logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
ADMITERE ACADEMIA DE POLITIE – Examenele de admitere la Academia de Politie incep la mijlocul lunii iulie PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Iulie 2011 11:16
Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti organizeaza, in perioada 15 – 30 iulie 2011, concurs de admitere. La Facultatea de Politie, examenul are loc intre 17 - 30 iulie, la Facultatea de Pompieri, 17 - 24 iulie si Facultatea de Arhivistica, 15 - 30 iulie.
 
La concursurile de admitere din unitatile de invatamant ale Ministerului Administratiei si Internelor din acest an nu se acorde derogari de la conditiile si criteriile specifice pentru recrutarea candidatilor. Candidatii vor sustine probe eliminatorii, respectiv testarea psihologica, examinarea medicala si verificarea aptitudinilor fizice, urmate de probele de evaluare a cunostintelor.
 
 
La Facultatea de Politie va fi scos la concurs un numar de 551 de locuri la invatamantul de zi, astfel:
Politie - specializarea “ordine si siguranta publica” - 3 ani, 203 locuri (barbati si femei, fara discriminare), din care 15 locuri pentru tineri de etnie maghiara, 6 locuri pentru tineri de etnie roma, respectiv 9 locuri pentru cetatenii romani apartinand altor minoritati nationale;
Ultima actualizare Miercuri, 06 Iulie 2011 11:24
Citeşte mai mult...
 
"Elevii au fost stresaţi de camerele de supraveghere" PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Iulie 2011 19:59

Preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Maramureş spune că vina pentru dezastrul de la bacalaureat este împărţită între elevi, părinţi, cadre didactice şi Ministerul Educaţiei.

Potrivit lui Liviu Marian Pop, noutăţile din sistemul de învăţământ şi "reformele" guvernului au adus educaţia pe marginea prăpastiei.
"Bacalaureatul reflectă perfect felul în care arată învăţământul românesc în acest moment. Este efectul stresului la care au fost supuşi elevii cu acele camere de supraveghere, dar şi stresul la care au fost supuse cadrele didactice în momentul în care li
s-a tăiat mai mult de 25%. Există un cumul de factori care au condus la această situaţie. Slaba pregătire a elevilor din cauza faptului că motivaţia la învăţătură a scăzut, după ce profesorii de la clasă s-au schimbat de mai multe ori în timpul unui an şcolar. Iar acest lucru s-a întâmplat pentru că unii au părăsit sistemul în momentul în care au văzut că se câştigă foarte prost. În pofida declaraţiilor celor de la Ministerul Educaţiei, ţin să le aduc aminte că au o mare parte din vină! Trebuia să susţină o armonie în învăţământ.

Citeşte mai mult...
 
Cum ar trebui sa fie un profesor eficient? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 05 Iulie 2011 09:28
Un profesor eficient este o sintagmă ce cu greu poate fi tradusă sau explicată. Având în vedere sistemul educațional din ziua de astăzi și iată rezultatele școlare foarte slabe înregistrate la nivelul examenului de bacalureat, ne întrebăm cine este mai vinovat: profesorul sau elevul? Cine ar trebui să fie mai eficient? Profesorul în modalitatea sa de a alege să-și predea materia, în greșeala lui de a nu ști cum anume să-și atragă elevii la ore sau elevii care sunt total dezinteresați, care și-au găsit alte modalități de a-și petrece timpul și consideră că homeschooling-ul este ceea ce au nevoie?
 
Un profesor eficient după părerea mea este cel care știe să fie atât profesor la clasă, să își predea materia pe înțelesul elevilor, care cere în permanență feedback și îl oferă de fiecare dată, dar care știe să devină respectat și iubit. Profesorii cei mai dragi mie mi-au fost cei cu care în pauze am putut să discut despre preferințele noastre muzicale sau de altă natură, dar care în timpul orelor nu s-au sfiit să mă întrebe din materie și să mă noteze după cât știam în momentul respectiv.
 
Ultima actualizare Marţi, 05 Iulie 2011 15:14
Citeşte mai mult...
 
Facultăţile vor organiza admiteri şi în toamnă din cauza rezultatelor dezastruase la Bac PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Iulie 2011 08:13

Rezultatele dezastruoase de la bacalaureat au modificat şi programul examenelor de admitere în facultăţi. Mai multe instituţii şi-au programat sesiuni de toamnă, pentru cei care-şi vor încerca din nou şansa, la bacalaureat, în toamnă.

 

Rectorul Politehnicii din TImişoara, Nicolae Robu, a spus că universităţile din oraş vor fi nevoite să organizeze o nouă sesiune de admitere în toamnă, pentru că numărul candidaţilor a fost înjumătăţit de bacalaureat. Încă de anul trecut, la Timişoara s-a înregistrat un surplus de locuri bugetare la multe dintre facultăţi.

 

De exemplu, la Litere, Filosofie şi Istorie au rămas pentru sesiunea de admitere din toamnă, 200 de locuri, în timp ce la Facultatea de Mecanică au rămas 170 de locuri. Şi rectorii universităţilor particulare sunt îngrijoraţi, unii dintre ei s-au gândit să amâne admiterea pentru toamnă.

 

Citeşte mai mult...
 
Din 1163 de liceeni inscrisi la bacalaureat, in acest an in Sighetu Marmatiei au fost admisi doar 526 PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 03 Iulie 2011 20:13
Anul acesta bacalaureatul a inregistrat la nivel national o scadere dramatica a numarului de absolventi. Daca la nivelul tarii vorbimd e peste 100 000 de tineri care nu au fost admisi la bacalaureat, in Sighetu-Marmatiei vorbim de o promovabilitate de aproximativ 50%.
 
Astfel, din cei 1163 de elevi inscrisi la examenul din acest an, doar 526 au fost admisi, in timp ce 631 au fost respinsi, iar 24 nu s-au mai prezentat in final la examene. Situatia pe licee o putem rezuma in cateva cuvinte. Pe locul 1 la numarul de elevi admisi este Colegiul National Dragos Voda cu o promovabilitate de 100% (206 elevi), apoi Liceul Regele Ferdinand cu 110 admisi, 7 respinsi si 1 elev absent, iar locul 3 este ocupat de Liceul Taras Sevcenko cu 37 de elevi admisi, 26 respinsi si unul absent.
Ultima actualizare Luni, 04 Iulie 2011 06:57
Citeşte mai mult...
 
La Evaluarea Natională 2011, elevii maramureşeni, în topul elevilor buni din România PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 01 Iulie 2011 07:42
Rezultatele la Evaluarea Naţionala 2011 arată că mai bine de un sfert dintre elevii care şi-au încheiat studiile gimnaziale nu au reuşit să obţină nota de trecere. Potrivit unei statistici realizate de „Gândul”, 27,4% dintre elevii de clasa a VIII-a au primit note cuprinse între 1 şi 4,99, în timp ce foarte mulţi din cei notaţi cu note de trecere au luat punctaj mai mic de şase. Maramureşul se pare că se află în topul celor mai bune judeţe în ceea ce priveşte rezultatele obţinute de elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea naţională. Printre judeţele cu cele mai mari procente privind elevii care nu au obţinut nici măcar 5, se numără Tulcea - 45%, Călăraşi şi Timiş - 40%. La polul opus, judeţele cu cei mai puţini „corigenţi” la evaluare sunt Mehedinţi - 10,5%, Olt - 10,99% şi Gorj - 15,2%. |n acest clasament, Maramureşul se clasează pe locul 11, cu un procent de doar 22,8% de elevi care au obţinut note între 1 şi 4.99.
Ultima actualizare Vineri, 01 Iulie 2011 08:12
Citeşte mai mult...
 
Miscarea de personal din invatamantul maramuresean - batai de cap pentru profesori PDF Imprimare Email
Joi, 30 Iunie 2011 11:05

Înscrierile pentru concursul de titularizare şi etapele de mişcare personal care urmează s-au încheiat la sfârşitul săptămânii trecute. S-au depus în total 1.618 dosare.

"Nu toate cele peste 1600 de dosare sunt pentru examenul de titularizare. Urmează să se aşeze în aplicaţie şi atunci vom şti exact câte sunt pentru detaşare la cerere, continuitate, pentru locurile care vor rămâne libere după examenul din 13 iulie, pentru concursul pe care-l organizează ISJ Maramureş în 4 august", a precizat inspector prof. Pavel Filip, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Maramureş.
La nivelul judeţului Maramureş, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Maramureş au fost publicate 1818 poziţii. Cele 1818 poziţii se referă atât la catedre vacante, cât şi la catedre incomplete. Dintre acestea, sunt titularizabile 143 de posturi (catedre întregi) şi netitularizabile 1675. Din categoria celor netitularizabile, 309 posturi sunt vacante complete, 952 sunt posturi vacante incomplete (jumătăţi de norme), 212 sunt posturi rezervate complete şi 202 sunt posturi rezervate incomplete. În Maramureş, centrul unic de concurs va fi Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" Baia Mare, la care vor fi arondate şi centrele de examen.

Citeşte mai mult...
 
Drama la Bacalaureat 2011 - proba la Limba şi Literatura Română PDF Imprimare Email
Scris de Kadar Szonja   
Marţi, 28 Iunie 2011 22:11

Ieri, pe 27 iunie s-a încheiat prima probă scrisă la Bacalaureatul din sesiunea iunie-iulie 2011.Dupa cum se ştie deja, liceele din Sighetu Marmatiei, de fapt din toată ţara au parte de frumoase camere de supravegheat, care promit un bacalaureat cinstit, dar nu numai. Se zvoneşte că anul acesta se va “cădea pe capete” din cauza faptului ca nu se poate copia… dar până la urma, “căzutul pe capete” la Limba şi Literatura Romana va fi din cauza… neatenţiei.

Imediat dupa proba la română s-a observat atât pe internet cât şi din “auzite” că aproximativ un sfert dintre elevii care au participat la examen… au încurcat opera de la partea a III-a.

Ultima actualizare Miercuri, 29 Iunie 2011 05:14
Citeşte mai mult...
 
11 candidati pe un loc la examenul de titularizare in invatamant, in Maramures PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Iunie 2011 11:35
11 candidati pe un loc la examenul de titularizare vor fi anul acesta in Maramures. Posturile titularizabile sunt cele mai ravnite de profesori, astfel ca anul acesta cei peste 1.600 de dascali se vor "bate" pentru doar 143 de locuri scoase la concurs. Totusi, pentru cei care promoveaza examenul cu note mai mici de 7, mai sunt si cele 521 de posturi netitularizabile, care asteapta sa fie ocupate. 

24 iunie a fost data limita de depunere a dosarelor pentru examenul de titularizare de anul acesta. Cu toate ca au avut la dispozitie 11 zile pentru a se prezenta cu dosarul de concurs, multi dintre candidati au lasat inscrierea pe ultima suta de metri, doar in ultimele doua zile fiind inregistrati 568 de candidati. 
Ultima actualizare Marţi, 28 Iunie 2011 11:38
Citeşte mai mult...
 
Regulamentul de alocare a biletelor de odihnă pentru dascăli, inexistent PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Iunie 2011 17:20
Vacanța de vară bate la ușă, dar dascălii nu știu nimic despre biletele de odihnă, așa că deocamdată geamantale mai așteaptă până să fie pregătite pentru... călătorie.
„Problema biletelor de odihnă pare a fi una națională. Anul acesta s-a aprobat prin hotărâre de Guvern alocarea unui număr de bilete de odihnă tuturor angajaților din sistemul bugetar. Până la această oră nu există un regulament de alocare și atribuire a acestor bilete. Știm că se vor da prin Casa de Pensii, dar nu se știe cum se vor da”, a precizat prof. Liviu Marian Pop, președintele Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Maramureș.
Ultima actualizare Joi, 16 Iunie 2011 05:25
Citeşte mai mult...
 
Profesorii vor primi carduri de reducere la cumparaturi de pana la 50% PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 14 Iunie 2011 16:37
Profesorii maramureseni vor primi in perioada urmatoare carduri oferite de reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant cu care vor avea reduceri de pana la 50% in numeroase magazine, firme si societati comerciale, in judet, dar si in alte orase ale tarii.
 
Printre reducerile de care pot profita dascalii din judet se numara servicii de procesare foto, servicii turistice, cursuri de dans, cosmetica auto, servicii IT, servicii de infrumusetare (solar), cursuri de arte martiale, fitness, scoli de soferi, servicii stomatologice si de intretinere corporala, sedinte de acupunctura.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 41 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact