logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT


Punct de vedere privind educația on-line PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Iulie 2020 15:40

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este AR-150x150.jpg28 iulie 2020

Punct de vedere

Academia Română consideră că educația reprezintă unul dintre cele mai importante domenii de activitate ale unei societăți și are implicații profunde și de durată în toate celelalte sectoare socio-economice.

 

Academia Română susține că educația se face în cadru social, prin interacțiunea directă dintre elevi, studenți, cadre didactice, părinți și oricare alte persoane și entități aflate în contextul conectării sociale. Academia Română remarcă utilitatea și eficiența desfășurării unor activități didactice în spațiul virtual, dar apreciază că educația on-line este o formă complementară educației directe, în sala de clasă.

Citeşte mai mult...
 
Când se fac înscrierile la grădiniţă? PDF Imprimare Email
Joi, 07 Mai 2020 08:55

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit, în vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani, derularea succesivă a următoarelor etape (la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ): reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze și în anul școlar 2020-2021, respectiv înscrierea copiilor care nu au frecventat până acum acest tip de învățământ.
„Reînscrierile se vor desfășura în perioada 25 mai – 5 iunie. Înscrierile se vor desfășura în două etape: 8 iunie – 3 iulie și 20 iulie – 10 august. Cazurile care nu au fost clarificate în cele două etape de înscrieri se pot rezolva în perioada 11 – 31 august. Reînscrierile se pot efectua și prin poștă electronică, telefonic sau fax. Pentru înscriere, părinții pot comunica unității de învă­țământ prin poștă electronică, telefonic sau fax, datele necesare pentru a fi introduse în aplicația specifică din Modulul SIIIR – Înscriere la grădiniță 2020-2021. Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face cu respectarea prevederilor din legislația în vigoare și, cu precădere, în acest an școlar, a prevederilor Legii nr. 56/2019, asigurând cuprinderea tuturor copiilor de 5 ani în grupa mare, ca parte a învăță­mântului general obligatoriu. În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi apli­cate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice”, anunţă Ministerul Educaţiei şi Cercetării. 

Citeşte mai mult...
 
15 iunie – Evaluarea Naţională, 22 iunie – Bacalaureatul PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Aprilie 2020 07:34

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a anunţat luni că Evaluarea Naţională 2020 va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie.

Calendarele complete ale examenelor naţionale vor fi comunicate ulterior. „Cursurile realizate în unităţile de învăţământ rămân suspendate, însă continuă învăţarea asistată de tehnologie, până în data de 12 iunie, când se vor încheia cursurile anului şcolar 2019-2020. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unităţile şcolare şi inspectoratele vor oferi resurse şi sarcini de lucru. Mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, însă nu se vor mai susţine teze (…) Elevii din clasele terminale pot reveni în unităţile de învăţământ pe data de 2 iunie, doar pentru două săptămâni. Se vor realiza în această perioadă numai activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale. Evaluarea Naţională se va susţine începând cu data de 15 iunie. Bacalaureatul începe cu probele scrise, pe 22 iunie, şi va continua cu probele de competenţe. În ceea ce priveşte examenele cadrelor didactice, acestea se vor desfăşura cu respectarea normelor de siguranţă, iar ministerul va comunica modalitatea de susţinere şi data”, a declarat ministrul Educaţiei.
Preşcolarii şi elevii vor reveni la cursuri în septembrie, când va începe noul an şcolar, 2020-2021.

Citeşte mai mult...
 
Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în iunie PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Aprilie 2020 07:55

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a agreat cu partenerii educaționali – reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice și cei ai Consiliului Național al Rectorilor, măsurile care se impun în vederea reluării cursurilor și a finalizării cu succes a anului școlar și universitar 2019/2020.
În contextul informațiilor deținute până în prezent privind evoluția pandemiei SARS-CoV-2, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar în decursul lunii iunie. În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, aceste măsuri pot suferi modificări. În cadrul întâlnirii cu partenerii educaționali, s-au mai stabilit următoarele măsuri: În funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului național de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie; Programele de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu vor cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea; Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare, precum și simulările pentru examenele naționale vor fi anulate; Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată; Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, cărora li se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul; Subiectele pentru tezele din semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020; 

Citeşte mai mult...
 
Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 31 Martie 2020 13:56

În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.

Resursele de antrenament tip test, realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare, respectă modelul subiectului de examen. Obiectivul publicării acestor resurse este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a modului în care au fost redactate răspunsurile.

Totodată, în cadrul emisiunilor Teleșcoala vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 2 of 111

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact