logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT


Prima vacanţă fără teme pentru elevi. Ce RISCĂ profesorii care nu respectă ordinul primit de la minister PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Februarie 2017 08:45

Prima vacanţă fără teme pentru elevi. Ce RISCĂ profesorii care nu respectă ordinul primit de la minister

Vacanţa intersemestrială care va începe pe data de 6 februarie va fi prima vacanţă fără teme pentru elevi. Profesorii care nu vor respecta acest lucru vor fi sancţionaţi drastic, de la scăderea salariului până la excluderea din învățământ.

Cu toate că Ministrul Educaţiei le-a interzis profesorilor ca în vacanțe să de teme elevilor, în vacanţa de iarnă elevii au primit teme, majoritatea profesorilor ignorând ordinul primit de la minister. Pentru a evita să se întâmple acelaşi lucru, cei din conducerea inspectoratelor județene vor verifica de această dată prin sondaj dacă profesorii au respectat decizia ministerului.

”Vom lua prin sondaj mai multe școli din județe și îi vom întreba pe elevi dacă au avut de făcut teme în săptămâna de vacanță. Acolo unde vom constata că nu s-a respectat ordinul vom lua măsuri drastice, mergând de la scăderea salariului până la excluderea din învățământ. Copii trebuie să se bucure de vacanță, nu să stea cu nasul în carte, așa cum s-a întâmplat în vacanța de Crăciun, când mulți profesori le-au dat teme de făcut nerespectând ordinul ministrului”, au declarat surse din Ministerul Educației.

Citeşte mai mult...
 
Reglementări la înscrierile în şcoli PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Februarie 2017 08:38

Părinţii şi dascălii pot face propuneri în ce priveşte metodologia de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. Noile reglementări sunt supuse consultării publice până în data de 10 februarie. Propunerile şi sugestiile celor interesaţi sunt aşteptate pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Metodologia supusă consultării publice reglementează înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2017-2018. Astfel, părinţii, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii. Inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ au obligaţia de a asigura permanent informarea şi consilierea părinţilor referitor la prevederile legii şi ale prezentei metodologii în ceea ce priveşte înscrierea copiilor în învăţământul primar. Cererile de înscriere a micuţilor în grădiniţe vor putea fi completate online sau personal la şcolile unde se fac înscrierile, în perioada 27 februarie – 16 martie. Validarea cererilor tip se va realiza zilnic, de luni până vineri, între orele 8-20 şi sâmbăta, în intervalul orar 9-13. Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare se va face în 17 martie.  

Citeşte mai mult...
 
Anul scolar 2017-2018 PDF Imprimare Email
Joi, 02 Februarie 2017 16:45

Proiectul ordinului de ministru privind structura anului școlar 2017-2018 este supus consultării publice în intervalul 2-24 februarie 2017.

Conform proiectului, anul şcolar 2017-2018 va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 174 de zile lucrătoare.

Cursurile vor începe pe data de 11 septembrie 2017 și se vor încheia în data de 22 iunie 2018.

Anul școlar 2017-2018 se structurează pe două semestre: semestrul I (cu o durată de 19 săptămâni, dispuse în perioada 11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018) și semestrul al II-lea (cu o durată de 17 săptămâni, dispuse în perioada 12 februarie 2018 – 22 iunie 2018).

În semestrul I, primul tronson de cursuri școlare se derulează între 11 septembrie 2017 și 22 decembrie 2017 și este urmat de vacanţa de iarnă (sâmbătă, 23 decembrie 2017 – duminică, 7 ianuarie 2018). În perioada 28 octombrie – 5 noiembrie 2017, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Cursurile primului semestru vor fi reluate luni, 8 ianuarie 2018 și se vor încheia vineri, 2 februarie 2018. În perioada 3 februarie – 11 februarie 2018 elevii vor beneficia de vacanța intersemestrială.

Citeşte mai mult...
 
PRELUNGIRE – Cursurile rămân suspendate în toate unităţile de învăţământ din Maramureş până luni, 16 ianuarie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 Ianuarie 2017 20:24

Marţi, 10 ianuarie, după videoconferinţa cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş a avut loc o nouă întâlnire a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, condusă de prefectul Sebastian Mihai Lupuţ, preşedintele comitetului.

 În urma videoconferinţei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a venit cu solicitarea de a prelungi suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţ, grădiniţe, şcoli şi licee, până în data de 16 ianuarie, din cauza condiţiilor de deplasare a copiilor, a frigului şi a problemelor existente cu încălzirea în unele şcoli.

Propunerea a fost aprobată prin votul membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

Citeşte mai mult...
 
Gradaţii de merit pentru dascăli PDF Imprimare Email
Luni, 09 Ianuarie 2017 11:28

La finele anului trecut, s-a aprobat prin ordin ministerial, metodologia şi criteriile privind acordarea gradaţiei de merit personalului didactic din învăţământul preuniversitar de stat, valabile în sesiunea 2017. Principala noutate adusă de noul act normativ o reprezintă „accentuarea ponderii alocate participării şi punctajului cadrelor didactice care înregistrează performanţe notabile în activităţi de prevenire şi combatere a abandonului şcolar, respectiv în managementul de proiecte integrative care să genereze consolidarea culturii şcolare centrate pe progres, cooperare şi incluziune”.  În acest sens, metodologia precizează în mod explicit că la concursul pentru acordarea gradaţiei de merit poate participa inclusiv personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar de stat, cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată, cu o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 4 ani, care „în perioada 1 septembrie 2011 – 31 august 2016 a avut performanţe deosebite în prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, în integrarea copiilor cu nevoi speciale în învăţământul de masă, în progresele şcolare ale elevilor în risc de abandon şcolar, în iniţierea şi managementul unor proiecte şcolare care au condus la consolidarea culturii şcolare incluzive”. În acelaşi timp, cadrele didactice trebuie să deţină şi calificativul „Foarte bine” pentru fiecare an şcolar din perioada evaluată. Pentru a obţine gradaţia de merit sunt luate în calcul patru criterii majore al căror punctaj maxim însumat reprezintă 100 de puncte: activităţi complexe cu valoare instructiv-educativă (70 de puncte), performanţe deosebite în inovarea didactică/managerială (10 puncte), activităţi extracurriculare şi implicarea în proiecte (15 puncte) şi contribuţia la dezvoltarea instituţională (5 puncte). 

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 111

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact