logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Peste 1.600 posturi disponibile în unităţile de învăţământ din Maramureş PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Martie 2017 15:50

Recent, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a făcut publică lista posturilor şi catedrelor vacante sau rezervate pentru anul şcolar viitor.În total, începând cu anul şcolar 2017-2018, la nivel de judeţ sunt disponibile 1.630 posturi şi catedre, atât în mediul urban, cât şi în cel rural. Dintre acestea, aproximativ 326 sunt deja rezervate, iar alte câteva zeci au fost ocupate în şedinţă publică.
 
Potrivit statisticii, mai bine de 400 de locuri/catedre din cele peste 1.600 libere sunt în municipiul Baia Mare şi aproape 300 în Sighetu Marmaţiei.Din nou, marea problemă a judeţului nostru rămâne zona rurală, unde, pe lângă şcoli în structură şi clase în regim simultan, pentru anul şcolar viitor este nevoie de aproape 1.000 de persoane.Actualmente, în judeţul nostru, există 7.875 de persoane cuprinse în învăţământul preuniversitar, dintre care 5.674 cadre didactice.
Citeşte mai mult...
 
“Un altfel de martisor” la Gradinita cu Program Prelungit nr. 12 din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 24 Februarie 2017 08:35

Gradinita cu Program Prelungit nr. 12 din Sighetu Marmatiei intampina primavara cu ocazia vernisarii expozitiei cu vanzare din cadrul proiectului educational umanitar “Un altfel de martisor”.

Scopul acestei actiuni este educarea in spiritul solidaritatii umane prin munca si donatii pentru persoanele nevoiase.

Prin derularea acestui proiect gradinita isi propune ca, atat copiii, cat si membri ai comunitatii locale sa invete sa fie mai buni, incercand sa creeze momente de bucurie pentru persoanele amintite mai sus.

Acest proiect a debutat in anul 2012, odata cu deflagratiile de la Sighetu Marmatiei, din 19 februarie, cunoscand o dezvoltare pe parcurs prin colaborarea gradinitei cu Asociatia “Parinti Salvatori” (din anul 2016) si Liceul Tehnologic Marmatia (din anul 2017), urmand ca pe viitor sa ia amploare in randul comunitatii (a declarat initiatorul proiectului, d-na Nicoleta Doboes).

Expozitia a avut deschiderea oficiala in data de 22 februarie, ora 13:00, bucurandu-se de un numar mare de participanti din partea institutiilor colaboratoare. Sunt expuse aproximativ 300 de martisoare, confectionate de prescolari, sub indrumarea educatoarelor.

Scopul caritabil din acest an este directionarea banilor, obtinuti din vanzarea martisoarelor, catre Casiana si Ionut, doi copii care sunt supusi unor tratamente medicale cu costuri prea mari pentru bugetul parintilor.

Vezi foto
 
Prima vacanţă fără teme pentru elevi. Ce RISCĂ profesorii care nu respectă ordinul primit de la minister PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Februarie 2017 08:45

Prima vacanţă fără teme pentru elevi. Ce RISCĂ profesorii care nu respectă ordinul primit de la minister

Vacanţa intersemestrială care va începe pe data de 6 februarie va fi prima vacanţă fără teme pentru elevi. Profesorii care nu vor respecta acest lucru vor fi sancţionaţi drastic, de la scăderea salariului până la excluderea din învățământ.

Cu toate că Ministrul Educaţiei le-a interzis profesorilor ca în vacanțe să de teme elevilor, în vacanţa de iarnă elevii au primit teme, majoritatea profesorilor ignorând ordinul primit de la minister. Pentru a evita să se întâmple acelaşi lucru, cei din conducerea inspectoratelor județene vor verifica de această dată prin sondaj dacă profesorii au respectat decizia ministerului.

”Vom lua prin sondaj mai multe școli din județe și îi vom întreba pe elevi dacă au avut de făcut teme în săptămâna de vacanță. Acolo unde vom constata că nu s-a respectat ordinul vom lua măsuri drastice, mergând de la scăderea salariului până la excluderea din învățământ. Copii trebuie să se bucure de vacanță, nu să stea cu nasul în carte, așa cum s-a întâmplat în vacanța de Crăciun, când mulți profesori le-au dat teme de făcut nerespectând ordinul ministrului”, au declarat surse din Ministerul Educației.

Citeşte mai mult...
 
Reglementări la înscrierile în şcoli PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Februarie 2017 08:38

Părinţii şi dascălii pot face propuneri în ce priveşte metodologia de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. Noile reglementări sunt supuse consultării publice până în data de 10 februarie. Propunerile şi sugestiile celor interesaţi sunt aşteptate pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Metodologia supusă consultării publice reglementează înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2017-2018. Astfel, părinţii, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii. Inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ au obligaţia de a asigura permanent informarea şi consilierea părinţilor referitor la prevederile legii şi ale prezentei metodologii în ceea ce priveşte înscrierea copiilor în învăţământul primar. Cererile de înscriere a micuţilor în grădiniţe vor putea fi completate online sau personal la şcolile unde se fac înscrierile, în perioada 27 februarie – 16 martie. Validarea cererilor tip se va realiza zilnic, de luni până vineri, între orele 8-20 şi sâmbăta, în intervalul orar 9-13. Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare se va face în 17 martie.  

Citeşte mai mult...
 
Anul scolar 2017-2018 PDF Imprimare Email
Joi, 02 Februarie 2017 16:45

Proiectul ordinului de ministru privind structura anului școlar 2017-2018 este supus consultării publice în intervalul 2-24 februarie 2017.

Conform proiectului, anul şcolar 2017-2018 va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 174 de zile lucrătoare.

Cursurile vor începe pe data de 11 septembrie 2017 și se vor încheia în data de 22 iunie 2018.

Anul școlar 2017-2018 se structurează pe două semestre: semestrul I (cu o durată de 19 săptămâni, dispuse în perioada 11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018) și semestrul al II-lea (cu o durată de 17 săptămâni, dispuse în perioada 12 februarie 2018 – 22 iunie 2018).

În semestrul I, primul tronson de cursuri școlare se derulează între 11 septembrie 2017 și 22 decembrie 2017 și este urmat de vacanţa de iarnă (sâmbătă, 23 decembrie 2017 – duminică, 7 ianuarie 2018). În perioada 28 octombrie – 5 noiembrie 2017, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Cursurile primului semestru vor fi reluate luni, 8 ianuarie 2018 și se vor încheia vineri, 2 februarie 2018. În perioada 3 februarie – 11 februarie 2018 elevii vor beneficia de vacanța intersemestrială.

Citeşte mai mult...
 
PRELUNGIRE – Cursurile rămân suspendate în toate unităţile de învăţământ din Maramureş până luni, 16 ianuarie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 Ianuarie 2017 20:24

Marţi, 10 ianuarie, după videoconferinţa cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş a avut loc o nouă întâlnire a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, condusă de prefectul Sebastian Mihai Lupuţ, preşedintele comitetului.

 În urma videoconferinţei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a venit cu solicitarea de a prelungi suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţ, grădiniţe, şcoli şi licee, până în data de 16 ianuarie, din cauza condiţiilor de deplasare a copiilor, a frigului şi a problemelor existente cu încălzirea în unele şcoli.

Propunerea a fost aprobată prin votul membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

Citeşte mai mult...
 
Gradaţii de merit pentru dascăli PDF Imprimare Email
Luni, 09 Ianuarie 2017 11:28

La finele anului trecut, s-a aprobat prin ordin ministerial, metodologia şi criteriile privind acordarea gradaţiei de merit personalului didactic din învăţământul preuniversitar de stat, valabile în sesiunea 2017. Principala noutate adusă de noul act normativ o reprezintă „accentuarea ponderii alocate participării şi punctajului cadrelor didactice care înregistrează performanţe notabile în activităţi de prevenire şi combatere a abandonului şcolar, respectiv în managementul de proiecte integrative care să genereze consolidarea culturii şcolare centrate pe progres, cooperare şi incluziune”.  În acest sens, metodologia precizează în mod explicit că la concursul pentru acordarea gradaţiei de merit poate participa inclusiv personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar de stat, cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată, cu o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 4 ani, care „în perioada 1 septembrie 2011 – 31 august 2016 a avut performanţe deosebite în prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, în integrarea copiilor cu nevoi speciale în învăţământul de masă, în progresele şcolare ale elevilor în risc de abandon şcolar, în iniţierea şi managementul unor proiecte şcolare care au condus la consolidarea culturii şcolare incluzive”. În acelaşi timp, cadrele didactice trebuie să deţină şi calificativul „Foarte bine” pentru fiecare an şcolar din perioada evaluată. Pentru a obţine gradaţia de merit sunt luate în calcul patru criterii majore al căror punctaj maxim însumat reprezintă 100 de puncte: activităţi complexe cu valoare instructiv-educativă (70 de puncte), performanţe deosebite în inovarea didactică/managerială (10 puncte), activităţi extracurriculare şi implicarea în proiecte (15 puncte) şi contribuţia la dezvoltarea instituţională (5 puncte). 

Citeşte mai mult...
 
Și în Maramureș se vor sista orele la școli din cauza condițiilor meteo PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 08 Ianuarie 2017 20:24

CJSUMM din data de 8 ianuarie 2017, la propunerea Consiliului de Administraţie al ISJ Maramures, a hotarat SUSPENDAREA CURSURILOR în toate unităţile de învăţământ din judeţul Maramureș în zilele de 9 si 10 ianuarie 2017 (luni si marţi). Conducerile unItăţilor de învăţământ vor asigura transmiterea acestei hotărâri la toate cadrele didactice și elevii școlilor.

În această perioadă se va asigura permanenţa în școli și gestionarea situaţiilor curente. Activităţile de semnare a contractelor cu directorii/directorii adjuncţi va avea loc conform calendarului, precum și ședinţa publică de la Colegiul Naţional “Gheorghe Șincai” Baia Mare, din data de 9 ianuarie 2017″, a declarat inspectorul școlar general, Ana Moldovan.

Citeşte mai mult...
 
Performanta de exceptie pentru un elev al CNDV PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 14 Decembrie 2016 17:00

 
Şcoala cu cântec are nevoie de dascăli PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Septembrie 2016 09:09

Şcoala Gimnazială de Muzică şi Arte Plastice din Sighetu Marmaţiei funcţionează din 1962 în actualul imobil. Din 1970, sub conducerea profesorului de muzică Gheorghe Pop, director, şcoala intra într-o nouă organizare, cu cabinete destinate desfăşurării orelor de instrument individual si teorie-solfegii pe grupe de elevi. În 1982, se inaugurează noua sală de concerte ”George Enescu”, construită în continuarea vechii clădiri a şcolii.
Din 1989, conducerea instituţiei a fost preluată de profesorul Nicolae Paraschiv. Din 1994 se reînfiinţează instituţia cu denumirea actuală.
În prezent, şcoala funcţionează ca instituţie de sine stătătoare şi are program suplimentar de muzică şi arte plastice. Aici se bucură de-o aleasă instruire muzical-instrumentală elevii de ciclu primar şi gimnazial, orele de arte plastice fiind doar la dispoziţia ciclului gimnazial. De-a lungul anilor instituţia si-a creat un bun renume datorită exigenţei corpului profesoral cât şi activităţilor extraşcolare de anvergură.
Mulţi dintre absolvenţi au mers mai departe, au continuat studiile şi au ajuns instrumentişti de valoare sau remarcabili profesori de muzică vocală şi instrumentală în învăţământul preuniversitar şi chiar universitar. Şi Artele plastice şi-au găsit discipoli în rândul tinerilor iar rezultatele n-au întârziat să apară. Şcoala aceasta este şi organizatoarea CONCURSULUI DE INTERPRETARE INSTRUMENTALĂ ŞI ARTE VIZUALE ajuns la 24 de ediţii, singurul de acest fel din ţară desfăşurat într-un oraş care nu este reşedinţă de judeţ.

Citeşte mai mult...
 
5.610 dascăli în Maramureș la început de an școlar la aproape 70.000 de elevi PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Septembrie 2016 08:03

Un nou an școlar a debutat în 12 septembrie. Flori, lacrimi vărsate, dar și multe zâmbete, sunt ingredientele fiecărui început de an școlar.Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș, județul nostru are 168 de școli publice cu personalitate juridică, 144 fiind structuri arondate acestora.

Din păcate, doar 75% dintre școli au autorizație de funcționare, 36 fiind fără autorizație sau în curs de autorizare (șase la număr). La autorizațiile pentru securitate la incendii situația este și mai rea. Din același raport mai aflăm că numărul de clădiri fără aviz sau autorizație PSI este de 655. La capătul opus numărul de clădiri cu aviz sau autorizație PSI este 117.

Peste 15.000 de liceeni

În Maramureș încep cursurile 68.562 de elevi. Cei mai mulți sunt încadrați la nivelul primar și anume 20.110 elevi, 18.045 de elevi sunt încadrați la nivel gimnazial, 12.202 sunt de nivel preșcolar, iar 15.287 sunt la liceu. La aceștia se adaugă alți 198 de tineri care vor urma învățământul postliceal la stat și 2.720 care urmează nivelul profesional.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 50

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact