logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


MEDIU


Sighetu Marmaţiei s-a alăturat luptei pentru titlul de Orașul Reciclării 2015 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 18 Februarie 2015 18:51

Sighetu Marmaţiei s-a înscris în cea de-a treia ediție a competiției Eco-Rom Ambalaje ”Orașul Reciclării” adresată primăriilor municipalităților din România. Timp de 6 luni, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, 46 de municipii și orașe din țară „se luptă” pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deșeurilor de ambalaje la nivel național.

 

,,An de an competiția «Orașul Reciclării» s-a dovedit a fi un proiect extrem de util, atât prin rolul educativ, cât și prin factorul competitiv care a mobilizat din ce în ce mai multe autorități locale să se implice în dezvoltarea sistemului de colectare separată pentru populație. Numărul primăriilor înscrise în proiect a crescut cu 60% – de la 20 în 2012, la 46 anul acesta. Eco-Rom Ambalaje susține și investește anual 35% din aportul membrilor săi în parteneriatul cu autoritățile locale pentru ca performanța serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje să crească. Iar proiectul «Orașul Reciclării» este o inițiativă care ne arată că se poate. Mulțumim tuturor primăriilor care ni s-au alăturat în această «luptă» și le urăm mult succes pe parcursul competiției! a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Ultima actualizare Miercuri, 18 Februarie 2015 19:07
Citeşte mai mult...
 
LET’S DO IT! – Maramuresenii sunt asteptati pe 16 mai pentru curatenie generala in judet PDF Imprimare Email
Scris de Emaramures.ro   
Vineri, 13 Februarie 2015 17:29

Proiectul “Let’s do it!” continua si anul acesta in Maramures. Ziua curateniei generale a fost stabilita pentru 16 mai, data la care voluntarii implicati in proiect spera sa mobilizeze cat mai multi oameni pentru colectarea gunoaielor. 
 
Pana atunci, tinerii incearca sa identifice zonele cu probleme din judet pentru a stabili traseele pe care se va actiona. 
 
Este al cincilea an cand in judetul nostru se deruleaza actiunea de ecologizare generala “Let’s do it!”. Organizatorii, in principal tineri, care activeaza in organizatii nonguvernamentale isi doresc sa implice in actiune, si in acest an, un numar cat mai mare de maramureseni. 
 
„Noi ne-am gandit ca anul acesta sa tinem ziua de curatenie in 16 mai si asteptam un numar minim de 8.500 de voluntari in tot judetul, atat elevi si studenti, cat si oameni care lucreaza. Dorim sa avem un simt civic in acest judet si sa mobilizam cat mai multa lume”, a declarat, la conferinta de lansare, Miradona Balog, coordonatorul proiectului la nivel judetean. 
Citeşte mai mult...
 
Preselectii pentru organizarea proiectului “Let’s do it in Maramures” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 29 Ianuarie 2015 14:14

În data de 02 februarie 2015, de la ora 17:00 coordonatorii județeni ai proiectului Let’s do it în Maramureş organizează preselecții pentru organizatori în cadrul proiectului. Preselecțiile vor avea loc în Centrul de Tineret al DJST Maramureș, strada Culturii, nr 7A.

Invităm la preselecții pe cei care doresc să se implice activ în organizarea Let’s do it în Maramureș, indiferent de vârstă.

„Let’s Do It, România!” face parte din marea echipa „Let’s Do It, World!” care va implica peste 100 de state, la nivel global,în cel mai mare eveniment de voluntariat din istoria omenirii. Estimarile organizatorilor sunt că peste 300 milioane de voluntari vor participa in 2015 la această acţiune. România este ţara cu cel mai mare număr de voluntari mobilizati.

Ultima actualizare Joi, 29 Ianuarie 2015 14:23
Citeşte mai mult...
 
WWF - Opreste taierile ilegale PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 09 Decembrie 2014 13:12

Radarul pădurilor funcționează doar dacă noi îl activăm!
După o perioadă de lobby puternic și lucru direct cu autoritățile pentru introducerea unui sistem de urmărire a lemnului, WWF speră că noul sistem de urmărire a masei lemnoase (cunoscut drept „radarul pădurilor”), introdus prin HG 470/2014 și pus in aplicare din octombrie 2014, va funcționa și va reuși să reducă tăierile ilegale din România.
Cum funcționează? Fiecare transport de lemn primește automat un cod unic generat de un server central și astfel devine verificabil inclusiv prin apeluri la 112, în timp real.
Beneficiarul lemnului nu se poate înregistra cu transportul dacă nu verifică acest cod unic și deci proveniența legală a lemnului.

Citeşte mai mult...
 
WWF-România lansează site-ul oficial al destinației de ecoturism Mara-Cosău-Creasta Cocoșului din Maramureșul istoric PDF Imprimare Email
Scris de WWF   
Joi, 30 Octombrie 2014 16:01

Zona Mara-Cosău-Creasta Cocoșului a obținut statutul de destinație de ecoturism în iulie 2014, iar pe 7 octombrie, la Brașov, a primit și distincția oficială din partea Autorității Naționale pentru Turism, în cadrul Adunării Generale a Comisiei Europene pentru Turism. Cu ocazia aceasta, WWF-România lansează la nivel național și internațional website-ul oficial al destinației, www.ecomaramures.com, care oferă informații practice și recomandări de călătorie, de natură să ghideze și să ușureze experiența de vizitare.

Website-ul este rezultatul unui efort de documentare de câteva luni de zile și una dintre componentele importante ale inițiativei de dezvoltare a destinației ecoturistice pentru care organizația a lucrat împreună cu parteneri de nădejde din zonă, precum biroul județean de informare turistică MaramureșInfoturism, Asociația Ecologic sau Centrul de Ecologie și Turism Maramureș. Pagina web scoate la iveală valorile naturale și patrimoniul cultural remarcabile care au adus zonei statutul greu de dobândit de destinație ecoturistică și oferă idei de petrecere a timpului, recomandări de cazare și de luat masa, precum și informații privind accesul în zonă. De asemenea, site-ul prezintă cauza de conservare a patrimoniului care stă la baza inițiativei de dezvoltare ecoturistică și principalele activități desfășurate de WWF și organizațiile partenere pentru a împiedica degradarea sau distrugerea acestuia.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 6 of 30

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact