logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor


Cateva recomandari pentru inceputul de scoala PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 01 Septembrie 2011 19:28
Ati cumparat impreuna caiete, ghiozdan, haine noi… Ati pus ceasul sa sune devreme…Totul pare pregatit pentru inceputul scolii. Noi credem ca mai sunt totusi cateva lucruri pe care sa le iei in considerare. Iata cateva teme de gandire pe care ti le propunem la inceput de an:
 
1. Inceputul scolii poate fi un factor de stres pentru copilul tau. Si pentru tine. Inceperea scolii poate fi un motiv de bucurie sau o adevarata sursa de stres pentru unii copii. Profesori noi, materii diferite, un orar mai incarcat, toate acestea pot fi surse de stres pentru copil. Fii alaturi de el. Ofera-i informatiile si sprijinul de care are nevoie pentru a intelege sensul scolii si pentru a se acomoda cat mai rapid. Incearca sa-ti pastrezi calmul si rabdarea.
 
2.“Mai lasa-ma sa dorm!” sau rutina de dimineata. Trezitul de dimineata este o problema pentru copiii de orice varsta. Ajuta-l sa-si creeze o rutina in privinta somnului, indiferent daca va urma o zi de scoala sau o zi de weekend. Invata-l sa-si pregateasca seara toate lucrurile de care au nevoie in ziua urmatoare. Transforma trezitul intr-un moment placut de intimitate cu copilul tau: cateva imbratisari si o privire calda e tot ce are nevoie atunci cand e mic scolar. La varsta adolescentei, chiar daca doreste sa fie tratat matur si cu seriozitate, nu strica glumele de dimineata sau trezitul cu un pahar de ceai fierbinte langa pat.
Ultima actualizare Joi, 01 Septembrie 2011 19:33
Citeşte mai mult...
 
Micul bucatar. Astazi gatesti impreuna cu copilul tau PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 27 August 2011 08:58
Se intampla ca uneori din cauza lipsei de timp, a oboselii si a stresului sa nu ti se para o idee buna sa il primesti pe cel mic in bucatarie atunci cand gatesti. ”Ceva bun de mancare si rapid de facut” este deviza dupa care vrei sa-ti organizezi timpul in bucatarie. A-l implica pe copil in pregatirea mancarii are insa cateva avantaje.
 
De ce este bine sa il implici pe copil in pregatirea mancarii? Iata cateva dintre avantajele implicarii copilului in pregatirea mancarii.
* Petreci timpul impreuna cu copilul si simultan, realizezi o sarcina casnica.
* Ii formezi unele abilitati si deprinderi ce favorizeaza dezvoltarea motricitatii.
* Ii dezvolti sensibilitatea gustativa si mirosul, incurajandu-l sa guste sau sa miroase ingrediente.
* Invata cuvinte noi- referitoare la alimente, la instrumentele din bucatarie sau la actiunile pe care le realizezi pentru a gati.
*Il ajuti sa invete concepte matematice de baza: „mai mult/mai putin”, „mai mare/mai mic” sau numaratorile simple sunt cateva dintre conceptele matematice pe care le implica gatitul.
Citeşte mai mult...
 
Ce inseamna furia parintilor? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 17 August 2011 13:00

”Sunt parintele lui si trebuie sa ma asculte!”

”Il invat eu minte!”

”Om fac din el, sa vezi numai ce o sa ma asculte!”

”Acum ori niciodata il pun la punct. Ma tine el minte pentru asta!”

Iti suna cunoscute replicile de mai sus? Probabil ai rostit cel putin una dintre ele sau ai auzit macar un parinte vorbind astfel. Ceea ce ele ascund sunt emotii negative: furia, nerabdarea, lipsa de toleranta la frustrare, dorinta de a pune la punct, de a manifesta controlul, de a modela pe cei din jur. De ce apare furia in relatia parinte- copil?

Furia este una dintre emotiile cele mai frecvent intalnite in randul parintilor deoarece: lipsa de timp provoaca fisuri in relatia de comunicare cu copilul, iar deseori mesajul care se doreste transmis este gresit inteles stresul si programul de zi cu zi de la serviciu reduc energia si rabdarea parintilor pentru a-i asculta, a-i observa pe copii si a le raspunde asa cum au nevoie acestia parintii au asteptari prea mari de la copii. In cazul in care tu iti doresti sa ai un copil cu 10 pe linie, un copil care sa nu cauzeze probleme sau neintelegeri in cadrul scolii sau in grupul de prieteni, iar copilul prin comportamentele sale iti demonstreaza exact contrariul, sansele ca furia ta sa apara sunt extreme de mari.

Ultima actualizare Miercuri, 17 August 2011 17:06
Citeşte mai mult...
 
„Mami, mai vreau o inghetata!” Tehnici de negociere cu un prescolar PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 11 August 2011 11:50

Situatii in care esti nevoit sa negociezi cu un prescolar Iti prezentam in continuare cateva situatii concrete care pot aparea in relatia cu copilul tau. Noi te ajutam prezentandu-ti mai multe tehnici de negociere si exemplificand modul in care acestea se pot aplica. Nu pretindem ca solutiile propuse in randurile de mai jos reprezinta o „reteta a succesului”. Felul in care aceste situatii pot fi rezolvate depinde mult de relatia parinte copil, de contextul in care apar si de tehnica de negociere pe care parintele o foloseste.

1. Te afli in magazin si copilul tau observa o papusa foarte scumpa pe care doreste sa o aiba si iti spune acest lucru. Cum reactionezi? Poti incerca tehnica argumentarii. Ii poti vorbi despre faptul ca are destule papusi asemanatoare acasa, despre faptul ca trebuie sa respectati lista de cumparaturi si despre faptul ca deocamdata nu aveti bugetul necesar pentru a cumpara papusa. O alta tehnica este de a-i atrage atentia spre o alta papusa mai ieftina pe care o observi in magazin, ai putea sa-i spui ca acum e nevoie sa cumparati lapte de la raionul cu lactate si dupa aceea va veti intoarce pentru papusa. Daca accepta, este bine sa-i ocupi mintea si privirea indicandu-i tot felul de obiecte pe care sa le priveasca din magazin si despre care sa-i vorbesti- in final este posibil sa uite de papusa dorita. Acestea sunt exemple tipice pentru tehnica tergiversarii. Este bine totusi sa nu folosesti aceasta tehnica in exces, pentru ca nu va functiona decat pe termen scurt. In plus, este posibil ca cel mic sa nu uite de obiectul promis si sa isi piarda increderea in tine in momentul in care vede ca nu iti vei indeplini promisiunea. 

Ultima actualizare Joi, 11 August 2011 14:26
Citeşte mai mult...
 
Ce invata un copil din relatiile sale de prietenie? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 07 August 2011 09:25
Relatiile de prietenie, la orice varsta, sunt adevarate surse de lectii de viata, al caror rol este bine sa nu fie minimalizat. Desi obiceiurile negative pe care copiii le pot prelua de la prietenii lor sunt mai evidente si mai usor de criticat, copilul tau castiga din relatiile de prietenie lucruri nu atat de vizibile, dar esentiale pentru dezvoltarea sa. Care sunt lectiile pe care le invata copilul de la prietenii sai?
 
1. Invata mai multe lucruri despre el insusi. Intr-un grup de prieteni, copilul tau are ocazia sa se compare cu ceilalti, sa experimenteze situatii noi si sa ia decizii singur. Toate aceste situatii sunt ocazii de a invata mai multe despre el insusi si de a-si forma o imagine mai corecta despre sine.
 
2. Invata importanta confidentialitatii. Relatiile de prietenie se bazeaza pe incredere si inseamna uneori si pastrarea unor secrete.
Ultima actualizare Duminică, 07 August 2011 11:43
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact