logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor
Lectura de la vârste fragede le aprinde imaginaţia copiilor PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Decembrie 2010 15:04
Lectura alături de părinte este un moment esenţial de relaţionare şi încercaţi să respectaţi următoarele reguli:
 
1. Cumpăraţi cărţi în concordanţă cu vârsta şi plăcerile copilului, iar când vine momentul cititului permiteţi-i să aleagă singur povestea (dacă e suficient de mare). E vitaţi să-i impuneţi anumite lecturi, pentru a nu compromite plăcerea lecturii.
 
2. Citiţi cu intonaţie pentru a stârni curiozitatea copilului şi pentru a-l integra în atmosfera poveştii. Permiteţi-i să ceară lămuriri şi să îşi manifeste emoţiile faţă de poveste. Spre exemplu, încurajaţi-l să aplaude când un personaj face un lucru pozitiv.
 
3. Ţineţi cartea aproape de copil pentru ca el să vadă imaginile, să poată atinge personajele şi să dea paginile (dacă e suficient de mare).
 
Citeşte mai mult...
 
Cum organizezi petrecerea pentru copii de Anul Nou PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 28 Decembrie 2010 15:22
Care sunt pasii pentru o petrecere pentru copii?
1. Realizeaza o lista cu numele copiilor pe care fiul sau fiica ta doreste sa-i invite.
 
2. Hotarati tematica petrecerii: un bal mascat intre ani, o petrecere in stil Disney etc.
 
3. Faceti cumparaturile impreuna cu cateva zile inainte. Nu uita, pe langa mancare, sa adaugi confetti, baloane, hartie glasata, cartonata, lipici, carton, sclipici etc.
 
4. Realizati impreuna invitatii pe care ulterior, copilul tau le va trimite personal colegilor si prietenilor invitati la petrecere.
Citeşte mai mult...
 
Desene animate pentru copii: Tom si Jerry in Ajunul Craciunului PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 24 Decembrie 2010 21:03
 
Idei pentru Urari de Craciun adresate celor dragi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 24 Decembrie 2010 11:56

Pentru a veni in ajutorul vostru am realizat o selectie a urarilor care se fac in aceasta perioada. Iti prezentam mai jos cateva dintre ele pe care le poti trimite fie prin maill, SMS sau viu grai, celor dragi. Iata-le:

”Bradul e impodobit, Mosul inca n-a sosit,

Incepeti sa colindati, Si pe el sa-l asteptati.

Va veni la fiecare, Cu cadouri si-o urare: Un Craciun plin de iubire, Sanatate, fericire,

Mult noroc si impliniri Si ani plini de bucurii.”

Ultima actualizare Luni, 03 Ianuarie 2011 16:51
Citeşte mai mult...
 
Handmade: Idei de impachetat cadouri PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 23 Decembrie 2010 13:34
Surprinzator sau nu, mai sunt 2 zile pana la venirea Mosului. Frenezia altor ani este putin atenuata de faptul ca anul acesta Craciunul cade in zi de weekend dar oricat de ocupati am fi, nu trebuie sa uitam de cadouri. La ocazii asa de speciale, ambalajul cadourilor nu trebuie sa fie mai prejos decat continutul, astfel ca ILoveHandmade a cautat pentru voi cateva idei de impachetat cadouri si saptamana acesta vom avea cateva articole legate de acest subiect.
 
Pentru astazi, vom incerca sa cautam cateva idei mai deosebite de a impacheta diverse tipuri de cadouri:
* Pentru cadouri ce includ multe sortimente de dulciuri, bombonici si ciocolate sau in mod asemanator multe tipuri de cosmetice, cel mai bine este sa le combinati intr-un cosulet de rachita sau de carton. Aveti grija ca dimeniunea sa fie pe masura (daca va fi prea mic nu o sa va incapa toate produsele, daca va fi prea mare o sa para gol). Daca este cu putin mai mare, puteti pune in partea de jos a cosuletului hartie creponata asortata la culorile produselor din cosulet. La sfarsit, puteti lega tot cosuletul intr-un celofan simplu, transparent sau daca nu, puteti pune doar o funda din panglica sau chiar dintr-un material foarte fin.
Ultima actualizare Joi, 23 Decembrie 2010 13:45
Citeşte mai mult...
 
5 filme de Craciun recomandate copiilor PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 22 Decembrie 2010 16:47

Am pregatit cateva recomandari de filme pe care, daca nu le-ati vazut inca, ar fi bine sa nu le ratati iarna aceasta.

1. White Christmas (1954) Este un film clasic de Craciun. Cu siguranta copilul tau stie melodia „White Christmas”, asa ca este cazul sa asculte si varianta originala, cantata de Bing Crosby in acest film. Actiunea filmului incepe in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial si vorbeste despre prietenie, iubire si despre bucuria succesului.

2. Grinch a furat Craciunul (2000) La fel ca in orice poveste, si aici apare un personaj negativ. In acest film, Grinch uraste din toata inima Craciunul si se hotaraste sa il fure. Rolul central il joaca un baietel care considera ca cea mai buna cale de a schimba parerea lui Grinch este de a-l ajuta sa isi formeze prieteni in care sa aiba incredere si cu care sa petreaca momente frumoase. Pentru desfasurarea actiunii si aflarea deznodamantului, urmariti impreuna acest film.

Citeşte mai mult...
 
Craciunul alaturi de adolescentul tau PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 20 Decembrie 2010 12:42
Cum il implici pe adolescent in sarbatoarea Craciunului?
1. Decorati impreuna nu numai bradul, ci si intreaga casa. Il poti lasa pe adolescentul tau sa ia deciziile in aceasta privinta. Cu cat sunt mai multe luminite si obiecte aplicate, cu atat adolescentul tau se va arata mai atras si interesat de acest aspect ce tine de estetic.
 
2. Tine cont de dorintele copilului. Daca isi doreste sa petreaca intr-o zi de Craciun alaturi de prietenii lui, nu il forta sa ramana in familie. S-ar putea sa ai parte doar de o prezenta fizica si multa proasta dispozitie. Permite tuturor sa se simta bine de sarbatori si sa imbine intr-un mod cat mai echilibrat timpul petrecut in familie cu cel petrecut cu prietenii.
Citeşte mai mult...
 
Handmade: Brad de Craciun din materiale reciclate PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 19 Decembrie 2010 19:47
Sarbatorile de iarna reprezinta una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, si in egala masura una dintre cele mai “risipitoare” perioade ale anului. Oricat de frumos ar arata bradutul impodobit in sufrageria noastra, nu putem sa nu ne intrebam daca cumva nu ar fi fost mai bine sa il lasam sa creasca si noi sa ne lipsim de acest “lux”.
 
Pentru cei care cauta o alternativa la bradul verde dar si la cel de plastic, Sanziana (http://bendismoon.blogspot.com/) ne propune sa facem un brad eco, din materiale reciclabile.
 
Ce poti folosi?
Pet-uri de diferite dimensiuni, pahare de plastic si pungi, un cutter, unul sau mai multe markere, scotch si ata. Pentru construirea pomului nu trebuie decat sa ii faci o structura centrala (tulpina) si sa construiesti apoi, radial, ramurile bradutului, ambele din sticle de plastic.
 
Varful bradului poate fi realizat dintr-un pahar de plastic mai mare, pe care sa il decorati si pictati ca pe un om de zapada.
Ultima actualizare Luni, 20 Decembrie 2010 10:58
Citeşte mai mult...
 
Activitate practica: Fereastra iernii PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 19 Decembrie 2010 14:03
Iti oferim o sugestie de activitate prin care vei realiza un decor original si prin care il vei implica si pe copil in pregatirea pentru sarbatori. De ce ai nevoie?
* Acuarele tempera
* Un bol cu apa
* O bucata de material textil
* Pensule de grosimi diferite
 
Cum se realizeaza?
1. Vorbeste-i copilului tau despre activitatea la care te-ai gandit: sa decorati impreuna fereastra camerei sale.
 
2. Explica-i care sunt regulile: Alegem impreuna ce vrem sa desenam: fulgi de nea, oameni de zapada, braduti etc. Aducem langa noi toate ustensilele de care avem nevoie: carpa, bolul cu apa, acuarelele si pensulele. Perdeaua este indepartata. Carpa usor umeda se afla in apropiere, in caz ca avem nevoie sa curatam ceva.
Citeşte mai mult...
 
Desene animate pentru copii: Crawford te invata cum sa te comporti in caz de raceala PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 18 Decembrie 2010 13:44
Astazi, Crawford s-a racit, insa si-a adus aminte de lucrurile pe care doreste sa le spuna tuturor copiilor atunci cand acestia se afla in primele zile ale racelii: servetelele sau batistutele folosite pentru stergerea nasului se arunca la gunoi, mainile trebuie spalate foarte des atat de cel ce e racit, cat si de cei din jur, precum si utilizarea batistutei atunci cand simti nevoia sa stranuti. Urmareste impreuna cu cel mic desenele animate, Crawford!
 
Cum economisesti banii de sarbatori PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 17 Decembrie 2010 15:18
Organizeaza cheltuielile. Realizeaza o lista cu toate lucrurile pe care trebuie sa le cumperi in perioada aceasta si verifica daca banii de care dispui vor acoperi toate cheltuielile. Implica-l si pe copil in aceasta activitate. Astfel, va invata mai multe despre cum sa gestioneze banii.
 
Ofera cadouri handmade. Citeste lista de cadouri inca o data si incearca sa inlocuiesti jucariile, felicitarile sau obiectele de decor cu obiecte pe care le poti realiza tu alaturi de copilul tau.
 
Opteaza pentru mancarea gatita in casa. Desi este tentant sa cumperi mancare gata preparata, daca dispui de un buget limitat, optiunea cea mai ieftina este mancarea preparata acasa. Profita de ocazie pentru a-i implica pe toti membrii familiei in activitate.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 18

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact