logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


MEDIU


Biohazard – Pandemie – Arme Biologice PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Marţi, 31 Decembrie 2013 10:20

Când auzi de biohazard, contaminare, îți dai seama cât de puțin amuzantă este distracția cu organismele care ucid fără să lase șansă de altă opțiune: de la copil la tânăra superbă, de la cerșetor la savant sau bancher toți Oamenii sunt expuși… iar aceste bacterii,… dar mai ales virusuri… au o acțiune similară asupra oricui. Așa cum un virus de calculator poate distruge sistemul, un virus biologic poate distruge ființa umană…. mai lent (HIV-SIDA, spre exemplu) sau foarte repede (Ebola, spre exemplu). Ca lucrurile să fie și mai frumoase, virusurile suferă mutații și au o diversitate nemaipomenită… extraordinar de multe tulpini virale… La fel, bacteriile evoluează și au forme rezistente la antibiotice. Dar, aceste forme de existență biologică au fost aici pe tot parcursul istoriei naturale, așa că în principiu față de o parte din ele omul are unele mecanisme de protecție. Dar situația actual este mai complicată.
Citeşte mai mult...
 
Declinul Ecologismului?!... PDF Imprimare Email
Scris de Ion Maris   
Luni, 30 Decembrie 2013 22:25

Ne plac poveştile!... Iubim natura!...

Un paşnic şi inteligent biolog îmi spune povestea fluturilor din zona noastră, specii nenumărate, specii protejate, multe alte specii încă necunoscute şi nestudiate. Coloritul lor (tot despre fluturi, vorbesc!) de plein – air, detaliile anatomice pe care le pot urmări acum, când articolele lui sunt invadate de poze profesionist executate cu echipamente ultra-performante, mă duc cu gândul la artisticul existent în natural, în lumea vie. Am început şi eu, instantaneu, să desenez o pictură imaginară cu aripi şi ochi jucăuşi, cu „puf” multicolor şi antene, o îmbinare coloristică aproape perfectă a biodiversităţii artificiale. Ce poveste „vie”, dragi poeţi naturişti! O poveste sau o poezie „despre fluturi şi praf” care ne deschide apetitul pentru atractiva existenţă. Avansez fascinat pe blogul virtual al prietenului biolog şi simt că nu am nevoie de... realitate. Aşadar aici, în Ţara Maramureşului, spre disperarea violatorilor pădurii, mai există viaţă. Veniţi aici, consultanţi – ecologişti din lumea largă şi bucuraţi-vă de ultimele zvâcniri locale, înainte de cotropirea acestui est sălbatic şi „necivilizat” (maculat de poziţionarea geografică pe graniţa orientală a Europei), de către „instrumentele” globalizante ale noii strategii de dezvoltare durabilă.

Ultima actualizare Joi, 02 Ianuarie 2014 13:42
Citeşte mai mult...
 
Proiectul Rosia Montana - o perspectiva economica PDF Imprimare Email
Scris de Hotea Cristian   
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013 19:38

Continuăm prezentarea proiectului minier de la Roşia Montană utilizând aspecte economice. Voi începe acest articol cu o întrebare sensibilă: “De ce ni se vrea binele cu forţa ?”, o întrebare care frământă multe suflete din întreaga ţară şi nu numai.
 
Pe zi ce trece, ni se spune că România are de câştigat din ce în ce mai mult din acest proiect. Se pare că aurul are capacitatea să se înmulţeasca, iar noi nu ştiam asta până acum. De la “peste 3 miliarde USD” s-a ajuns la suma de 5.3 miliarde USD. Asta în condiţiile în care metalele rare sunt ignorate complet, deşi în urma unui studiu al mai multor profesori din cadrul ASE-Bucureşti, reiese că valoarea metalelor rare este de 4 ori mai mare decât cea a aurului şi a argintului din zăcământ.Cu toate astea,  vor fi deversate în iazul de decantare sau vor constitui bonusul către compania care a adus “laptele şi mierea” în România ?
Ultima actualizare Luni, 02 Decembrie 2013 09:44
Citeşte mai mult...
 
Petitie pentru salvarea raurilor de munte din Romania PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 14 Noiembrie 2013 21:55

Acest minunat peisaj de pe coperta revistei National Geographic din noiembrie poate fi distrus in orice moment de o noua microhidrocentrala. In acest moment, peste 500 de astfel de investitii sunt planificate pe mai toate raurile de munte din Romania, fara beneficii majore pentru economie, oameni sau natura. Daca vrei sa protejezi raurile de munte din Romania de buldozere, semneaza petitia celor de la WWF si apoi ajuta-ne sa ajungem cu acest mesaj la cat mai multi oameni. Va multumim! 

http://www.raurileromaniei.ro/salveaza-raurile/

Stimata doamna Lucia Varga, Ministru Delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura Spre stiinta: Doamnei Rovana Plumb, Ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice Domnului Constantin Nita, Ministru Delegat pentru Energie, Ministerul Economiei
 
Ca cetatean al Romaniei sunt bucuros sa am ocazia de a ma adresa Dumneavoastra cu solicitarea de a actiona de urgenta pentru a opri distrugerea raurilor de munte din Romania.
 
Strategia Energetica a Romaniei promoveaza investitiile in „energia verde” prin construirea de microhidrocentrale pe raurile de munte. Stiu ca finantarea acestor investitii este incurajata de catre autoritatile statului prin alocarea de certificate verzi companiilor care produc energie din resurse regenerabile. Multe dintre aceste investitii sunt finantate din fonduri nerambursabile, fapt ce incurajeaza mai mult decat este nevoie investitiile in microhidrocentrale. In final costurile certificatelor verzi sunt suportate de catre cetatenii Romaniei prin plata facturii energiei electrice.
Ultima actualizare Joi, 14 Noiembrie 2013 22:11
Citeşte mai mult...
 
De ce proiectul de la Rosia Montana este unul de interes national? PDF Imprimare Email
Scris de Hotea Cristian   
Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013 12:39

Roşia Montană este o localitate din judeţul Alba, care a căpătat o notorietate deosebită datorită proiectului minier ce se vrea a fi implementat în această zona.Televiziunile şi presa scrisă au informat mai mult sau mai puţin despre acest proiect, unul de interes naţional, după cuvintele mai marilor conducători ai ţării. Totul a început în jurul anului 1997 când RMGC (Roşia Montană Gold Corporation) a primit licenţa de concesiune pentru exploatare, valabilă pentru următorii 20 de ani.
 
În urma studiilor geologice realizate de către RMGC, zăcământul auro-argintifer ar conţine aproximativ 300 tone de aur şi 1480 tone de argint, zăcăminte despre care geologii români aveau informaţii încă din perioada comunistă.În 2006,în urma unui interviu realizat de o revistă, Aurel Sîntimbrean ( geolog şi totodata fost inginer-şef al Exploatării miniere de stat Roşia Montană) relata despre proiectul iniţiat de RMGC. Poziţia lui era destul de clară şi anume, nu era de acord cu respectivul proiect de exploatare. Poziţia dânsului nu s-a schimbat nici în ziua de azi, acesta continuă sa fie unul dintre cei care nu văd doar partea plină a paharului, care oricum este mai puţin plin decât gol. Un fapt important prezentat de acesta de-alungul anilor este valoarea mare a celorlalte metale de la Roşia Montană, zăcămintele de titan, germaniu, arseniu, molibden, vanadiu, nichel, cobalt, galiu şi wolfram valorând de 4 ori mai mult decât cele auro-argintifere.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 30

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact