logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT


Liceul "Regele Ferdinand" are nevoie de bani pentru reabilitarea exterioară a clădirii PDF Imprimare Email
Luni, 29 Noiembrie 2010 14:52

Aproape 900 de elevi şi preşcolari au ales, anul acesta, formele de învăţămînt oferite de către liceul sighetean "Regele Ferdinand". Cu trei grupe de grădiniţe, clase la ciclul primar şi gimnazial, oferta pentru liceeni este atractivă, oferind specializări, atît pe filiera teoretică şi umană, cît şi pentru cea vocaţională, respectînd tradiţia locală de a forma educatori şi învăţători. Din agenda liceului, proiectele şi iniţiativele nu lipsesc, iar, pe lîngă banii recent primiţi pentru întărirea tîmplăriei, ar mai fi necesară o sumă de bani şi pentru reabilitarea exterioară a clădirii.

Concurenţă pentru filiera vocaţională.
Aşa cum precizam, Liceul "Regele Ferdinand" oferă celor interesaţi toate formele de învăţămînt, de la grădiniţă pînă la ciclurile primar, gimnazial şi cel liceal. La nivel de liceu, este inclusă filiera teoretică cu specializarea matematică-informatică, intensiv informatică, iar la secţiunea de uman regăsim specializarea filologie, intensiv engleză.

Citeşte mai mult...
 
Angajaţii din învăţământ ar putea rămâne fără bani, de sărbători PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 18 Noiembrie 2010 14:22
Guvernul sacrifică şi în acest an sistemul de învăţământ. Potrivit proiectului de rectificare bugetară pentru anul 2010, fondul de salarii pentru învăţământul preuniversitar a fost redus cu 247.112. 000 lei.  De la începutul anului, bugetul de salarii pentru angajaţii din învăţământ a fost redus cu 1, 3 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că plata integrală a salariilor este pusă în pericol pentru luna decembrie 2010.

 Potrivit aceluiaşi proiect de act normativ, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va pierde 40 de milioane de lei.

 Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că diminuarea bugetului, alocat iniţial sistemului de învăţământ, demonstrează un dezinteres total din partea Guvernului faţă de angajaţii din învăţământ, elevi, şcoli.

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Un proiect judetean privind importanta miscarii la copii a fost prezentat azi la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Marţi, 16 Noiembrie 2010 19:41

Marti, 16 noiembrie de la orele 16:00, la Gradinita cu program prelungit nr. 13 din Sighetu Marmatiei s-a derulat un proiect judetean numit ''Armonie si miscare'' care a vrut sa arate importanta practicarii exercitiului fizic in vederea prevenirii deficientelor fizice si a mentinerii starii de sanatate la copii-prescolari si scolari. Initiatoarele si coordonatoarele acestui proiect la nivel local au fost doamnele profesoare Groza Mariana (Sc. ''I.M de Apsa) si Rusu Zoe (Gradinita nr. 13).

La aceasta prezentare au fost invitati parinti si educatori de la mai multe gradinite din oras, de la colegiul ''Regele Ferdinand'',de la gradinitele 1, 7, 8, 9, 12, 13, de la ''Madre Colomba'' si din Ocna Sugatag, Calinesti si Sarasau.

Dupa o scurta introducere facuta de catre doamna profesoara Rusu Zoe la Gradinita nr. 13, invitatii au fost poftiti in sala multimedia a scolii ''I.M de Apsa'' unde doamna Groza Mariana a facut o prezentare video a materialului cu tema: ''Importanta practicarii exercitiului fizic in vederea prevenirii deficientelor fizice si mentinerea starii de sanatate”.

Ultima actualizare Miercuri, 17 Noiembrie 2010 06:17
Mai multe foto&video
 
ORE SPORT - Elevii ar putea fi obligati la mai multa miscare de senatorii care se tem de obezitate PDF Imprimare Email
Luni, 15 Noiembrie 2010 16:37
Ore de sport in plus ar putea fi introduse la anul in programa scoalara, dupa ce Senatul a aprobat tacit o propunere legislativa care ii vor oblige pe elevi sa faca mai multa miscare. Prevederea ar putea fi inclusa in noua lege a educatiei nationale. Potrivit acesteia, in orarul elevilor, indiferent de ciclul scolar in care se afla, vor fi trei ore de eduatie fizica pe saptamana, nu una-doua, cum este in prezent.
 
Initiativa legiuitorilor survine la numai un an dupa ce s-a redus numarul orelor de sport, considerandu-se ca elevii au o programa prea incarcata. Initiatorii proiectului legislativ si-au motivat solicitarea prin gradul ridicat de obezitate in randul tinerilor, dar si performantele sportive slabe ale Romaniei in competitiile scolare sau in concursurile nationale si internationale. Propunerea senatorilor a fost apreciata de profesorii de sport din Maramures, care au precizat ca lipsa de miscare ii afecteaza pe tineri.
Citeşte mai mult...
 
Investitii cu dedicatie la scolile din Maramures PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Noiembrie 2010 14:20

Sindicalistii din invatamantul maramuresean trag un semnal de alarma vizavi de impartirea fondurilor alocate de la Ministerul Educatiei pentru investitii si spun ca distribuirea banilor s-a facut cu “dedicatie”, singura prioritate consituind-o culoarea politica a primarilor sau a patronilor de la firmele de constructii.

“Nu exista o ierarhie in acordarea acestor fonduri, criteriile fiind doar de ordin politic. Daca inspectorul scolar general ar avea curajul sa arate lista de investitii pe care a trimis-o la Bucuresti s-ar vedea clar ca banii nu se dau la cererea sa sau a directorilor de scoli, ci se aloca dintr-un birou de la minister. Sunt niste aberatii in aceasta lista, printre care simplul fapt ca daca aduni banii dati fiecarei scoli in parte, totalul nu este egal cu suma alocata Maramuresului”, a precizat presedintele Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Liviu Marian Pop.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit »

Page 110 of 111

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact