logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor


Cum il convingi sa citeasca in vacanta PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 19 Iulie 2011 13:28
Si acum vine marea intrebare: cum sa-ti convingi viitorul licean sa citeasca pe timp de vara? Iata cateva idei:
1. Combina cititul cu alte activitati. Indiferent daca stai la plaja, mergi la inot sau pleci intr-o alta localitate sau zona, nu uita de carti. Stand la plaja te poti relaxa mai ales daca alegi niste carti de aventura sau calatorie, mari expeditii prin colturile lumii si ale timpurilor, in drum spre inot poti verifica la librarie ce carti noi au mai aparut, iar in drum spre locatia unde vei petrece cateva zile, poti sa citesti linistit cateva pagini de carte.
2. Fii un exemplu pentru copilul tau. Obisnuieste-te sa citesti in fiecare dimineata ziarul, inainte de a te aseza la masa pentru a lua micul dejun. Petrece macar o jumatate de ora, seara, inainte de culcare pentru a citi cateva file de carte. Pastreaza o carte pe noptiera din camera, pentru a o avea tot timpul la indemana atunci cand vrei sa te delectezi.
3. Relaxeaza putin regulile. Incearca sa nu-ti fortezi copilul sa citeasca pentru ca s-ar putea sa obtii exact efectul opus. Daca inca nu ai reusit sa il convingi pe copil de beneficiile pe care le aduce lectura, pentru inceput poti sa folosesti mici recompense. Pentru fiecare carte citita, poate sa primeasca ceva ce-si doreste de o buna perioada de timp. Astfel de intariri vor creste frecventa cititului, cu atat mai mult cu cat ii poti sugera o serie de carti din domenii diferite, epoci total despartite de dimensiunea temporala pentru a-l ajuta sa-si gaseasca autorul, perioada preferata, in care se regaseste si se simte cel mai confortabil.
Ultima actualizare Marţi, 19 Iulie 2011 13:44
Citeşte mai mult...
 
Cateva mituri ale relatiei parinte-copil PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 16 Iulie 2011 08:42

De-a lungul timpului, s-au format asa numitele mituri care descriu relatia parinte- copil. iti prezentam cateva dintre ele, incercand sa iti aratam de ce nu sunt intotdeauna corecte.

 

1. „Trebuie sa mananci tot din farfurie!”

 Daca ai auzit aceasta replica in copilarie, este foarte probabil sa o preiei si tu in relatia cu fiul sau fiica ta. Alimentatia sanatoasa si corecta este esentiala pentru cresterea copilului tau, dar nu implica in mod necesar consumarea intregii portii de mancare la fiecare masa. Copiii au nevoi diferite, de aceea este posibil sa se sature cu mai putin decat iti imaginezi. De asemenea, daca ai un copil mofturos la mancare, ii poti permite sa manance cat vrea din felul respectiv, iar mai tarziu, cand i se va face foame, cu siguranta va veni la tine sa iti mai ceara o portie.

 

Citeşte mai mult...
 
Ce inseamna o mama fericita/sotie nefericita? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 11 Iulie 2011 06:47

Dupa aparitia unui copil, viata de cuplu se schimba. Amandoi partenerii se concentreaza atat de mult asupra cresterii copilului si asupra nevoilor sale, dorind sa fie parinti cat mai buni, incat de multe ori uita de rolul de parteneri de viata. Mamele risca sa cada in aceasta capcana mai mult decat tatii, deoarece ele petrec in general mai mult timp cu copilul.

 

 Iti propunem un exercitiu: deseneaza un cerc. Gandeste-te apoi la cate ore pe zi acorzi in medie pentru: - Sot - Copil - Timp liber - Job - Pasiuni si hobby-uri - Prieteni

Transforma numarul de ore pentru fiecare persoana sau activitate in procente, in asa fel incat adunandu-le, sa obtii 100%. Imparte cercul in segmente care sa exprime procentul de timp alocat fiecarei categorii de activitati. Priveste apoi diagrama. Cauta raspunsuri: ti se pare ca exista un dezechilibru? Ca oferi prea mult timp copilului, iar la hobby-uri ai sub 10 procente? Ai trecut un procent maxim in petrecerea timpului cu copilul, iar segmentul ”prieteni” aproape ca nici nu exista?

 

Ultima actualizare Duminică, 10 Iulie 2011 21:59
Citeşte mai mult...
 
Desene ptr copii: Ana si Regele PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 09 Iulie 2011 16:23


Vezi mai multe video din animatie
Ultima actualizare Sâmbătă, 09 Iulie 2011 20:34
 
Despre inteligenta naturalista PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 07 Iulie 2011 09:08

Studiile arata ca fiecare dintre noi, adulti sau copii, dispunem de mai multe tipuri de inteligenta, dintre care unul sau doua sunt dominante. Tipul de inteligenta dominant determina felul in care copilul abordeaza invatarea si domeniile in care poate obtine rezultate superioare. Aceasta este ideea care sta la baza teoriei inteligentelor multiple, dezvoltata de psihologul Howard Gardner.

 

Printre tipurile de inteligenta mentionate de aceasta teorie se numara si inteligenta naturalista. Iti propunem sa afli mai multe despre acest concept. Caracteristicile unui copil cu inteligenta naturalista ridicata Inteligenta naturalista este sesizabila la copiii care invata cel mai bine prin contactul direct cu natura. Acestora le place sa petreaca timpul cu precadere in aer liber. Copiilor cu inteligenta naturalista le place sa alcatuiasca proiecte la stiinte naturale: observarea pasarilor, alcatuirea insectarelor, ingrijirea copacilor sau a animalelor.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact