logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Ultimatum transmis de sindicatele din învăţământ. Care sunt solicitările dascălilor maramureşeni PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Mai 2016 16:34

Noua Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea personalului din sectorul bugetar a produs valuri care continuă să se resimtă.Aflaţi în faţa unei inechităţi vădite privind reforma în Educaţie, sindicatele din învăţământ au respins ferm propunerea de modificare a grilelor salariale venită iniţial, de la Guvern. Mai mult, au ameninţat cu proteste începând cu 1 iunie.

Aflat în faţa unei asemenea situaţii, Guvernul a venit, la finele săptămânii trecute, cu o nouă propunere de salarizare în Educaţie, care, spera el, va aplana conflictul. Potrivit acesteia, ar fi existat trei etape de aplicare, care ar fi condus la o majorare salarială medie de 10%, începând cu 1 august 2017. Însă, Federaţiile Sindicale au constatat că acea creştere propusă se situează sub procentajul stipulat de Guvern. În consecinţă, oferta a fost însă respinsă de toate cele trei federaţii prezente la negocieri. „Oferta Guvernului a fost de a acorda o majorare medie de 10%, începând cu data de 1 august 2017. Oferta a fost respinsă de toate cele trei Federaţii. Sâmbătă (21 mai), Ministerul Muncii a trimis către Federaţii grila de salarizare. S-a constatat că acea creştere medie propusă era de fapt mai mică de 10%, atâta timp cât pentru un cadru didactic debutant creşterea era de 10%, iar pentru cel din ultima treaptă de vechime 5%”, a evidenţiat Ioana Petreuş, preşedinte Sindicatul Liber din Învăţământ (SLI) Maramureş.

Majorare pe linie sau start la proteste

Negocierile cu premierul, vicepremierul, ministrul muncii şi cel al educaţiei au continuat. În cursul zilei de marţi, liderii sindicali au pus în discuţie o creştere medie salarială de 9,8%, care să se aplice cel târziu de la 1 ianuarie 2017. Aşa, cel puţin temporar, cuplate cu celelalte modificări în grila de salarizare, sistemul educaţional ar face un pas în faţă.

Citeşte mai mult...
 
Proteste în școli ca reactie la negocierile esuate de la Guvernul Romaniei PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Mai 2016 16:32

Proteste în şcolile din toată ţara. De astăzi încep manifestările împotriva ordonanţei care nu majorează salariile profesorilor. Cadrele didactice vor ieşi în curtea şcolii, în pauza mare şi vor suna din clopoţel. În semn de solidaritate, se vor implica şi elevii şi părinţii.

Eşec la negocierile de la Guvern: sindicaliştii din Educaţie nu au obţinut salarii mai mari, din vară, asa cum sperau. Guvernul le oferă mai mulţi bani, dar abia din luna august a anului viitor. În aceste condiţii, profesorii ies în stradă, pe 1 iunie, aşa cum au anunţat.

Cererile de majorare a salariilor încă din acest an au fost respinse de ministrul Muncii. Nu sunt bani.

Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii: „Au spus că ei nu acceptă de la 1 august 2017, ci de la 1 ianuarie 2017. Evident nu trebuie să fii geniu matematic ca să faci calcule ca să-ţi dai seama că asta însemna vreo 800 de milioane, grosso modo, de lei în plus”.

Ultima actualizare Miercuri, 25 Mai 2016 16:35
Citeşte mai mult...
 
La Liceul Tehnologic Forestier s-a derulat evenimentul „Socializare prin cultură” PDF Imprimare Email
Joi, 12 Mai 2016 14:34
Pe 9 mai 2016, elevii şi profesorii Liceului Tehnologic Forestier au organizat în curtea interioară a instituţiei de învăţământ activitatea „Socializare prin cultură”. Au participat cu entuziasmul specific tinereţii aproximativ 250 de elevi, şi-au adus contribuţia la buna desfăşurare a evenimentului mai multe cadre didactice, iar  în jur de 50 de persoane din afara şcolii au fost invitate.
Citeşte mai mult...
 
Şcoala „Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”, singura şcoală din Maramureş câştigătoare la Olimpiadele K-20.000 euro! PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Mai 2016 19:57
La începutul anului şcolar 2015-2016 toate unităţile de învăţământ de stat din România (grădinițe, școli primare, gimnaziale şi licee) au fost invitate să participe la o competiţie naţională  sponsorizată de Kaufland România şi realizată în parteneriat cu Şcoala de Valori Bucureşti şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.
 
Competiţia, denumită Olimpiadele Kaufland, s-a desfăşurat în perioada 15 septembrie 2015 – 29 februarie 2016 şi a constat în realizarea de activităţi educaţionale structurate pe  patru categorii, fiecare categorie având anumite tipuri de activităţi: mediu (ecologizare, plantare, eco-bricolaj, reciclare deşeuri, protejarea resurselor şi reciclare selectivă), sport și sănătate (competiții sportive, stil de viață activ, sport şi nutriţie, pacheţelul sănătos,  cumpărături inteligente şi dinţi frumoşi şi sănătoşi), creativitate și tradiții (expoziții interne, dans şi muzică, 
Citeşte mai mult...
 
DISCUŢII - Sindicaliştii din învăţământ, la o nouă mediere cu ISJ Maramureş PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 30 Aprilie 2016 07:51
Conflictul dintre ISJ Maramureş şi Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş pe tema acordării sporurilor pentru condiţii de lucru vătămătoare se va termina abia după ce Ministerul Educaţiei va spune clar cum se acordă aceste sporuri.
 
O nouă întâlnire pe tema aceasta a avut loc recent în biroul prefectului, între reprezentanţii Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Maramureş şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
Liceului Tehnologic Forestier: bine te-am regǎsit! Un gȃnd bun ȋn şcoalǎ nouǎ PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Miercuri, 20 Aprilie 2016 20:13
Pentru mine au trecut mai bine de 25 de ani de cȃnd drumul de dimineațǎ ȋnseamnǎ reȋntȃlnirea cu Liceul Tehnologic Forestier. Acum, ȋn momentul intrǎrii ȋn noul sediu, sǎ ne aducem aminte ce-am fǎcut şi sǎ ne gȃndim ce vom avea de fǎcut de-acum ȋnainte. Întrebarea, care ȋnseamnǎ ce-a fost şi ce sau cum dorim sǎ fie, are acelaşi rǎspuns! Am venit şi vom veni  noi, profesorii, cu un singur gȃnd: sǎ ne facem datoria, cu profesionalism, cu mȃndrie, cu empatie, cu ȋnțelegere şi cu tristețe cȃnd vom fi nevoiți sǎ pedepsim.
 
Pȃnǎ acum un an, prea mult ȋngȃndurați de treburile pe care le aveam de rezolvat, nu priveam –poate - la pereți, la improvizațiile din curtea interioarǎ, la cȃte un colț degradat din clase.
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Liceul Tehnologic Forestier Sighetu Marmației - ȋnainte, ȋn timpul şi dupǎ reconstrucție PDF Imprimare Email
Scris de Lucian Lazǎr şi Horia Picu   
Miercuri, 20 Aprilie 2016 19:22

 
Grădinițele ar putea fi obligate să aibă camere de supraveghere video și audio PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 16 Aprilie 2016 08:43

Cazurile de agresiune asupra copiilor din grădinițe ar putea duce la schimbări în modul în care funcționează creșele și grădinițe. Un pachet legislativ care va fi depus de deputatul PNL Ovidiu Rațechi ar putea obliga grădinițele să aibă camere de supraveghere video și audio și să fie supuse unor controale perioadice, scrie news.ro.

Pachetul legislativ conține trei proiecte de lege, menite să preîntâmpine cazurile precum cel al grădiniței private Flipper, unde o directoare este acuzată că a agresat fizic mai mulți copii înscriși la unitatea de învățământ preșcolar.

Camere de supraveghere în grădinițe și creșe

Primul proiect prevede ca toate grădinițele și creșele care au cel puțin șapte copii înscriși să aibă în dotarea incintei și a sălilor de clasă camere de supraveghere video și audio. Această măsură, crede inițiatorul legii, are ca scop prevenirea comportamentului violent al personalului față de copii. Proiectul conţine şi prevederi referitoare la securizarea înregistrărilor camerelor de supraveghere. Concret, la aceste înregistrări vor avea acces doar părinţii şi autorităţile, în cazul în care se fac cercetări în legătură cu unele înregistrări.

Citeşte mai mult...
 
A fost aprobat noul regulament-cadru de organizare si desfasurare a taberelor si excursiilor scolare PDF Imprimare Email
Marţi, 12 Aprilie 2016 20:00
Ministrul Educatiei Adrian Curaj a aprobat marti noul regulament-cadru de organizare si desfaurare a taberelor, excursiilor, expeditiilor si altor activitati de timp liber din invatamantul preuniversitar, anunta Ministerul Educatiei intr-un comunicat de presa. Noul regulament stabileste un set de reguli si obligatii menite sa duca la asigurarea, din partea cadrelor didactice si a unitatilor de invatamant preuniversitar, a conditiilor de siguranta pentru elevi si prescolari pe durata activitatilor mai sus amintite, precizeaza ministerul.
Citeşte mai mult...
 
COMUNICAT DE PRESĂ: Simularea Examenului de Admitere la Facultatea de Medicină, UMF „Carol Davila” Bucureşti PDF Imprimare Email
Luni, 11 Aprilie 2016 05:39
Avem onoarea de a vă prezenta oficial cea de-a VII-a ediție a Simulării Examenului de Admitere la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie ,,Carol Davila” București. Acest eveniment de anvergură este organizat de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), cu sprijinul şi continua colaborare a conducerii UMF “Carol Davila“. Anul acesta, Simularea Examenului de Admitere va avea loc în data de 28 mai, perioada de înscriere fiind 11-29 aprilie.
 
Doritorii sunt rugaţi să acceseze site-ul ssmb.ro/simulare. Paşii pentru înscriere sunt următorii:
1. Accesezi pagina „Înregistrare”, apoi iți creezi un cont folosind datele personale. În momentul creării contului este nevoie să specifici proba la alegere (Chimie/ Fizică), iar adresa de e-mail folosită trebuie să fie validă.
2. Achiți taxa de participare în contul Societății Studenților în Medicină din București, deschis la BRD, sucursala I.C. Brătianu: RO69BRDE410SV72489444100. 
Citeşte mai mult...
 
Noul plan-cadru pentru învăţământul gimnazial: Dascălii maramureşeni se tem că-şi pierd catedrele PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 09 Aprilie 2016 08:43
Zilele trecute, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, împreună cu Secretarul de stat Monica Anisie şi directorul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, Ciprian Fartuşnic, au prezentat planul-cadru pentru învăţământul gimnazial, aplicabil începând cu anul şcolar 2017-2018.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 6 of 50

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact