logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Mecanica, meseria preferată de elevii maramureşeni PDF Imprimare Email
Luni, 29 Iunie 2015 08:50

Recent s-au încheiat înscrierile la şcolile profesionale. Conform reprezentanţilor din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, pentru judeţul nostru au fost alocate 1.148 de locuri, adică 41 de clase a câte 28 de specializări.

Având în vedere numărul mare de tineri care au optat pentru această posibilitate de continuare a studiilor, în unele instituţii şcolare va fi necesară organizarea unei probe suplimentare de admitere. Cea mai căutată specializare este mecanica auto.

„S-a terminat prima etapă de înscrieri şi am centralizat situaţia. Există două locuri în care va fi necesară organizarea unei probe suplimentare de admitere, care va avea loc în data de 30. În aceste cazuri au fost mai mulţi candidaţi decât numărul de locuri. Fiecare şcoală îşi fixează proba suplimentară pe care doreşte să o dea. Unii dau matematică, unii matematică şi fizică. Este o opţiune a fiecărei şcoli. La mecanică auto ori numărul de înscrişi a depăşit numărul de locuri, ori s-a completat. Mecanic auto este prima opţiune”, a afirmat Livia Pop, inspector şcolar pentru învăţământul profesional şi tehnic, din cadrul ISJ Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Cele mai TARI PERLE de la EVALUAREA NAŢIONALĂ PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 27 Iunie 2015 15:50
Aşa cum toamna se numără bobocii, vara se numără… perlele. Mai mulţi elevi s-au dovedit a fi total nepregătiţi pentru evaluarea naţională, redactând o serie de enormităţi în lucrările la proba de limba şi literatura română. Acestea nu vor fi notate, doar vor rămâne în memoria cadrelor didactice ca mostre de improvizaţie. Iată câteva din perlele colectate de stirileprotv.ro şi adevarul.ro.
 
„O trăsătură a basmului popular e că umple capul ţăranului cu prostii când e obosit după muncă. Mulţi au luat, în viaţă reală, o megaţeapă, când au încercat să stea de vorbă cu animalele”
Citeşte mai mult...
 
EVALUARE NATIONALA – Peste 4.000 de elevi din Maramures vor da examene, in peste 100 de centre de examinare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 20 Iunie 2015 13:27
Miercuri, 17 iunie, s-au finalizat inscrierile candidatilor la examenul de Evaluare Nationala. De luni, 22 iunie, peste 4.000 de elevi maramureseni, absolventi de gimnaziu, vor sustine probele scrise ale examenului de Evaluare Nationala. Pe baza acestor rezultate isi vor asigura, sau nu, un loc la liceu. Pentru acestia au fost constituite peste 100 de centre de examinare la nivelul judetului. 
 
Citeşte mai mult...
 
Evaluarea Nationala 2015: Incep inscrierile absolventilor de clasa a VIII-a la examene. Care sunt regulile de anul acesta PDF Imprimare Email
Luni, 15 Iunie 2015 13:12
Absolventii claselor a VIII-a se inscriu, incepand de astazi, la Evaluarea Nationala 2015. Elevii au la dispozitie 3 zile, pana pe 17 iunie, pentru a se inscrie la examenele de la finalul gimnaziului. Probele se vor desfasura saptamana viitoare, iar primele rezultate vor fi afisate pe 26 iunie. Dupa fiecare proba scrisa, comisiile din scoli trebuie sa verifice, prin sondaj, inregistrarile audio-video din salile de examen. Potrivit calendarului Evaluarii Nationale 2015, elevii de clasa a VIII-a au terminat scoala vineri, 12 iunie. Incepand de astazi, 15 iunie, si pana miercuri, 17 iunie, absolventii de gimnaziu trebuie sa se inscrie la Evaluarea Nationala. Inscrierea se face la scoala pe care a absolvit-o candidatul si se inscriu elevii care au terminat anul acesta clasa a VIII-a, dar si absolventi din seriile anterioare care nu au sustinut pana acum examenele. 
Citeşte mai mult...
 
Ce risca elevii care vor sa copieze la BAC cu ceasuri inteligente sau ochelari cu bluetooth PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 13 Iunie 2015 05:48
In plin examen de bacalaureat, oficialii ii avertizeaza pe liceeni sa nu incerce sa copieze. Internetul este insa plin de dispozitive performante cum ar fi ceasurile inteligente sau ochelarii cu bluetooth, care au inlocuit deja celebrele mini-casti.
 
Dati banii de pomana pe ele, le transmit profesorii elevilor pentru ca toate salile de examen au camere de supraveghere. Iar unele pot reda si discutiile purtate intre candidati. 
 
Un ceas inteligent dispune de toate functiile unui telefon, daca esti intr-un examen si nu ai invatat prea mult, poti trimite de pe el un mesaj sau un email unui prieten pentru a-i cere sa te ajute. Iar procedeul este foarte simplu: intri in meniu, scrii mesajul, il trimiti si astepti rezolvarea.
Citeşte mai mult...
 
Sfera practicilor educaţionale – bucuria de a învăţa a copilului - simpozion judetean adresat cadrelor didactice din invatamantul prescolar si desfasurat la Gradinita nr 9 din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 12 Iunie 2015 19:00

Deschiderea simpozionului - doamna directoare Maria Tomoiaga a adresat cateva cuvinte invitatilor

 

Ultima actualizare Vineri, 12 Iunie 2015 20:35
Vezi video
 
ÎNVĂŢĂMÂNT PROFESIONAL - Peste 1.100 de locuri în Maramureş pentru anul şcolar viitor PDF Imprimare Email
Luni, 08 Iunie 2015 15:00
Prima etapă de admitere în învăţământul profesional pentru absolvenţii claselor a VIII-a va debuta astăzi. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, pentru anul şcolar 2015-2016 sunt disponibile 1.148 de locuri.
„Din 8 până în 12 iunie e prima etapă de înscrieri. Elevii se înscriu la şcoală, au nişte fişe de completat. Iar dacă, de exemplu, numărul de elevi, la o anumită calificare, la o anumită şcoală, depăşeşte numărul de locuri, atunci se organizează un fel de preselecţie şi apoi chiar examen de admitere.
Citeşte mai mult...
 
Concursul ,,Periuţa de aur``organizat de Grădiniţa cu P.P.nr.1 din Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 07 Iunie 2015 19:45
Educaţia pentru sănătate reprezintă una dintre principalele căi de promovare a cunoştinţelor privind diferite aspecte ale sănătăţii omului.
  Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, sănătatea individului este definită ca fiind" o stare de bine,fizică,mentală şi socială, nu doar absenţa bolii sau infirmităţii".
   Este indicat ca educaţia pentru sănătate să înceapă de la cea mai fragedă vârstă si trebuie sa acorde o importanţă sporită şi metodelor de îngrijire a dinţilor.
   Concursul ,,Periuţa de aur`` are drept scop stimularea spiritului de competiţie precum şi mediatizarea activităţii desfăşurate în grădiniţă cu privire la însuşirea  aplicarea regulilor de igienă orală-dentară. Concursul a fost organizat de Grădiniţa cu P.P.nr.1,structură a Şcolii Gimnaziale nr.10 Sighetu Marmaţiei. La concurs au participat unsprezece echipe, fiecare echipă fiind însoţită de educatoarea de la grupă.
 
  Juriul acestui concurs a fost compus din cinci educatoare şi un medic;
Citeşte mai mult...
 
Un sfert dintre noii studenţi la informatică de la Oxford sunt români PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iunie 2015 16:24

Un sfert dintre viitorii studenţi admişi la secţia de informatică la Oxford sunt din România, relatează Digi 24. Din toamnă, şase din cele 23 de locuri de la secţia de computer-science vor fi ocupate de elevi români, care au reuşit să bată concurenţa de 10 pe un loc de la prestigioasa secţie. Performanţele elevilor olimpici din România i-au impresionat atât de tare pe englezi, încât i-au declarat admişi înainte de a da bacalaureatul.

Într-un reportaj difuzat de Digi24, olimpicii români admişi la Universitatea Oxford au povestit ce înseamnă pentru ei informatica şi cât timp se pregătesc. Ioana Vasile are 19 ani şi a absolvit Colegiul Naţional Carol I din Craiova cu 10 pe linie. Nici media tuturor celor patru ani de liceu nu este departe: 9,99. Ioana este olimpică naţională la matematică şi informatică şi a decis de câţiva ani că vrea să studieze la Oxford. Aşa că a parcurs toţi paşii necesari şi a fost admisă după un ultim interviu cu profesorii de acolo.

Ultima actualizare Vineri, 05 Iunie 2015 16:33
Citeşte mai mult...
 
Excelență la Colegiul Național „Dragoș - Vodă”: Locul II la Concursul național „Cultură și civilizație în România” și locul I la nivel județean PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 02 Iunie 2015 07:31

Excelență la Colegiul Național „Dragoș - Vodă”: Locul II la Concursul național „Cultură și civilizație în România” și locul I la nivel județean. 
 
  Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighet și-a demonstrat încă o dată capacitatea prin câștigarea locului I la nivel județean și locului II la Concursul național „Cultură și civilizație în România”, desfășurat la Botoșani  în perioada 28-31 mai 2015. 
La Concurs au participat 38 de județe din țară, iar Maramureșul, reprezentat de către elevi și profesori de la Colegiul Național „Dragoș-Vodă”, a obținut locul II.
 
   Echipajul de la CNDV a fost format din elevele Mihalca Andreea , Georgiana Gaborean  și Ileana Giurgi care s-au pregătit intens sub coordonarea  prof. drd. Andrasciuc Daniela, prof. dr. Andrasciuc Gheorghe și prof. dr. Vida Flaviu . Tema aleasă pentru concurs de către sighetenii noștri a fost "Poarta maramureșeana între spațiul profan și sacru".
Ultima actualizare Marţi, 02 Iunie 2015 08:28
Citeşte mai mult...
 
"Un fruct pe zi - o viaţă sănătoasă" - competiţie între unităţile şcolare din Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 20 Mai 2015 06:46

„Un fruct pe zi – o viaţă sănătoasă” este genericul sub care Consiliul Judeţean Maramureş în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş demarează un concurs de eseuri pentru elevi. Scopul acestei campanii este promovarea şi încurajarea consumului de fructe proaspete şi a unui stil de viaţă sănătos în rândul elevilor. 

Participarea la concurs constă în transmiterea unui eseu cu tema „Un fruct pe zi – o viaţă sănătoasă” către Compartimentul educaţie, sănătate, asistenţă socială din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş. Contact: tel. 0260.211946, email.  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Concursul se desfăşoară în perioada 19-26 mai 2015 şi este adresat elevilor de nivel primar şi gimnazial, iar premiile pentru cele mai bune lucrări vor fi substanţiale şi vor consta în obiecte, după cum urmează:

Ultima actualizare Miercuri, 20 Mai 2015 09:10
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 49

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact