ca imi placeai mai mult cand te jucai in buclele mele ingalbenite de atatea frecusuri ale degetelor. Viata e extrinseca. Nu simti valorea decat daca totul e plin de beotism. 
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Anuta Pop, directorul Centrului Cultural -Social din Viseu de Sus PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Rohnean   
Joi, 18 Aprilie 2013 08:49

Interviu realizat de Claudia Rohnean, eleva in clasa a XI-a E (Liceul "Bogdan Voda" Viseu de Sus), cu directorul Centrului Cultural -Social din Viseu de Sus, d-soara Anuta Pop, cu ocazia Expo-Viseu (17.04.2013).

R -Ce înseamnă astăzi Centrul Cultural-Social Vişeu de Sus atât pentru vişeuani cât şi pentru întreg sistemul social?

A. P. -Ei bine, Centrul Cultural- Social Vişeu de Sus a luat naştere din dorinţa de a promova atât arta şi cultura, cât şi o societate în care meritocraţia şi adevăratele valori sunt la ele acasă. Totodată, prin programele pe care le desfaşurăm ne dorim să anihilăm orice fel de disproporţionalităţi create prin prisma diferenţelor de etnie sau naţionalitate. Tot ceea ce ne dorim este să fim o mare familie şi să vă oferim vouă, elevilor, generaţiei care va urma, un mediu propice de dezvoltare şi o vastă paletă de informaţii din care veţi putea acumula cunoştinţe inedite şi în aceleşi timp extrem de folositoare în drumul pe care îl veţi alege.

Ultima actualizare Joi, 18 Aprilie 2013 08:56
Citeşte mai mult...
 
Sa stii mai multe, sa fii mai bun la Viseu de Sus- actiuni culturale PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Rohnean   
Marţi, 02 Aprilie 2013 06:52

Săptămâna “Să ştii mai multe, să fii mai bun”, a debutat pentru Liceul Teoretic “Bogdan- Vodã” din Vişeu de Sus cu o scurtã escapadă la Muzeul de Istorie şi Etnografie, Centrul Cultural şi Social- condus de Anuţa Pop, cât şi cu un memento al regăsirii tainelor poeziilor la Biblioteca Orăşenească Vişeu de Sus- eveniment organizat în urma zilei de 31 martie, zi care trezeşte în inima fiecărui licean sentimente de mândrie şi admiraţie pentru regretatul poet Nichita Stănescu.

Prezentarea intenţiilor Centrului Cultural şi Social a fost realizatã de cãtre directorul acesteia, Anuţa Pop, care le-a ilustrat elevilor prezenţi importanţa lecturii, scrierii şi comunicãrii corecte în lumea contemporanã, aparent deschisã catre comunicare şi socializare,însã care ajunge mai degrabã la degradarea limbii şi a scrierii.

Ultima actualizare Marţi, 02 Aprilie 2013 07:29
Citeşte mai mult...
 
Opinii despre concursul "Scriitor pentru o zi" la a cincea ediţie! PDF Imprimare Email
Scris de Dragos Paula   
Vineri, 01 Februarie 2013 21:23

Şi iată că „Scriitor pentru o zi” a ajuns la cea de-a cincea ediţie! Liceul „Regele Ferdinand” a lansat, din nou, concursul care oferă elevilor oportunitatea de a împărtăşi plăcerea de a scrie, talentul şi pasiunea de a crea mici „opere literare”. În această ediţie, elevii au trebuit sa compună o creaţie originală, în care să introducă un fragment despre personalitate. Astfel, cerinţa a fost următoarea: „Imaginează-ţi… Imaginează-ţi, măcar pentru o zi, că eşti un scriitor celebru. Imaginează-ţi că ai scris cândva, nici măcar nu-ţi mai aduci aminte când, un text frumos, interesant, un text care merită să fie cunoscut. Din păcate, găseşti din el doar un fragment. Fragmentul este acesta: „Personalitatea nu e ceva ce ai, ce primeşti o dată pentru totdeauna. Nu ți se dă, nu ți se ia. Sunt unii care-și lasă adevărata «personalitate» în copilărie sau în adolescență. Sunt unii care o leapădă pentru un rol social mai coerent și, poate, mai comod. Sunt alții care își descoperă «personalitatea» târziu. Alții care tot caută și nu găsesc nimic. Alții care caută ceea ce deja au fără să știe. Sunt și din cei care nu-și pun problema...''

Ultima actualizare Sâmbătă, 02 Februarie 2013 16:30
Citeşte mai mult...
 
Slabiciune si pacat PDF Imprimare Email
Scris de Paula Dragoş   
Joi, 31 Ianuarie 2013 18:48

 ,,-Este bogată?” „-Nu, nu este..” i-am răspuns. ,,–Este populară?” ,,-Nu, nu este cunoscută..” „-Spune-mi...este...este mai frumoasă decât mine?” „–Elvira...” „-Nu...Spune-mi! Vreau să ştiu!” „-Nu inţelegi? Frumuseţea nu este exterioară, nu ţine o veşnicie ..Nu este ceva definitoriu..Nu înseamnă numai trăsături perfecte..Frumuseţea izvorăşte din sublim şi simplitate. Frumuseţea este dată de lumina din inimă, de zbuciumul din privire..Frumuseţea exterioară este frecventă...Însă ce  ascunzi sub înfăţişare..Aceea este frumuseţe...sau urât.”     „-Atunci de ce ea? De ce ea şi nu eu?!”

Încă mă mai gândesc dacă aş fi putut să îi ofer un alt răspuns...Dacă ar fi fost o altă cale mai uşoară, mai puţin dureroasă..Mă simt vinovat. Mă simt responsabil .A fost, totuşi, o parte din viaţa mea, din mine. Am impărtăşit vise, dorinţe, aspiraţii, regrete...lumi. Mi s-a dăruit precum o pasăre îşi dăruieşte aripiile cerului: tăcută, cuminte. Doar când mă gândesc la trupul ei voluptos, cum tremura sub mine şi sentimentul împlinirii care mi-l conferea având-o aproape de mine, mă face să mă îndoiesc de judecata-mi si de alegerea pe care am făcut-o.

 Era într-o seară de primăvară. Aprilie. Aer proaspăt, natură vie, totul părea mai frumos..iar când am zărit-o...totul părea a basm. Mă aflam la evenimentul anual al oraşului, un bal mascat, dansant, organizat de conducere pentru strângerea unor fonduri. Act de caritate, se pronunţa.  

Ultima actualizare Vineri, 01 Februarie 2013 16:58
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 2 of 20

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact