logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor


Concurs de desene: Nume de copii pentru sateliţi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 03 Octombrie 2011 13:31
În perioada 1 septembrie - 15 noiembrie, se desfăşoară un concurs de desene, iar numele câştigătorilor vor da numele unui satelit din cadrul programului Galileo. La competiţie pot lua parte copiii din ţările Uniunii Europene, care s-au născut în anii 2000, 2001 şi 2002.
 
Micuţii trebuie să realizeze un desen legat de spaţiul cosmic şi aeronauticã, să îl scaneze sau să îi facă o fotografie digitală şi să-l încarce pe pagina de internet a concursului, http://www.galileocontest.eu/ro/competition. Lansările sateliţilor vor avea loc în mod regulat, începând din 2012 şi până la completarea constelaţiei (care ar trebui să numere 30 de sateliţi).
 
Ordinea în care sateliţii vor primi numele copiilor este determinată de ordinea alfabetică a numelor statelor membre, aşa cum sunt acestea scrise în limbile naţionale.
 
Ultima actualizare Luni, 03 Octombrie 2011 21:33
Citeşte mai mult...
 
Cum sa refaci legatura dintre bunici si nepoti? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 01 Octombrie 2011 11:31
Atunci cand esti parinte tanar, pe langa sprijinul partenerului de viata, ai nevoie si de ajutorul si experienta propriilor parinti. Apoi, odata cu trecerea timpului, cand e momentul sa te reintorci la serviciu, in cine altcineva poti avea mai mare incredere in a avea grija de copilul tau, daca nu in parintii tai?
 
 
Cum poti intari relatia dintre bunici si nepoti?
1. Pastreaza o relatie de comunicare permanenta cu bunicii. Daca nu locuiti in acelasi oras, propune-le sa va vizitati reciproc, pentru perioade mai lungi de timp. In concediu si in vacante, profita de ocazie pentru a vizita localitatea in care traiesc bunicii copilului tau macar pentru cateva zile.
2. In perioadele in care nu va vedeti, telefoneaza-le si cere-i copilului tau sa vorbeasca cu bunicii sai. Poti stabili impreuna cu ei o zi si o ora din saptamana la care sa vorbiti la telefon, pentru a va pune la curent cu noutatile.
3. Petreceti impreuna weekend-urile, iar daca nu puteti cu intreaga familiei, il poti trimite doar pe copil in vizita pentru cateva zile la bunci.
Ultima actualizare Sâmbătă, 01 Octombrie 2011 11:38
Citeşte mai mult...
 
Ajuta-ti copilul sa treaca mai usor peste o cearta cu prietenul sau: poveste terapeutica PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 28 Septembrie 2011 21:04
Copiilor le plac povestile. In afara de faptul ca ii duc pe copii in lumi minunate, punandu-le la lucru imaginatia si creativitatea, povestile pot avea si un rol terapeutic pentru copii. Atunci cand copilul tau e trist pentru s-a suparat cu un coleg de la gradinita, ce poti face pentru a-l ajuta? Ii poti spune o poveste!
De ce ai nevoie
coli albe
hartii colorate
Cum se procedeaza? Haide sa ne imaginam impreuna urmatoarea activitate:
1. Asaza pe masa de lucru cateva coli albe de hartie si o serie de creioane colorate.
2. Deseneaza cu un marker cate o bula de forma unui norisor pe fiecare foaie in parte.
3. Cheama-l pe copilul tau si prezinta-i urmatoarea poveste: “Mama furnica si-a dus de dimineata copilasul-furnica, la gradinita. Intr-o pauza, copilasul-furnica a inceput sa joace cu prietenele lui, un joc de care s-a plictisit dupa cateva minute si a vrut sa aduca cateva modificari care i s-au parut ca pot face jocul mai interesant. Celelalte furnicute s-au suparat pe cel mic si i-au spus verde-n fata ca nu vor sa se mai joace cu el. Copilasul-furnicuta a inceput sa planga si a ramas singur in mijlocul salii de joc. Educatoarea l-a vazut si l-a luat deoparte pentru a afla despre ce este vorba.
Ultima actualizare Joi, 29 Septembrie 2011 07:15
Citeşte mai mult...
 
Primul pas spre independenta. Incurajeaza-ti copilul sa aiba initiativa PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 23 Septembrie 2011 14:34
Majoritatea personalitatilor care au influentat cultura sau stiinta au fost copii care, incurajati de parinti, au avut initiative si le-au putut pune in aplicare. De exemplu, George Enescu s-a aratat interesat de studiul viorii la varsta de 3 ani, iar la dorinta copilului, tatal sau i-a cumparat o vioara adevarata la care sa cante, desi posibilitatile financiare ale familiei nu erau extraordinare. Recomandari pentru a stimula initiativa copilului tau
1. De cate ori este posibil, ofera-i posibilitatea de a alege: hainele pe care le va purta (pantaloni sport sau rochia rosie? ), sportul pe care il practica (baschet sau volei?), cum petrece timpul liber (merge la plimbare in parc sau prin magazine cu prietenele?), ce responsabilitati isi asuma in casa (te ajuta sa gatesti sau te ajuta sa speli vasele?) sau ce carti citeste (autori romani sau autori straini etc).
2. Incurajeaza-ti copilul sa incerce lucruri noi: modalitati noi de a petrece timpul liber, o noua limba straina sau legarea de noi prietenii. Multi copii evita lucrurile pe care nu le cunosc, din teama ca nu vor reusi sa le invete. Daca si copilul tau se incadreaza in aceasta categorie, incurajeaza-l sa inceapa cu activitati usor de realizat. Treptat, increderea copilului in el insusi va creste si se va indrepta singur catre lucruri noi. 
Ultima actualizare Vineri, 23 Septembrie 2011 14:41
Citeşte mai mult...
 
Recomandari pentru parinti: Inceputul de an scolar PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 10 Septembrie 2011 18:40
Ati cumparat impreuna caiete, ghiozdan, haine noi… Ati pus ceasul sa sune devreme…Totul pare pregatit pentru inceputul scolii. Noi credem ca mai sunt totusi cateva lucruri pe care sa le iei in considerare. Iata cateva teme de gandire pe care ti le propunem la inceput de an:
 
1. Inceputul scolii poate fi un factor de stres pentru copilul tau. Si pentru tine. Inceperea scolii poate fi un motiv de bucurie sau o adevarata sursa de stres pentru unii copii. Profesori noi, materii diferite, un orar mai incarcat, toate acestea pot fi surse de stres pentru copil. Fii alaturi de el. Ofera-i informatiile si sprijinul de care are nevoie pentru a intelege sensul scolii si pentru a se acomoda cat mai rapid. Incearca sa-ti pastrezi calmul si rabdarea.
 
2.“Mai lasa-ma sa dorm!” sau rutina de dimineata. Trezitul de dimineata este o problema pentru copiii de orice varsta. Ajuta-l sa-si creeze o rutina in privinta somnului, indiferent daca va urma o zi de scoala sau o zi de weekend. Invata-l sa-si pregateasca seara toate lucrurile de care au nevoie in ziua urmatoare. Transforma trezitul intr-un moment placut de intimitate cu copilul tau: cateva imbratisari si o privire calda e tot ce are nevoie atunci cand e mic scolar. La varsta adolescentei, chiar daca doreste sa fie tratat matur si cu seriozitate, nu strica glumele de dimineata sau trezitul cu un pahar de ceai fierbinte langa pat.
 
Ultima actualizare Sâmbătă, 10 Septembrie 2011 19:08
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact