logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT


„Nu se pune problema înghețării acestui an școlar” – prof. dr. Anca-Minodora Costin-Hendea PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2020 18:48

Prof. dr. Anca-Minodora Costin-Hendea, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, dă asigurări că nu se pune problema înghețării acestui an școlar în ciuda crizei prin care trece învățământul preuniversitar din pricina pandemiei de coronavirus. Totodată, aceasta face o prezentare a resurselor digitale de care elevii și cadrele didactice din județ se pot folosi eficient în această perioadă, precum și a eforturilor pe care angajații din sistem le fac, toate cu scopul de acomodare la această „nouă normalitate”. Suspendarea cursurilor nu înseamnă vacanță pentru elevi, nici concediu pentru angajații școlilor sau ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. Noi ne-am mobilizat, în măsura priceperii și a dotărilor tehnice, și ținem legătura cu elevii noștri, învățăm unii de la alții, facem mereu schimb de idei.
Realitatea acestor zile ne provoacă la o conduită socială, moral-civică și profesională responsabilă. E necesar să ne accesăm fiecare setul personal de competențe și de achiziții: competențe de reflecție, competențe tehnologice, autodidactice, de relaționare on-line, de autodisciplină, de autonomie și să răspundem acestei provocări. Există în județ numeroase exemple de bună practică, de dascăli devotați care își organizează lecțiile online. Unii colegi au decis să își posteze lecțiile pe grupuri de lucru, alții realizează chiar postări publice, în timp ce mulți aleg să rămână discreți, dar prezenți în viețile elevilor lor.
R.: În mod forțat, școala s-a mutat în mediul online. Cum fac față acestei provocări profesorii din județ?

Citeşte mai mult...
 
5 cele mai ieftine laptopuri pentru studenții din România PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 18 Februarie 2020 14:01

Laptop-ul înseamnă portabilitatea maximă a caracteristicilor de desktop. Lansat din nevoia de mișcare a omului modern, laptopul a ajuns unul dintre accesoriile esențiale pentru mulți dintre noi. Atunci când ești student, ai nevoie de un astfel de produs, pentru că ești mai mereu în mișcare.

Știm cu toții cât de scumpe pot fi laptop-urile, mai ales atunci când ești student sau părinte de student. Dacă vrei să obții oferte de creditare avantajoase, Monily, serviciul de comparații împrumuturi online te ajută să scapi de orice grijă. Poți să profiți și de promoțiile de reduceri, mai ales că banii pot fi obținuți foarte rapid. Astăzi, cu un buget de 1000-1500 Lei îți poți achiziționa un laptop de top!

Cum îți alegi un laptop atunci când ai buget limitat!

Un buget limitat nu-ți oferă perspective îmbucurătoare dacă vrei o configurație superioară. Cu toate acestea, atunci când ești student, deja știi ce îți dorești de la sistemul tău. Începem cu partea exterioară, acolo unde ai nevoie de un design slim, care să se plieze ușor într-o geantă sau într-un rucsac.

Ultima actualizare Miercuri, 19 Februarie 2020 17:51
Citeşte mai mult...
 
Consiliul Național al Elevilor solicită începerea școlii pe 1 septembrie PDF Imprimare Email
Luni, 13 Ianuarie 2020 13:35

Consiliul Național al Elevilor (CNE) solicită ministrului Monica Anisie să modifice structura anului școlar viitor: școala să înceapă pe 1 septembrie și să se termine pe 1 iunie.
Elevii îi cer Monicăi Anisie să retragă proiectul de Ordin privind structura anului școlar 2020-2021 care prevede începerea cursurilor pe 14 septembrie, iar vacanța de iarnă să nu mai fie asimilată cu vacanța intersemestrială. CNE critică durata de 34 de săptămâni a anului școlar viitor, menționând că “este cel mai scurt an școlar din istoria recentă”. Aceștia cer o structură fixă, în care școala să înceapă pe 1 septembrie și să se termine pe 1 iunie în fiecare an. De asemenea, CNE a explicat că structura anului școlar 2020-2021 adoptată de MEC ar face ca examenele naționale să fie susținute mult prea târziu, în toiul verii. Multe clase nu sunt prevăzute cu sisteme de ventilație, iar randamentul elevilor scade în aceste condiții: „Calendarul examenelor naționale este unul decalat, elevii sunt nevoiți să susțină aceste examene în toiul verii, în clase care nu sunt dotate cu sisteme de ventilație, randamentul fiind unul din ce în ce mai scăzut. De asemenea, orice zi petrecută la școală în luna iunie este resimțită precum o povară de către elevi, aspect care favorizează absenteismul școlar masiv, dar și incapacitatea elevilor de a se putea concentra pe studiu.

Citeşte mai mult...
 
O carte pentru a te pregăti la examene de tip grilă, care ajută la reușita unui potențial student ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 05 Decembrie 2019 11:12

Într-o atmosferă plină de entuziam și optimism, în sala de spectacole a Centrului Cultural din Sighetu Marmației a avut loc lansarea cărții „Verificați-vă cunoștințele în 1500 de grile pentru admiterea la Academia de Poliție, Școlile de subofițeri, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere”, autori Odarca Bout, Valeria Rus, Stoianovici Adelina, Crina Voinaghi și Marius Voinaghi, profesori la Colegiul Național „Dragoș Vodă” și la Colegiul Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighetu-Marmației. Cartea a apărut la Editura ”Valea Verde” din Sighetu Marmației.

Prof. Marius Voinaghi, care a fost și moderatorul evenimentului a declarat: “Cartea noastră are o viață a ei și suntem mândri de ceea ce am realizat. Ne dorim să fie de folos elevilor noștri fără de care nu am fi reușit să fim cine suntem azi și să le aducă multe împliniri”. 

 Cartea este o culegere de teste utile celor care doresc să-și verifice și să-și consolideze cunoștințele de limba română, limba engleză, limba franceză și istorie, rezultatul unei munci care oglindește și surprinde o nevoie, aceea de a face față unor examene de tip grilă de care depinde reușita unui potențial student.

Citeşte mai mult...
 
Maramureş: Sute de posturi din învăţământ vor fi desfiinţate? PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Octombrie 2019 10:19

Proiectul de lege votat de Senatul României referitor la modificarea planurilor cadru – prin diminuarea numărului de ore la cele trei cicluri de învățământ – va avea o influență nefastă asupra învățământului preuniversitar, ducând la reducerea unui număr semnificativ de posturi, avertizează Sindicatul Liber din Învățământ (SLI) Maramureș. Astfel, potrivit calculelor sindicaliştilor, aceste schimbări vor duce la reducerea a aproximativ 25.000 de locuri de muncă în învăţământul preuniversitar din întreaga ţară dintre care 500 doar în judeţul nostru.

• “au uitat că avem clase aglomerate, școli care lucrează în 2-3 schimburi și salariile cele mai mici”

“Recunoaștem în această lege viziunea Ministerului Educației din ultimii ani de a lua în calcul doar nevoile elevilor și constrângerile financiare (costul standard, legea bugetului, încadrarea în buget etc.) fără să țină cont de viziunea oamenilor școlii, a cadrelor didactice și a reprezentanților acestora. Trebuie să amintesc că inițiativa legislativă datează de anul trecut și, la momentul respectiv, în urma intervențiilor Federației Sindicatelor Libere care a făcut lobby la președinția României, în 3 ianuarie, legea a fost returnată Parlamentului. De atunci și până luni, când inițiativa legislativă a fost votată de Senat, în aceeași formă, nu s-a mai vorbit despre acest proiect”, a explicat prof. Ioana Petreuş, preşedintele SLI Maramureş. Potrivit procedurilor, legea poate intra în vigoare în următoarele două săptămâni. 

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 111

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact