logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Inscrierea in scoli si gradinite se va face doar cu aviz de la medicul de familie, fara analize medicale PDF Imprimare Email
Joi, 30 Iulie 2015 09:15

 Ministerele Sanatatii si Educatiei pregatesc un ordin comun care va stabili ca scolile si gradinitele nu vor mai solicita analize bacteriologice pentru intrarea copiilor in colectivitate, ci doar adeverinta de la medicul de familie, a declarat miercuri secretarul de stat Dorel Sandesc, citat de Mediafax.
 
"Pregatim un ordin comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei pentru a prezenta explicit conditiile medicale necesare inscrierii copiilor in unitatile de invatamant, la inceputul anului scolar. Incepand din anul scolar 2015-2016, elevii vor prezenta o adeverinta de la medicul de familie prin care se atesta faptul ca respectivul copil sau elev este clinic sanatos si nu sufera de o boala contagioasa", a spus Dorel Sandesc.
Citeşte mai mult...
 
Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania:Universitatile percep taxe aberante de la viitorii studenti, care nu justifica serviciile oferite PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Iulie 2015 12:48
Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania a realizat o analiza prin care arata ca universitatile percep taxe aberante de la viitorii studenti, care nu justifica valoarea costurilor serviciilor pe care le ofera, iar taxele de admitere, de exemplu variaza intre 50 si 350 de lei.
 
Lipsa serviciilor de consiliere si orientare de calitate din liceu ii face pe multi absolventi sa nu aiba o optiune clara cu privire la facultatea la care isi doresc sa se inscrie si aleg sa isi depuna dosarele la mai multe facultati, pentru a prelungi perioada in care se pot decide, se arata intr-un comunicat ANOSR.
Citeşte mai mult...
 
Elevii maramureşeni au fost repartizaţi în licee. Clasamentul specializărilor după ultima medie PDF Imprimare Email
Luni, 20 Iulie 2015 12:45
Marţi, 14 iulie, absolvenţii claselor a VIII-a au aflat care sunt liceele la care au fost admişi. În judeţul Maramureş, în prima etapă, 3.026 de elevi au fost repartizaţi în unităţile de învăţământ liceal, aceştia urmând să-şi depună dosarele de înscriere în perioada 16-24 iulie. Media de admitere pe baza căreia s-a realizat înscrierea în clasa a IX-a s-a calculat ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a (care a contat în proporţie de 75%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%).
 
Dacă ar fi să vorbim de un top al celor mai bune licee, unde s-a intrat cu cele mai mari medii, putem aminti Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” Baia Mare, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Sighetu Marmaţiei, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare sau Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Baia Mare. La polul opus, printre liceele şi colegiile tehnice unde notele de admitere au fost cele mai mici se numără: Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu” Baia Mare, Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie sau Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini.
Citeşte mai mult...
 
Admitere facultate 86 de specializari si programe de studii de licenta intra in lichidare. Care sunt universitatile si facultatile care dispar PDF Imprimare Email
Joi, 16 Iulie 2015 08:23
"Anul acesta, intra in lichidare 86 programe de studii de licenta", fie din cauza relevantei scazute pe piata muncii, care genereaza o atractivitate scazuta, fie din cauza calitatii nesatisfacatoare, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. In cazul a 4 universitati, sunt in lichidare toate programele de studii pe care le organizeaza. Aceste institutii "isi duc la capat studentii, dar nu au mai organizat admitere", a explicat Cimpeanu. Universitatile care isi inchid portile au fost clasificate in 2011 in ultima categorie valorica.
 
Reprezentantii Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) au declarat pentru HotNews.ro ca "intrarea in lichidare a unui program de studiu universitar de licenta inseamna ca, pentru respectivul program, universitatea nu mai inscrie studenti in anul I, incepand cu urmatorul an universitar. Studentii care sunt deja inscrisi nu sunt afectati in nici un fel de aceasta decizie".
Citeşte mai mult...
 
993 de candidaţi aşteptaţi la examenul naţional de titularizare in Maramures PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Iulie 2015 09:05

Astăzi se va defăşura proba scrisă a examenului naţional de titularizare. Potrivit edu.ro, examenul va debuta la ora 10.00 în 87 de centre de examen din ţară. La acesta sunt aşteptaţi să participe cei aproximativ 27.000 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5.00 la inspecţiile speciale la clasă sau la probele practice desfăşurate în perioada 27 mai - 26 iunie şi care au validat fişele de înscriere. Pentru angajarea pe perioada nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7.00 atât la proba scrisă cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.

Pentru angajarea pe perioada determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5.00. În Maramureş, aproape 1.000 de candidaţi sunt aşteptaţi la acest examen. „993 de persoane s-au înscris pentru examenul naţional de titularizare. Proba scrisă se va desfăşura la Colegiul Tehnic «Anghel Saligny» din Baia Mare şi la Şcoala Gimnazială «Lucian Blaga» din Baia Mare. Avem 103 posturi titularizabile”, a declarat Adriana Meşter, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş. Primele rezultate vor fi afişate în 20 iulie.

Citeşte mai mult...
 
Topul calificărilor căutate de elevii maramureşeni. Azi se afişează locurile rămase neocupate în învăţământul profesional PDF Imprimare Email
Luni, 13 Iulie 2015 10:11
Prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat cu durata de trei ani pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 - 2016 s-a încheiat în urmă cu câteva săptămâni.
Conform calendarului, astăzi este ultima zi în care se pot depune dosarele de înscriere la unităţile şcolare la care candidaţii au fost declaraţi admişi. În data de 13 iulie se va face afişarea la sediul unităţilor de învăţământ profesional a listei candidaţilor înmatriculaţi şi a listei cu locurile rămase libere în învăţământul profesional.
Citeşte mai mult...
 
SUSPECȚI DE FRAUDĂ LA BAC – Evaluatorii din Cluj Napoca au găsit 14 lucrări scrise identice provenite din Borșa și Vișeu de Sus PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Iulie 2015 12:13
Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș a transmis următorul comunicat:
”În urma unei sesizări primite de Comisia Judeţeană de Bacalaureat Maramureş, potrivit căreia în Centrul Zonal de Evaluare a lucrărilor de bacalaureat din Cluj-Napoca au fost depistate 14 lucrări relativ identice provenind din centrele de examen Borşa şi Vişeu de Sus, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a demarat verificările cu privire la faptele menţionate, conform prevederilor din Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat. În condiţiile în care în acest caz au fost sesizate şi organele de cercetare penală, care desfăşoară propria anchetă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş se va pronunţa în această speţă după finalizarea acestei anchete”.
Citeşte mai mult...
 
Bacalaureatul maramureşean, în cifre. Azi se afişează rezultatele finale PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Iulie 2015 08:40
Astăzi se afişează rezultatele finale ale examenului de bacalaureat. În judeţul nostru, 1.439 de absolvenţi s-au arătat nemulţumiţi de rezultatele iniţiale obţinute şi au depus contestaţii. Dintre acestea, cele mai multe s-au depus la Română – 713, la Matematică au fost contestate 202, la Biologie – 122, la Istorie–107, la Geografie – 92.
 
Înainte de recorectarea lucrărilor, promovabilitatea la nivel naţional a fost de 66,41%, iar în judeţul nostru - 66,18%.
 
 
Citeşte mai mult...
 
Rezultate record la Bacalaureat: 66,41% dintre absolventi au promovat examenul PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Iulie 2015 09:27

 Rezultatele examenelor de Bacalaureat au adus anul acesta o promovabilitate de 66,41%, cu peste 7 puncte procentuale mai mari decat cele de la Bacalaureatul 2014 (59,25%) si cu 12% mai mari decat la BAC 2013 (54,4%). Sunt cele mai ridicate rezultate din 2011 in prezent, adica de cand au fost introduse camere video. Acesta este si primul an in care ministrul Educatiei a anuntat ca se va implica personal in subiectele de la BAC si in care a declarat, inca dinainte de terminarea examenelor, ca rezultatele vor fi superioare celor din anii trecuti. Mentionam, de asemenea, ca si la bacalaureat au existat profesori care au avertizat ca subiectele au fost mai usoare decat in alti ani. Ministerul Educatiei a precizat ca in doar 5 judete (Gorj, Salaj, Teleorman, Giurgiu si Braila) procentul de promovare de la BAC 2015 este mai mic decat anul trecut, in vreme ce in restul judetelor se inregistreaza o majorare de pana la 11,9%.  
 
Precizam ca rezultatele de mai jos sunt inainte de solutionarea contestatiilor. Potrivit calendarului de Bacalaureat 2015, tot astazi, 7 iulie 2015, intre orele 16:00 si 20:00, absolventii de clasa a XII-a nemultumiti de notele primite pot depune contestatii. Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi afisate pe 10 iulie 2015. O premiera a anului acestuia o reprezinta faptul ca lucrarile de la BAC au fost corectate in alte judete decat cele in care elevii au sustinut examenele. Ministrul Sorin Cimpeanu a facut aceasta modificare dupa ce au inceput probele orale ale BAC-ului si a argumentat in felul urmator: "Anticipand rezultate mai bune, nu am dorit ca asupra acestor rezultate sa planeze suspiciuni."  
Ultima actualizare Marţi, 07 Iulie 2015 09:35
Citeşte mai mult...
 
BILANŢ EVALUAREA NAŢIONALĂ 2015 - Maramureșul are trei școli în top 50 la nivel național. Promovabilitatea 77,62% PDF Imprimare Email
Luni, 29 Iunie 2015 10:06

Elevii claselor a VIII-a au aflat cum s-au descurcat la Evaluarea Națională 2015. În județul nostru, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Maramureș, înainte de rezolvarea contestațiilor, rata de promovabilitate a celor care au obținut note peste cinci este de 77,62%.

Din cei 4.057 candidați prezenți la examene, 67 de elevi au luat note între 1.00 și 2.00, 150 de elevi au avut note între 2.00 și 3.00, între 3.00 și 4.00 – 268 elevi, între 4.00 și 5.00 – 423, între 5.00 și 6.00 – 586, între 6.00 și 7.00 – 705, între 7.00 și 8.00 – 657, între 8.00 și 9.00 – 634. De asemenea, 558 de elevi maramureșeni au obținut note între 9.00 și 10, iar nouă adolescenți au reușit să obțină nota 10.

Elevii cu 10 sunt: Daria Beatrice Buciuman (Școala Gimnazială Satu Nou de Sus), Ilișca Anișoara Coman (Școala Gimnazială Vișeu de Jos), Dora Dobrican (Școala Gimnazială “Avram Iancu” Baia Mare), Oana Maria Grigor (Școala Gimnazială “George Coșbuc” Sighetu Maramației) Cristiana Maria Roatiș (Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Baia Mare), Andreea Diana Țicală (Liceul Borșa), Andreea Maria Timiș (Școala Gimnazială “Lucian Blaga” Baia Mare), Ioana Anca Tomoioagă (Școala Gimnazială Vișeu de Jos), Karla Antonia Venczel (Liceul Borșa).

În ceea ce privește școlile din județul nostru, trei dintre acestea s-au clasat în primele 50 la nivel național. Astfel, pe locul 9 se află Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare (media 9.50), pe poziția 43 este Liceul Borșa, cu media 9.10, iar pe locul 47 se clasează Colegiul Național “Dragoș Vodă” Sighetu Marmației, cu media 9.07.

Ultima actualizare Luni, 29 Iunie 2015 10:43
Citeşte mai mult...
 
Absolvenţii de liceu susţin astăzi testul la Limba şi Literatura Română. Ministrul Educaţiei transmite informaţii preţioase candidaţilor înscrişi PDF Imprimare Email
Luni, 29 Iunie 2015 09:48

Actualizare: Subiectele probei scrise la Limba şi Literatura Română, potrivit adevărul.ro.   

În scurt timp începe prima proba scrisa a Bacalaureatului, cea la Limba şi Literatura Română. Va urma pe 1 iulie proba obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie - proba scrisă la alegere. Afişarea rezultatelor se va face cu o zi mai târziu decât era programat. 

Întarzierea este dată de o noutate a examenului din acest an. Toate lucrările vor fi corectate în centre din alte judeţe. 


Ca atare, absolvenţii de liceu vor afla notele pe 7 iulie,  zi în care vor fi depuse şi contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iulie. 

Aproape 169 de mii de absolvenţi de clasa a 12 a s-au înscris la bacalaureat, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut. 25 de mii dintre ei sunt elevi care au picat bacul în anii anteriori. 

Prima probă scrisă este cea de limba şi literatura română, iar marţi, pe 30 iunie va fi proba la limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 1 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru absolvenţii profilului real, şi istorie, pentru cei de la uman, iar în 3 iulie va fi proba la alegere a profilului şi specializării. 

Noutatea acestui examen constă în sistemul de corectare al tezelor. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a precizat la Antena 3 că pentru a NU exista suspiciuni de fraudă, lucrările vor fi corectate de profesori din alte judeţe.  

Ultima actualizare Luni, 29 Iunie 2015 10:54
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 50

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact