logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor
LANSARE DE CARTE: Retmagia și minunatele aventuri ale lui Retman PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 15 Decembrie 2010 14:34
Pentru cei care sunt prezenti in Cluj-Napoca, luni 20 decembrie 2010 ar fi bine sa nu ratati o lansare in premiera in Romania: ”Retmagia și minunatele aventuri ale lui Retman”. Aceasta carte reprezintă cadoul special de Crăciun, oferit de Catedra de Psihologie Clinică și Psihoterapie a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj. Cartea va fi prezentată și lansată public luni, 20 decembrie 2010, de la ora 18.00, la Librăria Origine (Calea Moților, nr. 111, Cluj-Napoca).
 
Lucrarea, apărută la editura RTS, reprezintă o culegere de povești ilustrate, realizată de către psihologii clujeni cu scopul de a oferi principii utile pentru creșterea și dezvoltarea copiilor și adolescenților. ”Sunt povești create de către psihologi pentru a dezvolta la copii emoții și comportamente sănătoase. Altfel spus, este psihoterapie transmisă prin povești. Personajul principal, Retman, este echivalentul eroilor din poveștile clasice, Făt Frumos, Greuceanu, sau moderne, Superman”, a declarat profesorul universitar, doctor în psihologie, Daniel David, coordonatorul lucrării. ”Retmagia...” se adresează, într-o formă accesibilă, atât părinților și copiilor, cât și profesioniștilor psihologi în activitățile lor curente de consiliere. Pe lângă prezentarea lui Retman și a lumii lui vrăjite (Raționalia), cartea conține povești-exerciții despre cum poți scăpa de anxietate, depresie, furie ori sentimentul de vinovăție, grupate pe diferite categorii de vârste (de la 4 până la 18 ani).
Citeşte mai mult...
 
Handmade: Ornamente din becuri uzate PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 14 Decembrie 2010 21:48
In ultimii ani decoratiunile de Craciun “Made in China”, din plastic si in culori tipatoare au luat locul globurilor de sticla frumos decorate si a ornamentelor cu valoare sentimentala.
 
Cu totii mai pastram cu siguranta amintiri cu globurile din perioada copilariei cu ghirlandele din hartie creponata, globulete de vata si funditele de staniol si ne-ar placea ca si copii nostri sa se bucure de aceleasi experiente deosebite. Noi ne-am gandit la cateva idei de ornamente de Craciun, usor de facut in casa, cu cei mai mici sau mai mari si anume ornamente din…becuri uzate.
Ultima actualizare Miercuri, 15 Decembrie 2010 14:27
Citeşte mai mult...
 
CONCURS: Lauda-l pe copil catre Mos Craciun! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 13 Decembrie 2010 10:41
Esti mandru de copilul tau? A invatat bine si te-a ascultat? Oricare ar fi motivul pentru care esti mandru de copilul tau, acum este momentul sa il lauzi!
Cum poti participa 
Scrie-i lui Mos Craciun o scrisoare in care sa ne spui de ce merita copilul tau cele mai frumoase cadouri si de ce esti multumit de el. Poti mentiona orice aspect care te-a surprins placut, te-a bucurat si te-a facut mandru de copilul tau.
 
Nu esti parinte? Scrie despre un copil pe care il cunosti si despre care crezi ca merita laudat Mosului pentru a primi un cadou frumos.
Citeşte mai mult...
 
Invata-l literele iernii PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 12 Decembrie 2010 18:54
Cum se scrie cuvantul "iarna"? Care sunt literele pe care le cuprinde? Ce alte cuvinte poti forma utilizand cateva din literele acestui cuvant? Afla raspunsurile la aceste intrebari impreuna cu cel mic realizand urmatoarea activitate.
De ce ai nevoie?
* Coli albe A4
* Acuarele
* Creioane colorate
* Ace de gamalie
* Capsator si carioca
Cum se realizeaza?
1. Cuvantul ”iarna” este alcatuit din 5 litere. Identifica pentru fiecare litera cate un cuvant care sa aiba legatura cu acest anotimp. De exemplu: litera ”I” poate sa provina de la cuvantul ”iglu”; litera ”A” de la Antarctica; R de la „ren”, „N” de la ”ninsoare” etc.
Citeşte mai mult...
 
Handmade: Bune de pus in brad PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 11 Decembrie 2010 17:48
Unul dintre cele mai frumoase lucruri la decoratiunile de Craciun este ca iti poti pune imaginatia la contributie si poti construi lucruri deosebite din materialele cele mai diverse.
 
Astazi o sa aratam cateva lucruri pe care le puteti realiza din betisoare de lemn precum cele de inghetata, care pot fi gasite in magazinele cu plastice.
 
1. Personaje haioase
Folosind betisorul pe intreaga sa lungime, si decorandu-l cu bucatele de fetru si pictandu-l, puteti realiza personaje din cele mai haioase, precum spiridusi, Mos Craciun, pitici si reni.
Ultima actualizare Luni, 13 Decembrie 2010 18:27
Citeşte mai mult...
 
Desene nimate pentru copii: Crawford face gimnastica PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 11 Decembrie 2010 12:03
Promoveaza miscarea in viata copilului tau pentru o mai buna stare de sanatate si forma fizica adecvta varstei sale. Crawford te invata cateva miscari pe ritm muzical ce fac ca efortul depus sa nu fie resimtit atat de puternic. Afla mai multe vizionanad desenele impreuna cu copilul tau !
 
Cum il motivezi pe copil sa citeasca? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 10 Decembrie 2010 15:36
Unul dintre rolurile foarte importante pe care lectura il are este si dezvoltarea creativitatii. Prin citirea legendelor sau a povestilor, copiii intra intr-un alt univers, isi imagineaza o lume noua, cu personaje si intamplari miraculoase. Un rol educativ ridicat il au acele povesti care au la final o morala, dar din fiecare poveste se pot extrage invataminte. Iata cateva sfaturi de care ar fi bine sa tii cont daca-ti doresti ca lectura sa fie una din principalele activitati cu care copilul tau isi ocupa timpul liber:

Creeaza-ti o biblioteca proprie oferindu-te astfel ca model pentru copilul tau.
Daca doresti sa-i cumperi carti, consulta invatatorul, bibliotecarul, logopedul, consilierul, librarul sau ghidurile pentru parinti.
Daca vrei sa alegi o carte care sa ii trezeasca interesul pentru lectura, poti incepe de la preocuparile pe care le are copilul tau. De exemplu, daca este fascinat de dinozauri, cumpara-i o carte care sa abordeze acest subiect.
Viziteaza in mod frecvent librariile pentru a fi la curent cu noile aparitii.
Incearca sa nu-ti impui gustul pentru lectura. Oamenii sunt diferiti si e bine sa respecti alegerile copilului tau. Un lucru important pe care l-ai putea face ar fi sa-i oferi o paleta larga de genuri astfel incat, citind din fiecare, sa-si poata forma o preferinta.
Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Decembrie 2010 11:10
Citeşte mai mult...
 
Cum il motivezi pe copil sa citeasca? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 10 Decembrie 2010 13:44
Unul dintre rolurile foarte importante pe care lectura il are este si dezvoltarea creativitatii. Prin citirea legendelor sau a povestilor, copiii intra intr-un alt univers, isi imagineaza o lume noua, cu personaje si intamplari miraculoase. Un rol educativ ridicat il au acele povesti care au la final o morala, dar din fiecare poveste se pot extrage invataminte. Iata cateva sfaturi de care ar fi bine sa tii cont daca-ti doresti ca lectura sa fie una din principalele activitati cu care copilul tau isi ocupa timpul liber:

- Creeaza-ti o biblioteca proprie oferindu-te astfel ca model pentru copilul tau.
- Daca doresti sa-i cumperi carti, consulta invatatorul, bibliotecarul, logopedul, consilierul, librarul sau ghidurile pentru parinti.
Ultima actualizare Vineri, 10 Decembrie 2010 13:48
Citeşte mai mult...
 
Handmade: Numai bune de pus in brad- fulgi de nea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 09 Decembrie 2010 21:33
Astazi vom invata sa realizam un fulg de hartie de pus in brad. Este o decoratiune usor de facut, amuzanta iar tehnica poate fi punctul de plecare pentru alte idei interesante.
 
Pentru a crea un fulg din hartie modelata avem nevoie doar de cateva coli de hartie colorata: rosu, verde si alb – cate o coala din fiecare pentru cate un fulgulet. Si de lipici sau aracet. Ai nevoie de 72 de module pentru a realiza acest model: 27 piese verzi, 27 piese rosii, 18 piese albe.
 
Modulele de hartie au dimensiunea de 3,5cm /5 cm si se pliaza ca in imaginea de mai jos. Se aduna 6 piese intr-un cerc, apoi se adauga o piese la fiecare 2 module distincte si se continua constructia fulgului. Toate piesele vor fi lipite cu aracet, altfel riscati sa vi se destrame fulgul de nea.
Ultima actualizare Vineri, 10 Decembrie 2010 11:53
Citeşte mai mult...
 
Cum supravietuim la cumparaturi? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 08 Decembrie 2010 12:52
Imagineaza-ti. Ai intrat in magazinul cu jucarii pentru a vedea spre ce anume isi indreapta copilul tau privirea. Asa iti vei da seama care este cadoul potrivit pentru copil. Si ce te faci daca cel mic incepe si se arunca pe jos urland ca din gura de sarpe ca vrea jucaria acum, nu la Craciun. Nu mai vrea sa o treaca pe lista de dorinte, ci vrea sa o duca la el acasa? Gandeste-te putin.
 
Iata cateva sfaturi pentru a te scapa de rusinea „privitorilor” din magazin care te privesc cu ostilitate deoarece esti atat de insensibila si nu vrei sa-i cumperi ceea ce-si doreste:
* Zambeste. Incearca sa fii bine dispusa atunci cand mergi intr-un magazin alaturi de copilul tau. Nelinistea, supararea sau dezinteresul tau fata de ce e in exterior il pot influenta in mod negativ pe copil. In acest caz, crizele din magazin pot sa fie un semnal de alarma „Mami, sunt si eu aici!”.
Ultima actualizare Miercuri, 08 Decembrie 2010 13:04
Citeşte mai mult...
 
Cum il inveti sa ofere un cadou? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 06 Decembrie 2010 17:46
Sa invatam copiii sa aleaga cadourile cu gandul la sarbatorit si la ceea ce ii face placere acestuia!
 
Daca sarbatoritul joaca tenis, ii putem oferi in dar o racheta sau accesorii de tenis, daca ii plac cartile de aventuri, ii vom lua o carte de Jules Verne, daca ii plac filmele de desene animate, ii vom lua ultima caseta aparuta de la Disney. Este recomandat sa nu oferim in dar animalele preferate ale sarbatoritului (catei, pisici, papagali), cel putin nu inainte de a cere in prealabil acordul parintilor.
 
O floare intr-un ghiveci sau un buchet de flori corect ambalate si oferite in dar reprezinta intotdeauna un cadou potrivit pentru un copil care nu cunoaste foarte bine doamna sau domnisoara pe care doreste sa o surprinda cu un gest elegant.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 18

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact