logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Gradaţii de merit pentru dascăli PDF Imprimare Email
Luni, 09 Ianuarie 2017 11:28

La finele anului trecut, s-a aprobat prin ordin ministerial, metodologia şi criteriile privind acordarea gradaţiei de merit personalului didactic din învăţământul preuniversitar de stat, valabile în sesiunea 2017. Principala noutate adusă de noul act normativ o reprezintă „accentuarea ponderii alocate participării şi punctajului cadrelor didactice care înregistrează performanţe notabile în activităţi de prevenire şi combatere a abandonului şcolar, respectiv în managementul de proiecte integrative care să genereze consolidarea culturii şcolare centrate pe progres, cooperare şi incluziune”.  În acest sens, metodologia precizează în mod explicit că la concursul pentru acordarea gradaţiei de merit poate participa inclusiv personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar de stat, cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată, cu o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 4 ani, care „în perioada 1 septembrie 2011 – 31 august 2016 a avut performanţe deosebite în prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, în integrarea copiilor cu nevoi speciale în învăţământul de masă, în progresele şcolare ale elevilor în risc de abandon şcolar, în iniţierea şi managementul unor proiecte şcolare care au condus la consolidarea culturii şcolare incluzive”. În acelaşi timp, cadrele didactice trebuie să deţină şi calificativul „Foarte bine” pentru fiecare an şcolar din perioada evaluată. Pentru a obţine gradaţia de merit sunt luate în calcul patru criterii majore al căror punctaj maxim însumat reprezintă 100 de puncte: activităţi complexe cu valoare instructiv-educativă (70 de puncte), performanţe deosebite în inovarea didactică/managerială (10 puncte), activităţi extracurriculare şi implicarea în proiecte (15 puncte) şi contribuţia la dezvoltarea instituţională (5 puncte). 

Citeşte mai mult...
 
Și în Maramureș se vor sista orele la școli din cauza condițiilor meteo PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 08 Ianuarie 2017 20:24

CJSUMM din data de 8 ianuarie 2017, la propunerea Consiliului de Administraţie al ISJ Maramures, a hotarat SUSPENDAREA CURSURILOR în toate unităţile de învăţământ din judeţul Maramureș în zilele de 9 si 10 ianuarie 2017 (luni si marţi). Conducerile unItăţilor de învăţământ vor asigura transmiterea acestei hotărâri la toate cadrele didactice și elevii școlilor.

În această perioadă se va asigura permanenţa în școli și gestionarea situaţiilor curente. Activităţile de semnare a contractelor cu directorii/directorii adjuncţi va avea loc conform calendarului, precum și ședinţa publică de la Colegiul Naţional “Gheorghe Șincai” Baia Mare, din data de 9 ianuarie 2017″, a declarat inspectorul școlar general, Ana Moldovan.

Citeşte mai mult...
 
Performanta de exceptie pentru un elev al CNDV PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 14 Decembrie 2016 17:00

 
Şcoala cu cântec are nevoie de dascăli PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Septembrie 2016 09:09

Şcoala Gimnazială de Muzică şi Arte Plastice din Sighetu Marmaţiei funcţionează din 1962 în actualul imobil. Din 1970, sub conducerea profesorului de muzică Gheorghe Pop, director, şcoala intra într-o nouă organizare, cu cabinete destinate desfăşurării orelor de instrument individual si teorie-solfegii pe grupe de elevi. În 1982, se inaugurează noua sală de concerte ”George Enescu”, construită în continuarea vechii clădiri a şcolii.
Din 1989, conducerea instituţiei a fost preluată de profesorul Nicolae Paraschiv. Din 1994 se reînfiinţează instituţia cu denumirea actuală.
În prezent, şcoala funcţionează ca instituţie de sine stătătoare şi are program suplimentar de muzică şi arte plastice. Aici se bucură de-o aleasă instruire muzical-instrumentală elevii de ciclu primar şi gimnazial, orele de arte plastice fiind doar la dispoziţia ciclului gimnazial. De-a lungul anilor instituţia si-a creat un bun renume datorită exigenţei corpului profesoral cât şi activităţilor extraşcolare de anvergură.
Mulţi dintre absolvenţi au mers mai departe, au continuat studiile şi au ajuns instrumentişti de valoare sau remarcabili profesori de muzică vocală şi instrumentală în învăţământul preuniversitar şi chiar universitar. Şi Artele plastice şi-au găsit discipoli în rândul tinerilor iar rezultatele n-au întârziat să apară. Şcoala aceasta este şi organizatoarea CONCURSULUI DE INTERPRETARE INSTRUMENTALĂ ŞI ARTE VIZUALE ajuns la 24 de ediţii, singurul de acest fel din ţară desfăşurat într-un oraş care nu este reşedinţă de judeţ.

Citeşte mai mult...
 
5.610 dascăli în Maramureș la început de an școlar la aproape 70.000 de elevi PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Septembrie 2016 08:03

Un nou an școlar a debutat în 12 septembrie. Flori, lacrimi vărsate, dar și multe zâmbete, sunt ingredientele fiecărui început de an școlar.Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș, județul nostru are 168 de școli publice cu personalitate juridică, 144 fiind structuri arondate acestora.

Din păcate, doar 75% dintre școli au autorizație de funcționare, 36 fiind fără autorizație sau în curs de autorizare (șase la număr). La autorizațiile pentru securitate la incendii situația este și mai rea. Din același raport mai aflăm că numărul de clădiri fără aviz sau autorizație PSI este de 655. La capătul opus numărul de clădiri cu aviz sau autorizație PSI este 117.

Peste 15.000 de liceeni

În Maramureș încep cursurile 68.562 de elevi. Cei mai mulți sunt încadrați la nivelul primar și anume 20.110 elevi, 18.045 de elevi sunt încadrați la nivel gimnazial, 12.202 sunt de nivel preșcolar, iar 15.287 sunt la liceu. La aceștia se adaugă alți 198 de tineri care vor urma învățământul postliceal la stat și 2.720 care urmează nivelul profesional.

Citeşte mai mult...
 
Şcoala începe pe 12 septembrie. Ce spune ISJ Maramureş despre structura noului an educaţional PDF Imprimare Email
Luni, 22 August 2016 07:18

Structura noului an şcolar este tot de două semestre. Cel dintâi are 19 săptămâni şi se desfăşoară între 12 sepembrie 2016 şi 3 februarie 2017. În perioada 29 octombrie - 6 noiembrie 2016, copiii din învăţământul primar şi preşcolar vor fi în vacanţă, iar vacanţa de iarnă începe de 24 decembrie 2016 şi se încheie pe 8 ianuarie 2017. Cursurile se reiau luni, 9 ianuarie, pentru a se încheia pe 3 februarie, când începe vacanţa intersemetrială. Aceasta durează până pe 12 februarie.

Semestrul al doilea este puţin mai scurt, având 16 săptămâni şi începe după vacanţa intersemestrială, pe 13 februarie. El se încheie pe 16 iunie 2017. Pentru şcolari, vacanţa de primăvară este în perioada 19-30 aprilie 2017, iar cea de vară începe pe 17 iunie şi se încheie pe 10 septembrie 2017.

Clasa a XII-a încheie anul pe 26 mai 2017

Pentru elevii claselor terminale de liceu, anul şcolar are doar 32 de săptămâni, el încheindu-se pe 26 mai 2017. Cei care finalizează clasa a VIII-a vor încheia cu două săptămâni mai târziu, pe 9 iunie 2017.

Totodată, unităţile de învăţământ din judeţ, alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, vor trebui să marcheze prin activităţi şi manifestări specifice ziua de 5 octombrie (Ziua internaţională a educaţiei), cea de 1 iunie (Ziua copilului) şi ziua de 5 iunie (Ziua învăţătorului).

Citeşte mai mult...
 
Elevii de la clasele XI şi XII vor primi manuale gratuite, pentru prima dată în 26 de ani PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 03 August 2016 13:05

Elevii de la clasele XI şi XII vor primi manuale gratuite pentru prima dată în ultimii 26 de ani, reprezentanţii editurilor având negocieri, săptămâna aceasta, cu Ministerul Educaţiei, urmând ca luni să înceapă contractarea editurilor care vor asigura manualele.
 
Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor avea manuale şcolare gratuite distribuite de Ministerul Educaţiei, pentru prima dată în 26 de ani. Săptămâna aceasta, reprezentanţii editurilor negociază cu Ministerul Educaţiei în această privinţă, urmând ca luni să înceapă contractarea, au explicat pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Educaţiei.
Citeşte mai mult...
 
Scolile si universitatile nu vor mai solicita copii legalizate. Va fi suficient un document conform cu originalul PDF Imprimare Email
Miercuri, 03 August 2016 12:58

Elevii si studentii nu vor mai fi obligati sa prezinte la inscriere copii legalizate dupa documente oficiale, potrivit unui ordin de ministru semnat marti de ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, anunta Mediafax.
 
Elevii si studentii nu mai sunt obligati sa prezinte documente legalizate dupa documente oficiale la inscriere, potrivit unui nou ordin de ministru care pune in aplicare Ordonanta de urgenta nr. 41/2016, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.
 
Guvernul Romaniei a adoptat, prin OUG 41/2016, mai multe masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale, obligand fiecare institutie publica si organ de specialitate al administratiei publice centrale sa elimine cerinta de depunere a copiilor legalizate dupa documente la furnizarea serviciilor publice, inlocuindu-le cu certificarea conformitatii cu originalul de catre functionarul competent.
Citeşte mai mult...
 
Legea prin care copiii cadrelor didactice sunt scutiți de taxa de înscriere la facultate, promulgată PDF Imprimare Email
Vineri, 15 Iulie 2016 14:21

Legea prin care copiii personalului didactic și didactic auxiliar aflat în activitate sunt scutiți de la plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învățământul superior și beneficiază de gratuitate la cazare în cămine și internate a fost promulgată, luni, de președintele Klaus Iohannis.
 
Legea pentru modificarea articolului 63 din Legea educației naționale 1/2011 mai prevede că de aceste măsuri vor beneficia și copiii personalului didactic și didactic auxiliar pensionat din sistemul de învățământ, precum și copiii orfani de unul sau ambii părinți care au activat în acest domeniu.
Citeşte mai mult...
 
BAC 2016 - 67%, promovabilitatea în Maramureş. Cinci medii de 10 în judeţ PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Iulie 2016 11:30

În urmă cu puţin timp au fost afişate rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea de vară 2016.
 
ACTUALIZARE - La puţin timp după ora 12:00, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) a publicat rezultatele iniţiale la Examenul Naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016. În judeţul nostru s-au înregistrat doar cinci medii finale de zece, toate ale elevilor ce au absolvit ciclul superior de liceu în cadru Colegiilor Naţionale maramureşene.
 
În urma datelor publicate de MENCS reiese că în Maramureş, din totalul de 3.545 de candidaţi, şase au fost eliminaţi, în timp ce aproape 230 de elevi au absentat la una dintre probe. Astfel, doar 3.310 tineri maramureşeni, din promoţia curentă sau promoţiile anterioare au susţinut toate probele de examinare aferente ediţiei de vară a bacalaureatului. Dintre aceştia, mai bine de 1.000 nu au reuşit să obţină media minimă necesară promovării. Procentual vorbind, 32,90% dintre absolvenţii înscrişi au fost declaraţi respinşi.
Citeşte mai mult...
 
Informatii utile - Admitere UBB 2016 Extensia Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   

Universitatea Babes-Bolyai, Extensia Sighetu Marmatiei

Admiterea iulie 2016

Pentru sesiunea iulie 2016 Universitatea Babes-Bolyai, scoate la concurs în Extensia Universitară Sighetu Marmaţiei 320 locuri, din care 74 locuri gratuite, în cadrul a 4 programe de studii nivel licenţă şi nivel master.

Specializări şi locuri disponibile:

*    Facultatea de Geografie

·         Geografia Turismului, 3 ani, zi, nivel licenţă

 Înscrieri: 18-23 iulie 2016

24  locuri gratuite; 76 locuri cu taxă

·         Turism şi Amenajarea teritoriului, 2 ani, zi, nivel master

Înscrieri: 13-20 iulie 2016

25 locuri gratuite; 25 locuri cu taxă

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact