logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


MEDIU
Concurs: Ambasada britanica te invita sa fii verde si sa castigi o bicicleta PDF Imprimare Email
Marţi, 16 Noiembrie 2010 09:04
Ambasada britanica din Bucuresti scrie pe site-ul propriu ca planuieste sa-si reduca amprenta de carbon in ceea ce priveste electricitatea, zborurile, deplasarile cu masina si combustibilii fosili, cu precizarea ca 68 de ambasade britanice s-au alaturat acestei initiative si ca premierul David Cameron isi propune sa instituie „cel mai verde guvern din toate timpurile” in urmatoarele 12 luni.
 
Se asteapta ca reducerea cu 10% a emisiilor de dioxid de carbon sa duca la economii de sute de miliarde de euro la plata facturilor de energie electrica. Pentru a promova campania, institutia din Bucuresti cauta acum „Agenti de nota 10!” pasionati de mediul inconjurator, care sunt indemnati sa „patruleze” pe strazi si sa „raporteze” trei fotografii ale unor locuri sau obiecte care consuma inutil energie in orasul lor. Toti Agentii vor trebui sa trimita si o descriere a fotografiei, impreuna cu solutii originale pentru rezolvarea situatiei (in engleza, maxim 4-5 paragrafe), alaturi de detaliile de contact! “Raportul” trebuie trimis pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
 
Citeşte mai mult...
 
“Pădurile seculare de la Strâmbu Băiuţ– Ultimii giganţi ai Maramureşului” PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 07 Noiembrie 2010 09:24
Asociaţia pentru Certificare Forestieră (ACF) împreună cu WWF Programul Dunăre-Carpaţi România şi Consiliul Local Băiuţ au organizat vineri 05 noiembrie, o excursie pentru promovarea traseului tematic dezvoltat in cadrul proiectului: „Pădurile Seculare de la Strâmbu Băiuţ - Ultimii giganţi ai Maramureşului”.

La eveniment, alaturi de organizatori au participat reprezentanti ai Universitatii Babes Bolyai, operatori turistici din zona, ONG-uri, ghizi turistici locali precum si reprezentanti ai administratiei silvice care de altfel, a oferit tot sprijinul pentru conservarea acestui „patrimoniu Maramuresean”. Parcurgerea traseului a avut drept scop diseminarea informatiilor cu privire la caracteristicile si importanta acestor paduri atat din punct de vedere ecologic cat si pentru pastrarea identitatii culturale a Maramuresului.
Ultima actualizare Duminică, 07 Noiembrie 2010 10:47
Citeşte mai mult...
 
Let's Do It Romania a urcat dealul Solovan! PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Luni, 27 Septembrie 2010 16:23

     In cadrul proiectului LDIR! desfasurat sambata 25 septembrie de la orele 8:00 si la Sighet, o echipa de voluntari a ''luat cu asalt'' pantele Solovanului dinspre podul ce face legatura cu Valea Cufundoasa. Inca de la primii pasi facuti pe drumurile desfundate au aparut gunoaie de tot soiul: PET-uri folosite candva pe post de recipiente pentru ulei de motor, foste sticle de bauturi alcoolice( si nu de orice fel, am gasit chiar si de scotch!!), invelisuri de protectie de la cabluri de inalta tensiune, papuci vechi, pungi de plastic, cutii de vopsea. Pe o distanta de 200-300 de metri am umplut 3 saci. Prima ''comoara''-cum am denumit-o noi- a rasarit unde nici nu ne asteptam, langa o casa locuita. O mica vale ascunsa de tufisuri, dar plina ochi cu sticla sparta, alte cutii de vopsea, roti de bicicleta pentru copii, PFL-uri umflate de apa, cutii de conserve, PET-uri de 2 si 3 litri, galeti sparte de tabla, etc. Aici am adunat din nou 4 saci de gunoi mari pe care i-am lasat acolo, urmand sa ii aducem mai tarziu undeva mai jos, langa pod. Lucru ce s-a si intamplat dupa orele 15:00, prin grija unora din echipa, pentru ca ceilalti nu mai puteau din diferite motive sa participe la actiune.

           Urmatorul pas a fost facut in apropierea serpentinelor de pe Solovan unde de multe ori am coborat in rape dupa doze de bere, PET-uri, sticle de bauturi.

Ultima actualizare Joi, 16 Decembrie 2010 23:45
Citeşte mai mult...
 
FOTO: Let's Do It Romania – Lacul Tepliţa a fost curăţat cu ajutorul unor bărci pneumatice aduse de Asociaţia Valea Verde PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Sâmbătă, 25 Septembrie 2010 14:40

Acţiunea „Let's Do It Romania” din Sighet a început la Sighet la primele ore ale dimineţii pe platoul din faţa Cinematografului.  Aici s-au adunat în jur de 400 de persoane, majoritatea elevi împreună cu profesorii lor, care au fost coordonaţi şi repartizaţi pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei de către ing. Grigor Sorin, inspector de mediu în cadrul Primăriei Sighet şi de către viceprimarul Ovidiu Nemeş.

Apele Române au organizat de asemenea acţiuni îm trei zone ale Maramureşului Istoric: la Sighet în zona Valea Cufundoasă, la Dragomireşti în zona Baicului şi în zona Vişeu de Sus şi Vişeu de Jos. “Din păcate au participat doar elevi cu profesorii lor”  a remarcat şi ing. Alexa Bout, şeful Sistemului Hidrotehnic Tisa Sighetu Marmaţiei.

O acţiune mai specială a organizat  Asociaţia Valea Verde impreună cu voluntari din cadrul ROTARACT precum si cu elevi si profesori de la CN "Dragos Voda". Aceştia  au desfăşurat o acţiune de curăţare şi igienizare a lacului Tepliţa cu ajutorul unor bărci pneumatice.

Voluntarii, cu ajutorul celor două bărci, au cules gunoaiele care pluteau pe întreaga suprafaţă a lacului, gunoaie care nu au fost deloc puţine. În acelaşi timp au fost curăţate şi malurile lacului precum şi zona din jurul acestuia.

Ultima actualizare Joi, 16 Decembrie 2010 23:45
Citeşte mai mult...
 
FOTO: Campanie de colectare selectivă a deşeurilor din Parcul Naţional Munţii Rodnei (Rezervaţie a Biosferei) demarată de Asociaţia Eco Rodna PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 05 Iulie 2010 08:45

Sub egida "Energia vine din suflet" voluntari de la Liceele din Sighetu Marmaţiei şi membri de la Centrul de Ecologie şi Turism,coordonaţi de Timur Chiş,  au ecologizat în perioada 3-4 iulie 2010 traseele turistice din zona Izbucul Izei, Peştera Iza şi Vf. Bătrâna în cadrul proiectului iniţiat de Asociaţia Eco Rodna “Prietenii Parcului Naţional Munţii Rodnei” finanţat de Rompetrol în cadrul Programul "Împreuna pentru fiecare."
Acest program îşi propune să se implice în comunitate şi să promoveze un comportament responsabil faţă de mediu.
 Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei (Rezervaţie a Biosferei), rangerii fiind cei care coordonează activităţile de teren.
Dorim ca prin această iniţiativă să dovedim responsabilitate în păstrarea unui mediu cât mai curat, promovând şi aplicând sloganul “Muntele ne respectă, să-l respectăm şi noi!”. Sperăm ca această acţiune să atragă atenţia autorităţilor locale în vederea susţinerii pe viitor a unor astfel de campanii.

Ultima actualizare Joi, 16 Decembrie 2010 23:32
Citeşte mai mult...
 
Cele 17 minuni ale Maramureşului PDF Imprimare Email
Marţi, 01 Iunie 2010 08:10

Lacuri cu apa albastra, creste salbatice, chei, pesteri misterioase. Toate fac parte din zestrea naturala a Maramuresului. Din cele 35 de arii protejate din judetul nostru, 17 sunt monumente ale naturii.„Brand-ul” Maramures nu inseamna doar biserici de lemn, monumente istorice sau muzee unice in lume. Ci si lacuri, chei, stanci, pesteri, toate de o frumusete incredibila si toate unice pe glob. Adica cele 17 minuni ale Maramuresului. 17 monumente ale naturii protejate prin lege.

Ultima actualizare Joi, 16 Decembrie 2010 23:34
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314UrmătorSfârşit »

Page 14 of 14

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact