logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PAGINA ELEVILOR
Poezie: O.G.L.I.N.D.A PDF Imprimare Email
Scris de Andreea T.   
Vineri, 08 Iulie 2011 19:29

Îmi văd reflexia în apă …aceea fiinţă care se studiază orbeşte…sunt

eu de fapt! Mă redescopăr cu fiecare pas pe care îl fac… Sunt o

integritate atât de complexă şi totuşi atât de simplă.

Caut cuvinte care mă reprezintă dar mă amăgesc căutându-le…poate

sunt puerilă dar mă consider deosebită sau poate prea puţin. Alunec

pe culmile unei gândiri finite. Mă arunc în abisul întunecat al unui

val, iar apoi lupt cu disperare pentru a ieşi la suprafaţă.

Da…am nevoie de aer!!! Mă lupt cu mine şi descopăr adevăruri

sublime.

Ultima actualizare Duminică, 10 Iulie 2011 10:35
Citeşte mai mult...
 
Poezie- Dorinta PDF Imprimare Email
Scris de Andreea T.   
Joi, 07 Iulie 2011 15:02
Galant…senzual…
Mă cuprind mii şi mii de
emoţii…
Îmi fac noi speranţe…
Visez la un imposibil …posibil
Îmi caut răbdarea…
 
 
 
 
 
 
O aşez cu greu, lângă ultimele clipe ale unui final
Cercetez cu privirea …detalii
Înfăşor în minte ultimele dorinţe
Fără a putea alege… DOAR
UNA! Le derulez de nenumărate ori în
minte
Aleg una, iar brusc alta
Obosesc…cuget…şi realizez
N-am nevoie de ele…
Acum am nevoie doar de tine.
Ultima actualizare Joi, 07 Iulie 2011 15:15
Citeşte mai mult...
 
Un timp nepreţuit – preţuirea inteligenţei PDF Imprimare Email
Scris de Lavinia Grijac   
Marţi, 14 Iunie 2011 06:14

Luni, 6 iunie 2011, sfârşit de an „rotarian” – în sala George Enescu a Şcolii de Muzică şi Arte Plastice ni s-a dăruit un concert cu totul special, Rotary Club Sighet a încheiat seria evenimentelor ce au marcat 10 ani de la înfiinţarea sa.

Au concertata doi români celebri care au câştigat numeroase premii în Statele Unite ale Americii şi care, mai ales, cântă din toată inima lor: Romeo şi Julia Saleno, fermecătorul duet de pop-operă.

Nu am mai ascultat acel gen de muzică; sentimentul pe care l-am avut la auzul celor două voci superbe îmi părea şi nou, şi cunoscut. Era acel tremur al sufletului când întălneşte ceva ieşit din comun, ceva încântător şi unic. Asemeni unui Phoenix, acel sentiment renaşte în noi, aşa cum a renăscut şi în acea seară.

Ultima actualizare Marţi, 14 Iunie 2011 07:07
Citeşte mai mult...
 
Lescǎian Alexandru Aurel - "Acea stea" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 05 Iunie 2011 05:37

Sâmbǎtǎ… o zi obişnuitǎ, ca oricare alta, fǎrǎ ca, într-adevǎr, cineva sǎ ştie cǎ aceastǎ zi va aduce umanitatea într-un alt stagiu. Ceea ce face aceastǎ zi atât de specialǎ este data şi menirea sa în Univers, cu mult peste cunoştinţa umanǎ, întrucât aceasta nu poate fi pe deplin înţeleasǎ.

   Ne apropiem de ziua de sâmbǎtǎ, 7 octombrie 1992. Lumea îşi duce cursul sǎu obişnuit şi nimic nu se întâmplǎ, nimic ce ar putea dovedi schimbarea ce va urma. Dar o minune se petrece, o minune omeneascǎ, care cu siguranţǎ va fi ceva special.

   La miezul nopţii, undeva în sudul Australiei, o anume fatǎ este pe cale sǎ se nascǎ. O fatǎ care va avea propria ei menire în aceastǎ lume, nu ca oricare altcineva, ci o menire mai specialǎ. Aceastǎ fatǎ primeşte de la pǎrinţii sǎi anumite abilitǎţi care nu sunt deloc specifice umane.

  Este ora doisprezece pm, abia ce trecuse prima secundǎ, pe ziua de şapte, ea se naşte. Din cauza unei complicaţii, încǎ nedescoperitǎ, mama sa, Hydra, din nefericire moare la scurt timp dupǎ ce a nǎscut. Tatǎl ei, Helix, este foarte deprimat dupǎ pierderea mult iubitei sale soţii şi a decis sǎ o numeascǎ pe fatǎ Rosette. El, cǎzând într-o adâncǎ depresie, are o influenţǎ necondiţionatǎ asupra Rosettei, o energie care influenţase sensul acestei fete. Încǎ de la naştere, Rosette ridicǎ nişte semne de întrebare oamenilor din jurul ei, dar acestea au fost ignorate în timp. Ea nu a plâns timp de şapte zile dupǎ naştere. Era o fatǎ liniştitǎ, deschisǎ la orice şi isteaţǎ. A învǎţat sǎ vorbeascǎ şi sǎ meargǎ de timpuriu. Avea pǎrul lung de culoarea unui roşcat aprins, ochii verzi pǎtrunzǎtori, buzele bine conturate si o faţǎ inocentǎ si frumoasǎ. Helix, tatǎl sǎu, în acea perioadǎ, trecuse peste pierderea Hydrei, dar încǎ a rǎmas un gol în viaţa sa, un gol care nu va putea fi umplut vreodatǎ. Şi-a dǎruit întrega viaţǎ pentru Rosette, crescând-o şi educând-o în cel mai bun mod posibil. El i-a fost şi mamǎ, tatǎ, Rosette având tot ce îşi dorea.

Ultima actualizare Duminică, 05 Iunie 2011 07:09
Citeşte mai mult...
 
Maramureşenii au talent!... PDF Imprimare Email
Scris de Lavinia Grijac   
Luni, 30 Mai 2011 10:07
Dacă vă plimbaţi pe străzile încărcate de istorie ale Sighetului, la un moment dat vă atrage atenţia o clădire de pe a cărei pereţi ne privesc genii ale muzicii, înconjuraţi de anticele-i simboluri. Este inconfundabila Şcoală de Muzică şi Arte Plastice, care în ziua de 21 mai 2011 a găzduit a XIX-ea ediţie a Concursului Interneţional de Interpretare Instrumentală şi Arte Vizuale. Au participat şcoli din Serbia, Ucraina şi România, iar sighetenii se pot mândri cu 12 premii la secţia artelor vizuale:

·  Premiul I: Lihet Tamara (clasa a V-a), Ştroblea Ştefania (a VI-a), Iusco Alexandra (a VII-a), Grijac Lavinia (a VIII-a);

·  Premiul II: Roşca Oana (a V-a), Mihnea Lena (a VI-a), Tămaş Nicole (a VI-a),  Negrea Alexandru (a VII-a);

·  Premiul III: Chişiu Andreea (a V-a), Covaci Melissa (a VII-a);
Ultima actualizare Luni, 30 Mai 2011 14:35
Citeşte mai mult...
 
Fenics Betty - "Vis implinit" PDF Imprimare Email
Scris de Fenics Betty   
Duminică, 22 Mai 2011 06:06
  Statele Unite ale Americii, statul Wisconsin, 17 decembrie 1994. Era o zi mohorâtă de iarnă, în care micul Chris venea pe lume. Deşi s-au ivit multe probleme de-a lungul sarcinii, acesta nu a încetat să lupte pentru propria-i viaţă. Părinţii, Christina şi Clinton Stuart, abia trecuţi de 20 de ani, încă nu aveau o bază financiară solidă care putea susţine venirea unui copil în familia lor, aşa că decid că ar fi mai bine atat pentru ei, cat şi pentru copilul lor abia născut să îl dea spre adopţie orfelinatului Saint Joseph.
 La fel ca mulţi alţi copii părăsiţi de părinţii lor din diverse motive, cu trecerea timpului, Chris şi-a dat seama de  faptul că a fost abandonat de părintii lui biologici, lucru incredibil de dureros pentru el. Simţea tot mai mult lipsa unei mame sau al unui tată care să îi fie alături în momentele dificile din viaţa lui. Cu toate că după un timp se împrietenise cu toţi copiii din centru şi avea sprijinul acestora, al asistenţilor sociali şi al restului personalului, băiatul îşi dorea nespus de mult să fie adoptat de către o familie iubitoare. De multe ori încerca să îşi imagineze cum arată părinţii lui şi vroia să afle motivul pentru care a fost abandonat. Era furios cand se gândea că nu i s-a acordat  nici măcar o şansă, o oportunitate ca să poată demonstra ce copil cuminte şi ascultător poate fi şi că nu ar fi fost o povară pentru ai lui. Ar fi fost un ajutor şi totodată un sprijin. 
Citeşte mai mult...
 
Grijac Lavinia-Alexandra - Gânduri adolescentine PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 07 Aprilie 2011 06:36
 Luni, 4 aprilie 2011, a fost lansat albumul de artă al doamnei Silvia Boar, în cadrul „Dialogului artelor”, la Sala Radio, unde au susţinut recitaluri Cadmiel Botac, Raluca Michnea şi Agnes Sebestyen la pian, respectiv vioară.
  Superba îmbinare a artei vizuale cu muzica întotdeauna ne va bucura, deoarece arta vizuala e poezie tăcută, iar poezia – artă vorbitoare! Muzica e prima muză, prin strălucirea sa sonoră impresionându-ne, iar alături de arta vizuala, a doua muză, ruptă din suflarea aceluiaşi vânt divin ca muzica, creează armonia în înaltele ei splendori ce ne-a atins atunci pe frunte, fără să fi văzut.
Citeşte mai mult...
 
Muzică, Maramureş, lectură, poezie, artă... PDF Imprimare Email
Scris de Grijac Lavinia-Alexandra   
Joi, 31 Martie 2011 08:05
Pe data de 28 martie 2011 a avut loc o nouă ediţie a „Dialogului artelor”, la care am avut bucuria de a fi invitată. Când norii suri plini de ploaie înecau  pământul negricios în aşteptarea unui verde de primăvară, acest eveniment a adus din nou un calm sufletesc, ca atunci când admiri o pictură sau o poezie la final, după ce ai pus atâta drag în ea.

     Muzică, Maramureş, lectură, poezie, artă. Oare cu care să încep?

     A fost lansat un volum de versuri al domnului Ion Petrovai, a cărui titlu este „Glasul rădăcinii”. Cum am auzit titlul am vrut să aflu de unde a fost acesta inspirat. <Glasul> este al liricii create de autor, iar <rădăcinii> se referă la originile sale, la neamul său, la toate lucrurile care i-au marcat viaţa. Am aflat că admiraţia domnului Petrovai pentru Eminescu este desăvărşită.

Citeşte mai mult...
 
Joicaliuc Sebastiana Cornelia - HAIKU PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 24 Martie 2011 19:14
HAÏKU
 
1. Totul ca un nor
Oricum este trecător
Gândul meu, iar.
 
2. Mici balerine
Ce din cer coboară iar
Aşa e ploaia.
 
3. Un cer rozaliu
Ce ne priveşte seara,
Apusul, marea.
 
4. Un alt alfabet
Ce doar unii-l înţeleg
E sufletul pur.
 
Ultima actualizare Joi, 24 Martie 2011 19:35
Citeşte mai mult...
 
Şi unora le place jazz-ul... PDF Imprimare Email
Scris de Grijac Lavinia-Alexandra   
Marţi, 22 Martie 2011 18:43
Duminică, 20 martie, o zi primăvăratică cu câţiva stropi ici-colo căzând pe câmpurile de un verde înşelător („verde şi nu prea”). Am acceptat invitaţia unui iubitor de jazz din Clubul Rotary, de a participa la concertul trupei Guilty Lemon, trupă de jazz&soul cu „heart&spirit”. Toată ziua am avut emoţii la gândul „ce o să mă fac dacă nu-i genul meu de muzică”.
 
Atmosfera, când am intrat în sală, era elegantă şi plăcută. Muzica, după ce au intrat Guilty Lemon, avea un ritm de jazz uşor care te făcea să zâmbeşti şmechereşte, să închizi ochii şi să inspiri notele în tine, ca... la jazz!
 
Trupa – chiar superbă, vocea solistei suna grozav, tobele jucau parcă singure atât de bine, chitarele, cam timide, acompaniau elegant jocul muzicii, iar clapele – EXCELENTE! Concertul a fost aşa „sweet”! Desigur, ziceam de gusturile mele în muzică, iar muzica lor m-a impresionat cu adevărat, mi-a intrat în suflet, chiar am trăit-o cu toată fiinţa mea, deoarece mie îmi plac tocmai aceste combinaţii între jazz şi soul cu accente moderne.
Ultima actualizare Marţi, 22 Martie 2011 19:33
Citeşte mai mult...
 
Joicaliuc Sebastiana Cornelia: Capitole rupte din Jurnalul unui puşti PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 20 Martie 2011 10:49
CAPITOLUL I – ASTA E VIAŢA 13.03.2011.Duminică
Viaţa mea e ca şi gândul meu. Vine la mine, îmi dă târcoale, stă destul de mult… asta până se plictiseşte şi apoi, când probabil că nimeni nu se aşteaptă, pleacă. By the way…ar trebui să nu uit că trăiesc într-o lume a improbabilităţii. În care nimic nu este ceea ce pare şi în care oamenii nu sunt cine par a fi. E înşelătoare, poţi să spui, precum vremea. Dacă azi e soare, mâine probabil că va ploua şi va alunga ceea ce a rămas din albastrul cerului. Dar mie îmi place ploaia. Nu ştiu alţii ce zic şi sincer, nu prea mă interesează opinia lor… sunt părerile mele şi gata! Pe mine ploaia mă face să zâmbesc.
 
Eu văd în lacrimile ploii mici balerine ce dansează până când ating pământul… şi fac o ultimă piruetă înainte de a dispărea.. Alţii probabil că văd grenade care se năpustesc asupra lor. Şi… nah! Eu nu prea am ce să le fac… Nu prea pot să schimb gândurile oamenilor. Şi mai mult ca sigur chiar dacă aş putea nu aş face-o. Deoarece fiecare e special în felul său. Toţi suntem făcuţi din acelaşi aluat… însă atât de diferiţi! Poate într-o zi cineva va găsi jurnalul acesta. Poate că în acea zi voi schimba viaţa cuiva şi poate îl voi face să gândească limpede. Sau poate că nu… Cine ştie? Nimeni… Cel mai important este că eu am acest prieten drag… carneţelul în care pot să scriu ce văd. Ce fac. Ce simt. Ce trăiesc. Uneori pot chiar să transform realitatea în ficţiune… în vis… În vis în cadrul altui vis!
 
Ultima actualizare Duminică, 20 Martie 2011 16:33
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 10

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact