logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor
PICTEAZĂ CU MINE! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 18 Februarie 2011 18:27
Participanţi: de la 3 la 10 ani.
Perioada de desfăşurare a concursului: 24 ianuarie - 24 februarie 2011
Condiţii de participare:
- realizaţi un peisaj de iarnă în orice tehnică şi cu orice material
- trimiteţi lucrarea scanată sau fotografiată + o fotografie din timpul activităţii (să se vadă mânuţele copilului, nu neapărat chipul) la adresa de mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
- alegeţi trei dintre activităţile de pe blog şi motivaţi în comentariu de ce v-au plăcut (comentariile sunt moderate, deci vor apare după maxim o zi)
 
PREMII:
- 30 de cărţi de colorat Oraşul prinde viaţă, oferite de Palas Iaşi;
- 150 de mărţişoar;
- 3 pachete cu băuturi răcoritoare oferite de: Palas Iasi ;
- 2 blocuri desen Canson + 2 pachete kit pentru activităţi creative oferite de: http://picturapentrucopii.blogspot.com/
 
Regulament de desfăşurare a concursului:
- participanţii expediază pe mailul: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza lucrările, care în scurt timp vor fi postate pe blog în pagina CONCURS
- participanţii copii aleg trei dintre activităţile de pe blog şi scriu în comentariu (comentariile sunt moderate, deci vor apare după maxim o zi) de le vă place
Ultima actualizare Vineri, 18 Februarie 2011 18:34
Citeşte mai mult...
 
Concurs de desene: Ziua Europei PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 17 Februarie 2011 11:15
Centrul Europe Direct Maramureş vă informează despre o oportunitate de afirmare a creativităţii pentru elevii talentaţi la desen: Concursul de desene „Ziua Europei”, organizat la a II-a ediţie, de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.
 
Concursul se adresează elevilor din ciclul primar şi cel gimnazial, care sunt invitaţi să dezvolte creaţii proprii, fără contribuţia altor persoane. Menţionăm că această competiţie nu este deschisă grădiniţelor. Concursul face parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate în “Anul European al Voluntariatului”, motiv pentru care temele aferente acestei ediţii vor face referire la această noţiune.
 
În termeni largi, voluntariatul înglobează totalitatea acţiunilor desfăşurate în folosul altora, fără a primi în schimb o recompensă materială. Acţiunile defăşurate în 2011 sub egida “Anului European al Voluntariatului” urmăresc să atragă atenţia cetăţenilor europen asupra importanţei derulării activităţilor de voluntariat în comunităţile din care fac parte în alegerea unor schimbări în bine.
 
Lucrările calificate pentru finală, precum şi cele câştigătoare vor lua parte la o licitaţie al cărei scop este colectarea de fonduri menite să ofere sprijin unor grupuri dezavantajate (copii cu diferite afecţiuni medicale, orfani sau fără posibilităţi materiale). Extras din Regulamentul concursului:
Citeşte mai mult...
 
Primul prieten, prima prietena: cum ne descurcam? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 14 Februarie 2011 18:34
Ce trebuie sa stii despre adolescenti si relatiile lor
1. Secretele sunt firesti. E normal ca in aceasta perioada sa fie interesat de cei de sex opus si sa aiba “mici secrete”. Asadar, nu te mira daca nu iti spune chiar totul sau refuza sa iti raspunda la toate intrebarile. Incearca sa porti discutiile pe un ton degajat si sa abordezi subiectul relatiilor cu cei de sex opus ca pe ceva normal.
 
2. Iti poti ajuta copilul vorbind cu el despre primul prieten. Copiii de gimnaziu nu stiu prea multe despre ce inseamna o intalnire si o relatie, de aceea este posibil sa aiba nevoie si de ajutorul tau. Ca parinte, vei fi considerat o importanta sursa de informatii si ar fi bine sa accepti rolul pentru ca in caz contrar va cauta sa afle de la altcineva ceea ce-l intereseaza. Vei pierde oportunitatea de a deveni confidentul copilului tau.
 
Citeşte mai mult...
 
Riscurile majore la care sunt expusi copiii, atunci cand parintii le publica imaginea pe internet PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 11 Februarie 2011 10:15
In urma unor cazuri semnalate la Helpline.sigur.info si in mass-media, Organizatia Salvati Copiii atrage atentia asupra unor cazuri de comportamente potential periculoase ale unor utilizatori, a caror prezenta online urmareste colectarea de imagini postate de catre parinti, infatisand copiii in diferite situatii, unele putand fi interpretate ca avand caracter erotic.
 
Riscurile majore la care sunt expusi copiii ale caror imagini au fost postate pe internet fac referire la urmatoarele situatii:
* Folosind diferite retele sociale specializate in postarea de fotografii, precum Flickr.com, Picassa.com, numerosi utilizatori acceseaza albume publice realizate de catre parinti sau de alti utilizatori, infatisand exclusiv copii, unde posteaza comentarii inadecvate de natura sa ingrijoreze parintii.
 
* Operatorii Helpline.sigur.info au sesizat si faptul ca, in cadrul acestor site-uri, exista o retea de “prieteni” al caror scop este de a-si oferi reciproc acces la colectii fotografice cu copii. De asemenea, comentariile facute de acesti utilizatori cuprind si solicitari de discutii si schimburi de poze cu copii, folosind cai private de comunicare.
Citeşte mai mult...
 
Pana la ce ora a stat aseara pe internet copilul tau? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 11 Februarie 2011 10:13
Ultima actualizare Vineri, 11 Februarie 2011 10:21
 
Lucrurile pe care le-ai invatat de la copilul tau PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 09 Februarie 2011 17:59
Se spune ca in timp ce parintele incearca sa il pregateasca pe copil pentru viata, copilul ii arata parintelui ce inseamna viata cu adevarat.
 
Ii invatam pe copii o multime de lucruri pentru a-i ajuta sa devina adulti fericiti, iar copiii ne invata la randul lor o serie de lucruri pe care le-am uitat deja. Copiii ne invata sa zambim, sa ne bucuram de ceea ce avem, sa descoperim cu uimire lumea din jurul nostru sau sa insistam pana cand obtinem ceea ce ne dorim.
 
Cum poti participa
Tu ce lucruri ai invatat de la copilul tau? Povesteste-ne despre lectiile pe care ti le ofera copiii in fiecare zi si noi te premiem. Fie ca datorita copilului tau ai invatat sa zambesti mai des, fie ca ai invatat o multime de lucruri noi alaturi de el, asteptam povestea ta. Daca nu esti parinte, spune-ne ce lucruri ai invatat de la alti copii pe care ii cunosti.
 
Premii
Cele cinci premii constau in carti oferite de Editura Aramis:
* Alice devine vedeta de Tim Kennemore- din colectia Haz
Citeşte mai mult...
 
Programe de control parental PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 09 Februarie 2011 09:22
O solutie completa pentru protejarea copiilor in timpul utilizarii Internetului si controlul activitatii acestora pe calculator si Internet o reprezinta programele de control parental. Programele de control parental sunt programe complexe pentru controlul accesului copiilor la calculator sau Internet si au urmatoarele functii:
 
1. Filtrare si controlul navigarii pe internet
* blocheaza accesul la anumite site-uri pe baza unei liste predefinite de adrese interzise
* analizeaza continutul si blocheaza accesul pe anumite pagini pe baza unei liste predefinite de cuvinte interzise
* permite accesul doar la anumite site-uri pe baza unei liste predefinite de adrese acceptate
2. Controlul utilizarii si accesului pe calculator si Interne
* limiteaza timpul petrecut de copii pe calculator si/sau Internet, prin stabilirea unor intervale orare in care copilul poate avea acces la acestea;
* limiteaza tipurile de programe si fisiere care pot fi descarcate si instalate pe calculator;
Ultima actualizare Miercuri, 09 Februarie 2011 09:27
Citeşte mai mult...
 
Copilul tau e acasa? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 08 Februarie 2011 09:38
 
EU Kids Online a publicat raportul preliminar al anchetei privind utilizarea Internetului PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 08 Februarie 2011 09:26
EU Kids Online a publicat raportul preliminar al anchetei privind utilizarea Internetului intreprinsa in Europa. Studiul a relevat urmatoarele concluzii:
 
* 12% dintre copiii europeni cu varsta intre 9-16 ani spun ca au fost deranjati sau ca i-a suparat ceva pe internet. Acest procent include 9% dintre cei in intervalul 9-10 ani. Totusi, majoritatea copiilor nu declara ca sunt suparati sau deranjati de ceva atunci cand sunt online.
* Referitor la tipul de riscuri incluse in ancheta 39% dintre copiii europeni cu varsta in intervalul 9-16 ani s-au confruntat cu unul sau mai multe dintre riscurile online. Cel mai frecvent dintre riscurile raportate de copii este comunicarea cu persoane necunoscute si vizualizarea de continut potential daunator. Este mult mai rar pentru copii sa se intalneasca offline cu persoane necunoscute sau sa fie hartuiti online.
Citeşte mai mult...
 
Tata 2.0 de fiu 2.0 PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 05 Februarie 2011 21:02
In ultima perioada am reusit sa deschid laptopul din ce in ce mai rar. Si asta pentru ca am inteles ca dau un exemplu stupid copiilor mei. Care copii au regula de maximum 2 ore in care pot sa stea pe internet, iar eu nici cand ajung acasa nu reusesc sa ma rup de lumea asta virtuala.
 
In relatia dintre parinte si copil cred ca cea mai periculoasa regula e a lui ”Fa ce zic eu, nu ce fac eu”. Mi se pare drumul cel mai simplu si cel mai sigur la a se rupe relatia dintre parinte si copil (caci in stiul asta se va rupe categoric). In domeniul, hai sa-i spunem generic ”statului pe internet”, aceasta regula e si mai periculoasa. Pentru ca, in multe cazuri, internetul ori nu inseamna mare lucru pentru parinti, care merg pe mana lui ”Bine ca si-a gasit ala micu ocupatie”, ori inseamna atat de mult, cu atata forta a intrat el in viata noastra incat pare ceva foarte firesc, de care nu merita sa ne ocupam in mod special si pe care il folosim cu o nonsalanta ontologica, daca pot sa spun asa.
Citeşte mai mult...
 
Invata decalogul pentru securitatea online a copiilor PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 03 Februarie 2011 18:50
In luna februarie este sarbatorita Ziua Sigurantei pe Internet, un eveniment de anvergura europeana care isi propune promovarea sigurantei in mediul online a copiilor si adolescentilor. Campania din acest an are ca scop cresterea responsabilitatii copiilor si adolescentilor in privinta felului in care posteaza pe internet informatiile personale.
 
1. Solutiile de control parental sunt o componenta importanta pentru securitatea online. Despre acestea ar trebui sa se discute deschis astfel incat toata lumea sa inteleaga exact scopul lor, mecanismul de functionare si cum pot proteja intreaga familie de catre pericolele de pe World Wide Web.
 
2. Calculatoarele “de acasa” trebuie plasate intr-un loc frecventat de toata lumea, nu doar in camera copilului, astfel incat adultii sa poata monitoriza din cand in cand ecranul.
 
3. In momentul crearii de conturi pe retelele sociale, parintii sau profesorii trebuie sa verifice atent setarile de securitate ale site-ului respectiv si sa contureze o lista a utilizatorilor de incredere cu care copilul poate interactiona online.
Ultima actualizare Joi, 03 Februarie 2011 18:58
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 18

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact