logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
DISCUŢII - Sindicaliştii din învăţământ, la o nouă mediere cu ISJ Maramureş PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 30 Aprilie 2016 07:51
Conflictul dintre ISJ Maramureş şi Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş pe tema acordării sporurilor pentru condiţii de lucru vătămătoare se va termina abia după ce Ministerul Educaţiei va spune clar cum se acordă aceste sporuri.
 
O nouă întâlnire pe tema aceasta a avut loc recent în biroul prefectului, între reprezentanţii Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Maramureş şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
Liceului Tehnologic Forestier: bine te-am regǎsit! Un gȃnd bun ȋn şcoalǎ nouǎ PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Miercuri, 20 Aprilie 2016 20:13
Pentru mine au trecut mai bine de 25 de ani de cȃnd drumul de dimineațǎ ȋnseamnǎ reȋntȃlnirea cu Liceul Tehnologic Forestier. Acum, ȋn momentul intrǎrii ȋn noul sediu, sǎ ne aducem aminte ce-am fǎcut şi sǎ ne gȃndim ce vom avea de fǎcut de-acum ȋnainte. Întrebarea, care ȋnseamnǎ ce-a fost şi ce sau cum dorim sǎ fie, are acelaşi rǎspuns! Am venit şi vom veni  noi, profesorii, cu un singur gȃnd: sǎ ne facem datoria, cu profesionalism, cu mȃndrie, cu empatie, cu ȋnțelegere şi cu tristețe cȃnd vom fi nevoiți sǎ pedepsim.
 
Pȃnǎ acum un an, prea mult ȋngȃndurați de treburile pe care le aveam de rezolvat, nu priveam –poate - la pereți, la improvizațiile din curtea interioarǎ, la cȃte un colț degradat din clase.
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Liceul Tehnologic Forestier Sighetu Marmației - ȋnainte, ȋn timpul şi dupǎ reconstrucție PDF Imprimare Email
Scris de Lucian Lazǎr şi Horia Picu   
Miercuri, 20 Aprilie 2016 19:22

 
Grădinițele ar putea fi obligate să aibă camere de supraveghere video și audio PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 16 Aprilie 2016 08:43

Cazurile de agresiune asupra copiilor din grădinițe ar putea duce la schimbări în modul în care funcționează creșele și grădinițe. Un pachet legislativ care va fi depus de deputatul PNL Ovidiu Rațechi ar putea obliga grădinițele să aibă camere de supraveghere video și audio și să fie supuse unor controale perioadice, scrie news.ro.

Pachetul legislativ conține trei proiecte de lege, menite să preîntâmpine cazurile precum cel al grădiniței private Flipper, unde o directoare este acuzată că a agresat fizic mai mulți copii înscriși la unitatea de învățământ preșcolar.

Camere de supraveghere în grădinițe și creșe

Primul proiect prevede ca toate grădinițele și creșele care au cel puțin șapte copii înscriși să aibă în dotarea incintei și a sălilor de clasă camere de supraveghere video și audio. Această măsură, crede inițiatorul legii, are ca scop prevenirea comportamentului violent al personalului față de copii. Proiectul conţine şi prevederi referitoare la securizarea înregistrărilor camerelor de supraveghere. Concret, la aceste înregistrări vor avea acces doar părinţii şi autorităţile, în cazul în care se fac cercetări în legătură cu unele înregistrări.

Citeşte mai mult...
 
A fost aprobat noul regulament-cadru de organizare si desfasurare a taberelor si excursiilor scolare PDF Imprimare Email
Marţi, 12 Aprilie 2016 20:00
Ministrul Educatiei Adrian Curaj a aprobat marti noul regulament-cadru de organizare si desfaurare a taberelor, excursiilor, expeditiilor si altor activitati de timp liber din invatamantul preuniversitar, anunta Ministerul Educatiei intr-un comunicat de presa. Noul regulament stabileste un set de reguli si obligatii menite sa duca la asigurarea, din partea cadrelor didactice si a unitatilor de invatamant preuniversitar, a conditiilor de siguranta pentru elevi si prescolari pe durata activitatilor mai sus amintite, precizeaza ministerul.
Citeşte mai mult...
 
COMUNICAT DE PRESĂ: Simularea Examenului de Admitere la Facultatea de Medicină, UMF „Carol Davila” Bucureşti PDF Imprimare Email
Luni, 11 Aprilie 2016 05:39
Avem onoarea de a vă prezenta oficial cea de-a VII-a ediție a Simulării Examenului de Admitere la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie ,,Carol Davila” București. Acest eveniment de anvergură este organizat de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), cu sprijinul şi continua colaborare a conducerii UMF “Carol Davila“. Anul acesta, Simularea Examenului de Admitere va avea loc în data de 28 mai, perioada de înscriere fiind 11-29 aprilie.
 
Doritorii sunt rugaţi să acceseze site-ul ssmb.ro/simulare. Paşii pentru înscriere sunt următorii:
1. Accesezi pagina „Înregistrare”, apoi iți creezi un cont folosind datele personale. În momentul creării contului este nevoie să specifici proba la alegere (Chimie/ Fizică), iar adresa de e-mail folosită trebuie să fie validă.
2. Achiți taxa de participare în contul Societății Studenților în Medicină din București, deschis la BRD, sucursala I.C. Brătianu: RO69BRDE410SV72489444100. 
Citeşte mai mult...
 
Noul plan-cadru pentru învăţământul gimnazial: Dascălii maramureşeni se tem că-şi pierd catedrele PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 09 Aprilie 2016 08:43
Zilele trecute, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, împreună cu Secretarul de stat Monica Anisie şi directorul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, Ciprian Fartuşnic, au prezentat planul-cadru pentru învăţământul gimnazial, aplicabil începând cu anul şcolar 2017-2018.
Citeşte mai mult...
 
Propunere: 100 de euro pentru elevii fără absenţe PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Aprilie 2016 08:34

Elevii din Maramureş sunt încântaţi, iar părinţii lor – sceptici. Elevii care nu înregistrează absenţe nemotivate la şcoală ar putea primi o alocaţie de 100 de euro. Asta după ce senatorul Ioan Agrigoroaei a iniţiat un proiect de lege în acest sens, informează portalinvitamant.ro.

Conform proiectului, cuantumul alocaţiei pentru elevi nu va fi virat într-un cont al părinţilor sau tutorelui, ci sub formă de tichete cu destinaţie precisă: o anumită sumă pentru alimente, o alta pentru haine şi alta pentru rechizite. „Ce poate face un copil, o familie cu 84 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani, într-adevăr se poate face ceva. Nu toţi vor primi aceşti bani, ci doar cei care nu au absenţe la şcoală. În acest fel, şi stimulăm pe tineri să facă copii, iar pe copii – să înveţe. Dacă fiecare copil va frecventa grădiniţa, şcoala primară, liceul şi o facultate, nivelul de educaţie va creşte simţitor”, precizează Ioan Agrigoroaei.

„Chiar aş încerca să nu am absenţe”

Citeşte mai mult...
 
Substanţe interzise în şcoli PDF Imprimare Email
Joi, 31 Martie 2016 12:05

Aproape 60 de situaţii de violenţă, furturi sau cazuri de consum de substanţe interzise au fost comunicate în primul semestru, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş. Datele au fost făcute publice în cadrul şedinţei derulate la Prefectura Maramureş, pe tema „siguranţei în şcoli”. În timp ce în acest an şcolar, a crescut numărul unităţilor de învăţământ asigurate cu pază, oamenii legii s-au declarat îngrijoraţi de un alt aspect: fenomenul consumului de diferite substanţe a ajuns să „coboare” din mediul studenţesc, în cel preuniversitar.

Tot mai multe şcoli din Maramureş ajung să fie dotate cu sisteme de supraveghere video. Alte unităţi au recurs la pază proprie pentru a preveni faptele de violenţă sau producerea altor infracţiuni. Conform poliţiştilor maramureşeni, în acest an şcolar, numărul şcolilor care s-au asigurat cu pază a crescut cu 16%. „Ca şi număr de unităţi, noi am estimat la 68 de unităţi care şi-au implementat aceste sisteme faţă de anul trecut. În general, în mediul rural, peste 50% dintre şcoli nu dispun de astfel de sisteme, probabil că şi din cauză că nu au fost înregistrate probleme pe parcursul anului”, a declarat comisarul-şef Marius Velea, şeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Citeşte mai mult...
 
Simulare BAC reloaded PDF Imprimare Email
Marţi, 29 Martie 2016 06:52

Rezultatele slabe de la simularea examenului de bacalaureat i-au determinat pe oficialii Ministerului Educaţiei Naţionale să se gândească la măsuri menite să îmbunătăţească performanţele şcolare ale elevilor. Astfel, ministrul Educaţiei Naţionale, Adrian Curaj, a propus ca, în luna mai, simularea bacalaureatului să se repete în cazul candidaţilor aflaţi în clasa a XII-a, pentru a fi urmărită evoluţia elevilor. În plus, reprezentanţii ministerului au solicitat inspectoratelor şcolare judeţene monitorizarea atentă a programului de pregătire a elevilor de liceu prin inspecţii şcolare tematice şi consultări cu comisiile metodice din licee, precum şi a planurilor individuale de remediere, în cazul elevilor cu rezultate slabe la simulare. În judeţul Maramureş, doar 23,15% din elevii din clasa a XI-a care au susţinut simularea examenului de bacalaureat au reuşit să obţină la final o medie de trecere. În ce priveşte clasa a XII-a, procentul de promovare în Maramureş a fost de 33,60%.  

Citeşte mai mult...
 
Sindicalistii din invatamantul maramuresean apeleaza la ministrul Educatiei PDF Imprimare Email
Luni, 28 Martie 2016 07:30

Sindicatul Liber din Invatamant Maramures a transmis catre ministrul Educatiei, Adrian Curaj, o adresa cu privire la problema sporurilor pentru conditii vatamatoare si periculoase ce se cuvin personalului nedidactic, auxiliar si didactic din judet.

Sindicalistii au ales sa apeleze la ministru din cauza faptului ca Inspectoratul Scolar Judetean Maramures nu a avizat inca statele de personal si de plata referitoare la aceste sporuri.

„Solicitam avizarea statelor de personal si de plata care cuprind sume reprezentand sporul pentru conditii periculoase si vatamatoare in baza legislatiei in vigoare confirmata si de instantele judecatoresti prin hotararile pronuntate pe aceasta speta.

Asteptam un punct de vedere al Ministerului privind acordarea sporului pentru conditii periculoase si vatamatoare lunar, pe stat de plata”, se arata in adresa trimis de SLI Maramures.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 6 of 50

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact