logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT


Asociația Elevilor din Maramureș condamnă conduita imorală a profesorului în cazul din Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 01 Iunie 2018 09:36

Asociația Elevilor din Maramureș condamnă conduita imorală și ilegală a profesorului de engleză de la Liceul Tehnologic Sighetu Marmației. Astfel de manifestări grobiane sunt departe de idealul sistemului educațional pe care noi îl avem creionat și pe care ni-l dorim pentru țara noastră.

Astfel de comportamente abuzive, în deosebi de ordin sexual, trebuie definitiv îndepărtate din școlile românești. Pe lânga caracterul lor imoral, aceste fapte sunt sancționate de către Codul Penal (art. 219), aspect care agravează incidentul de la liceul sighetean.

De asemenea, declarația apărută în presă a profesorului vinovat este absolut halucinantă. Contrar probelor video, acesta își susține nevinovăția. Considerăm că indiferent de circumstanțe, un profesor este responsabil si obligat atât moral cât și legal să împiedice astfel de situații.

Citeşte mai mult...
 
Traditii si obiceiuri strabune- concurs organizat la Scoala nr 5 din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de prof. Maria Tifrac   
Vineri, 20 Aprilie 2018 15:04

În data de19 aprilie 2018 s-a desfășurat concursul regional ”Tradiții și obiceiuri străbune”din cadrul proiectului educațional ”Din străbuni am moștenit”, organizat și coordonat de prof. înv.preșcolar Țifrac Maria la Scoala Gimnaziala Nr 5 Sighetu Marmatiei. La acest concurs, care a cuprins trei secțiuni: desen, pictură și colaj, s-au înscris fără taxă de participare peste 280 preșcolari din mai multe județe ale țării și anume: Vâlcea, Iasi, Bistrița, București, Olt, Alba-Iulia, Caraș Severin, Prahova, Bihor, Timiș, Dolj, Mehedinti,Pitesti, Buzău și   Maramureș cu lucrări deosebite, și astfel au avut posibilitatea de a cunoaște obiceiurile și tradițiile din zonă, costumele populare specifice zonei de proveniență.

La concurs au participat, indirect, un numarde 60 de cadre didactice. Toți preșcolarii și cadrele didactice participante au obținut premii și diplome de participare.

Am avut deosebita plăcere de ai avea alături de noi pe dl prof. dr. Ioan Hotea - director la Școala Gimnazială Nr 5 Sighetu Marmatiei, pe dl dir. prof la Clubul Copiilor Sighetu-Marmației Muntean Ioan, d-na prof. Andreicovici Dorina, din cadrul cercului de pictură al Clubului Copiilor, d-na. Prof. Andrasciuc Vasilica psiholog la Cabinetul Individual de Psihologie și nu în ultimul rând cadrele didactice din grădinițele Scolii Gimnaziale Nr 5: prof.Boiciuc Maria, prof.Gridjac Estera, prof.Mois Marioara, prof Popovici Tabita, prof. Tifrac Maria și prof.Andrasciuc Vasilica.

Ultima actualizare Vineri, 20 Aprilie 2018 19:40
Citeşte mai mult...
 
Zece şcoli şi grădiniţe vor fi desfiinţate PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Aprilie 2018 07:43

În anul şcolar viitor, 2018-2019, vor fi mai puţine unităţi de învăţământ în judeţul Maramureş. Consiliera pentru reţeaua şcolară din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş (IŞJ), Simona Cătană, a declarat vineri, în cadrul Comisiei de dialog social de la Prefectura Maramureş, că de la 237 de structuri şcolare, câte sunt în acest an, în anul viitor se va ajunge la 227. Motivul: scăderea populaţiei şcolare. În Maramureş, avem cu circa 10.000 de elevi mai puţin decât în urmă cu cinci ani.

Mai puţine şcoli

Planul de şcolarizare pentru 2018-2019 include 167 de unităţi cu personalitate juridică, faţă de 166 câte avem în prezent. “Înfiinţăm o unitate pe care am desfiinţat-o în acest an, respectiv Şcoala cu Program Suplimentar de Muzică şi Arte Plastice din Sighetu Marmaţiei. Acolo sunt mai puţin de 300 de elevi în acest an şcolar, iar pentru anul şcolar viitor sunt înscrişi 301 elevi”, a declarat Simona Catană. Tot anul viitor, vor fi desfiinţate 10 structuri şcolare. Pe lista „neagră” se află: Şcoala Primară din Bontăieni, comuna Şişeşti; Şcoala nr. 4 Moisei; Şcoala primară Oarţa de Jos (elevii vor fi transportaţi la Oarţa de Sus); Grădiniţa cu Program Normal Peteritea; Şcoala Ivancicov din Poienile de sub Munte; Şcoala Prislop din comuna Boiu Mare; Grădiniţa Remecioara; Şcoala Sălişte-Băseşti; Grădiniţa cu Program Normal Vălenii Şomcutei, Şcoala Primară din Curtuiuşu Mic. Simona Cătană a mai arătat că, din 76 de unităţi administrativ-teritoriale, 43 au mai puţin de 300 de elevi.

Citeşte mai mult...
 
SIMULARE BACALAUREAT – Rezultate înregistrate în Maramureș PDF Imprimare Email
Vineri, 30 Martie 2018 14:25

3451 de elevi de clasa a XI-a din Maramureș au susținut, în perioada 19-22 martie, simularea examenului scris de Bacalaureat, înregistrând următoarele rezultate:

– La proba de Limba și literatura română s-au prezentat 3216 elevi. 2197 au luat note peste 5, iar trei au fost notați cu 10;

– Limba și literatura maternă – 126 elevi (50 de note peste 5, o notă de 10);

– Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) – 3151 elevi (1199 note peste 5, 13 note de 10).

În ceea ce privește clasa a XII-a, la simulare au fost înscriși 3325 de elevi, care au obținut următoarele rezultate:

– Limba și literatura română – 3085 elevi (2086 note peste 5, 11 note de 10);

– Limba și literatura maternă – 103 elevi (78 de note peste 5, o notă de 10);

– Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) – 3029 elevi (1417 note peste 5, 23 note de 10);

– Proba la alegere – 2916 elevi (1864 note peste 5, nouă note de 10).

Citeşte mai mult...
 
Cu primăvara-n inimi PDF Imprimare Email
Scris de Angelica Holici   
Joi, 29 Martie 2018 07:22

Arta reflectă nevoia omului de a-şi înfrumuseţa viaţa, mai apoi intervine nevoia de a crea frumosul pentru sine şi pentru cei din jur. Ca fiecare să devină mai bun, mai frumos, civilizat şi receptiv la frumos, capabil de a sesiza, înţelege şi crea frumosul din natură şi de lângă noi, datoria noastră de dascăli este aceea de a găsi calea de la frumos la sufletul copilului.

Bucuria sărbătorilor de primăvara, sarbatoarea Mărțișorului, a Zilei Femeii - 8 Martie, sărbătorile Pascale, iată cateva din motivele care ne-au determinat sa initiem si sa realizam proiectul ,,de suflet ”, CU PRIMĂVARA-N INIMI, prin care sa elogiem ,alaturi de copii , frumusetea, reinvierii naturii, puritatea sufletelor mamelor, să insuflăm elevilor noştri dorinţa de a fi mai buni, mai curaţi, să întâmpinăm marea sărbătoare a crestinatatii, Pastele, aşa cum se cuvine.

Un eveniment special a avut loc astăzi în cadrul Scolii Gimnaziale din Vadu Izei. Primele zile ale Scolii Altfel au fost dedicate ARTELOR.Elevii claselor primare au confectionat cu placere felicitari cu tematica Pascală si de primăvară pe care le-au donat Asociaţiei Lions Club, care se va ocupa de comercializarea acestora, iar din banii obţinuţi vor cumpăra alimente pentru masa de Paste familiilor a 10 elevi cu situatie materiala precara, din scoala noastra. 

Acţiunea a avut loc sub deviza ,, Să dăruim din suflet , cu suflet, pentru suflet...”si a fost coordonată de prof. Trifoi Silviu,Holici Angelica ,Onisa Daniela și Ananie Mirela.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 6 of 111

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact