logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PAGINA ELEVILOR
Orosz Brigitta - Piese de teatru de Eugen Ionescu puse in scena de elevii de la Centrul de Excelenta din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 16 Decembrie 2010 19:16
Cu siguranţă, atunci când spun ,,Excelenţă” la Liceul ,,Regele Ferdinand” majoritatea elevilor sigheteni ştiu despre ce vorbesc. Iată că acum colectivul de clasa a X-a de la aceste cursuri de excelenţă, coordonat de doamnele profesoare Odarca Bout si Otilia Chindriş, au venit cu o idee inovatoare şi au înfiinţat o mică echipă de teatru.

Am fost plăcut surprinşi, când am aflat că vom deveni ,,actori” peste noapte, după care au urmat câteva ore de muncă la repetiţii. Trebuie să recunoaştem că ne-am distrat de minune şi nu regretăm nimic.

Primele piese de teatru pe care le-am pus în scenă, au fost ,,Englezeşte fără profesor” şi ,,Scaunele” de Eugen Ionescu.
Ultima actualizare Vineri, 17 Decembrie 2010 09:17
Citeşte mai mult...
 
Alexandru Lescaian - "Doar un popor … " PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Decembrie 2010 18:06

Treceau ostirile dusmane,

Prin tara noastra, ca-n a lor

Lasand plangand batrane mame,

Fara un pic de ajutor.
Treceau prin focul lor de arme.

Traiul linistit, de tara

Citeşte mai mult...
 
Poezie: Mihaela Loredana Sedlac - "Iubeşte Clipa!" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 11 Decembrie 2010 09:18

Pictează iubirea în sufletul tău

Dăruindu- i un suflet ca al tău

Priveşte în umbra de soare

Cum raza din nori va apărea

Spre lumina din braţele tale

Şi aerul din viaţa ta

Adună iubire la un loc

Să poţi crea mai multe vieţi

Cu suflete pure încărcate

Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Decembrie 2010 11:18
Citeşte mai mult...
 
Ioana Maria Vancea (Viseu de Sus): Anii de liceu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 04 Decembrie 2010 10:48

   Şcoală, şcoală şi iar şcoală…!                       
Majoritatea elevilor, când aud cuvântul şcoală, gândesc foarte pesimist, în sensul că şcoala pentru unii este o monotonie zilnică în care te regăseşti deseori prizonier, care are loc în fiecare zi…Rareori îmi văd colegii cu zâmbetul pe buze- mai exact în momentul în care  clopoţelul îi avertizează că începe pauza şi ora s-a terminat. Însă nu pentru toţi şcoala e o monotonie care se petrece zilnic. Consider că anii de liceu sunt cei mai frumoşi în viata unui elev. Este foarte plăcut pentru mine, dacă nu chiar de firesc să aştept întâlnirea cu profesorii cu entuziasm, astfel atmosfera devine altfel şi orele îmi mult mai placute şi mai pe înţelesul meu, mai ales când acesta îmi împărtăşeşte din pasiunea lui.
    Anii de liceu pot spune că reprezintă trecerea din copilarie spre maturitate, deoarece pe an ce trece, gândesti tot mai profund, mai matur,vezi lucrurile altfel decât atunci când erai în şcoala generală . De asemenea ce poate fi mai constructive decât să te implici foarte mult în ceea ce faci şi să o faci din păcere, fie că participi la un concurs , fie la olimpiadă. Cheia reuşitei e că tot ceea ce faci să fie din plăcere şi în niciun caz din obligaţie sau pentru a deveni mai popularprintre ceilalţi, mai cunoscut şi mai admirat.

Citeşte mai mult...
 
Coman Andra Diana (Viseu de Sus): Societatea contemporană- între valoare şi non-valoare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 08:02

Încă de la vârste fragede auzim părinţii sau oamenii din jur vorbind despre “valori morale” , despre “lucruri de valoare” sau despre “oameni de valoare”.
 Cu toţii cunoaştem celebrul citat al lui Albert Einstein:”Nu e important să fii un om de succes, ci un om de valoare.” Dar ce înseamnă de fapt cuvântul “valoare”? Conform DEX-ului, « valoare= însuşirea unor lucruri, idei, fenomene de a corespunde necesităţilor sociale şi a ideilor generate de acestea ; suma calităţilor care dau preţ unui obiect,unei fiinţe, unui fenomen ; importanţă, însemnătate, preţ, merit. ».
 Prin urmare,valoarea poate fi o însuşire a fiinţelor, a obiectelor sau a fenomenelor. Eu delimitez valorile în două categorii: estimabile şi inestimabile. Din prima categorie fac parte banii, bunurile materiale, iar din a doua categorie valorile morale cum ar fi dreptatea, adevărul, corectitudinea, respectul de sine şi respectul faţă de alţii; şi valori spirituale,de exemplu, bunatatea, generozitatea, sensibilitatea, iubirea, mila. 
Ultima actualizare Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 10:02
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Sigheteanul Tudor Lozbă a lansat piesa "Transilvania" PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 21 Noiembrie 2010 08:06

Se pare ca a venit si rândul primului sighetean cu curaj de a trimite un material pentru secţiunea PAGINA ELEVILOR. Chiar dacă mai am pregătite încă două materiale foarte bune ale unor elevi Vişeul de Sus, am decis să vă ofer acum materialul trimis de Tudor Lozbă, elev în clasa a IX-a A la Colegiul Naţional Dragoş Vodă din Sighet.

Tudor a lansat de curând o melodie intitulata "Transilvania" şi doreşte să-şi facă cunoscută creaţia muzicală prin intermediul acestie pagini. Melodia "Transilvania" este un extras de pe albumul care este deja pregatit pentru a fi lansat. Tudor a colaborat pana acum cu un cunoscut producator din Bucureşti, Alexander John. Tanarul sighetean nu vrea să facă o cariera din muzica, aceasta fiind doar un hobby, orientarea sa pe viitor fiind informatica. Pe lângă muzică, lui îi mai place foarte mult fotografia dar toate acestea abia după ce termină cu pregatirea pentru şcoala, învăţatul fiind pe primul plan pentru el. 

Ultima actualizare Duminică, 21 Noiembrie 2010 10:42
Citeşte mai mult...
 
Adrian Urda (Viseu de Sus): Valorile vieţii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010 08:21
Încep prin a spune că în prezent valorile vieţii omeneşti sunt neglijate necondiţionat şi nici măcar nu se mai pune accentul pe acestea.

În acest eseu voi enunţa cel putin trei valori, care, după părerea mea, sunt cele mai importante şi esenţiale în viaţa omului. După cum ştim, omul de când s-a născut sau a fost creat, a avut tendinţa de a gândi, de a dezvolta şi de a crea. Din păcate, creaţiile omului din anii trecuţi şi chiar din prezent au fost dăunătoare, atât pentru el cât şi pentru Pământ, dacă ne referim la factorii poluanţi. Cred că cititorii acestui eseu şi-au dat seama de prima valoare pe care vreau să o enunţ şi anume valoarea planetei Pământ, care este cea mai mare valoare din punctul meu de vedere.
Ultima actualizare Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010 10:30
Citeşte mai mult...
 
Tomoiagă Daniel - "Valori răvăşite" PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010 09:50

Acum o săptămână am anunţat dorinţa de lansa o nouă secţiune a site-ului unde elevii şi studenţii Maramureşului Istoric, (inclusiv maramureşenii din Transcarpatia) pot să-şi publice materialele proprii, indiferent de factura lor, cu condiţia ca noi să le considerăm publicabile. Sincer, mă asteptam ca primul pas să-l facă sighetenii, că doar avem aici sase licee si două extensii de universităţi, însă a avut mai mult curaj Tomoiagă Daniel, clasa a XII-a, elev la Liceul Teoretic “Bogdan- Vodă”, Vişeu de Sus. De la Daniel am primit un material foarte bun zilele acestea si am decis sa demaram sectiunea cu excelentul articol "Valori răvăşite" primit de la el.

Lectură plăcută în continuare:

Ultima actualizare Vineri, 19 Noiembrie 2010 18:29
Citeşte mai mult...
 
Sighet Online lanseaza Pagina Elevilor PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 06 Noiembrie 2010 07:39
Sighet Online doreste sa lanseze Pagina Elevilor, o noua sectiune a site-ului unde elevii si studentii sigheteni (ATENTIE:  acceptam si din alte localitati ale Maramuresului Istoric, inclusiv ale celor de Dincolo de Tisa) pot sa-si publice materialele proprii, indiferent de factura lor, cu conditia ca noi sa consideram materialul publicabil. Daca va considerati suficient de talentati, incepeti prin a avea curajul de a ne trimite propriile materiale: poezii, eseuri, proza, interviuri, articole sau orice credeti ca ar putea fi interesant de citit pentru cei din jur. Ne dorim prin aceasta rubrica sa dam sansa de exprimare a valorii deoarece am cunoscut in ultima perioada tot mai multi elevi sigheteni care au ceva important de spus si care mi-au demonstrat ca distributia valorilor dupa "Clopotul lui Gauss" inca se mai pastreaza. 
Ultima actualizare Vineri, 19 Noiembrie 2010 18:28
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678UrmătorSfârşit »

Page 8 of 8

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact