logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


D`ale Parintilor
Despre inteligenta naturalista PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 07 Iulie 2011 09:08

Studiile arata ca fiecare dintre noi, adulti sau copii, dispunem de mai multe tipuri de inteligenta, dintre care unul sau doua sunt dominante. Tipul de inteligenta dominant determina felul in care copilul abordeaza invatarea si domeniile in care poate obtine rezultate superioare. Aceasta este ideea care sta la baza teoriei inteligentelor multiple, dezvoltata de psihologul Howard Gardner.

 

Printre tipurile de inteligenta mentionate de aceasta teorie se numara si inteligenta naturalista. Iti propunem sa afli mai multe despre acest concept. Caracteristicile unui copil cu inteligenta naturalista ridicata Inteligenta naturalista este sesizabila la copiii care invata cel mai bine prin contactul direct cu natura. Acestora le place sa petreaca timpul cu precadere in aer liber. Copiilor cu inteligenta naturalista le place sa alcatuiasca proiecte la stiinte naturale: observarea pasarilor, alcatuirea insectarelor, ingrijirea copacilor sau a animalelor.

Citeşte mai mult...
 
Cateva recomandari pentru tatii singuri PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 05 Iulie 2011 08:22

Atunci cand ne gandim la parintii singuri, imaginea unei mame singure ne vine in minte cel mai frecvent. De obicei, in urma divortului, copilul ramane in grija mamei daca aceasta ii poate oferi toate conditiile necesare dezvoltarii sale. Cum ramane insa cu tatii singuri? Acestia se confrunta cu probleme specifice si au nevoie de sprijin special. Problemele pe care le au tatii singuri in relatia cu copiii lor:

 

1. Probleme emotionale

Problemele emotionale sunt aproape inevitabile in relatiile dintre un parinte singur si copil. Studiile arata ca femeile comunica mult mai bine cu copiii in probleme emotionale fiindca ele tind sa fie mai empatice si mai deschise spre a discuta aspecte afective, in timp ce barbatii prefera sa nu vorbeasca despre astfel de lucruri. Ca tata singur, vei fi nevoit sa inveti sa asculti problemele de natura afectiva ale copiilor si sa le acorzi o importanta la fel de mare ca si celorlalte probleme.

Citeşte mai mult...
 
Ce fel de relatie ai cu copilul tau? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 19 Iunie 2011 09:01
- Hai tati odata sa ne jucam pe calculator!
-Sunt prea obosit, pui. Sa o lasam pe altadata.”
 
Astfel de discutii intre parinti si copii sunt destul de frecvente. Nu intotdeauna reusim cu usurinta sa impacam bine rolurile de angajat, sot si parinte. Fiecare dintre aceste responsabilitati ocupa timp si solicita energie, asa ca este aproape imposibil sa le realizam pe toate la fel de bine. Calitatea de parinte este insa una speciala, la fel ca relatia cu copilul tau. Cat de apropiat esti de copilul tau? Din cand in cand, este bine sa meditezi putin la cum decurg lucrurile intre voi, cum poti imbunatati comunicarea si sa verifici cat de multumit esti de relatia cu fiul sau fiica ta. Am pregatit o serie de intrebari care te vor orienta in evaluarea relatiei cu copilul.
 
1. Cunosti preferintele copilului tau? De exemplu, care este materia sa preferata, care este filmul sau preferat, ce autori citeste cu placere, unde prefera sa iasa in oras etc.
Citeşte mai mult...
 
Poveste pentru cei mici: Puiul de tigru somnoros PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 14 Mai 2011 09:01
Ultima actualizare Sâmbătă, 14 Mai 2011 09:44
 
Ce ii spui copilului tau despre U.E.? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 09 Mai 2011 10:19

Copilul tau este din ce in ce mai interesat de istorie si geografie? Ii plac aceste domenii si cauta tot mai multe informatii? Iti propunem o serie de activitati pe care le poti realiza impreuna cu copilul tau pentru a-i oferi informatii despre Uniunea Europeana. Ce il poti invata pe copilul de gimnaziu despre U.E.

 

1. Cautati informatii despre tarile care au aderat in Uniunea Europeana si marcati-le pe o harta a Europei, precizand in acelasi timp care sunt capitalele lor.

 

2. Identificati impreuna cateva elemente esentiale, definitoare ale tarilor aderate. Ar putea fi vorba de tipul de regim politic, zona geografica, tipul de vegetatie, industria pentru care cetatenii acelei tari au devenit foarte cunoscuti etc. De exemplu, Franta este renumita pentru tipurile diferite de branzeturi pe care le produce, Luxemburg este recunoscuta pentru monarhia constitutionala, Austria este cunoscuta pentru statiunile sale de schi etc.

Ultima actualizare Luni, 09 Mai 2011 10:26
Citeşte mai mult...
 
Hai sa dansam! Beneficiile dansului PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 29 Aprilie 2011 08:04

Inca de la cele mai mici varste, ai observat cu siguranta tendinta copilului de a se misca in ritmuri muzicale daca ai grija sa lasi o melodie placuta sa cante. Copiii se misca natural, uneori cu scopul de a-si dobandi mobilitatea, alteori cu scopul de a exprima emotiile si gandurile ori pur si simplu pentru a se simti bine. Prin dans, barierele culturale si etnice se pot depasi, oameni din diverse colturi ale lumii putand sa comunice prin intermediul miscarilor. Iti prezentam o serie de beneficii pe care dansul le are asupra dezvoltarii copiilor. Putem vorbi de patru arii de dezvoltare: fizica, emotionala, sociala si cognitiva.

 

1. Din punct de vedere fizic, dansul implica o serie de miscari care pun in actiune majoritatea grupelor musculare. De asemenea, sunt stimulate functii precum coordonarea, echilibrul, flexibilitatea si forta. Ritmicitatea ajuta foarte mult si la scaderea rigiditatii pe care multi copii o prezinta la inceputul cursurilor de dans. In urma exersarii repetate, aceasta scade, iar miscarile devin din ce in ce mai usoare si flexibile.

Ultima actualizare Joi, 28 Aprilie 2011 19:18
Citeşte mai mult...
 
Poveste pentru copii: Buchetul cu mere PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 25 Aprilie 2011 11:22
Ultima actualizare Luni, 25 Aprilie 2011 11:56
 
Cum poti petrece sarbatorile de Pasti impreuna cu copilul tau PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 18 Aprilie 2011 13:16

Pe lista de pregatiri pentru Pasti, este bine sa treci si cateva activitati pe care sa le poti realiza impreuna cu copilul tau. Cum il poti implica pe copil in pregatirile pentru Pasti si ce activitati ii poti propune in aceasta perioada? Iata recomandarile noastre.

 

Iti propunem o serie de activitati pe care le-ai putea desfasura si in casa ta, pentru aceasta perioada speciala.

 

1. Implicati-va cu totii in curatenia dinaintea acestei sarbatori. Fiecare ar putea sa vina cu putin ajutor, indiferent de varsta. Faptul ca cel mic isi aranjeaza jucariile, le sorteaza si le arunca la gunoi pe cele stricate, isi face curatenie in dulap, isi aranjeaza hainele sau are grija de animalul de casa, in timp ce parintii se ocupa de altceva, este foarte important.

 

Citeşte mai mult...
 
Educatia financiara a copilului tau PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 13 Aprilie 2011 13:06
Tematica
Abilitatea de a gestiona eficient banii se invata in timp. De aceea, banii de buzunar pe care ii dai copilului tau devin o lectie zilnica de educatie financiara. Toti parintii isi doresc sa se asigure ca, atunci cand va creste, copilul va lua cele mai bune decizii legate de modul de gestionare a banilor. Acum, te provocam la concurs pentru a ne spune cum procedezi tu pentru a imbunatati educatia financiara a copilului tau!
 
Cum poti participa Povesteste-ne despre ce a invatat copilul tau despre bani si cum ai contribuit la educatia sa financiara. A economisit bani pentru o jucarie noua? Ati ajutat impreuna pe cineva care avea nevoie de sprijin financiar? Ati realizat impreuna o lista de cheltuieli? Asteptam sa ne spui cum ai incercat sa il inveti pe copil despre bani si care au fost rezultatele obtinute. Cum foloseste copilul tau banii? Ce prefera sa cumpere? Pentru ce a economisit pana acum bani? Care sunt alegerile cele mai nepotrivite pe care le-a luat in privinta cheltuielilor si care sunt cele mai inteligente “investitii” facute de copil?
Citeşte mai mult...
 
Copilul Introvertit PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 12 Aprilie 2011 08:06

Psihologii vorbesc despre doua tipuri de temperament, in functie de orientarea persoanei: - catre lumea exterioara- temperamentul extravertit - catre cea interioara- temperamentul introvertit. Cei mai multi dintre noi nu se incadreaza perfect intr-una din cele doua categorii, ci undeva la “mijloc”, intre nevoia de a fi cu ceilalti si nevoia de a fi singur.

 

Cum poti recunoaste un copil introvertit?

Se adapteaza greu la schimbari. Schimbarea profesorilor, a domiciliului sau a colegilor pot fi situatii dificile pentru copilul introvertit. Are nevoie de timp pentru a se obisnui cu persoane sau locuri noi.

 

Citeşte mai mult...
 
Cum il inveti sa citeasca rapid? PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 06 Aprilie 2011 10:32

Abilitatea de a citi rapid se invata in general in cadrul cursurilor speciale pe aceasta tema. Iti prezentam in continuare cateva reguli de baza pe care copilul tau le poate aplica pentru a-si imbunatati viteza cu care citeste. Iata o parte din regulile care il vor ajuta pe copil sa citeasca mai repede.

1. Recomanda-i sa nu citeasca in soapta sau cu voce tare atunci cand textul este suficient de usor de inteles si vrea sa il parcurga repede. Cititul cu voce tare este mai lent decat cititul in gand.

2. Ajuta-l sa citeasca mai multe cuvinte o data. Cei mai multi copii citesc cate un cuvant pe rand, incetinind astfel procesul lecturii. Recomanda-i sa incerce sa citeasca dintr-o data un numar mai mare de cuvinte: cate doua sau trei deodata, apoi chiar patru sau cinci.

Ultima actualizare Miercuri, 06 Aprilie 2011 15:18
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 18

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact