logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Elevii cer manuale scolare gratuite pentru clasele a XI-a si a XII-a, din septembrie, si acuza Ministerul Educatiei ca incalca legea PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 August 2015 19:08
Elevii de clasele a XI-a si a XII-a nu mai primesc manuale scolare gratuite de 4 ani, desi Constitutia statueaza ca "invatamantul de stat este gratuit", iar legea educatiei prevede aceasta gratuitate. Declaratia vine de la reprezentantii Consiliului National al Elevilor si ai Asociatiei Elevilor din Constanta, care acuza Ministerul Educatiei ca nu respecta legea.
 
"Consiliul National al Elevilor (CNE) si Asociatia Elevilor din Constanta (AEC) se declara ingrijorati si profund dezamagiti de atitudinea Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, care refuza sa acorde manuale scolare gratuite pentru elevii care studiaza in clasele a XI-a si a XII-a in unitatile de invatamant de stat, incalcand flagrant liberul acces la educatie al elevilor", anunta cele doua asociatii, intr-un comunicat remis HotNews.ro.
Citeşte mai mult...
 
FSLI - Daca nu vor fi majorate si salariile din invatamant, Executivul sa se astepte la proteste PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 August 2015 14:12
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) considera ca decizia de majorare a salariilor angajatilor din sanatate este justa, dar avertizeaza ca daca nu vor creste si veniturile din invatamant, Executivul trebuie sa se astepte la proteste de amploare. 
 
Sindicalistii FSLI reamintesc Guvernului ca, in Programul de guvernare, mai exista un domeniu prioritar - educatia, iar dupa majorarile substantiale acordate inaltilor demnitari si cele anuntate pentru angajatii din sistemul sanitar, Executivul trebuie sa regandeasca, impreuna cu sindicatele, calendarul cresterilor salariale stabilit prin Acordul semnat anul trecut, conform caruia salariile ar urma sa creasca cu 34 la suta pana la finalul anului 2017. 
 
"Acest procent de 34 la suta, fata de cel de 100 la suta promis a se acorda salariatilor din sanatate tot pana la finalul anului 2017, ar crea o nedreptate inacceptabila si un dezechilibru major intre cele doua domenii strategice", a spus, miercuri, presedintele FSLI, Simion Hancescu, citat intr-un comunicat de presa al federatiei sindicale. 
 
 
Citeşte mai mult...
 
Sindicatele din educatie solicita ca si dascalii sa beneficieze de cresteri salariale PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 August 2015 05:29
Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" saluta decizia Guvernului de a majora salariile din sanatate si solicita ca de acelasi tratament sa beneficieze si angajatii din invatamant, se arata intr-un comunicat al federatiei. 
 
"In toate discursurile publice reprezentantii Guvernului au declarat ca educatia si sanatatea vor fi prioritare. Observam ca jumatate din promisiuni au fost indeplinite, prin decizia de astazi. Asteptam ca, in perioada imediat urmatoare, sa avem o intalnire cu prim-ministrul pentru a stabili si majorarile din educatie."
Citeşte mai mult...
 
Inscrierea in scoli si gradinite se va face doar cu aviz de la medicul de familie, fara analize medicale PDF Imprimare Email
Joi, 30 Iulie 2015 09:15

 Ministerele Sanatatii si Educatiei pregatesc un ordin comun care va stabili ca scolile si gradinitele nu vor mai solicita analize bacteriologice pentru intrarea copiilor in colectivitate, ci doar adeverinta de la medicul de familie, a declarat miercuri secretarul de stat Dorel Sandesc, citat de Mediafax.
 
"Pregatim un ordin comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei pentru a prezenta explicit conditiile medicale necesare inscrierii copiilor in unitatile de invatamant, la inceputul anului scolar. Incepand din anul scolar 2015-2016, elevii vor prezenta o adeverinta de la medicul de familie prin care se atesta faptul ca respectivul copil sau elev este clinic sanatos si nu sufera de o boala contagioasa", a spus Dorel Sandesc.
Citeşte mai mult...
 
Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania:Universitatile percep taxe aberante de la viitorii studenti, care nu justifica serviciile oferite PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Iulie 2015 12:48
Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania a realizat o analiza prin care arata ca universitatile percep taxe aberante de la viitorii studenti, care nu justifica valoarea costurilor serviciilor pe care le ofera, iar taxele de admitere, de exemplu variaza intre 50 si 350 de lei.
 
Lipsa serviciilor de consiliere si orientare de calitate din liceu ii face pe multi absolventi sa nu aiba o optiune clara cu privire la facultatea la care isi doresc sa se inscrie si aleg sa isi depuna dosarele la mai multe facultati, pentru a prelungi perioada in care se pot decide, se arata intr-un comunicat ANOSR.
Citeşte mai mult...
 
Elevii maramureşeni au fost repartizaţi în licee. Clasamentul specializărilor după ultima medie PDF Imprimare Email
Luni, 20 Iulie 2015 12:45
Marţi, 14 iulie, absolvenţii claselor a VIII-a au aflat care sunt liceele la care au fost admişi. În judeţul Maramureş, în prima etapă, 3.026 de elevi au fost repartizaţi în unităţile de învăţământ liceal, aceştia urmând să-şi depună dosarele de înscriere în perioada 16-24 iulie. Media de admitere pe baza căreia s-a realizat înscrierea în clasa a IX-a s-a calculat ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a (care a contat în proporţie de 75%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%).
 
Dacă ar fi să vorbim de un top al celor mai bune licee, unde s-a intrat cu cele mai mari medii, putem aminti Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” Baia Mare, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Sighetu Marmaţiei, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare sau Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Baia Mare. La polul opus, printre liceele şi colegiile tehnice unde notele de admitere au fost cele mai mici se numără: Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu” Baia Mare, Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie sau Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini.
Citeşte mai mult...
 
Admitere facultate 86 de specializari si programe de studii de licenta intra in lichidare. Care sunt universitatile si facultatile care dispar PDF Imprimare Email
Joi, 16 Iulie 2015 08:23
"Anul acesta, intra in lichidare 86 programe de studii de licenta", fie din cauza relevantei scazute pe piata muncii, care genereaza o atractivitate scazuta, fie din cauza calitatii nesatisfacatoare, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. In cazul a 4 universitati, sunt in lichidare toate programele de studii pe care le organizeaza. Aceste institutii "isi duc la capat studentii, dar nu au mai organizat admitere", a explicat Cimpeanu. Universitatile care isi inchid portile au fost clasificate in 2011 in ultima categorie valorica.
 
Reprezentantii Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) au declarat pentru HotNews.ro ca "intrarea in lichidare a unui program de studiu universitar de licenta inseamna ca, pentru respectivul program, universitatea nu mai inscrie studenti in anul I, incepand cu urmatorul an universitar. Studentii care sunt deja inscrisi nu sunt afectati in nici un fel de aceasta decizie".
Citeşte mai mult...
 
993 de candidaţi aşteptaţi la examenul naţional de titularizare in Maramures PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Iulie 2015 09:05

Astăzi se va defăşura proba scrisă a examenului naţional de titularizare. Potrivit edu.ro, examenul va debuta la ora 10.00 în 87 de centre de examen din ţară. La acesta sunt aşteptaţi să participe cei aproximativ 27.000 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5.00 la inspecţiile speciale la clasă sau la probele practice desfăşurate în perioada 27 mai - 26 iunie şi care au validat fişele de înscriere. Pentru angajarea pe perioada nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7.00 atât la proba scrisă cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.

Pentru angajarea pe perioada determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5.00. În Maramureş, aproape 1.000 de candidaţi sunt aşteptaţi la acest examen. „993 de persoane s-au înscris pentru examenul naţional de titularizare. Proba scrisă se va desfăşura la Colegiul Tehnic «Anghel Saligny» din Baia Mare şi la Şcoala Gimnazială «Lucian Blaga» din Baia Mare. Avem 103 posturi titularizabile”, a declarat Adriana Meşter, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş. Primele rezultate vor fi afişate în 20 iulie.

Citeşte mai mult...
 
Topul calificărilor căutate de elevii maramureşeni. Azi se afişează locurile rămase neocupate în învăţământul profesional PDF Imprimare Email
Luni, 13 Iulie 2015 10:11
Prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat cu durata de trei ani pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 - 2016 s-a încheiat în urmă cu câteva săptămâni.
Conform calendarului, astăzi este ultima zi în care se pot depune dosarele de înscriere la unităţile şcolare la care candidaţii au fost declaraţi admişi. În data de 13 iulie se va face afişarea la sediul unităţilor de învăţământ profesional a listei candidaţilor înmatriculaţi şi a listei cu locurile rămase libere în învăţământul profesional.
Citeşte mai mult...
 
SUSPECȚI DE FRAUDĂ LA BAC – Evaluatorii din Cluj Napoca au găsit 14 lucrări scrise identice provenite din Borșa și Vișeu de Sus PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Iulie 2015 12:13
Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș a transmis următorul comunicat:
”În urma unei sesizări primite de Comisia Judeţeană de Bacalaureat Maramureş, potrivit căreia în Centrul Zonal de Evaluare a lucrărilor de bacalaureat din Cluj-Napoca au fost depistate 14 lucrări relativ identice provenind din centrele de examen Borşa şi Vişeu de Sus, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a demarat verificările cu privire la faptele menţionate, conform prevederilor din Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat. În condiţiile în care în acest caz au fost sesizate şi organele de cercetare penală, care desfăşoară propria anchetă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş se va pronunţa în această speţă după finalizarea acestei anchete”.
Citeşte mai mult...
 
Bacalaureatul maramureşean, în cifre. Azi se afişează rezultatele finale PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Iulie 2015 08:40
Astăzi se afişează rezultatele finale ale examenului de bacalaureat. În judeţul nostru, 1.439 de absolvenţi s-au arătat nemulţumiţi de rezultatele iniţiale obţinute şi au depus contestaţii. Dintre acestea, cele mai multe s-au depus la Română – 713, la Matematică au fost contestate 202, la Biologie – 122, la Istorie–107, la Geografie – 92.
 
Înainte de recorectarea lucrărilor, promovabilitatea la nivel naţional a fost de 66,41%, iar în judeţul nostru - 66,18%.
 
 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact