logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Concurs de limba engleza PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Martie 2016 19:48

 
Sindicalistii din invatamant au pichetat sediul ISJ Maramures PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 19 Martie 2016 20:28

Sindicatul Liber din Invatamant Maramures a pichetat, vineri, 18 martie, sediul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, solicitand anumite drepturi salariale pentru o parte dintre angajatii din invatamant.

Prefectul Anton Rohian a mediat discutia care a urmat, la care au participat atat reprezentanti ai ISJ, in frunte cu inspectorul scolar general prof. Ana Moldovan, cat si o delegatie din partea protestatarilor, condusa de presedintele SLI Maramures, prof. Ioana Petreus. Schimbul de idei a avut loc intr-un cadru civilizat.

SLI Maramures solicita acordarea sporurilor pentru conditii vatamatoare si periculoase, luna de luna, unor categorii de angajati, intre acestea figurand directorii, profesorii de informatica, fochistii sau femeile de serviciu. Pe de alta parte, conducerea ISJ Maramures sustine ca nu are baza legala pentru a acorda aceste sporuri in prezent, decat in cazul a doua scoli care si-au castigat acest drept in instanta.

Este dificil sa se gaseasca dreptatea in aceasta problema, pentru ca, la ora actuala, totul tine de interpretarea unor sentinte judecatoresti si  a unor acte normative. Pe de alta parte, conducerea SLI afirma ca a trimis doua adrese la Ministerul Educatiei Nationale, fara a primi raspuns pana in prezent.

Citeşte mai mult...
 
Sindicaliştii din învăţământul maramureşean ies în stradă şi vor picheta Inspectoratul Şcolar Judeţean PDF Imprimare Email
Vineri, 18 Martie 2016 06:48
Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş (SLIMM) organizează vineri, 18 martie, o pichetare a Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.
 
Protestul este consecinţa faptului că persoanele aflate la conducerea acestei instituţii refuză avizarea statelor de personal şi de plată care cuprind sporurile pentru condiţii vătămătoare şi periculoase prevăzute de lege.
Citeşte mai mult...
 
Maramureş: Nicio şcoală comasată în 2016/2017 PDF Imprimare Email
Duminică, 13 Martie 2016 11:34
La nivelul judeţului Maramureş, s-a stabilit cum va arăta reţeaua unităţilor de învăţământ pentru anul şcolar 2016-2017.
 
Astfel, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, anul viitor, nu vor fi comasate şcoli, numărul celor cu personalitate juridică rămânând asemenea celui de anul acesta. „Reţeaua şcolară rămâne aceeaşi şi pentru anul şcolar viitor.
 
Se păstrează acelaşi număr de unităţi cu personalitate juridică câte au fost anul acesta şcolar. Adică, 168 de unităţi cu personalitate juridică la nivelul judeţului Maramureş”, afirmă Adriana Meşter, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Maramureş.
 
Romania Curata: Ministrul Educației, Adrian Curaj, trebuie să aleagă: titlul de doctor al lui Victor Ponta sau demisia PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Martie 2016 18:34
Plagiatul a devenit un subiect fierbinte pe agenda educației din cauza politicienilor dovediți în presă ca plagiatori în tezele lor de doctorat. Dar problema plagiatului nu se rezumă doar la impostorii Victor Ponta, Gabriel Oprea, Petre Tobă sau Cristian Bușoi. Plagiatul este un cancer al societății românești.
Citeşte mai mult...
 
210 clase pregătitoare în Maramureş în anul şcolar viitor PDF Imprimare Email
Joi, 25 Februarie 2016 09:47
Recent, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a aprobat calendarul şi metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016-2017. Potrivit metodologiei, „părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare”. De asemenea, „părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv pot să-şi înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare”.
Citeşte mai mult...
 
Gradaţii de merit pentru dascăli in 2016 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 13 Februarie 2016 12:31

Cadrele didactice pot beneficia şi în 2016 de gradaţie de merit, dacă au obţinut rezultate deosebite în pregătirea elevilor. Pentru a beneficia de gradaţia de merit, dascălii trebuie să depună dosarele la şcoala unde lucrează, în perioada 1-18 martie 2016. Gradaţia de merit în 2016 reprezintă 25% din salariul de bază şi se acordă pe o perioadă de 5 ani. La concursul pentru acordarea gradaţiei de merit poate participa: personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar de stat, cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată, cu o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 4 ani, cu performanţe deosebite în inovarea didactică, în pregătirea preşcolarilor sau a elevilor, în pregătirea elevilor distinşi la concursuri şcolare, faza judeţeană, interjudeţeană, faza naţională şi internaţională, în perioada 1 septembrie 2010 – 31 august 2015, şi calificativul „Foarte bine” în fiecare an şcolar din perioada evaluată.

Citeşte mai mult...
 
Elevii maramureşeni nu sunt de accord să se renunţe la muzică şi desen PDF Imprimare Email
Luni, 08 Februarie 2016 15:28
În urmă cu câteva săptămâni, pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a fost lansată o dezbatere publică privind planul-cadru pentru clasele V-VIII, în variantele propuse de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei. Pe edu.ro au fost publicate trei variante de plan-cadru şi fiecare dintre acestea prevede ce discipline vor face elevii de gimnaziu şi câte ore îi vor fi alocate pe săptămână fiecărei materii.
 
De exemplu, în prima variantă de plan-cadru dispare o oră pe săptămână de Limba şi literatura română de la clasa a V-a, faţă de situaţia din prezent. O altă modificare este că se renunţă la Limba latină, care în prezent se face la clasa a VIII-a.
Citeşte mai mult...
 
Dragǎ şcoalǎ PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Februarie 2016 11:47
Draga scoala,
 
Eu sunt Andreea si sunt mama lui Rares, un baietel vesel, empatic si plin de viata. Iti scriu ca sa iti spun ca mi-ar placea ca tu sa mi-l dai inapoi, cel putin la fel de bun si frumos cum ti l-am dat eu tie.
 
Sa iti explic: Rares e un om, chiar daca are putini ani, e un om, trateaza-l ca atare! Tine cont ca omul are propriile nevoi si sentimente si nu le face sa para lipsite de importanta, caci un om adult care nu stie sa isi cunoasca si sa-si respecte nevoile si sentimentele e un om pierdut si trist.
Citeşte mai mult...
 
În Maramureş, merele pentru elevi provin din ţările UE PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016 08:53

Elevii din Maramureş primesc la şcoală mere aduse din Uniunea Europeană, asta în timp ce producătorii maramureşeni rămân cu fructele în depozite. Acest fapt a fost adus în discuţie de către prefectul Anton Rohian în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural din această săptămână.

„Nu este corect ceea ce se întâmplă. Noi de ce nu avem şansa noastră? Până la urmă, câştigătorii sunt cei care au foarte multe maşini de transport şi în spate este unul care se are foarte bine cu licitaţiile. Ceea ce produce Maramureşul nu ajunge în şcoli”, a arătat prefectul Anton Rohian.Directorul APIA Maramureş, Florin Urs, a arătat că toate acestea se întâmplă pentru că legislaţia românească nu este făcută aşa cum trebuie, astfel încât să le fie oferită o şansă şi producătorilor maramureşeni ca să ia parte la licitaţiile pentru programele europene derulate în şcoli.

„Mărul şi laptele în şcoli sunt în fapt două programe europene prin care se sprijină consumul de fructe, respectiv lapte în şcoli. Furnizorul nu trebuie să fie neapărat şi producătorul şi de obicei furnizorii sunt din România, cei care au o capacitate de transport mai mare, iar producătorii sunt din afara ţării. Legislaţia românească ar trebui să se facă cu cel puţin şase luni înainte, astfel încât la debutul anului şcolar producătorii români să poată şi ei să ia parte la licitaţii.

Citeşte mai mult...
 
Cine are mere? - „Fructe în şcoli” demarează în Maramureş din semestrul al II-lea PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Ianuarie 2016 12:30

Copiii maramureşeni mai au de aşteptat circa o lună de zile până să primească fructe la şcoală. Oficialii Consiliului Judeţean Maramureş nu indică o dată anume când acest program va demara efectiv, dar spun că cel mai probabil merele vor ajunge în şcoli la debutul semestrului al II-lea.

În total, sunt cinci firme care se „bat” pentru a aduce elevilor din Maramureş fructe, merele fiind din Suceava, Turda, Hunedoara şi Maramureş. Urmează alte şi alte termene legale de trecut, apoi perioada de contestaţii, iar dacă lucrurile vor decurge normal, distribuţia merelor în şcoli se va face din a doua jumătate a lunii februarie a acestui an. De mere gratuite vor beneficia elevii din clasele pregătitoare, învăţământul primar şi învăţământul gimnazial din unităţile de învăţământ public şi privat acreditat/autorizat din judeţ. Fondurile Uniunii Europene alocate României pentru acest an şcolar sunt de 6.869.985 euro.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 50

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact