logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Propunere: 100 de euro pentru elevii fără absenţe PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Aprilie 2016 08:34

Elevii din Maramureş sunt încântaţi, iar părinţii lor – sceptici. Elevii care nu înregistrează absenţe nemotivate la şcoală ar putea primi o alocaţie de 100 de euro. Asta după ce senatorul Ioan Agrigoroaei a iniţiat un proiect de lege în acest sens, informează portalinvitamant.ro.

Conform proiectului, cuantumul alocaţiei pentru elevi nu va fi virat într-un cont al părinţilor sau tutorelui, ci sub formă de tichete cu destinaţie precisă: o anumită sumă pentru alimente, o alta pentru haine şi alta pentru rechizite. „Ce poate face un copil, o familie cu 84 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani, într-adevăr se poate face ceva. Nu toţi vor primi aceşti bani, ci doar cei care nu au absenţe la şcoală. În acest fel, şi stimulăm pe tineri să facă copii, iar pe copii – să înveţe. Dacă fiecare copil va frecventa grădiniţa, şcoala primară, liceul şi o facultate, nivelul de educaţie va creşte simţitor”, precizează Ioan Agrigoroaei.

„Chiar aş încerca să nu am absenţe”

Citeşte mai mult...
 
Substanţe interzise în şcoli PDF Imprimare Email
Joi, 31 Martie 2016 12:05

Aproape 60 de situaţii de violenţă, furturi sau cazuri de consum de substanţe interzise au fost comunicate în primul semestru, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş. Datele au fost făcute publice în cadrul şedinţei derulate la Prefectura Maramureş, pe tema „siguranţei în şcoli”. În timp ce în acest an şcolar, a crescut numărul unităţilor de învăţământ asigurate cu pază, oamenii legii s-au declarat îngrijoraţi de un alt aspect: fenomenul consumului de diferite substanţe a ajuns să „coboare” din mediul studenţesc, în cel preuniversitar.

Tot mai multe şcoli din Maramureş ajung să fie dotate cu sisteme de supraveghere video. Alte unităţi au recurs la pază proprie pentru a preveni faptele de violenţă sau producerea altor infracţiuni. Conform poliţiştilor maramureşeni, în acest an şcolar, numărul şcolilor care s-au asigurat cu pază a crescut cu 16%. „Ca şi număr de unităţi, noi am estimat la 68 de unităţi care şi-au implementat aceste sisteme faţă de anul trecut. În general, în mediul rural, peste 50% dintre şcoli nu dispun de astfel de sisteme, probabil că şi din cauză că nu au fost înregistrate probleme pe parcursul anului”, a declarat comisarul-şef Marius Velea, şeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Citeşte mai mult...
 
Simulare BAC reloaded PDF Imprimare Email
Marţi, 29 Martie 2016 06:52

Rezultatele slabe de la simularea examenului de bacalaureat i-au determinat pe oficialii Ministerului Educaţiei Naţionale să se gândească la măsuri menite să îmbunătăţească performanţele şcolare ale elevilor. Astfel, ministrul Educaţiei Naţionale, Adrian Curaj, a propus ca, în luna mai, simularea bacalaureatului să se repete în cazul candidaţilor aflaţi în clasa a XII-a, pentru a fi urmărită evoluţia elevilor. În plus, reprezentanţii ministerului au solicitat inspectoratelor şcolare judeţene monitorizarea atentă a programului de pregătire a elevilor de liceu prin inspecţii şcolare tematice şi consultări cu comisiile metodice din licee, precum şi a planurilor individuale de remediere, în cazul elevilor cu rezultate slabe la simulare. În judeţul Maramureş, doar 23,15% din elevii din clasa a XI-a care au susţinut simularea examenului de bacalaureat au reuşit să obţină la final o medie de trecere. În ce priveşte clasa a XII-a, procentul de promovare în Maramureş a fost de 33,60%.  

Citeşte mai mult...
 
Sindicalistii din invatamantul maramuresean apeleaza la ministrul Educatiei PDF Imprimare Email
Luni, 28 Martie 2016 07:30

Sindicatul Liber din Invatamant Maramures a transmis catre ministrul Educatiei, Adrian Curaj, o adresa cu privire la problema sporurilor pentru conditii vatamatoare si periculoase ce se cuvin personalului nedidactic, auxiliar si didactic din judet.

Sindicalistii au ales sa apeleze la ministru din cauza faptului ca Inspectoratul Scolar Judetean Maramures nu a avizat inca statele de personal si de plata referitoare la aceste sporuri.

„Solicitam avizarea statelor de personal si de plata care cuprind sume reprezentand sporul pentru conditii periculoase si vatamatoare in baza legislatiei in vigoare confirmata si de instantele judecatoresti prin hotararile pronuntate pe aceasta speta.

Asteptam un punct de vedere al Ministerului privind acordarea sporului pentru conditii periculoase si vatamatoare lunar, pe stat de plata”, se arata in adresa trimis de SLI Maramures.

Citeşte mai mult...
 
Concurs de limba engleza PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Martie 2016 19:48

 
Sindicalistii din invatamant au pichetat sediul ISJ Maramures PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 19 Martie 2016 20:28

Sindicatul Liber din Invatamant Maramures a pichetat, vineri, 18 martie, sediul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, solicitand anumite drepturi salariale pentru o parte dintre angajatii din invatamant.

Prefectul Anton Rohian a mediat discutia care a urmat, la care au participat atat reprezentanti ai ISJ, in frunte cu inspectorul scolar general prof. Ana Moldovan, cat si o delegatie din partea protestatarilor, condusa de presedintele SLI Maramures, prof. Ioana Petreus. Schimbul de idei a avut loc intr-un cadru civilizat.

SLI Maramures solicita acordarea sporurilor pentru conditii vatamatoare si periculoase, luna de luna, unor categorii de angajati, intre acestea figurand directorii, profesorii de informatica, fochistii sau femeile de serviciu. Pe de alta parte, conducerea ISJ Maramures sustine ca nu are baza legala pentru a acorda aceste sporuri in prezent, decat in cazul a doua scoli care si-au castigat acest drept in instanta.

Este dificil sa se gaseasca dreptatea in aceasta problema, pentru ca, la ora actuala, totul tine de interpretarea unor sentinte judecatoresti si  a unor acte normative. Pe de alta parte, conducerea SLI afirma ca a trimis doua adrese la Ministerul Educatiei Nationale, fara a primi raspuns pana in prezent.

Citeşte mai mult...
 
Sindicaliştii din învăţământul maramureşean ies în stradă şi vor picheta Inspectoratul Şcolar Judeţean PDF Imprimare Email
Vineri, 18 Martie 2016 06:48
Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş (SLIMM) organizează vineri, 18 martie, o pichetare a Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.
 
Protestul este consecinţa faptului că persoanele aflate la conducerea acestei instituţii refuză avizarea statelor de personal şi de plată care cuprind sporurile pentru condiţii vătămătoare şi periculoase prevăzute de lege.
Citeşte mai mult...
 
Maramureş: Nicio şcoală comasată în 2016/2017 PDF Imprimare Email
Duminică, 13 Martie 2016 11:34
La nivelul judeţului Maramureş, s-a stabilit cum va arăta reţeaua unităţilor de învăţământ pentru anul şcolar 2016-2017.
 
Astfel, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, anul viitor, nu vor fi comasate şcoli, numărul celor cu personalitate juridică rămânând asemenea celui de anul acesta. „Reţeaua şcolară rămâne aceeaşi şi pentru anul şcolar viitor.
 
Se păstrează acelaşi număr de unităţi cu personalitate juridică câte au fost anul acesta şcolar. Adică, 168 de unităţi cu personalitate juridică la nivelul judeţului Maramureş”, afirmă Adriana Meşter, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Maramureş.
 
Romania Curata: Ministrul Educației, Adrian Curaj, trebuie să aleagă: titlul de doctor al lui Victor Ponta sau demisia PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Martie 2016 18:34
Plagiatul a devenit un subiect fierbinte pe agenda educației din cauza politicienilor dovediți în presă ca plagiatori în tezele lor de doctorat. Dar problema plagiatului nu se rezumă doar la impostorii Victor Ponta, Gabriel Oprea, Petre Tobă sau Cristian Bușoi. Plagiatul este un cancer al societății românești.
Citeşte mai mult...
 
210 clase pregătitoare în Maramureş în anul şcolar viitor PDF Imprimare Email
Joi, 25 Februarie 2016 09:47
Recent, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a aprobat calendarul şi metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016-2017. Potrivit metodologiei, „părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare”. De asemenea, „părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv pot să-şi înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare”.
Citeşte mai mult...
 
Gradaţii de merit pentru dascăli in 2016 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 13 Februarie 2016 12:31

Cadrele didactice pot beneficia şi în 2016 de gradaţie de merit, dacă au obţinut rezultate deosebite în pregătirea elevilor. Pentru a beneficia de gradaţia de merit, dascălii trebuie să depună dosarele la şcoala unde lucrează, în perioada 1-18 martie 2016. Gradaţia de merit în 2016 reprezintă 25% din salariul de bază şi se acordă pe o perioadă de 5 ani. La concursul pentru acordarea gradaţiei de merit poate participa: personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar de stat, cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată, cu o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 4 ani, cu performanţe deosebite în inovarea didactică, în pregătirea preşcolarilor sau a elevilor, în pregătirea elevilor distinşi la concursuri şcolare, faza judeţeană, interjudeţeană, faza naţională şi internaţională, în perioada 1 septembrie 2010 – 31 august 2015, şi calificativul „Foarte bine” în fiecare an şcolar din perioada evaluată.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 50

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact